Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Akutt innleggelse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Akutt innleggelse

aug 15 2020 - 10:54
Hei! Er det noen som har blitt innlagt ved tvang her? Psykologen min ønsker å legge meg inn frivillig da jeg er akutt suicidal. Jeg ønsker ikke innleggelse, men jeg har aldri vært innlagt og får sterk angst bare ved tanken. Hva skal til for at noen kan legges inn med tvang, og hvordan foregår isåfall dette? Beklager hvis dette temaet er upassende eller har vært i forumet før.
Avatar

Hei du<3

aug 15 2020 - 11:42
Jeg har selv tidligere blitt vært innlagt pga sucidalitet, både frivillig og på tvang. De kan legge deg inn på tvang hvis de f.eks. tror det kan være akutt fare for eget eller andres liv og helse. Første gangen dette var meg, ble jeg innlagt på tvang etter at jeg avslo frivillig innleggelse, det ble en vondt opplevelse som har satt sine spor i meg,- andre gangen la jeg meg inn frivillig, da fikk jeg mye bedre og mer riktig og forståelsesfull hjelp. Jeg ville anbefalt å legge seg inn frivillig til tross for frykten og angsten, som jeg forstår veldig godt, hadde det selv, men om du legger deg inn frivillig så for du ta mye større del i din egen bedring, hjelp og støtte enn om de legger deg inn på tvang. Det er nå min erfaring. Tvang medfører at stemmen din og meningene dine har liten verdi for hjelpeapparatet, og kan fort føre til vonde situasjoner for deg. Jeg ønsker at du skal få en god, støttende, verdig og rettferdig hjelp, og etter egen erfaring ville jeg da anbefalt, selv om du er redd, å si ja til frivillig innleggelse. Du vil da ha mye mer makt over din egen helbredelse, enn om de skal ta seg friheten til å bestemme ‘’alt’’ basert på konklusjoner de lager om deg uten spesiell rådføring med den det gjelder — Håper du får den hjelpen du trenger og fortjener, og at du finner det i deg selv til å se at DU ER ET LIV SOM ER VERDT Å KJEMPE FOR!!
Avatar

Re: Akutt innleggelse

aug 15 2020 - 13:45
Tusen takk for svar! Virker som hun har gått med på å droppe innleggelse foreløpig, så da får jeg ihvertfall mer tid til å tenke..
Avatar

pssssst ja

aug 16 2020 - 21:47
har drøssevis
av innleggelser
bak meg
noen gode
noen vonde
anbefaler deg uansett
om du kan
å legge deg inn frivillig
gi det en sjanse
tenker på deg ;)
Avatar

Re: Akutt innleggelse

aug 18 2020 - 03:36
Har ikke sett noen forskjell mellom frivillig vs tvang. Eneste er at ved tvang betaler du ikke hjemtransporten selv.
For meg er tvang og frivillig noe som bare varere i noen timer, dvs til ca 10-12 på formiddagen. Jeg sier jo selvfølgelig at alt er ok når de spør. Jeg vil heller være ute og ta live mitt enn å kjempe mot noe.
Vi alle mennesker er slik, minste motstandsvei!

Typo
Avatar

Re: Akutt innleggelse

aug 20 2020 - 17:31
Jeg overlevde et forsøk natt til idag, ble innnlagt. Men bare på sykehus over natta, ikke på dps.. alt jeg ville på sykehuset var å komme meg ut derfra. Vurderer å legge meg inn frivillig på mandag, men veldig glad for å få komme hjem nå og ikke bli tvangsinnlagt.
Avatar

Akutt innleggelse

aug 21 2020 - 20:06
Jeg har vært innlagt 5 ganger på AMC2, psykiatrisk akuttmottak på SUS
Den siste gangen var det legen på legevakten som brukte tvangsparagrafen, da han ikke våget å sende meg hjem
Den 4 gangen var det legen på akuttmottaken som dagen derpå vurderte meg uskikket til å reise hjem. Ble lagt inn på JDPS en uke. Har gode erfaringer med all hjelpen jeg har fått. Det går bedre nå. Alkohol gjør at jeg mister kontroll. Men har og blitt lagt inn en gang edru
Til forsiden