Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

rar følelse i munnnen...

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

rar følelse i munnnen...

des 20 2012 - 20:39
heisann. Jeg har vært plaget av angst i flere år, de siste fem har det vært skikkelig ille! Har vel hatt det aller meste av tvangstanker,uvirkelighetsfølelser, panikkanfall,sykdomsangst,synsforstyrrelser,etc.
Det siste året kan jeg kanskje si at kognitiv terapi her i ferd med å hjelpe noe.Eneste jeg bruker av medisiner er sobril 15.mg, ca. en pr.dag.
Har lett for å hekte meg opp i forskjellige symptomer, og nå i det sitste er det noe nytt for meg: Det føles som om det er vanskelig å svelge!
Ikke vondt , men det er som om jeg plutselig ikke har krefter til å svelge ned maten.
Så føles det ut som om tungen liksom er litt for stor... men så er allt helt ok igjen etter en stund, noen dager..
Røyker ikke, og drikker ikke alkohol, men er kraftig overvektig.
Trener så smått nå, og har gått ned ca.6 kg.
Er ikke alergisk mot noen matvarer.
Svelgevanskene kommer oftest på dager da jeg har pustevansker,dvs. hyperventilerer, eller fokuserer så mye på pusten at den blir anspent, og jeg får angst for å kveles.
Har skikkelig stram muskelatur...
Er det noen flere der ute somhar hatt samme problemet???
Please, er veldig glad for svar....
Avatar

Hei

des 20 2012 - 21:10
Jeg har i perioder hatt veldig stor angst for å kveles. Jeg gikk å kjente etter på pusten hele tiden, var redd for å sette noe fast i halsen når jeg spiste, og som deg følte jeg ofte det var noe galt med svelget mitt. Jeg tror rett og slett jeg var for opphengt i det at det låste seg helt.

Jeg har også gått i perioder hvor jeg har vært helt tett i brystet, og så vidt klart å puste. Jeg var hos lege to ganger og ingen av gangene fant de noe galt. Alt var i hodet mitt.

Det som hjalp (og hjelper) meg er å finne noe som distraherer meg og får meg til å slappe av. Jeg gjorde helt grunnleggende yoga for å fokusere mer på pusten - som gjør at en slapper mer av. Det hjalp litt. Så jeg anbefaler pusteøvelser :) Ellers er det jo å prøve å distrahere deg. Se noe som fenger på tv, snakk med noen, gjør noe som får bort fokuset på det du har angst for.

Klem :)
Avatar

Hei

des 21 2012 - 06:05
Jeg har sykdomsangst. Har hatt det siden sommeren. Hos meg slo angsten ut i konstant kvalme, noe som igjen gjorde at jeg hadde vanskelig for å svelge. Var ikke kvalm som om det var nede i magesekken, kvalmen satt som regel i spiserør, svelg. Jeg brakk meg ganske ofte også, uten å spy. Slet til tider med å snakke uten å brekke meg også. Har du hatt det? Jeg startet på cipralex for noen måneder siden og etter to uker på det forsvant problemene med svelget. Men er ikke sikkert at det er det samme. Jeg gikk konstant med det svelgeproblemet i 4-5 uker. Spiste 4 mariekjeks og drakk to glass vann hver dag. Eneste jeg klarte. Håper det går over for deg, for det er en forferdelig følelse.
Til forsiden