Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

merkelig følelse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

merkelig følelse

juli 11 2013 - 08:24
Når jeg la meg inatt så låg jeg lenge i senga å grublet å kjente angsten var til stedet med sine mange symptomer,spesielt merker jeg kribling i hodet å at det er ekkelt å puste. Så skjedde d noe veldig merkelig å ekkelt,hadde sikkert nesten sovna men uansett så brå vokna ej av at d kjentes ut som at ej datt bakover. Låg på ryggen altså så bare kjentes d ut som ej bikka bakover,var en ganske ekkel følelse men rekna med d ikkje er noe å bekymre seg over.
Avatar

Hjernens egne hjertestarter

juli 11 2013 - 15:57
Det der er ikke unormalt og det er ikke noe å være redd for, det er hjernen som tror kroppen dør og sender ut signaler for å kickstarte den igjen.

Har du ikke opplevd det før eller tenker du spesielt over det nå siden du allerede lå med angst?
Avatar

-

juli 11 2013 - 18:11
Dette har jeg opplevd flere ganger. Og jeg har aldri tenkt at det er noe å bekymre seg over. Tvert imot. Det er fascinerende hvordan kroppen kan "passe seg selv" mens jeg er mentalt bortreist i mange timer!

Et kjapt google-søk gir bl.a. denne informasjonen:
(Teksten er dessverre automatisk google-oversatt, ser det ut til.)

"Har du noen gang våkne opp plutselig til en fallende sensasjon og en sterk muskel trekning rett etter du har sovnet?

Denne merkelige fallende følelse og muskel rykninger er kjent som en hypnagogic myoklon rykk eller "Hypnic jerk" Hvis dette har skjedd deg på mer enn én anledning, ikke bekymre deg, er du ikke alene. Nær 70 prosent av alle mennesker opplever dette fenomenet like etter nikket av, ifølge en fersk studie ved Mayo Clinic.

De fleste eksperter er enige om at dette er en naturlig del av den sovende prosessen, mye som tregere pust og redusert hjerterytme. Den forekomsten er godt kjent og har blitt godt dokumentert. Men eksperter er fortsatt ikke helt sikker på hvorfor kroppen gjør dette.


Den generelle konsensus blant forskere er at som musklene begynner å slakk og gå inn i en avslappet tilstand akkurat som du sovner; hjernen din sansene disse avslapping signalene og feiltolker dem, tenker du faller ned. Hjernen sender da signaler til musklene i armer og ben i et forsøk på å rykke deg tilbake oppreist."
Avatar

hm

juli 11 2013 - 21:53
Joda har opplevd slike ting før,men det va ganske spesielt dinna gangen her sikkert siden angsten hadde revet i meg en stund.Så jeg låg på puta å fikk følelsen av at jeg ble bikka bakover når jeg låg der.Va skikkelig ekkelt å angstn kom seff tilbake kraftig en stund. Men sliter no i det siste med veldig stram nakke som fører til at hodet mitt er veldig tungt. Så er vell ikke noe å bekymre seg over men følelsen va ubehagelig ja..
Til forsiden