Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

seksuelle legninger

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

seksuelle legninger

sep 23 2012 - 21:06
Får helt angst av forskjellige seksuelle legninger. Syns det bare blir kaos og rot av det, og føler at det er galt. eller feil. At de peersonene bare er forvirra. Da tenker jeg på homofili,bifil, og disse andre kvalme legningene. Nå får jeg sikkert masse sinte folk på meg, men kan ikke noe for det, syns det bare er kvalmt, og det er noe som ikke stemmer. Og skjønner ikke trangen til å eksperimentere med andre typer seksuelle interesser.(som bifil, homofil osv ). Jeg er jo heterofil og har aldri følt trang til å eksperimentere med andre kjønn.. Men veit at nå er jeg på minefelt her, og er ikke meningen å tråkke noen på tærne. Men det er jo ytringsfrihet her i landet, og det er bare sånn jeg føler det.
Avatar

Re: seksuelle legninger

sep 23 2012 - 22:51
Hva er din intensjon med å poste?
Avatar

Re: seksuelle legninger

sep 23 2012 - 23:04
Angst
Avatar

Re: seksuelle legninger

sep 23 2012 - 23:17
Angsten har selvsagt med dine egne forestillinger rundt dette å gjøre, og ikke med de som har legningene. Så da må du vel ta opp til vurdering hvorfor du føler sånn, hvor det kommer fra...
Avatar

Re: seksuelle legninger

sep 23 2012 - 23:56
Mulig. Men er andre legninger også, som pedofil, dyr osv osv. Tenkte ikke bare på det jeg nevnte... Vi tillater jo mer og mer, og det som blir sett på som unormalt, blir etterhvert normalt.
Avatar

Re: seksuelle legninger

sep 24 2012 - 00:03
Ja, men det blir det samme med pedofili og dyr. Dette er noe som har med dine tanker om temaene å gjøre, ikke de fysiske tingene ute i verden. Er nok mere lettvint å håndtere det i psyken enn å engasjere seg i samfunnsdebatten...
Avatar

Re: seksuelle legninger

sep 24 2012 - 00:11
Jo men det er kvalmt :P
Avatar

Re: seksuelle legninger

sep 24 2012 - 07:22
Er du egentlig veldig pervers av deg siden du bryr deg sånn om hva andre mennesker gjør seg imellom? Eneste forklaringen jeg finner.. :) Ikke meningen å tråkke deg på tærne, men det er jo ytringsfrihet her i landet, og det er bare sånn jeg føler det!
Avatar

Re: seksuelle legninger

sep 24 2012 - 10:38
Eller har du angst fordi at du ikke kan kontrollere menneskene rundt deg til å ha samme oppfattning som deg? Selv om du liker sjokolade så betyr ikke det at andre gjør det. Du må bare infinne deg i at verden ikke handler om deg. La vær å heng deg opp i ting du ikke kan styre så har du ett mindre angst problem :)
Avatar

Re: seksuelle legninger

sep 24 2012 - 11:56
Jeg hadde samme problemet når jeg var mindre, syntes det var rart, kvalmt og bare helt ute på jordet. Så mistet jeg en av mine beste venner fordi han tok selvmord fordi han hadde ingen som støttet seg. Jeg følte alt var min skyld! Så fant jeg ut at flere av kameratene mine var homofile, først så holdt jeg avstand fra dem, men dem var jo de samme selv om dem likte gutter.

Nå har jeg selv blitt bifil (klarer ikke velge) og det har jeg vært i 4 år og jeg skjønner meg ikke på de som ikke liker sånt. Vi er de samme personene på innsiden. Vi liker å henge med venner, musikk , fotball etc... det eneste er at vi er tiltrukket av samme kjønn.

Vet at mange syns det er spesielt osv, men det er noe man ikke velger selv. Man velger ikke sin egen legning, og det er ikke noe koselig å være gift og leve hele livet med noen man ikke elsker fordi man er tiltrukket av sitt eget kjønn. Legningen sin er noe man blir født med og som blir til under oppveksten.
Avatar

Re: seksuelle legninger

sep 24 2012 - 13:37

Man skal ikke plage andre,
man skal være grei og snill
Og forøvrig kan man gjøre hva man vil.

Så lenge begge parter samtykker, ser jeg ingen grunn til å fordømme andre for deres seksuelle valg og preferanser. Det er noe jeg rett og slett ikke har noe med å gjøre. Når man dømmer andre, har man først og fremst dømt og begrenset seg selv som menneske.
Avatar

Re: seksuelle legninger

sep 24 2012 - 13:48
Heeeeeeeeeelt enig.
Dem er nu mennesker dem også fordi om dem er litt annerledes.
Vi mennesker mobber nu egentlig om det meste.. og de som mobber mest har ikke et liv og veldig dårlig selvbilde til seg selv.
Dere mobbere se dere i speilet før dere sier noe.

Og mobbere de følger med andres liv,har kjedelig liv selv.
Get a life.

Jeg syns homofile passer inn i kirken, dem er ikke romvesen.
Avatar

Re: seksuelle legninger

sep 24 2012 - 15:15
så natalie du synes d blir d samme med pedofili som med homofili? Vet du ikke at homofile og bifile forelsker seg akkurat som heterofile? d handler faktisk om kjærlighet mest av alt... du burde ikke være redd for kjærlighet. Pedofili er jo annerledes fordi d kun er seksuelt, disse syke mennene som forgriper seg på små barn gjør ikke d fordi de er forelsket og elsker dette barnet.
Avatar

Re: seksuelle legninger

sep 24 2012 - 19:07
Jeg syns fortsatt vi tillater mer og mer, og til slutt blir det bare kaos og rot fordi alt er tillat liksom. Hvis en drar det til ytterpunktene.
Avatar

Re: seksuelle legninger

sep 24 2012 - 20:03
Kaos og rot for hvem?

Jeg får det veldig kaotisk og rotete inni hodet mitt når andre skal bestemme hva som er greit eller ikke greit for meg, på tvers av hva jeg selv ønsker og føler. Jeg får det også sånn i hodet hvis jeg må bruke tid på å tenke på hva andre skal få lov til og ikke.
Avatar

Re: seksuelle legninger

sep 24 2012 - 20:21
Man må godta alle som dem man er mener nå jeg. Selv hva slags legning dem har. Slik er det også med oss som er psykisk syke man må godta oss akkurat som vi er. Vi er da tross alt mennesker alle sammen.
Avatar

Re: seksuelle legninger

sep 24 2012 - 21:10
Jo, men hvis en pedofil voldtar barnet ditt? Skal du da liksom godta han som han er og legningen hans?
Avatar

Re: seksuelle legninger

sep 24 2012 - 23:21
kan ikke sammenligne pedofile med homofile da.. er som å sammenligne en voldtektsmann med kjæresten din,

det er overgrep de gjør, det er maktovergrep.. er ikke et gjensidig forhold. æsj at det går an å sammenligne det med homofili!!

homofile er ikke annerledes en heterofile. to likeverdige i et forhold, seksuelt eller i kjærlighet,. mennesker som deler noe fint og tiltrekkes hverandre

herregud at jeg gidder å kommentere det engang
Avatar

Re: seksuelle legninger

sep 25 2012 - 08:12
Helt enig med deg Karina123 dette kan ikke sammenliknes. Dette med en pedofil det er en annen ting. Gidder heller ikke å kommentere dette noe mere. Syntes denne diskusjonen bør bare bli liggende helt stille nå.
De homofile er mennesker de forandrer seg ikke akkurat som vi som er psykisk syke vi er den vi er tross alt.
Avatar

Re: seksuelle legninger

sep 25 2012 - 12:36
Må bare si, for the record, at jeg ikke mente at pedofili og homofili går ut på det samme, men at det ikke blir noen forskjell i forhold til om problemet ligger i ens egne tanker eller ute i verden.
Avatar

Re: seksuelle legninger

sep 28 2012 - 16:36
Ble for dypt for meg legemiddelindustrien :-D


Vi kan vel enkelt å greit si at legninger som ikke skader andre skal ikke fordømmes.

Pedofili ,zoofili og andre uting førdømmes nord og ned.Og det er LOV å fordømme!


Nei,en skal tenke på hva som er viktig i verden.Jeg driter i hva andre gjør i senga.
Avatar

Re: seksuelle legninger

sep 28 2012 - 20:52
Trådstarter

Du sier noe veldig viktig i første innlegg
Du er hetrofil og har aldri hatt noen ønske eller behov for å prøve ut annet
Du syntes tanken på å ha sex med samme kjønn er kvalmt.

Vel en av mine bestevenner er homofil, og han har engang (ja sikkert flere) fortalt at han syntes det er kvalmt å tenke på å ha sex med en dame.
Han vet han er homofil og har aldri hatt behov eller ønske om å prøve å ha sex med en av motsatt kjønn.

Men i motsetning til deg, selv om han syntes at tanken på at han skal ha sex med en dame er kvalmt mener han ikke det er kvalmt og grusomt at andre mannfolk liker dette.

Jeg har aldri vært sammen en av samme kjønn, og jeg vet 100% at jeg aldri kommer til å være det, fordi jeg helt uten å prøve det kan si at jeg er helt overbevist at det ikke er for meg.
Slik er det vel med de fleste av oss, er man hetrofil så vet man det, er man homofil så vet man det og er man bifil så vet man det.
Så lenge det er to myndige personer som begge er villig og ønsker det som skjer og ikke bedrar andre, så bryr jeg meg fillern i hva, hvordan og med hvem de holder på.
Du kan selvsagt ikke noe for at du syntes det er kvalmt, men det er du som er herre over hva som kommer ut av munnen din. Ikke alle meninger trenger å bli satt ord på bestandig.
Avatar

Re: seksuelle legninger

sep 28 2012 - 20:57
Slappfisk, jeg fokuserer på noe som ingen andre gjør her, og det er at det ikke handler om en mening om ting i den ytre verden og hvordan den påvirker en, men noe rent subjektivt om bevisstheten til trådstarteren og hvordan det er et rent internt problem. Det er vel det som er litt av greie med psykologiske ideer rundt psykoterapi, å bringe tilsynelatende ytre problemer tilbake til psyken og løse dem der... Det er noe ved Natalie som får henne til å føle ubehag ved seksuelle legninger, det er ikke noe ved legningene som får Natalie til å føle ubehag...
Avatar

Re: seksuelle legninger

sep 28 2012 - 21:28
den skjønner jeg legemiddelindustrien... jeg skjønner at natalie la ut denne tråden fordi hun følte at hun hadde følelser rundt dette temaet som ikke var normale og sunne, som hadde med angst og vrangforestillinger å gjøre, likevel r d utrolig vanskelig å ta dette problemet hennes seriøst når hun nesten kverulerer med oss når vi sier våre meninger om temaet som følelsene hennes r relatert til, da blir d vanskelig å huske hva opprinnelsen til denne tråden virkelig var... hvis d stemmer at tråden ble opprettet for d formålet du påpeker da:P
Avatar

Re: seksuelle legninger

okt 2 2012 - 16:49
Jeg tenkte litt større, samfunnet i sin helhet. Retningen det tar, den seksuelle revulosjonen. Ikke enkeltpersonen i seg selv. Jeg føler og tror at det ikke er normalt, og mye rundt hvorfor osv. Men tenker at samfunnet bare utvikler seg videre og videre og det er ingen vits for meg og belyse det så veldig, for det er noe verden må gjennom uansett.
Avatar

Re: seksuelle legninger

okt 2 2012 - 18:50
Homofili - og alle de andre filene - er nok like gamle som mennesket selv. Det er komfortabelt og ryddig med en svart-hvit tenkning der alle er heterofile, men slik er det ikke i virkeligheten. Det har det aldri vært.

Og selv dyr kan være homofile, bare så det er sagt. Det ligger lange lister over dyr som kan ha en homofil adferd på Wikipedia for den som er interessert.
Avatar

Re: seksuelle legninger

okt 2 2012 - 19:57
Nja det er det jo store uenigheter om da. Og om det er naturlig eller om det faktisk er en feil som har skjedd opp gjennom tidene..

Noe tror jeg er et resultat av kun forvirring, men det må vel bare gå sin gang virker det som.
Avatar

Re: seksuelle legninger

okt 2 2012 - 20:20
Hvor er det stor uenighet om det? Det er en kjennsgjerning at flere dyrearter har homofile forhold. Ta sjimpansene, som er et veldig nærliggende eksempel, der har alle sex med alle, store og små, jenter og gutter, ingen hemninger i det hele tatt. Sånn er det og jeg snakker om sjimpanser i vill tilstand.

Når du sier at det sikkert er et resultat av forvirring, så begynner jeg å lure litt. Tror du at dyr er dumme og ikke ser og vet forskjellen på kjønnene, hunn og hann ? Det tror nemlig ikke jeg, bare tanken er for meg helt latterlig. Dyr lukter forskjellen. Jeg så også en naturdokumentar for noen uker siden. Der var det to mandarinender som hadde slått seg sammen, hanner begge to. Hannene og hunnene ser forskjellige ut, så jeg tror de skjønnte hva de holdt på med.
Avatar

Re: seksuelle legninger

okt 2 2012 - 20:29
Nå snakka ikke jeg om dyr.

Og forskning har vist ditt og forskning har vist datt.. Vi blir aldri ferdig forsket, og forskning er ikke den endelige sannhet. Plutselig viser forskning noe helt nytt som var ukjent for oss. Og helt motsatt enn først antatt. Det viser seg jo hele tiden ang det meste.

Angående forvirring. Så mente jeg for å gi et eksempel: I tenåra er noen litt forvirra og usikre og veit liksom ikke helt hverken det ene eller andre om egen kropp og egen legning. Så de prøver ut forskjellige ting, for å finne til sin legning. Det er det jeg mener med : "At det må vel gå sin gang" Et annet eksempel jeg mente med forvirring: Hvis en som er heterofil blir seksuelt misbrukt som liten av samme kjønn, vil jeg tro at denne personen kan bli "forvirra" i voksen alder fordi det har skjedd en skjevhet i det biologiske og kanskje tro at h*n er bifil, selv om vedkommende i utgangspunktet er hetero., . Tredje eksempel: En hetero som blir misbrukt som barn av samme kjønn og opplevd mye traumatisk blir
pedofil i voksen alder. . Da har det skjedd noe feil i det biologiske/kognitive/psykologiske, en skjevhet. Hadde alt vært normalt og denne personen fått en god oppvekst ville h*n vært hetero. Osv,osv. Dette er teorier jeg har. Men bare for å gi en litt mer inngående forklaring på hva jeg mente med forvirring.
Avatar

Re: seksuelle legninger

okt 2 2012 - 22:39
Beklager det, jeg trodde du svarte på posten ovenfor om at dyr også har homofile forhold. Bortsett fra det så har jeg ikke mer å si i denne debatten. Jeg orker ikke å forholde meg til det problemet du har med folk som føler annerledes enn deg og at verden utvikler seg.
Avatar

Re: seksuelle legninger

okt 2 2012 - 22:49
jeg må spørre, si at det å være heterofil hadde vært det "unaturlige" hvordan ville du følt om du leste at det måtte ha skjedd noe fælt med deg slik at du ble forvirret fordi du var heterofil ?
Det er mange homofile som aldri har vært utsatt for noe som helst i sin barndom like fullt er de homofile.
Hva gir deg retten til å si at de er forvirret eller feil?
Hvordan hadde du følt det om noen sa at slik du følte det var feil, var ekkelt bare fordi du liker det motsatte kjønn?

Men det er helt klart at din hjerne er satt til at det er fryktelig og det er galt og at det ikke spiller noen rolle hva andre sier, du klarer ikke ta det til deg i denne diskusjonen.
Ingen kan bestemme hva du skal føle og tenke om dette eller annet for den saks skyld.
Men tenk på det at du sitter her og sier ting som kan være veldig sårende og nedsettende om en ganske stor menneskegruppe. Og det på en plass hvor det er stor mulighet for at mennesker som er homofile kommer over det. Og med at det er en side for mennesker som sliter så betyr det også at du kaster enda en stein på deres bør.

Du sa høyere opp at dine innlegg om dette handler om angst, men slik jeg leser det og ja mulig jeg leser deg veldig galt, så handler det mer om å trykke ned på noen som er anderledes og heve deg seg til bedre en noen.
Homofili er ikke en sykdom, hverken på hjernen eller andre deler av kroppen, og det er ikke noe nytt som har oppstått i senere tid det har vært der i alle år,
Avatar

Re: seksuelle legninger

okt 3 2012 - 00:30
Back in the trenches i see..

Avatar

Re: seksuelle legninger

okt 8 2012 - 17:22
Om det er mange homofile som aldri har opplevd noe og har hatt en bra oppvekst kan en jo ikke vite. Jeg har hørt om flere som faktisk innrømmer at det kanskje kan ha skjedd noe, men ikke helt husker.

Det var ikke snakk om i utgangspunktet å tråkke noen på tærne eller heve seg over noen, men det er vel heller de pedofile,zofile som gjør det. Og ja når en pedofil forgriper seg på et barn, så ja jeg hever meg over han og syns han er et avskum. Når en zofil gjør det mot et dyr, så ja jeg hever meg over det og syns det er grusomt. Og kvalmt.

Det jeg reagerer på er at verden går mer og mer mot liksom og akseptere mer og mer. Og det blir helt feil og er ikke noe særlig bra for noen.

Og nei homofili blir ikke helt det samme, for der er det et voksent menneske som velger selv hva h*n vil. . Og om det egentlig er riktig eller ikke er jo synsing og et diskusjonsspørsmål. Men det er jo en avvikende seksuell legning som de andre legningene. Men har jo blitt mer stuereint og akseptert. Jeg verken tråkker eller hever meg over de som har den legningen, men jeg stiller bare spørsmål om det egentlig er "riktig". Men har ikke noe til overs for folk som mobber en homofil som står frem.
Avatar

Re: seksuelle legninger

okt 8 2012 - 21:16
Samfunnet har i de siste årene gått mer og mer mot å akseptere folk med psykiske problemer og, er det kvalmt også?
Avatar

Re: seksuelle legninger

okt 8 2012 - 22:08
At de godtar og det har blitt mer aksept for forskjellige ting har jo både sine fordeler og ulemper.

Er stor forskjell på psykiske lidelser og et overgrep. Er jo mange som nettopp har fått psykiske lidelser på grunn av disse mennesknene med avikende seksuelle legninger.
Avatar

Re: seksuelle legninger

okt 30 2012 - 14:37
Riktig. Avvikende. Overgrep. Ja her var det mye positivt gitt. Overgrep av folk med avvikende legning. Igjen. Homofile, bifil er et forhold mellom to likeverdige partnere. Overgrep skjer ikke mellom likeverdige partner uansett kjønn. Regner ikke med pedofili her fordi pedofili er en legning basert utelukkende på overgrep og ikke likeverdige partner med forståelse for hva som skjer. Ja den siste delen var rettet mot barnet her. Voldtekt er en avvikende legning uansett om det skjer gjort av homofile, heterofile eller bifile. Er homofili en avvikende legning? Ikke hvis du setter dem i samme kategori som pedofile osv. Er det en genetisk feil? Kan noen tilfeller komme av overgrep? Vel så lenge de er lykkelige med livet de lever så kan man vel la det være med det? Selv om jeg ikke helt skjønner hvor du har fått det fra hvis du synes bifile, homofile er ekle. Jeg ser ikke helt for meg at du tilbringer tid med sånne hvis det er det du mener. Eller omvendt for den saks skyld. Høres mer ut som en samling likesinnede eller noe du har lest eller sett på tv. Og mediene vil vel ikke fortelle om "Kai" som bare visste at han likte gutter. Høres ikke ut som en spennende historie for mediene å trykke.

Angående riktig? Hvor får man det fra egentlig? Min nabo er veldig religiøs. Hans kone er husmor fordi det er deres religiøse overbevisning og deres barn har strenge regler å følge. Jeg er ikke religiøs og mye av disse reglene deres høres feil ut for meg men jeg sier da ikke at han har feil fordi hvem er vel jeg som kan si det? Det blir kanskje en rar sammenlikning men jeg synes ikke riktig er ett ord man kan bruke om noe så personlig som en persons legning ei heller om en persons religion selv om jeg heller mer mot at homofili ikke akkurat er et valg. Så lenge han ikke sitter på trappen min og presser sine meninger på meg så gjør ikke jeg det heller. For hva som er riktig for noen trenger ikke være riktig for andre. Så avvikende og feil...Nei. Tråkker man over andre når man sier det de er, det de tror på er feil og ikke riktig når de ikke skader noen...Vel... En form for selvheving er det jo når du bruker riktig. Det betyr jo at du har rett og andre har feil. For min del "Kai" kan gjerne finne drømmeprinsen hvis det er det han vil. Forresten det du har høres ikke ut som angst men mer som fobi. Forståelig. Jeg har fobi for insekter og det er ikke særlig logisk det heller.
Avatar

Re: seksuelle legninger

okt 30 2012 - 20:32
Ja enten fobi eller så er all oppmerksomhet bedre enn ingen oppmerksomhet......
Til forsiden