Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Alive....?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Alive....?

jan 21 2017 - 20:21
Jeg er nytt her, tenkte at kanskje jeg kan få noen tips.
Jeg er deprimert og suisidal, i løper av 2016 prøvde jeg tre ganger å ta livet mitt. De var ikke en "cry for help", alle tre ganger hadde jeg håp at jeg skulle aldri vekke igjen og ble veldig, veldig trist å våkne på sykehuset. Jeg har en lang historie av schizofreni i familien min og jeg tar nå medisin til å behandle alt: 50mg Seroquel og 200mg Zoloft.
Jeg føler ingenting. Det er nesten som noen tok alt fra meg og jeg vet ikke hvem jeg er lenger.
Jeg kan ikke slutte å selvskade meg eller leser om selvmord.
Jeg husker ikke hva betyr å være glad, spent, å føle "alive".
Alle sier at det blir bedre, men jeg forstår det ikke....

PS: beklager hvis jeg skrevde litt feil, jeg har bodd i Norge ganske lenge men fortsett litt dårlig med skriftlig norsk....
Avatar

Re: Alive....?

jan 23 2017 - 09:17
Kanskje det er bivirkningene av medisinen du tar som gjør at du får disse tankene og følelsene? .

Hva med å finne et eller annet å uttrykke følelsene dine gjennom, som kunst... Enten tegning, maling, musikk, skriving, dans, film, foto eller noe annet.. Spørs hva du liker selv.

Jeg håpet det går bra for deg. Hadde det veldig mørkt selv for noen år siden, men hvis du bare er sterk og står gjennom det selv om det føles vanskelig så blir det bedre. I begynnelsen føles alt vanskelig fordi man har aldri før gjort det, men etterhvert som man tar tak i det som er vanskelig så blir det stadig bedre.

PS, jeg synes du skrev bra jeg:) hadde ihvertfall ingen problemer med å forstå.
Avatar

Re: Alive....?

jan 23 2017 - 17:18
Du skriver "Alle sier at det blir bedre, men jeg forstår det ikke". Dette er en tanke jeg kjenner meg veldig igjen i. Det kan være veldig frustrerende å gang på gang høre at man vil bli bedre, uten at det skjer.
Det jeg har kommet frem til er at jeg trenger ikke å tro på at det blir bedre, men jeg må klare å fokusere på de små positive lyspunktene som finnes. Hvis jeg hele tiden skal fokusere på målet, klarer jeg ikke se steget rett foran meg. Målet er selvfølgelig å bli bedre, men av og til kan det være for lang frem til at jeg klarer å se det. Da er det veldig mye bedre å fokusere på kun det neste steget. Dette steget kan være så lite som et smil, et hyggelig øyeblikk, en vits på tv osv osv.

Ved å fokusere på alle disse små lyspunktene kan kanskje dette være veien mot å bli bedre, fremfor å hele tiden skulle fokusere på "jeg skal bli bedre, jeg skal bli bedre, jeg skal bli bedre".

Håper du finner dine små lyspunkter, og at du til slutt også opplever at noen dager en bedre enn andre, og det finnes faktisk et lys i tunellen lagt der borte. Med en gang du klarer å tro på at det finnes en løsning, er du veldig langt på vei å bli bedre <3
Til forsiden