Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

sosial angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

sosial angst

sep 21 2011 - 10:28
Idag, 21. september har jeg bursdag. Forrige uke fikk jeg et brev fra NAV om at siden jeg har fått innvilget AAP så må jeg på et obligatorisk informasjonsmøte.
Jeg tenkte med engang at dette var noe jeg ikke kom til å takle, men jeg tok meg sammen og tenkte for en gangs skyld at jeg ikke skulle la angsten styre meg.
Jeg sto opp tidlig idag og gledet meg på en måte, fordi jeg tok meg lang tid til å fikse håret, sminke meg.. Jeg så meg selv i speilet og var faktisk fornøyd, jeg så ut, tenkte egentlig at jeg ikke trengte solbriller, men jeg tok dem på likevel.. Takk gud for det.
Jeg ble fulgt ned til kurslokalet av samboeren min, da han gikk fra meg fikk jeg en klump i magen.
Jeg så rundt meg.. Det var mye mennesker.. Jeg samlet meg, pustet og kjente at det ble vanskligere for hvert sekund.
Det knøt seg i magen og i halsen.. Jeg får ikke puste tenker jeg.. Tårene kommer.. Jeg får sagt i fra at jeg ikke kan være der, men alle i rommet har allerede sett meg knekke sammen, de så at jeg ikke fikk puste, de så at jeg skalv, de så at jeg gråt.. Jeg ringer til samboern min, for han må jo komme å hjelpe meg!! Han tar ikke telefonen, jeg ringer om og om igjen, han tar den ikke!! Ringer bestevenninna mi, hun tar heller ikke telefonen.. Jeg gråter og gråter, klarer ikke å puste nå og føles ut som at jeg skal kaste opp.. Det er masse folk rundt meg, men ingen bryr seg.
hvorfor? er det bare jeg som hadde spurt om det gikk bra om jeg hadde sett noen ha det sånn??

Merker jeg blir utrolig sint.. Jeg er frustrert.. jeg blir sint på NAV som har satt meg opp på et obligatorisk møte når hele grunnen for at jeg har søkt om AAP er fordi jeg har sosial angst og ikke klarer å komme meg ut alene.

takket være min fornuftige handling tidligere idag, så hadde jeg heldigvis skjoldet mitt, solbrillene mine :) Jeg kom meg ut av lokalet og fikk kontakt med samboern min, hoppet inn i en taxi og kom meg hjem.

Ringte NAV og snakka med en dame som også hadde bursdag idag, den lille "gleden" gjorde at jeg ble litt glad igjen :)
Avatar

Re: sosial angst

sep 21 2011 - 11:46
Det er en sosial koding her i landet at en skal holde seg til seg og sitt. Er vanskelig å få folk til å innrømme det men en kan se det omen er litt våken.
I alvorlige ulykker og slikt våkner andre sider som er mye bedre så det finnes men det er en viss tilbakeholdenhet. Det er mye bra som boe i oss alle men vi tør ikke alltid å slippe det ut siden en ofte er redd for hvordan andre kan reagere dersom en "blander seg inn".


Flott du klarte deg da. Du ser jo at du ikke dør av dette selv om det nesten kjennes slik ut. For min egen del reagerer jeg ikke slik. Jeg får reaksjonen i etterkant. Blir helt kald og går over i en annen personlighet når det er noe en skal. Være seg det ene eller det andre.

Da en skulle ha møte med NAV sist så fikk man det på legekontoret. Det gjorde det lettere for der var jeg bedre kjent med lokale og folk så det tok bort en del. Var på NAV med papirer for et par år siden og det var vanskelig men det gikk. Husker ikke stort av det for en koblet ut. Går litt på autopilit kanskje for å få gjort unna jobben bare og komme seg bort derfra.


Gratulerer med dagen forresten.
Avatar

Re: sosial angst

sep 29 2011 - 23:50
Gratulerer med dagen som var :)
Jeg synes du var veldig modig som prøvde å reise til ett møte med Nav. Skjønner det er vanskelig med møter og mange folk rundt en. Trist at ingen tok kontakt med deg på møtet da du slet sånn men kanskje de andre ikke visste hva de skulle si eller gjøre? Eller at de hadde sosial angst selv og ikke turte å prate?

Jeg fikk tilbud om sykemeldtsamtale for mange år siden og før jeg ble uførtrygda og da sa jeg til psykiatren min at jeg ikke turte. Og da sa henne at selvfølgelig kunne jeg slippe og da rindte hun til nav og sa at jeg ikke kunne være med. Heldigvis slapp jeg og etter dette hadde jeg ingen kontakt med nav og jeg har aldri møtt saksbehandleren min heller.

Jeg har også sosial angst og jeg trekker meg unna andre mennesker og føler jeg dummer meg ut, at jeg ser rar ut, at jeg oppfører meg merkelig, at jeg er stygg og jeg er redd for om noen skal vurdere meg og redd hva andre tenker om meg. At jeg ikke er bra nok lissom.
Til forsiden