Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Å tenke ned seg selv

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Å tenke ned seg selv

april 28 2020 - 22:59
Vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive hva hodet mitt holder på med, men av og til, uten forvarsel, så begynner jeg å tenke på noe jeg angrer på eller ikke er stolt av. Dette gjør meg veldig nedfor, deprimert, og jeg har lyst til å ikke leve mer. Det rare er at disse tingene har jeg bearbeidet, med venn, psykolog og meg selv. Det er "småting", som uansett ikke går ann å forandre. Det er som om jeg må finne noe å straffe meg selv for.

Har tidligere slitt med helseangst, men det er ikke så ille nå. Den er ikke borte, men foreløpig under kontroll. Denne andre depresjonen som går på hendelser tidligere i livet er mye mørkere og værre.

Jeg vet jeg er følsom og blir fort deppa og urolige på andres vegne. Spesielt de som står meg nære. Er redd dette skal dukke opp sterkere og sterkere i fremtiden.. fikk anti depressivt tabletter av legen, ikke tatt de enda.
Avatar

Re: Å tenke ned seg selv

april 28 2020 - 23:47
Så flink du setter ord på hvordan du føler.Ta medikamentene en stund ..de hjelper deg å nullstille deg og stoppe de tankene..Livet er sånt,ingenting og ingen har null å stri med,og alle har minus og pluss med seg selv..Vær snill med deg selv..og ikke krev masse av deg selv..Du er bra nok og sikkert et snilt menneske..Alle har gjort feil,og har noe mulig å angre for..For ellers hvordan skal man lære? A feile,gjøre dumme ting,angre etterpå..Sånt er det med livet..Det hadde vart mer rart å vite man gjør gale ting som man vet er galt men ikke angrer etterpå.Senk skuldrene og snakk med dine nære ..på godt og vondt..Du bryr deg og de bryr seg og..Det har du lært fra dem det!:)Du tenker på deg og dine..Never quit and stand up for yourself..Ta en dag om gangen..det kan vare dårlige dager og gode dager..En dårlig dag betyr ikke et dårlig liv..Det er bare normalt og sånt er det med alle..Se på friidretts personer..De trener hele året og drømmer å delta i konkurranser og vinne..De vet jo ikke om de gjør det..men de har gode strategier å tenke positiv og stå på..Pluss fysisk trening gir oxytocin ..og lykke følelse.Fine deg..du er mer en bra nok og du trenger ikke rake ned på deg selv..STOR KLEM!:) Solskikken snur seg alltid mot solen og lys.Var som en solsikke selv!:) Det blir ikke sterkere hvis ikke du gir vann til ugresset(Depresjonen)...men bevist og hjelp av trening,prate med andre,mulig medikamenter..en stund..så du klarer vanne solskikken i deg som skal snu seg mot solen!:)Klem og lykke til
Avatar

Å tenke seg ned

april 29 2020 - 00:45
Takk for svar.

Ligger med hamrende bryst nå, og tenker på ting som skjedde for 20 år siden omtrent. Tror ikke jeg skal ta medisin, må bare bearbeide dette. Helt teit alt sammen. Hva skjer neste gang jeg føler det sånn?? Er livredd for at jeg blir enda mer lei meg og gjør noe dumt. Utrolig at noen kan gjøre hva som helst og sove godt med god samvittighet, mens jeg omtrent ikke kan kjøre på oransje lys uten å ligge våken om natta.
Avatar

..

april 29 2020 - 01:02
For meg er det tilogmed ikke sikkert jeg gjorde noe galt for å føle det jeg føler. Det kan være at jeg tror jeg gjorde noe, som er nok til å føle det sånn.
Avatar

Re: Å tenke ned seg selv

april 29 2020 - 06:14
Da bearbeider du det.Gå til psykolog!Ikke var hardt mot deg selv..Snu tanke gangen,løp en lang tur når hjertet hamrer..intil du blir sliten...og lytt meditasjons musikk..lær deg meditere og fokusere tankene på noe annet?
Avatar

Å tenke seg ned

april 29 2020 - 07:38
Ja, deg er vel ikke vits å tenke på ting en ikke kan forandre på.
Avatar

Nede i en bølgedal

april 30 2020 - 19:21
Jeg tror jeg begynner å skjønne at jeg i perioder blir deprimert, eller får angst. Ting kan være bra i mange uker, så kan de plutselig bli ille, så ille at jeg blir redd jeg gjør noe dumt. Det kan være ting som for noen uker siden var en bagatell, en teit hendelse mange år tilbake, som nå kommer å hjemsøker meg.

Har tidligere vært helseangst som har plaget meg mest. Nå er det mer et mørke jeg ikke helt klarer å beskrive. Nede i mørket gjør ingenting livet bedre, ikke barn, ikke kone, ikke sport. Er lite sugen på å begynne på de pillene legen ga meg.

Er redd neste bølgedal blir enda dypere.
Avatar

Re: Å tenke ned seg selv

mai 1 2020 - 20:42
Hei, jeg sliter også med depresjoner og angst. Jeg vil heller ikke gå på piller. De blir jeg bare sløv og "flat" av. Skjønner at legen din har gitt deg noen piller, men tilbød han samtidig å sette deg i kontakt med noen å prate med? Alle kommuner skal ha et lavterskel tilbud som fastlegen kan henvise til. Det er ofte psykiatriske sykepleiere som har samtaler, og de veiledes av psykologer. Hvis depresjonene dine vedvarer så vil det nok hjelpe å prate med noen. Lykke til!
Avatar

Å tenke ned seg selv

mai 1 2020 - 21:26
Ja ble henvist psykolog og hadde en samtale med han. Må nok ha noen å snakke med om dette regelmessig. Takk for svar
Til forsiden