Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Å bli likt eller ikkje

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Å bli likt eller ikkje

des 30 2016 - 08:59
Omgjevnadane legg eit stort press på både den eine og den andre for å få folk til å passe inn. I forsøk på å bli likt er det lett å misse seg sjølv. Det er betre å bli mislikt av sume for å vere den ein er enn å bli likt av alle for å vere den ein ikkje er. Men å gjere dette i praksis er vanskeleg. Depresjon kan vere eit teikn på at ein har mist seg sjølv. For eigen del handlar livsmotet om å finne tilbake til den utskjelte personen eg ein gong var.
Avatar

hmfff......

des 31 2016 - 02:54
mye sannhet i det du skriver der. Jeg strever med noe av det samme. Man vil gjerne bli likt, selvfølgelig. Det er vanskelig å akseptere å ikke bli likt. Og det er riktig som du skriver at omgivelsene legger press på oss for å bli slik de vil ha oss, men da kan man miste seg selv, og man blir ulykkelig og deprimert. Jeg har hatt en flott kveld i kveld sammen med til dels ukjente folk, og jeg kjente på angst og usikkerhet i en del situasjoner, men jeg bestemte meg for å være meg selv, si det jeg mente, og det var sikkert et par stykker der som ikke likte meg. Men jeg tror også det var en del som likte meg.
Avatar

Re: Å bli likt eller ikkje

jan 7 2017 - 09:56
Hei morgenfugl
Omgivelsene vil ha oss til å fungere best mulig i samfunnet. Samfunnets nytte. Men så har vi våre egne behov. Menneskene rundt oss forventer også at vi skal oppføre oss på en spesiell måte. Vi har mange roller å ta hensyn til. Vi mennesker ønsker å gjøre alt for bli likt av alle (ungdomsår og voksenår). En kan dessverre ikke bli likt av alle så det innser man til slutt. En vil gjerne ha som mål å bli likt av mennesker en selv liker.

Jeg tror at de fleste psyk blant annet er et resultat av samfunnet omgivelser. Så jeg tror du har rett "Morgenfugl" i at depresjon kan være et tegn på at en har mistet seg selv.
Kan jeg spørre om hvorfor du må finne tilbake til den du var før depresjonen? Eller til den utskjelte personen du var?
Kan du ikke finne den personen du trives med å være?
Vil gjerne høre flere tanker her på forumet.
Klem

Hei Senadalen
Synes det er fantastisk at du valgte å være deg selv i en slik situasjon. Det står respekt av det. Finnes altfor mange mennesker som ikke er seg selv.
Heier på dg og alle sammen!
Klem
Avatar

Takk Bøøøø.....

jan 7 2017 - 15:55
for positiv kommentar! :)
Avatar

Ei tilbakemelding

jan 7 2017 - 18:42
Godt poeng det med å vere den ein trivs med å vere. At eg ser tilbake kjem,av at eg har vore flinkare til å få fram kjenslene før. Og at det å vere utskjelt er ein av fleire målestokkar på om ein står for noko. Men eg skal ta tipset om å kjenne etter kva som er best her og no.
Til forsiden