Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

magnesium/calsium hjalp meg!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

magnesium/calsium hjalp meg!

nov 29 2016 - 08:01
hei alle sammen.
ønsker bare å fortelle til alle dere der ute som sliter med urolig hjerte (ekstraslag enkeltvis og i serier slik som meg) at jeg har begynt å ta magnesium/calsium tilskudd. etter bare 2 dager er ting bedre. det finnes lite dokumentasjon rent medisinsk som bekrefter at dette hjelper, men det finnes mange leger rundt omkring som anbefaler å prøve det. jeg var/er villig til å prøve nesten alt for å få det bedre, og etter noen grundige søk på nettet var dette ett av tipsene jeg fant. jeg må bare dele med dere at dette har fungert veldig bra på meg hittil :-)
kanskje det kan hjelpe flere av dere?
bare et tips fra meg her altså. kan være lurt å nevne dette for legen deres, slik at han/hun evt. kan holde et lite øye med konsentrasjonen i blodet. dessuten skal en lege alltid få vite hvilke tabletter du tar, selv om det er vitaminer/ mineraler :)
klem
Avatar

magnesium/Calcium

des 3 2016 - 18:42
Hei!
Først vil jeg bare si jeg trykket på varsleknappen, fordi jeg trodde det betydde at jeg varslet deg! SKal kontakte forumet og si fra at det var derfor!

Men hvordan har det hjulpet deg med disse tilskuddene?
Jeg er veldig plaget med at jeg får serier av ekstraslag SPESIELT under aktivitet som er adrenalinbaserte. Feks om jeg skal kjøre fort bil, så kan det komme akkurat i det jeg setter i gang, og gir seg akkurat i det jeg slipper gassen. Samme noen ganger om jeg gjør andre ting som gir arenalin. Ellers har jeg veldig følsomt hjerte tydeligvis. Kan få et ekstraslag som DUNK ved bevegelse som å bøye meg i spesielle stillinger etc. Er dette noe du kjenner til, og har det hjulpet deg på dette?
Avatar

enird2000

des 4 2016 - 11:40
Hei :)
ja, jeg kjenner meg veldig igjen. Jeg har også utløst et følsomt hjerte ved å være overfokusert på hva hjertet gjør til enhver tid. pussig at du skulle nevne bilkjøring, fordi hvis jeg tar en helt trygg og kontrollert forbikjøring så kommer adrenalinet likevel, og hjertet begynner å dunke som om jeg var skikkelig gira eller redd.. veldig ubehageli. Jeg får også plutselig noen bølger med adrenalin over meg, selv om jeg sitter stille. adrenalin påvirker som vi vet hjertet, og det er kanskje mye der vi finner svaret våres også. får du ned mengden adrenalin får du ned stresshormoner som igjen slipper å påvirke hjertet osv osv..
Magnesium har hjulpet meg ved at kroppen føles roligere. pulsen er mer "stabil" og jeg har generelt mindre ekstraslag. jeg tar nå 1 tbl. daglig. jeg ønsker å gjøre oppmerksom på følgende;
magnesium virker på muskler, kalsium derimot virker på skjelett.jeg skal derfor gå over til et rent magnesiumtilskudd. høyt kalsiuminntak er forbundet med diverse ting, mens forskning tyder på at magnesium kan tas helt trygt uten bivirkninger (diare hvis inntak er høyt). siden kalsium altså ikke gjør noe for hjertet mitt er det magnesium jeg er ute etter, og ser derfor ikke behovet for å putte i meg kalsium i tillegg. :-)
Jeg syns virkelig dette har hjulpet.
skal sies: jeg har fortsatt ekstraslag, både i serier og enkeltslag, men ikke fult så ofte som før. placebo eller ei, foreløpig gjør det nytten sin hvertfall :-)

Avatar

Re: magnesium/calsium hjalp meg!

feb 9 2023 - 10:40
Magnesium har gjort såå mye for meg også! Både med kroppen, angsten og søvnen. Det er ikke anbefalt å ta større doser kalsiumtilskude over tid dersom det ikke er en god grunn for det, feks at man ikke får i seg kalsium i maten eller har benskjørhet eller noe slikt. Det kan være uheldig på sikt i følge studier. Bare sånn obs ❤️
Avatar

SV: Magnesium

feb 9 2023 - 11:08
Noe så enkelt som to teposer med Rooibos "te" som jeg lar ligge i tevannet, synes jeg hjelper litt med å slappe av på kvelden og mildt søvndyssende. Teen inneholder en del magnesium, så jeg antar det er det som gir den gode effekten. Kan kjøpes på helsekost eller f eks Coop Mega(og sikkert andre matbutikker med godt utvalg). Tips: halv pris i Sverige, sånn i tilfelle noen får "dilla".
Til forsiden