Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

sosial angst og muntlig eksamen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

sosial angst og muntlig eksamen

mai 24 2013 - 13:22
Hei, jeg skal snart ha muntlig eksamen og lurer på om noen har noen tips til hva jeg kan gjøre for at det skal gå litt bedre. Jeg har akkurat hatt skriftlig eksamen og det gikk helt fint, men bare tanken på at jeg skal stå foran en ukjent å snakke er veldig skremmende. Jeg begynner alltid å stamme, former setninger helt feil og glemmer hva jeg skal si når jeg holder foredrag, dette blir den første muntlige eksamenen jeg har så aner ikke hvordan jeg skal klare meg. Burde jeg for eksempel si ifra at jeg har litt angst? Slik at sensor ikke tror at jeg ikke kan det jeg snakker om når jeg begynner å mumle, for selv om jeg kan svarene klarer jeg ikke å formulere det riktig når jeg blir nervøs.
Avatar

Øv!

mai 24 2013 - 14:06
Øvelse gjør mester! Det gjelder for Petter Northug, og det gjelder for deg.

Har du en klassekamerat eller et familiemedlem som kan høre deg? Øv i så fall med dem, og lag en situasjon som ligner mest mulig på eksamenssituasjonen. (Du kan stå foran et speil også, men mennesker er best.) Still deg opp akkurat som du må på eksamensdagen. Finn en god hvile-posisjon for hendene dine. (Ikke i lommene). Snakk høyt. Ta tiden så det matcher eksamenstiden. Ikke bry deg om at du eventuelt får et annet tema til eksamen enn det du har øvd på. Det å måtte forklare noe, formulere noe, gir deg verdifull trening uansett.

Alle er nervøse før eksamen. Det vet sensor. Husk at det er lov å trekke pusten. Lov å tenke seg om før man svarer. Sensor er ikke der for å stille deg til veggs, men for å finne ut hva du kan. H*n vil deg vel!

Du har ikke et fullsatt Oslo Spektrum å snakke til. Kun én eneste sensor. I motsetning til skriftlig eksamen er dessuten muntlig fort gjort. Prøv å si til deg selv at du gleder deg til det hele! :)
Avatar

Det går bra

mai 24 2013 - 14:23
Ingen som ser dine tanker, akuratt som du ikke ser det andre i salen eller den sensoren som egentlig sliter med sosial angst selv:) Utrulig mange som føler å tenker det samme som deg ,å dette går bra:)
Jeg havnet i samme greie gjennom jobben min , gruet meg i mange månder i forveien ,dagen var der å jeg sleit utrulig ,til jeg innsåg ,jeg er ikke aleine,Andre i salen sliter med samme problemene,Det tar bare noken timer,jeg skal bare holde foredrag i 10 minutt,jeg er mye tøffere når jeg er ferdig, Vist du ser etter så er det noke mange fler en deg som er nervøs det er naturlig.så dette går bra stå på=)
Til forsiden