Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Alvorlig depresjon Seroquel

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Alvorlig depresjon Seroquel

des 27 2017 - 14:40
Hjelp....Er det noen som har blitt frisk av alvorlig depresjon med psykotiske trekk?Vil gjerne høre andres erfaringer? Noen som har klart å slutte med Seroquel, og som har positive erfaringer med det?
Avatar

re: alvorlig depresjon

des 28 2017 - 19:33
Jeg har blitt bedre fra en episode jeg hadde i sommer da seroquel ikke var til å unngå, men i ettertid var det å stå på en høy dose S med på å holde depresjonen ved like. Seroquel gjør i min erfaring at jeg sover så altfor mye og føler meg tung og sløv, spesielt i høye doser. Jeg har brukt S i perioder der jeg har hatt mye tankekjør og det har hjulpet meg å sove. Så mitt spørsmål til deg er om det går an for deg å gå ned i dose for så å eventuelt seponere?
Jeg vet at en av de positive effektene med S er at det skal hjelpe mot depresjon og tilbakefall. Men jeg har også gått en del år uten å bruke det og det går jo an det også. Seroquel er en veldig god medisin da det går an å trappe fort opp om det skulle være behov for det. Men om du føler at du vil slutte helt så er det forståelig det og. Bare rådfør deg med lege og ikke slutt brått fra en dag til en annen.
Avatar

Re: Alvorlig depresjon Seroquel

des 30 2017 - 20:11
Var du psykotisk?
Avatar

:)

des 30 2017 - 20:14
ja, det var jeg. Har aldri vært så dårlig før...
Avatar

Re: Alvorlig depresjon Seroquel

des 31 2017 - 01:59
Hvordan klarte du å komme deg? Hvor lang tid tok det? Jeg har mistet alt håp. Er du medisinfri nå og klarte å kutte med seroquelen?
Avatar

Re: Alvorlig depresjon Seroquel

des 31 2017 - 02:01
En ting til , ble du forvirret da du kuttet den?
Avatar

Måten jeg kom meg på var at

des 31 2017 - 11:06
Jeg fikk til å sove igjen og i begynnelsen var det kjempe bra, det var bare det at ble slik at jeg sov veldig mye og var så trøtt at det var vanskelig å få noe som helst gjort. Da jeg trappet opp på seoquel tok det rundt 3 uker før psykosesymptomene ga seg, men jeg kan på ingen måte si at det er en fasit. Det med hvor lang tid ting tar kommer helt an på situasjonen og er nok også preget av at alle kropper reagerer forskjellig på en type medisin.

Jeg har i mine år med psykisk sykdom hørt på en rekke foredrag om stress-sårbarhes-modellen der det forklares at alle kan bli utsatt for psykose om forholdene ligger til rette for dette. For mye stress, for lite søvn og andre faktorer som gjør oss sårbare kan resultere i en sykdomsperiode i form av en psykose. Det blir også snakket om beskyttelses-faktorer som skal forhindre at en blir syk igjen og innenfor dette nevnes medisiner som en forebyggende faktor.

I min situasjon er det nødvendig for meg at jeg tar litt medisiner. Jeg har kuttet ned på seroquelen for et par måneder siden og fra jeg gikk ned i dose til jeg begynte å føle meg mindre trøtt, gikk det noen uker eller kanskje en måned før kroppen min begynte å føles mindre ned-dopa.

Jeg har også hørt at å slutte på medisinene også kan gjøre meg sykere. Jeg opplever ofte mange bivirkninger med medisiner og da har jeg vanskelig for å se de positive effektene av det å stå på medisiner. Jeg har hørt at om jeg slutter helt på medisinene jeg står på så kan de hvis jeg finner utav at jeg blir dårligere av å slutte ta mye lengre tid for å virke igjen og at de kan få mindre effekt, men det kan hende det bare er de jeg står på uten at jeg trenger å gå inn på hvilke. Nå er det snakk om seroquel og det jeg har lest er at om du har stått på dem i en mindre periode så er det lettere å slutte med dem uten så mange seponerings-bivirkninger.

Det at jeg kanskje må gå på medisiner hele livet har vært vanskelig å akseptere, spesielt i de fasene der jeg opplever mye bivirkninger. Jeg har fått anbefalt å loggføre hvilke medisiner jeg har prøvd ut og å skrive ned hvodan jeg følte meg da jeg gikk på dem. Jeg har også hørt at forskjellige medisiner kan fungere forskjellig på kroppen i løpet av livet da kroppen vår består av forskjellige komponenter og at sammensetningene av disse endrer seg over tid.

Selv om jeg har hatt veldig lyst til å bli medisin-fri så har jeg prøvd å overveie fordeler og ulemper med de medisinene jeg står på og funnet ut av at jeg ikke ønsker å slutte helt med medisiner da risikoen for tilbakefall er større uten beskyttelses faktorene enkelte medisiner kan gi og også, om jeg ikke slutter på de medisinene jeg har brukt månedsvis på å venne kroppen til (og ventet lenge på at skal ha en effekt) så slipper jeg å gå igjennom venteprosessen igjen om jeg finner ut av at jeg faktisk blir dårligere.

Jeg har som sagt sluttet på seroquel i noen år og jeg syntes at den var så sløvende at jeg ikke ønsket å stå på den lengre. Men på den andre siden blir den regnet for å være en effektiv medisin for det å senke indre uro og tankekjør og den blir omtalt som et stemnings-stabiliserings preperat.

Jeg vet ikke hvordan seroquel påvirker deg og om den hjelper eller ikke i din situasjon, men jeg vil anbefale deg å gå ned i dose og se bivirkningene blir mindre påtrengende og det å rådføre deg med noen med medisin-kompetanse. Det går også an å lese om medikamenter på felleskatalogen.no.
Avatar

.

des 31 2017 - 11:09
Det er 4 år siden jeg slutta med seroquel, og jeg sliter fortsatt med ettervirkningene. Det har vært et sant helvete. Jeg har blitt mye bedre, men det tar tid. Jeg kommer aldri igjen til å svelge en pille. Da dør jeg heller.
Avatar

Re: Alvorlig depresjon Seroquel

des 31 2017 - 13:18
Tusen takk for svar begge to. Føler meg hjelpesløs. Har hjertebank og nattesvette. Noen som har erfaring med det?
Avatar

.

des 31 2017 - 18:22
Symptomene jeg erfarte når jeg slutta var:

-Hjertebank
-Svimmelhet
-utmattethet
-ekstremt dårlig korttidshukommelse
-tidvis sterk angst
-depresjon
-søvnparalyse (drømming i våken tilstand)

Det var helt klart verst de første to årene. Helt svart til tider. Livet mitt var over. Jeg kunne ikke i min villeste fantasi forestille meg at jeg skulle komme levende ut på andre siden.

I dag (4 år senere) er jeg i 100% jobb, trener 4-5 ganger i uka og vurderer å ta opp igjen studier.

Tro meg, det finnes nesten alltid håp. Uansett hvor mørkt det ser ut akkurat nå.
Avatar

Re: Alvorlig depresjon Seroquel

jan 2 2018 - 18:30
Tusen takk for svar. Hva brukte du de for?
Avatar

.

jan 2 2018 - 18:55
Bipolar lidelse visstnok. Noe jeg i ettertid skjønner at var helt feil. Jeg gikk bare gjennom en veldig vanskelig periode. Jeg var ung, dum og naiv, og stolte blindt på legen som begynte å fore meg med piller allerede etter den første timen. Der ifra gikk hele livet mitt til helvete. Medisinene gjorde meg egentlig bare gradvis sykere uten at jeg skjønte det selv. 7 år av livet mitt i dass.
Avatar

Re: Alvorlig depresjon Seroquel

jan 2 2018 - 21:01
Skjønner, ja det er ikke en bra medisin.:(Den tar livet av meg. Hadde du angst?
Avatar

.

jan 3 2018 - 09:30
Medsinene ga meg angst i tillegg til mange andre problemer som jeg skrev om tidligere. De tok fra meg jobb, utdanning, venner, følelser og alt av livsglede.
Avatar

Re: Alvorlig depresjon Seroquel

jan 3 2018 - 18:02
Klarte du å slutte da?
Avatar

Re: Alvorlig depresjon Seroquel

jan 3 2018 - 18:38
Klarte du å slutte? Evt hvordan? Har du det bedre nå?
Avatar

Hei :)

jan 5 2018 - 15:35
av og til hjelper det å ta seroquel om kvelden og ikke om morgenen.
Avatar

.

jan 5 2018 - 15:46
Jeg klarte å slutte. Har ikke brukt medisiner på 4 år nå. Jeg har det bedre nå, men har fortsatt en vei å gå.

Jeg jobba mye med meg selv. La om hele livsstilen min. Kosthold, trening, null alkohol. Jeg tok tak i livet mitt. Kutta også ut alle mennesker i livet mitt som ikke var bra for meg. Altså de fleste. Litt etter litt gjenvant jeg selvrespekten. Jeg ble gradvis sterkere.

Jeg kjempet meg gjennom smertene ved å gjøre de tingene som gjør meg sterkere, istedenfor å gjøre de tingene som gjør meg svakere. Du må bare bite tenna sammen og bestemme deg. Det finnes ingen magiske triks.
Avatar

Re: Alvorlig depresjon Seroquel

jan 7 2018 - 00:54
Takk for svar!! AGidt jobba
Avatar

.

jan 7 2018 - 12:46
Takk.

Det vanskeligste er å finne ut hvor man skal begynne. Når man har funnet ut det er det viktig å ikke gape over for mye med en gang. Ta det et lite steg om gangen. Ta tak i en liten ting, og la hodet vende seg til denne forandringen før du går løs på neste. Dette vil begrense ubehaget betraktelig. Ikke snu opp ned på hele livet ditt med en gang, men se heller på det som et langsiktig prosjekt.

Det kan også være lurt å trappe ned på medsinene veldig gradvis. Kutt ned noen mg hver andre uke eller noe, så får hjernen din tid til å tilpasse seg forandringen. Tålmodighet er nøkkelordet.
Til forsiden