Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

panikkangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

panikkangst

sep 8 2011 - 22:00
hei.er ny her på forumet. har nylig fått diagnosen panikkangst,men har slitt med dette i noen år.angsten har nå tatt ganske av,og jeg har anfall som varer i timevis,blir helt utslitt og klarer ikke fungere i hverdagen.Går til psykolog,men foreløpig ikke hatt voldsomt utbytte av dette. vil gjerne høre fra noen som er,har vært i samme situasjon. gode råd,bøker man kan lese selv,alternativ terapi som har hjulpet,medisiner osv. eller bare andres erfaringer,hjelper bare å høre at det er andre som har det likens:)
Avatar

Re: panikkangst

sep 8 2011 - 23:03
Hei.

Har hatt panikkangst tidligere og det er ganske trasig. Det som funket for min del var å redusere triggere og å lære om kroppens reaksjoner og hvordan det hele kjentes i kroppen.

Den første gangen det skjedde visste jeg ikke hva det var. Hadde en del anfall over et antall år men det roet seg som regel ned igjen av seg selv. Tok det ikke spesielt alvorlig og trakk meg mer unna mennesker. Fokuserte mer på detaljer i livet og presset meg igjennom det. Funket en stund men ikke så lenge. Det ble mer og mer permanent og til slutt så ville ikke kroppen mer og en ble ute av stand til å fungere.

Etter en tid fikk man slike panikkanfall og den første gangen det slo kraftig ned så var jeg helt sikker på at jeg kom til å dø. Varte noen timer før det gav seg. Er usikker på hvor mange ganger dette har skjedd men det har hendt en god del ganger. Lærte meg å trekke meg unna og tilbake til tryggheten i eget hjem. Ikke at en føler seg ufattelig trygg men en hadde vegger mot omverden og det hjalp en god del.

BEgynte å lese om panikkangst og psykologi for å lære om prosessene som skjer i slike situasjoner. Lærte da såpass mye at det tok bort edgen som angsten hadde og en kjente igjen signalene i kroppen, Mye av det som er ille er at en ikke kjenner til hva som skjer og en får angst for angsten som forsterker det hele betraktelig. Får fortsatt angst i mange situasjoner men klarer å kontrollere det slik at det ikke går over i denne panikken lenger. Tok en god stund å komme seg over anfallene men det var fint å kjenne at en ble litt ferdig med dem også.

Det vil nok være individuelt hvordan en skal forholde seg til seg selv men en ting som kan lønne seg er å ha mer ro i livet og gjøre ting som føles bra og oppløftende. En har veldig fort for å havne i en negativ spiral som er vanskelig å komme seg ut av. Det blir en vane og en føler på en måte at det er der en hører hjemme men det stemmer jo ikke helt da. Vi kan få den hverdagen vi vil om vi velger å ha det rette fokuset.

Si til deg selv at angsten ikke er farlig (for det er den faktisk ikke) og at du har kontroll. Det er du som styrer og angsten har ingen kontroll over deg. Med tiden vil dette forsterkes og du vil kjenne at du får en sterkere kontrollfølelse i mange situasjoner. Panikken vil da tusle i bakgrunnen og bli der.

Videre derfra er jeg usikker for har ikke kommet så mye lenger foreløpig. Du kan jo tenke deg at du har brukt veldig lang tid på å komme hit så regn med å bruke en del tid til å komme deg dit du vil være også. Det er iallefall gode sjanser for å bli helt fin og kanskje også bedre enn det en noengang har vært. Man lærer utrolig mye om både seg selv og andre i denne prosessen.

Avatar

Re: panikkangst

sep 9 2011 - 19:59
Hei. jeg har panikkangst til tider.. og sliter med angst..

Legg meg til vist du vil prate :)

Klem
Avatar

Re: panikkangst

sep 11 2011 - 22:30
Hei. Jeg har ikke hatt veldig mange panikkanfall, men jeg har opplevd det ca. 4 ganger fra jeg var rundt 9 år. Så jeg vet hvordan det føles.

Jeg lærte etterhvert å takle anfallene ved å lese mer om hva som faktisk skjer under anfallet, og at det absolutt ikke er farlig, fordi jeg selv er den som utløser anfallene.

Det høres kanskje dumt ut, men jeg måtte rett og slett bare ta meg sammen når jeg merket at et anfall var på vei, og tenke at ingenting av det jeg kjente i kroppen var farlig. Jeg måtte innse at jeg var den eneste som kunne stoppe det på en måte.

Kanskje det ikke hjalp mye, men sånn takler jeg det. Lykke til.
Avatar

Re: panikkangst

sep 14 2011 - 03:12
Jeg kjenner meg godt igjen i det du skriver! :)
Har selv panikkangst (sliter og litt med sosialangst og helseangst) og merker at jeg er helt utrolig sliten av det. Ny her jeg også, og er veldig rådvill fordi jeg føler angsten tar over livet mitt. Det begrenser meg veldig mye i hverdagen.

Hvis du har lyst er det bare å legge meg til som venn. Er gjerne med på å prate og dele erfaringer. :)
Avatar

Re: panikkangst

sep 14 2011 - 04:15
Tenkte og høre om noen på denne tråden er våken så sent på natten?
Avatar

Re: panikkangst

sep 14 2011 - 04:24
De gale er stort sett natt mennesker! Hehe
Avatar

Re: panikkangst

sep 14 2011 - 04:27
hehe :b gal å gal fru blom... men arti at nånn e våken da :P
Til forsiden