Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

pusteproblemer....

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

pusteproblemer....

okt 6 2012 - 11:10
føles som om jeg ikke får puste- som om pusten ikke lenger går automatisk, men jeg må konsentrere meg om å trekke inn.. som om den stanser ellers....
og noen ganger er det som om jeg har altfor mye oksygen, på en måte.....
skikkelig ekkel... vond, stram følelse i brystet... ligger mye våken om nettene med følelsen av å kjempe for livet....
er det noen flere med samme problem?
Avatar

Re: pusteproblemer....

okt 6 2012 - 12:25
Synd at du skal oppleve dette. Er så trasig..
Håper du blir bedre.

Har ofte pusteproblemer selv. Noen ganger er det så ille at jeg holder på å besvime...

Avatar

Re: pusteproblemer....

okt 6 2012 - 16:48
dette har jeg også opplevd i større eller mindre grad en stund... slitsomt... trodde ikke det var så mange som hadde dette problemet... er blitt så vant til det nå at hvis jeg plutselig puster helt normalt blir DET uvant og skremmende.
Avatar

Re: pusteproblemer....

okt 6 2012 - 21:18
Åååå det der er så slitsomt!

Har opplevd det en del sjøl.... Egentlig får man inn nok, men pga spenninger blir man lurt. Dermed hyperventilerer man - noe som gir for mye o2 og tillhørende ubehag (som prikking i huden og svimmelhet). Det kan hjelpe å puste i en papirpose om man skulle ha en i nærheta - f.eks. en brødpose; de har en grei str. Puster du i en pose, vil kroppen få igjen noe av det co2 den kvitter seg med, slik at en del ubehag vil gi seg.

På youtube tror jeg det ligger en god del om pusteøvelser. Ellers kan du få hjelp av legen din, psykologen, yoga, psykomotorisk fysioterapeut.... Mange muligheter. Min erfaring er at en kombi med akupunktur og turer i skauen er best, mest effektivt over tid.
Avatar

Re: pusteproblemer....

okt 24 2012 - 00:13
Det der har jeg også opplevd. Spesielt i situasjoner hvor jeg må prestere foran andre.
På slutten av videregående skulle vi ha høytlesning en gang, og da læreren ba meg om å lese, ble jeg med én gang skikkelig nervøs. Hjertet banket kjempefort og jeg fikk ikke til å trekke pusten nok. Mens jeg forsøkte å lese, måtte jeg trekke pusten hele tiden. Læreren hørte at jeg strevde og spurte om det var noe galt med stemmebåndet mitt. Jeg sa bare ja. Så trengte jeg ikke å lese mer.
Det var utrolig ydmykende! Kommer ALDRI til å glemme det.
Til forsiden