Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

øresus av angst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

øresus av angst?

nov 2 2014 - 02:53
Jeg holder på å bli sprø! De tre siste dagene har jeg hatt en ekstrem pipiping i ørene, eller hodet. Føles egentlig ut som begge deler! Er livredd for at jeg har fått varig tinnitus og at jeg må leve med dette hele livet.

Har et håp om at det kan bare være angsten. Det begynte nemlig dagen etter jeg hadde veldig mye angst, og det er har vært en del ting jeg har tenkt og bekymret meg veldig for den siste tiden?

Noen som har opplevd slik langvarig piping av angst? Eller tror dere dette er noe jeg må leve med resten av livet? :(
Avatar

Re: øresus av angst?

nov 2 2014 - 13:05
høy lyd forårsaker ofte tinnitus i noen dager etter. søvnmangel gir meg tinnitus, plutselig forvinner lyden fra et øre og erstattes av et pip.

virker ikke usannsynlig at engstelse og bekymring skulle føre til tinnitus. det er kjempelenge siden jeg har vært plaget av det, og jeg kan vel si at jeg opplevde piping i ørene mye oftere når jeg hadde perioder med søvnberøvende angst. panikkanfall skulle vel kunne gi akutt tinnitus også, har ikke opplevd det selv, men det virker ikke usannsynlig.

snakk likevel med lege om det vedvarer, uttrykk gjerne din bekymring om at det er forårsaket av angst og spenninger, kanskje søvnmangel, uten at du har nevnt det konkret her. en god lege vil prøve å hjelpe deg. er han avvisende, så er det bare å bytte fastlege.
Avatar

Re: øresus av angst?

nov 2 2014 - 14:54
Takk for svar! :) jeg håper virkelig at dette kommer av angsten og at det forsvinner igjen! Hvis jeg må leve med dette resten av livet kommer jeg til å dø! Tror du det kommer til å forsvinne igjen om det er pga angsten?
Avatar

Re: øresus av angst?

nov 2 2014 - 22:38
Har selv øresus som blir forsterket av angsten. Når jeg har vært uten angst i lengre perioder bryr jeg meg ikke om susingen, men har man angst så kommer man fort inn i en ond sirkel.
Grunnen til øresus kan være noe så enkelt som ørevoks, blodtrykk, nedsatt hørsel eller mest sannsynelig i ditt tilfelle skyldes det muskelspenninger grunnet angst.
Beste tipset er å ignorerer susingen mest mulig, men ikke vær redd for den, gir man susing oppmerksomhet så tar den fort for mye plass. Lettere sagt enn gjort :), men ikke vær redd, uansett om susingen gir seg eller ikke, så er det ikke farlig.
Søk på nettet etter tøyeøvelser for nakke og skuldre, dette kan være til god hjelp.
Lykke til :)
Avatar

Re: øresus av angst?

nov 2 2014 - 23:10
Det var godt å høre :) Hvordan blir du kvitt det igjen når den blir forsterket av angsten da?
Tror du den kan bli borte om jeg blir kvitt de muskelspenningene?
Håper det går bort snart for jeg holder på å bli sprø! klarer ikke å tenke på noe annet heller, bare sitter å kjenner og hører etter denne pipingen! Noe som sikkert bare gjør det verre :P
Avatar

Re: øresus av angst?

nov 2 2014 - 23:44
Jeg er i en livssituasjon som gjør at jeg har vondt for å sitte,gå og stå noe som gjør at jeg er mye liggende forran tv'en. Så slik det er nå må jeg bare aksepter susingen da jeg ikke får brukt kroppen eller skiftet fokuset på noe nyttig.
Nesten alle har forøverig øresus, det er bare ikke alle som legger merke til den, problemet er når man legger merke til den og blir redd.
Da er det lett å komme inn i en ond sirkel og slik nervesystemet fungerer så vil frykt og fokus gjøre susingen mere merkbar.
Så det beste tipset er å avdramatisere det så mye som mulig, gjør noe du liker så du får tankene på noe annet, hør gjerne på musikk, eller last ned noen tinnitus apper med maskerende lyder som regn, bølger etc.
Jeg tror det kommer til å forsvinne, bare slapp av så godt det lar seg gjøre.
Avatar

Re: øresus av angst?

nov 3 2014 - 17:59
Denne pipinga blir bare verre. Det er ingen lyder som kan øverdøve den. Jeg hører den hele tiden! Jeg er ganske sikker nå, på at den ikke kommer til å forsvinne. Å jeg vet at jeg ikke klarer å leve med den. Jeg er så deperimert og redd nå, at jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.. Denne pipinga kommer til å ødelegge hele livet mitt :(
Avatar

Re: øresus av angst?

nov 5 2014 - 21:31
Noen fler som har opplevd dette? Eller som lever med øresus? hvordan får dere hverdagen til å fungere? jeg har hatt dette i fem dager nå, men livet mitt har allerede blitt ødelagt! Nå sitter jeg bare hjemme og har blir bare mer og mer deperimert for hver dag. Klarer ikke å gjøre annet enn å sitte å grine.. Og øresusen blir bare verre og verre.. Jeg ser ikke lenger for meg noe fremtid.. Jeg som nettopp hadde begynt å bli bra av angsten, så kom dette og knuste meg helt!!
Avatar

Hei Badedrakt

nov 6 2014 - 11:55
Eg las innlegget ditt, om øresus av angst.

Det høyrest kanskje rart ut - men eg vart "glad" når eg las det. Misforstå meg rett.
Eg har heile mitt vaksne liv (eg nærar meg fylte 30 år no..) slitt med ein forferdeleg helse-angst.

Eg eg livredd for å bli sjuk, og omtrent uansett kva det måtte væra, så svartmalar eg det, og malar fanden veggen med ein gong.

For omtrent ein månad sidan fekk eg også ein slik øyresus som du beskriv. Den er plagsam, og gjer meg veldig engsteleg. Eg har vært hjå fastlegen fleire gonger, og har også vært hjå ØNH for å få kikka på øyra mine. Eg har alle gongane fått beskjed om at dette ikkje er farleg, og at eg må berre prøve å tenkje positivt, og slappe av.

Eg er også plaga med veldig stiv nakke, og stive skuldrar. Dette kan væra årsaka til eg opplev ei piping. Eg er etter kvart blitt veldig flink til å tøye og bøye iløpet av dagen, og har tidvis merka betring.

Men, angsten min - den slepp ikkje. Eg tok igjen kontakt med fastlegen min, og fekk ein god, long prat med han. Me gjekk igjennom alle kjenslene mine, og eg beskreiv med eigne ord korleis eg følte at kvardagen var.

Han tok seg god tid til meg, og eg følte at eg endeleg blei skikkelig forstått. Han spurde meg rett ut;
"Kva ville skjedd om du fekk tatt eit bilete av øyra dine, og bekrefta at ingenting alvorleg er galt? Kunne du sluppe tankane du har rundt det då?"

"Ja, det trur eg." svarte eg. Dagen etter ordna han MR til meg. Eg håpar å få ei innkalling snart, sånn at eg kan leggje dette bak meg.

Både fastlegen og ØNH doktoren var enig om at det var ingen mistanke om noko alvorleg.
Men eg er no ein gong sånn at eg MÅ VETE. Elles klarar eg ikkje sleppe ting...

Det skal sjølvsagt ikkje væra sånn.

Grunnen til at eg vart "glad" når eg las innlegget ditt er at eg plutselig ikkje følte meg så aleine lenger... Eg ynskjer deg sjølvsagt god betring! Og håpar at me begge er fri for øresus snart!

Viktig å poengtere at eg ikkje blei glad av du hadde denne plagen. Men eg blei LETTA av at eg ikkje er åleine.
Avatar

Re: øresus av angst?

nov 6 2014 - 12:03
Så fint å høre at det ikke bare er meg. jeg syntes det er rart at så sterk øresus kan komme av angst. Min øresus blir verre for hver dag, og nå er det skikkelig smertefull :( jeg begynner å miste troa på at den blir borte.. Skjønner ikke hvordan angst kan lage en så smertefull lyd? Men jeg håper jo såklart at det bare er angst, og at vi kan bli kvitt det..
Hvordan høres din lyd ut? Plager den deg veldig? Jeg har ikke vært hos legen ennå, jeg er altfor redd for hva han vil komme frem til.. Jeg er ikke redd det er noe alvorlig, jeg er bare livredd for at det er noe som ikke kan fikses, og at jeg må leve med dette. Eller at den blir verre..
Avatar

Re: øresus av angst?

nov 6 2014 - 13:21
Det er litt vanskelig å forklare akkurat korleis den er.. Høres ut som ei slags susing, med ei veldig lav piping..

Legen min sa til meg at i dei aller, aller, aller(!) fleste tilfellene, kommer den og går den av seg sjølv. Eg må berre læra meg å mestre den. For eksempel, dersom eg er ute og går, så høyrer eg den ikkje. Den blir då overdøyva av 'anna støy'.

Eg har vanskelig for å glømme lyden.. Det fordi eg lyttar så godt som eg kan.

Korleis er nakken din? Skuldrane? Er du stiv og støl der?
Avatar

Re: øresus av angst?

nov 6 2014 - 13:45
Ja jeg lytter hele tiden. jeg har sånn skikkelig skjærende lyd, som gjør veldig vondt. Nå har jeg nettopp kommet hjem fra legen. Hun så ingenting galt, bortsett fra litt spente trommehinner, men var ikke sikker på om lyden kom fra det :( Så nå er jeg så fortvilet.. Jeg klarer ikke leve med denne lyden. Det gjør vondt bare noen snakker til meg! Jeg hører den hele tiden selv om jeg har på mye lyd.
Nakken var noe av det strameste fysioterapauten min hadde vært borti. Kan det ha noe å si?
Avatar

Re: øresus av angst?

nov 6 2014 - 14:30
Stramme nakkemuskler kan gi tinnitus.
Avatar

Re: øresus av angst?

nov 6 2014 - 14:44
Som Pepsi2014 seier, absolutt.

Om du tar eit søk på google, på "Body map" - og kikkar på nakke, skuldrar - så ser du kor intrikat det er, og kor mykje som heng saman.
Om du er stram i nakke og skuldrar, er det ein ting som hjelp; mosjon, og tøy og bøy. Eg har laga meg ei speleliste på youtube med gode videoar som visar gode strekke-øvelsar;

Sjå gjerne på desse, eg har oppretta meg ei fast rutine for tøying og bøying
http://youtu.be/x6MwJhCA_x4
http://youtu.be/hIwZPS5vqPc
http://youtu.be/9iljr_dEUPY

Søk på youtube på "Stiff neck", "good neck stretch", "good shoulder stretch" etc. Då finn du mykje gode videoar som visar deg vegen.

Om du har kontorjobb, tenk på korleis du sitter. Snakk med Fysioterapeut om det.
Få han eller hu til å hjelpe deg å setje opp eit program for å løsne opp i musklaturen.
Avatar

Re: øresus av angst?

nov 6 2014 - 17:47
Da håper jeg det er pga av nakken. Selv om jeg har min tvil. Takk for øvelsene, de skal jeg begynne å bruke. Håper de virker litt :)
Jeg jobber ikke på kontor, men i barnehage. Noe som gjør meg ennå mer redd. Da kommer jeg vell bare til å få ennå mer piping, for i barnehager er det jo veldig høyt støynivå. Er så redd jeg må slutte på jobben! Og at den pipinga bare blir verre! Men skal hvertfall prøve disse øvelsene og se om de hjelper. Tusen takk :)
Avatar

Øresus!

april 8 2015 - 21:10
Hei "Badedrakt" hvordan har du det i dag :)

Hilsen en som har hatt dette siden november 2001.
Avatar

Re: øresus av angst?

april 12 2015 - 03:16
Det med øresus/tinnitus har jeg og lurt på. Jeg har mer en lyd som kan minnes en bil på avstand. Spesielt når jeg skal sove, så får jeg ikke sove. Fikk tinnitus konstatert av legen ETTER at jeg begynte på zoloft. Om de er medisinsk, fysisk eller psykisk grunn, er uvisst. Irriterende JAVISST
Avatar

Sterk tinnitus

sep 5 2019 - 19:48
Har fått sterk tinnitus etter stiv nakke og skulder som har blitt verre ved å begynne på angst medisin. Holder ikke ut verken angsten eller lyden. Har går på angst medisin før som gjorde at jeg ikke merket tinnitussen etter en stund. Fatter ikke at jeg slutta, alt var bare fantastisk så jeg trodde jeg ikke ville trenge den lenger. Nå er det tilbake der jeg var. Venter bare på p få full effekt av medisinen.
Avatar

Hei

sep 5 2019 - 23:21
Det er nok angsten din.du skjønner jeg har vært plaget intens spesielt siste måneden hele tida susing i spesielt høyre øre og begge.piping og susing i ørene og jeg pratet med psykologen min nylig om dette og da sa han til meg at det er høy angst men skjønner deg hvor slitsomt det er å ga det slik hele tida.jeg lurer på hele tida hvor lenge kommer dette til å vare.om det går bort jeg også.
Avatar

Hei badedrakt

sep 5 2019 - 23:33
Msn har ikke annet valg enn å holde ut.jeg lytter ikke etter den plager meg hele tida av seg selv.jeg er vant til smerter i kroppen.spenningshodepine har jeg slitet med i mange år at jeg plutselig føler armen er tung at beina ikke klarer å bære meg.mye forskjellig også når dette kom i tillegg tenkte jeg hva er det nå da.så mye susing og piping hele tida noe.så jeg pratet med psykologen min for dette er der hele tida føles ikke at det forsvinner det er på og på vanskelig å konsentrere seg men må jo si jeg har hatt det ekstra tøft de siste månedene når susing og piping ble skikkelig ille.vi må holde ut rett og slett.
Til forsiden