Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

panikkangst / helseangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

panikkangst / helseangst

juni 8 2013 - 23:31
Ble innlagt på akutten i oktober i fjor med symtomer som jeg trodde var hjerteinfarkt. En blodprøve viste også noe forhøyet "infarktmarkør" så jeg ble fullstendig utredet med ultralyd , ct-kontrast , mr-kontrast og røntgen av bryst. I tillegg ble jeg henvist videre til arbeids -ekg og 24 timers ekg. Det de fant var noe som heter så fint som supraventrikulær takykardi. Helt ufarlig i mitt tilfelle. 24 timers ekg viste at jeg har en del ufarlige ekstraslag på hjertet , som for øvrig også startet samme dagen jeg begynte 24-timers ekg. Etter sykehusoppholdet hadde jeg en skikkelig opptur og så veldig lyst på livet , men så kom nedturen. Har hatt et par anfall til med denne "arytmien" og har til tider mye plager med ekstraslag. Bekymrer meg nå konstant for hjertesykdom og regner med at jeg dør innen kort tid. Noen dager er totalt mørke mens andre derimot er veldig bra . Det som er bra er at når jeg trener så har jeg ingen ekstraslag eller andre symtomer fra hjertet, så hver treningsøkt er en opptur :)
Har også hatt noen tilfeller med panikkangst men er veldig lenge siden. det er nå kun tilstede når hjertet løper løpsk , da får jeg panikk og tror jeg er i ferd med å dø.
Tar nå pranolol mot ekstraslag og de er veldig effektiv bortsett fra at pulsen kan bli lav, spesielt hvis man har lav hvilepuls fra før.
Nå har jeg endelig bestilt time hos psykolog og håper at han kan hjelpe meg i å endre tankesettet mitt... Har ikke prøvd " lykkepiller " enda men vurderer det hvis jeg ikke blir bedre innen ganske kort tid.
Har tatt valium av og til når det er skikkelig ille men prøver å unngå det.
Har en bra jobb med god inntekt , en fantastisk kone og en sønn som fortjener en far som kanskje er litt mere oppstemt og i bedre humør om dagene. det finnes liksom ikke noen opplagt årsak til angstproblemene mine... skulle ønske det kunne finnes en enkel løsning sånn at jeg kan begynne å se lyst på framtiden igjen :)
Avatar

Panikkangst / Helseangst

juni 9 2013 - 01:16
Hei jadaså78

Gjett om jeg kjenner meg igjen i din situasjon, dette kom fallende på meg i april 2012.
Har også vært igjennom masse undersøkelser på sykehus uten noe galt funnet :)
Selvfølgelig så blir man glad for det, men slipper angsten / og panikken, nei deseverre jeg sliter ennå :(

Skal til legen etter helga tror jeg må starte på lykkepiler igjen, meiner jeg hadde det litt letter perioden jeg brukte det i fjor, fra juli og frem til desember..:/

Hadde meg et lite anfall i kveld, jeg kjente litt til symptomene og fikk vell kansje roet anfallet litt ned, men hjerte hopp og sånt pluss frykten den kom :((
Avatar

panikkanst / helseangst

juni 11 2013 - 13:40
Ja dette er ikke enkelt , men en ting har iaf funket veldig bra for meg og det er trening :) For hver treningsøkt går det bedre og bedre , jeg får på en måte et slags bevis på at hjertet fungerer som det skal når jeg presser meg skikkelig samtidig får jeg ofte en veldig "glafølelse" etter ei treningsøkt, spesielt hvis den har vært hard.
Nå funker sikkert ikke trening for alle men det kan være verdt et forsøk.
Skal til psykolog i morgen og håper på å klare å tvinge hjernen min i kne til å endre tankemønsteret.

Hvis du plages med ekstrasystoler så fungerer pranolol veldig bra på meg. Hvis jeg tar 10mg 2 ganger om dagen kan det være dager jeg ikke kjenner et eneste ekstraslag. Tar jeg det ikke kan jeg være plaget i timer i strekk med ekstraslag og ubehag som trykk i brystet og 2 og 3 ekstraslag etter hverandre. Det er en stund siden jeg har prøvd å ikke ta dem så mulig ekstraslagene er færre nå men vil ikke prøve i fall jeg får nytt anfall med takykardi.
Som nevnt påvirker jo dette pulsen og prestasjonsevne i forbindelse med fysisk aktivitet. Den senker pulsen og gjør at hjertet slår svakere.
Til forsiden