Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Akutt depresjon

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Akutt depresjon

feb 8 2018 - 11:29
I går morges våkna jeg frisk og uthvilt, glad og fornøyd. Så kom en telefonsamtale med en person som virkelig var ufin mot meg, med kryssforhør jeg ikke trodde var mulig av en som sier han vil være kjæreste med meg. Den aggressive, høylytte, mistenkelige utspørringen som jeg ikke skjønte hensikten med, hva han ville avdekke ved meg, gikk nok rett min minnebank over traumer fra min barndom der voksne omsorgspersoner holdt på sånn. Han i den andre enden virket etterhvert fornøyd med mine svar, merkelig nok. Jeg syntes det var en ubehagelig samtale, men vi avsluttet samtalen i noenlunde folkelige former. Så sto jeg opp og gikk i dusjen.

Så ble det vanskelig å stå på beina og få på meg klærne. Ville bare ikke stå oppreist, legge meg ned helst der på gulvet. Ble surrete og forvirra og slet med å finne hvilke klær jeg skulle ha på hvor, helt ute av meg. Ble verre og verre. Fikk på meg noe og fikk lagt meg på sofaen og ble helt kraftløs. Ble veldig tørst og helt vissen. Fikk henta meg vann å drikke, så kom smertene. På den ene siden i hodet, deretter spredte seg til resten av hodet og så til resten av kroppen. Inflammasjonen som jeg kan få på venstre halvdel av kroppen ble ilter. Hjernen kjennes helt grå og hodet varmt, ubehagelig varmt og hjernen går veeeldig tregt.

Jeg kjente igjen denne kroppsreaksjonen fra tidligere i livet, men ikke at den kunne komme så fort. Fra telefonsamtalen var over og til jeg var helt i ett med gulvet var det gått maks 2 timer.

Vanligvis varer sånne plager hos meg i ukesvis. Denne gangen fikk jeg skrevet noen SMSer til min framtidige ex-kjæreste og sagt at slik kan han ikke få gjøre mot meg. Jeg fikk også i meg nok vann, en appelsin og en rå gulrot. Og jeg gråt som jeg ikke har gjort på lenge. Og døste bort.

Så ble jeg faktisk mye bedre. Sto opp og gikk ut en tur. Kjente jeg var sliten, men trodde det skulle gå rette veien nå. Inne igjen spiste jeg litt og falt sammen igjen ganske bråfort.

I dag er jeg mye bedre, men fortsatt litt sliten i hodet og ikke helt helt på topp. Men glad over at denne personen ikke skal ha en slik plass i livet mitt lenger.

Men det jeg lurer på og som gjør at jeg skriver dette innlegget her, er at jeg lurer på om andre har opplevd at en sånn reaksjon som fremstår som akutt depresjon kan komme som kastet på en så fort, og lar seg kurere med egenomsorg og rask fjerning av den utløsende faktoren?
Avatar

Akutt depresjon

feb 11 2018 - 15:01
Er noko eg kan kjenne meg igjen i. Er nok for følsom. Lett å tolke feil. Og lett å bli mistolka . Ikkje lett å kome vidare iallfall . Heller ikkje lett å finne nokon som matchar. Sikkert verre enn nåla i høystakken.
Til forsiden