Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

psykose

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

psykose

aug 18 2013 - 19:31
har skrevet et par innlegg her inne før, men kjenner jeg trenger noen svar og oppmuntring, for jeg er så innmari sliten..

Ble diagnoisert psykose i mars, fordi jeg sleit med sterk uvirkelighetsfølelse og vrangforestillinger (hører ikke stemmer eller hallusinerer) Problemet mitt er at jeg nå enda sliter med tankekaos, tanker som om '' alt er uvirkelig '', hva om alt er en illusjon, hva om jeg ligger i koma, hva om, hva om.. og dette skaper kaos i hodet mitt, og jeg blir så utrolig fortvilet over mitt eget sinn. Det eneste jeg har blitt bedre på disse månedene, er at angsten har roet seg, har ikke hatt panikkangst eller den konstante annspent følelsen som kommer av angst. Det jeg sliter med enda er alle tankene som har vedvart siden jeg ble psykotisk, får zyprexa 7,5 mg til dagen, men de ser ikke ut til å virke på de rare tankene.. Det jeg lurer på er; er det ennå en mulighet for jeg kan bli frisk? kan psykosen ta så lang tid før den er helt borte og jeg føler meg så meg selv igjen? jeg får selvmordstanker når jeg tenker på om jeg kanskje må gå med disse tankene resten av livet, noe jeg ikke tror jeg takler, det er så slitsomt.. føles ut så jeg går rundt og lever i en drøm og skal våkne opp snart.. håper på noen svar, jeg trenger det virkelig nå :-(
Avatar

hei.

aug 18 2013 - 23:27
Jeg har hatt det, og har det fremdeles veldig likt som deg. Den verste angsten og uroen har roet seg hos meg også, men disse tankene har jeg fremdeles i varierende styrke. Jeg hadde det slik en gang for lenge siden også, og jeg erfarte at det skled sakte men sikkert over etter en tid. Men det tok faktisk minst et par år før jeg var noenlunde meg selv igjen. Tror nok det vil ta ganske lang tid denne gangen også. Men hovedsaken er at disse ekle tankene vil skli over etterhvert som tiden går. La det ta den tiden det tar. Det tar lang tid å bli helt frisk etter en psykose. Gi deg selv den tiden. Klarer du å skyve tankene unna når de kommer over deg? Jeg forsøker å tvinge tankene vekk. Det hjelper litt i allefall. Det er jo ikke hensiktsmessig å gå og gruble på slke ting, i allefall ikke når det fører til angst. Jeg håper du får oppfølging av pskolog?
Avatar

hei fruangst

aug 19 2013 - 15:12
ja, får enda oppfølging av psykolog, ca 1 gang i uka eller sjeldnere!
Bra og høre at det forsvant vekk hos deg, noe det sikkert gjør denne gangen også.. Jeg begynte på skole igjen idag, noe som jeg har gruet meg til og som jeg fremdeles ikke klarer og ha en positiv innstilling til, kanskje dette har vært med på å trigget at tankene har vært litt sterkere i det siste? Har fått meg kjæreste, så når jeg er med han forsvinner faktisk tankene litt bort, mistet litt fokuset rundt det på en måte (så det er jo en bra ting).. men må innrømme at det er ganske slitsomt, spesielt når jeg vet jeg på prestere på skolen, orker ikke gå et år til om igjen! Psykose er en rar ting, forstår meg ikke helt på det, men av og til føles det som om jeg annstrenger meg for å ikke miste meg selv helt, føles ut som jeg skal bli gal..
Avatar

...

aug 20 2013 - 12:07
Gratulerer med ny kjæreste. :) Fint at du klarer å fokusere på noe annet når du er sammen med han. Det hjelper å være sammen med andre mennesker, for det får fokuset over på noe annet. Har merket det jeg også. Ensomhet er den verste fienden når man har det slik. Jeg forsøker å være minst mulig alene, for da kommer disse tankene snikende veldig lett. Jeg plages også fortsatt av de samme tankene og følelsene som du. Noen ganger er jeg sikker på at jeg kommer til å bli gal! Men hadde vi blitt gale, så hadde vi blitt det for lenge siden. Det er viktig å si det til seg selv av og til. Men jeg vet så godt hvor jævlig det er å ha slike tanker. Og så føler man seg som den eneste i hele verden som har det slik. De fleste har jo mest klassisk angst, som viser seg med fysiske symptomer.
Jeg skjønner veldig godt at du ikke er motivert for å gå på skole nå. Men kan du ikke prøve og se hvordan det går? Kanskje skolearbeidet vil hjelpe deg til å flytte fokuset litt? Håper også at kjæresten din har forståelse for dine problemer. Det er viktig å få forståelse av de nærmeste. Selv opplever jeg liten forståelse, og det er tungt. Ingen av de har hatt angst selv. Men det er vel også fordi de ikke klarer å sette seg inn i det som plager meg. For hvem kan forstå dette? Det kan bare de som har opplevd det selv. Forstår det jo nesten ikke selv. Hvorfor er jeg redd for akkurat dette? Nei, det er ikke lett å forstå disse følelsene.
Avatar

takk for fint svar

aug 20 2013 - 22:07
tusentakk!! gøy og ha en og støtte seg til når det er tunge tider! gikk på skolen idag og det gikk mye bedre faktisk :-) merket jeg fikk andre ting og tenke på. synes det er dumt og høre at du og sliter like mye enda med tankene etter sist gang vi snakket! håper det blir bedre tider for oss fremover, tror det ligge noe i at når vi slutter å være redd for tankene så vil dem til slutt forvinne, og du nevnte jo også at angsten hadde roet seg. Har en veldig god psykolog og hun sa at det første som forsvinner er angsten, så roer tankene seg så vil uvirkelighetssfølelsen også roe seg (tanker og følelser henger veldig sammen) sier psykologen hvertfall. men har du noe og fylle dagene med, jobb evt.? slik at du ikke sitter alene og tenker. synes også det er rart og føler meg alene med denne angsten, alle snakker liksom om sosialangst, helseangst osv. men godt og vite at vi er to om det, selv om jeg unner ingen og ha det slik:)
Avatar

..

aug 21 2013 - 23:23
Ja, det er veldig kjekt å ha noen å dele dette med. :) Kjenner ikke så mange som har det akkurat slik, så derfor er det godt å ha noen å dele erfaringer med her. Jeg har både deltidsjobb, et barn og mange gode venner som jeg finner på ting sammen med. Takk og pris for det! Hadde jeg vært alene hele tiden, vet jeg ikke hvordan det skulle gått. Men noe av tiden er jeg jo alene, og da kommer disse rare følelsene og tankene over meg mer enn ellers. Av og til tenker jeg at jeg aldri kommer til å bli normal igjen, men samtidig så har jeg jo slitt med dette før, og jeg ble jo bedre etterhvert, selv om det tok sin tid. Det var veldig ok å lese om det psykologen din sa, om at angsten forsvinner først, og så vil tankene og følelsene slippe taket etterhvert. Det høres logisk ut for meg. Jeg går også til psykolog, men jeg har ikke kommet så langt i prosessen enda, fordi mye av tiden har gått med til å fylle ut skjemaer osv. Men håper det blir anledning til å snakke mer om det senere.
Jeg håper livet blir lettere for oss begge to snart. Nå har vi slitt lenge, så nå fortjener vi å få det bedre!!
Avatar

...

aug 22 2013 - 20:58
helt enig, er godt og ha noen å dele erfaringer med! så fint å høre at du har noe og fylle dagene med! håpe ikke disse tankene ødelegger funksjonen din i hverdagen. jeg har det som deg, og tenker også at jeg aldri blir normal igjen, men tror at sånn kan det føles med mange typer angst, at når det står på så føles det som om det å bli frisk er så langt unna. men som også psykologen min sa, det går så sakte at du merker ikke du blir bedre før kanskje etter et år når du snur deg tilbake og ser! når jeg ser på hvordan jeg var når jeg var innlagt og nå, har jeg en mye bedre funksjon i hverdagen enn jeg hadde da. nå klarer jeg gå på skole, være mer med venner og ha et forhold til en gutt, noe jeg ikke hadde klart når jeg var innlagt!! så det går fremover, men veldig sakte! de som er skikkelig paykotiske eller sliter med tanker, sier at selv at det er tanker som sitte lengst i en, for det er faktisk noe av det sterkeste vi har, så henger det slik sammen med følelser:) det er bare å vente på å bli bedre, noe jeg har mer tro på nå enn jeg hadde for noen måneder siden:-) dette skal nok ordne seg, vi må bare gi det litt tid!
Til forsiden