Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Å være usynlig el synlig?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Å være usynlig el synlig?

mars 29 2019 - 12:09
Når man sliter psykisk og alt er svart men man har ikke skadet beinet.Skader man beinet ser alle hvor vondt du har det.Slik er det ikke med psykiske lidelser man ser det ikke alltid.Det gjør at mange av oss kan føle oss usynlige at folk ikke alltid skjønner alvoret.Tunge tanker hvem ser dem?Det er jo mest psykologene og de får så stor betydning for oss for de ser oss.Helt klart familie ser jo det også for de ser humøret de ser noe foregår men sjenerelt er det fortsatt slik det er mer akseptabelt med bein som er skadet.Det er nok mest uvitenhet som gjør at det synlige alltid blir sett.Jeg føler meg ofte ensom med mine psykiske lidelser for tankene mine er så fremmede.Jaget etter å bli forstått noen ganger føles det jo mer man ønsker noen skal forstå jo mer blir man ikke forstått.Er det noen som føler det samme at det er mer akseptabelt hvis man har skadet beinet enn å slite med psykiske lidelser?
Avatar

forståelse

mars 29 2019 - 19:53
har du feks skadet beinet så: stakkars deg
sliter du psykisk så: nå må du ta deg sammen
jeg haaaaater det
Avatar

Re: Å være usynlig el synlig?

mars 29 2019 - 20:57
Generelt er det vanskelig å forstå fult ut noe mann ikke har opplevd eller erfart selv, det være seg fysiske eller psykiske lidelser. Selv synes jeg det er svært vanskelig å forklare til andre hva depresjon er og hvordan jeg har det. Nå tar jeg heller en kort versjon og viser de heller en video som WHO har laget, som forklarer enkelt og treffende. Kommentarer som at "det bare er til å ta seg sammen" vitner om uvitenhet og er sårende...tenk om det alltid var så enkelt å bare ta seg sammen eller slutte å tenke sånn eller sånn.
Avatar

Enig Augustino

mars 29 2019 - 21:21
Det høres ut som en bra løsning å vise video.selv hadde jeg syntes det hadde vært vanskelig.Å ta seg sammen har ingenting med psykiske lidelser men tror noen ganger vet ikke folk hva de skal si så blir alt galt uansett.Noen ganger så blander folk det med depresjon og deppa.Å være deppa er noe helt annet enn depresjon.Blant kjendiser er det jo blitt populært nå å ha depresjon og angst og de driver og romantiserer det å ha psykiske lidelser det er provoserende også.


Avatar

Re: Å være usynlig el synlig?

mars 30 2019 - 09:08
Hvis du vil se videoen kan du gå inn her https://youtu.be/XiCrniLQGYc eller du kan søke på YouTube "i had a black dog". Kanskje den er relevant for hvordan du føler det. God helg!
Til forsiden