Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

prøvde å få meg nye venner men....

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

prøvde å få meg nye venner men....

juli 6 2011 - 11:39
Har i flere år levd i isolasjon og ensomhet etter depresjon ,og har fått sosial angst. Har mistet kontakt med mange,har noen få venner men ønsket meg noen flere.
Svarte på en annonse om ei som søkte venner,tøffa meg opp og gikk på kafe,men fant ut at det skulle jeg aldri ha gjort.
Etter møte gransket jeg alt jeg hadde sagt (sånn som vi med sosial angst gjør,selvkritisk) Fant ut at jeg sikkert hadde vært for stille og pratet for lite,og at hun syntes jeg var kjedelig. Dette var første møte,og jeg ville ikke legge ut om alt og alle. Er sjenert i starten,men blir mer pratsom etterhvert. Jeg har aldri likt å være sammen med mange folk,liker best å være få.
Fikk ikke svar mer,men etter noen dager fikk jeg mld om at jeg var for "innadvendt",og ønsket ikke mer bekjentskap.
Først ble jeg veldig sint. Nå gidder jeg ikke bry meg,og kommer neppe til å prøve dette igjen. Nå gidder iallefall jeg ikke prøve være sosial mer. Fatter ikke hvorfor vedkommende søker etter nye venner på et angst forum!!


Avatar

Re: prøvde å få meg nye venner men....

juli 6 2011 - 13:42
Kan kjenne meg igjen der, man prøver det man kan... og så går det ikke likvel at man klarer å skape en dialog eller en kontakt.
-Prøvde med ei engang...men hun var bare en bekjent jeg hadde gått på skole med før'..lovte meg flere ganger at hun skulle ut engang...men hele tiden avbøyt hun.. og giddet ikke mer ta kontakt.
jeg var vel for kjedelig og rar'..
ikke at jeg har fått tilbake melding men tenker meg det.

-Ja alltis skal de som roper høyest og de som er framtredene, interessant, og morsom,, pene og vakre som skal få de beste plassene, og rikt liv.. hva med oss andre?
'gitt opp for lenge siden jeg....ingenting funker..gidder ikke prøve engang'
Avatar

Re: prøvde å få meg nye venner men....

juli 6 2011 - 14:49
føler jeg gir opp mer og mer nå. Jeg er vist en sånn innadvendt og kjedelig person. Rart,for når jeg er sammen med gutter er jeg mye mer åpen og pratsom. Guttene liker meg,men å få seg venninner har jeg gitt opp.Gidder ikke prøve mer.
dette skal jeg fortelle legen min,jeg prøver virkelig,men får bare tilbakemld på at jeg er en uinteressant person. folk med sosial angst innbiller seg at de er kjedelig osv,jeg har jo fått bekreftelse på at jeg er det da!!
Avatar

Re: prøvde å få meg nye venner men....

juli 6 2011 - 22:09
Kjenner meg igjen av masse tilfellene!...som da jeg prøvde å være morsom, være like som dem' og interessant...har bare ikke hatt den tiltrekkende magnet på folk.
-for lenge siden jeg giikk på ung.skolen alltid slitt med å være åpen.
Jeg åpnet ikke kjeften og snakket høyt gjennom 10 årene jeg gikk på skole..ikke greide å bli kjent med noen ordentlig, eller prata med noen. Jeg var alltid stille, uten da hvis noen stile meg spm at jeg svara.
Så litt rart, å gå gjennom alle årene og egentlig kjenner noen av de..Men er jo masse år siden nå.

-men den gang da jeg prøvde med 3 stk ca, ein gjeng da, det var ei der i gjengen jeg prøvde da med...men når hele tiden jeg måtte spørre og mase og ta intaitv til noe..men aldri tilbake. Nå husket jeg ikke men jeg brøyt kontakten og ikke orket å mase, være innpåtrengen eller bare spørre. følte meg altfor kjedelig å være sammens med, i forhold til de for jeg prøvde å være morsom som de og skal alltid ha noe morsomt å si, være gøyal'..jeg hadde ikke noe komme med, bare var stille og kjedeli. Siden da har jeg ikke orka noe å prøvd finne andre gjenger å komme inn i, eller prøvd å få til noe med noen...for det er ikke lett å finne venner..
Hadde jeg klart åpne meg mere så. Men så var det engang jeg ikke ble med, og jeg var usikker på om dem var orndeltig venner', noe jeg ser dem aldri har vært...var bare skulle tulle og ikke være så seriøs',noe jeg ikke er, for det blir bare slitsomt å skulle tulle hele tiden, jeg er ikke noen klovn fra naturens side.Følte meg så kjedeli og hadde lav selvbilde og selvtilit....Så lenge kontakten der skleid ut, den gang man prøvde å skaffe seg venner''.

-var nemlig ikke så lenge siden jeg prøvde' fortelle ergoterapeutenom denne situasjonen (hun som jeg har kontakt litt med, gj.arbeid med bistand, altså litt hj.apparatet).. at jeg har hele tiden slitt med å få til veninne/venner. da svarte hun bare; ja men jeg må gi litt av meg selv, ikke bare forvente å skulle få noe, at jeg bare tar. hun poengterte at det var jeg som var feilen og slik.. hun forsto meg ikke, når jeg sa ja men jeg hele tiden spurte og slikt, da sa hun at jeg måtte prøve å være støttende og slikt til henne...følte meg kjedeli sa jeg. Da sa hun at jeg måtte prøve gi litt ved å være venn', altså støtte litt osv.....
-Men da svara jeg igjen at jeg prøvde jo, jeg tilbydde henne å snakke om ting, ja siden jeg vet hun hadde ett eller noe pronlmer, siden hun skulket mye osv.. men hun ville jo ikke..heller ikke åpne seg om ting...virket mest for meg at hun var rett og slett uinteressert osv...men med andre er hun venner med ja...!
-ergiterapeuten prøvde å bortforklare alt, forstår ingenting hun, har liksom ike forståelse.

jaja...skal man ha venner idag, Ja da skal man være skikkelig frampå og være enten morsom, pen, skikkelig frampå, og være interessant og utadvendt, ha noe å tilby og være som andre..

vanskelig å skaffe seg nettverk om man er stille og innadvendt.

-tror du ikke at dere kunne fått mere kjemi om dere hadde blitt litt kjent...mener....ett venskap/venner sier ikke pang med engang, man må jo bruke tid for at ett vennskap skal oppstå.

-men ja med guttene kan man få bedre kjemi med. pga de er enkle vesener.
Avatar

Re: prøvde å få meg nye venner men....

juli 7 2011 - 01:02
Og ja kan det hende du og henne ikke fikk den kjemien med engang. er ikke å vite etter bare 1 gang. Klart skjønner at det er veldig stressende å skaffe venniner/venner med engang...sånn er jeg også!!!!!! det skal skje hokus pokus så har jeg en vennine..
mange sier; ja men du får da venner engang, eller det blir kjæreste..men jeg vet ikke jeg.. har lite tro på..for det skjer aldri..er lei alt sammens, så heller gitt opp. jeg orker ikke prøve og prøve mer...jeg er utslitt, lite energi til å kjempe og prøve.

Men så ja du har fått bekreftelse, men det behøver ikke bety at du er kjedeli person i noen annens øyne for det...
-Men ja jeg kjenner til det selv...... har for dårlig selvtillit, og sevbilde, etter at jeg har slitt stort sett halve livet.
Det som gjør at jeg blir stående utenfor' både skolegang, og gjennom årene ikke fått til å mestret noe.. både sosialt, og annen områder.
Jeg har aldri vært noen populær...det å gå og stå alene gjør noe med en.. som person...for man begynner lure på hva galt er med meg? er jeg ikke bra nok...

-det er vanskelig å finne venniner der kjemien klaffer og der man føle rman kan senke skuldrene og være seg selv.
Jeg er ingen utadnvendt person i hele tatt!!!... med engang jeg er på vaskeriet føler jeg ikke for å si noe...jeg småprater og snakker stilt og lavt og skyter inn med noen kjedeli kommentarer av og til.
Tror du ikke det har med tryggheten å gjøre da? at du ikke er trygg nok til å slappe av og være deg selv, at du hadde åpnet mer opp?
tror du ikke der det ligger?..

-jeg har problmer med å kommunisere med folk..fordi jeg har ikke vært vant med å vært med mange, og ikke fått trent opp de sosiale ferdighetene..hadde jeg vært vant hadde det kommet av seg selv.
Men har også med at jeg er sjenert og angsten.
alt spiller inn. mye har med personlighet å gjøre...er man av naturen innadvendt sjenert eller utadvendte personen som liker oppmerksomhet..

Det er jammen ikke enkelt å finne noen venner/venniner.:// :(( synes det er synd for oss andre som er innadvendte at vi ikke skal klare å få til. for vi er jo like verdige vi!!!

Avatar

Re: prøvde å få meg nye venner men....

juli 7 2011 - 17:31
bare latterlig å komme me en sånn kommentar etter et møte.
Avatar

Re: prøvde å få meg nye venner men....

juli 7 2011 - 19:12
Ja, du får bare prøve lete videre..
-akkurat det sammen med ergoterap. som tror liksom at det bare er meg... men det er jeg ikke sikker på, for hun kjente ikke til situasjonen eller personen, så hun kunne ikke sette seg inn i det.
Men mener ett vennskap må man kunne forstå hverandre og lytte til hverandre, støtte, og noen som aksepterer deg...der man føler man har den connection sammens bare er der..man skal kunne gi og ta, begge veier.. og det skal være lov å være innadvendt, uten at man skal være som ei villjente...
jeg kommer aldri til å bli den som roper og står på bordet, noe midtpunkt... man skal få kunne være den man er....
-hadde vært greit å finnet noen man kunne bare være seg selv og være stille sammens med, uten å si så mye ord..men bare vært sammen og funnet på ting for det..
Kan være vanskelig finne den eksakte kjemien.

-jeg ha bare gitt opp med hun siri..jeg som jeg hele tida spurte hun også....håper hun ikke finner noen venner hun heller egentlig. men hun har jo samboer og slikt hun...
Men syns det er greit å la henne være...selv om det er ensomt..så får jeg prøve være i mitt eget selskap..
Avatar

Re: prøvde å få meg nye venner men....

juli 7 2011 - 20:08
Hvis du bor i Oslo eller i nærheten, kan du bli med i cafe/turgruppe hvis du vil. Vi er flere medlemmer, men trenger flere for å få litt mer fortgang i gruppa. Gruppen er litt passiv slik det er nå.
Avatar

Re: prøvde å få meg nye venner men....

juli 7 2011 - 20:19
Ok håper du ikke misforsto...jeg skjønner du er frustrert og forb*...
det har jeg vært mange ganger jeg også!!!
for at jeg ikke ha fått det til. Det har du fullt rett og helt til.
Avatar

Re: prøvde å få meg nye venner men....

juli 13 2011 - 13:59
Hun spurte etter noen å møte på et angstforum, og gir deg det til svar? spess.
En periode i livet mitt der selvtilliten min var på topp og jeg søkte jobb, fikk jeg som svar på en stilling jeg tenkte jeg gjorde det bra på intervjuet på at jeg var for innadvent. Den sårte ganske mye, men for min del var selvtilliten enda høyt, så jeg klarte å se hva som egentlig betydde noe. Alle andre enn meg får bare gjøre som de vil, jeg vet jeg er verdt en del, i jobben, og som en venn. Om noen ikke synes jeg har kvalitetene de ser etter, så ser jeg videre. Jeg gidder ikke å forholde meg til folk så fort jeg finner ut at de ikke verdsetter meg etter mine beste egenskaper Selv om mange leter etter utadvente folk, så gjør ikke i nærheten av alle det. :)
Avatar

Re: prøvde å få meg nye venner men....

sep 4 2011 - 20:04
jeg er selv i gang med å prøve å få meg noe venn, jeg kjente meg så veldig igjenn i innlegget ditt, jeg lurer egentlig på hvilket angstforum du har vært på? hvordan kommer mann i kontakt med folk? har du noen venn idag? jeg ville ikke gitt opp iallefall, mange som ikke er ute etter en utadvent person som venn, dem går bare kanskje ikke like ofte ut for å finne dem. jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg trenger å komme meg ut av isolasjonen, leste innlegget ditt og håpet kanskje at noe skulle dytte meg i riktig retning.
Avatar

Re: prøvde å få meg nye venner men....

okt 17 2011 - 21:46
Hei! Min angst er ikke av sosial-angst-typen så det er ikke sikkert jeg kan forstå problemet 100%, men hva med å prøve å bli med i en forening av noe slag? Noe som interesserer deg - f.eks jakt eller kor eller frimerker eller dans eller fotball eller filmklubb eller noe sånt? Det jeg tenker er at da er man sammen med andre, men trenger ikke prate så mye - man gjør ting sammen istedenfor - og hvis man trenger å prate så kan man jo prate om den felles interessen. Da har man jo noe å prate om liksom?
Til forsiden