Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

ut av kroppen/uvirkelighetsfølelse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

ut av kroppen/uvirkelighetsfølelse

des 7 2018 - 21:53
Har tidligere slitt med uvirkelighetsfølelse i en god stund konstant, men den ga seg og har hatt opphold noen år. Sluttet med ssri/antidep. i sommer og har derfor siden sommer vært hyppig i bruk med b-preparater da jeg har hatt rutiner i hverdagen jeg ikke kunne miste. Den har kommet enda mer og begynner begrense meg i livet. Samtidig føler jeg at jeg ser ting i sidesynet støtt og stadig, som skygger - ofte er faktisk katten der, og andre ganger ingenting. kan dette være kroppen min som er i alarmberedskap pga enorm angst... samtidig føler jeg meg ikke tilstede i min egen kropp, og har mange eksistensielle spørsmål som dukker opp om min egen eksistens jeg ikke tør gå i dybden på da det GRØSSER i kroppen min. kan dette være angsten som er så enorm for tiden, eller er jeg i ferd med å bikke over. jeg går i behandling, og psykologen sier jeg ikke har noen tegn på sinnssykdom, men jeg begynner å tvile deler av dagen.
Avatar

Re: ut av kroppen/uvirkelighetsfølelse

des 7 2018 - 22:28
Jeg opplevde noe lignende i nyere tid og var også redd for at jeg kanskje gikk fra forstanden, men søsteren min sa at man ikke er i stand til å lure på om man går fra vettet om det faktisk er det som skjer, så det høres mer ut som det er angst som pågår. Og det kan jo som kjent utarte seg på alle mulige vis, noen mer overveldende enn andre, men jeg tror du kan stole på at psykologens vurdering stemmer.
Avatar

Takk for svar!

des 7 2018 - 22:40
Ja kanskje.. jeg har tett oppfølging, og prøver se sammenheng med økt angst etter medisinslutt, men er vanvittig vanskelig når den står på som verst at denne uvirkeligshetsfølelsen har noe med angst å gjøre da jeg føler jeg forsvinner inn i min egen verden. Samtidig er den borte når jeg er distrahert, noe som er i en slik tilstand vil vel ikke kunne distrahere seg å glemme ''galskapen''. Utrolig ubehagelig er det hvertfall, jeg er utrolig sliten og nedkjørt... Selv om jeg får god hjelp. Vet noen om B-preparater ved nedtrapp kan gi slike symptomer.
Avatar

Re: ut av kroppen/uvirkelighetsfølelse

des 7 2018 - 23:16
Det er iallfall ikke uvanlig å oppleve uvirkelighetsfølelse ifb med angst, eller at det ikke oppleves like sterkt når man er distrahert. Jeg googla det etter at jeg hadde en sånn opplevelse og da er det nettopp visse former for distraksjoner som er anbefalt for å hjelpe seg selv til å føle seg mer normal igjen. Men klart, det tar krefter og er ikke behagelig.

Det høres jo uansett ut som om du har noe på gang mentalt når du beskriver det som et eksistensielt tankekjør du ikke tør å gå nærmere inn på, og at det like gjerne kan være en kobling mellom det og den type følelse du opplever mye nå. Det er vel ikke så unormalt at ymse greier fra underbevisstheten som har blitt holdt på avstand med medisiner kan blusse opp igjen etter at man har gått en stund uten, og at det kan føles overveldende å forholde seg til igjen, men det kan godt være at du finner en måte å bearbeide det på så du kan føle deg mer i balanse.
Til forsiden