Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

lurer på om noen har de samme plagene som meg...

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

lurer på om noen har de samme plagene som meg...

juni 17 2011 - 19:05
Hei! jeg har den siste tiden slitt med smerter i brystet-bringen, venstre side. Og problemer med å få puste ordentlig. Må trekke skikkelige drag for å føle at jeg puster normalt. Jeg har vært hos legen og på sykehuset med dette og ingenting alvorlig er funnet. De sier at det er muskelært,og kommer fra anspenthet pga psyken min. Jeg tenker og grubler konstant hele tida og er redd for helsa mi. Jeg er i tillegg overvektig og jeg er redd for at noe plutselig skal skje med meg. Legen min henviste meg til fysioterapi,hadde min første time i går. Og i dag er det verre i bringen-brystet. Og plutselig kommer det skikkelige stikk. Fysioterapeuten sa at jeg var skikkelig stiv og øm,og at han kjente det var knuter.

Det jeg lurer på er om flere har problemer med anspenthet og vondter pga angsten?

skriv til meg da!
Avatar

Re: lurer på om noen har de samme plagene som meg...

juni 23 2011 - 13:08
Hei.
Ja dette er veldig kjent for meg! Jeg har slitt med de plagene siden 2006, Så dette kan jeg mye om. Jeg har vært utallige ganger hos lege og sykehuset pga disse plagene, men de sa det var angst. Såkalt panikkangst. Det er helt ufarlig, men veldig plagsomt og vondt. Jeg har vært innlagt på psykriatiske sykehus flere ganger pga angsten, Mange mange medisiner har jeg prøvd, men nå har de funnet noen fine medisiner, som hjelper meg litt igjennom hverdagen. Jeg giikk også til fysoterapi en periode, men for meg hjalp det ikke. Du skal ikke være redd for at det er noe somatisk, om legen din og de på sykehuset sier at du er frisk somatisk. Mitt råd til deg er: Dropp alt som har med koffein å gjøre (koffein kan fremheve angsten). Har du en papirpose tilgjengelig når det står på som verst, pust i den.Sett deg rett i en stol, med puter på sidene og på magen imens du tar pusteøvelser. Prøv å pust 3 sekunder inn, hold pusten litt, og 3 sekunder ut. slik fortsetter du. Det pleier å hjelpe litt. Jeg er ikke særlig glad i å ta medisiner, men snakk med legen din om noe beroligende om du ikke klarer å roe deg selv. Selv bruker jeg Truxal og Sobril som angstdempende
. Håper alt ordner seg for deg :)
Avatar

Re: lurer på om noen har de samme plagene som meg...

juni 23 2011 - 18:51
Tusen takk for tips. Har slitt med angst.panikkanfall,depresjoner i over 10 år nå. Og disse plagene har kommet nå i det siste. Er også på mitt største nå,veldig overvektig. Så tror alt henger sammen. Jeg er veeeeldig avhengig av coca. Har prøvd å slutte flere ganger...

Jeg bruker atarax og sobril v ekstreme plager,men prøver å la være. Jeg går på antidepressiva. Har aldri vært innlagt før,men vurdert det mange ganger. Jeg bor også alene,så veldig mye ensom. Og plagene blir mye verre da jeg er alene kveld-natt. Jeg er nok veeeeldig anspent!!

Klem Elisabeth
Avatar

Re: lurer på om noen har de samme plagene som meg...

juni 24 2011 - 10:57
Heisann!

Kjenner meg også godt igjen, pleier bli slik ved angst/panikkangst, ubevisst stress også samt etterreaksjon på angst og stress. Vært til lege og sykehus selv, men ingenting fysisk galt heldigvis. Fikk ikke annet råd enn å prøve stresse ned som best jeg kan samt holde meg unna verste stressituasjonene. Selv om jeg visste det fra før, var det jo greit å få det bekreftet på nytt. Prøve enda hardere for å unngå det mest intense da.

Lykke til videre!! Håper du får kontroll over symptomene.
Avatar

Re: lurer på om noen har de samme plagene som meg...

juni 24 2011 - 11:29
Hei igjen :)
Jeg har vært psykisk syk over ti år jeg også. Begynte med sosial angst. Men panikkangsten kom ikke før i 2006. Hadde aldri hatt slike smerter og så ille redsel før da. Og hvorfor jeg har denne fæle panikkangsten aner jeg ikke den dag i dag. Det er bare noe som kommer uten noen spesiell grund har jeg blitt fortalt. Da jeg ble innlagt i 2006 for første gang, var sønnen min bare 2,5 år. Jeg var innlagt i halvannet år tilsammen på 2 år. Men jeg har en fantastisk mann, som har stilt opp 100%. Uten han vet jeg ikke hva jeg hadde gjort! Så det at du er alene må være ekstra tøft ja. Du er tapper som ikke har lagt deg inn. Selv ble jeg tvangsinnlagt. Om du er veldig veldig dårlig, anbefaler jeg deg å søke hjelp, og kanskje legge deg inn på psyk sykehus. Det høres kanskje fælt ut å være innlagt ett slikt sted, men jeg anbefaler det om du er veldig veldig dårlig. Der har du folk rundt deg hele tiden, som gjør at du føler deg tryggere, om man går rundt å er redd for å dø. Da vet man OM det skulle skje noe, får du hjelp. Men du skal vite, panikkangst er helt ufarlig!
Selv er jeg overvektig. Ligger på 110 kg nå, er 168,5 høy, så jeg er en stor jente. Så ta det helt med ro om du er redd for hjertet ditt eller noe med tanke på angsten. Har legen sagt at det ikke er noe galt, stol på det :) Selv prøver jeg å gå ned i vekt, fordi jeg vet at det ikke er godt for noe å være overvektig. Jeg er cola fan jeg også :( Men har selv problemer med å slutte. Men jeg drikker pepsi max, så å gå opp i vekt av den gjør jeg ikke. Men at jeg drikker det, hjelper ikke mye på angsten kan du si. Men når det står på som værst, drikker jeg myyye vann.
Bare å skrive i vei til meg :)
Nå drar vi en uke til Danmark :) Men medisiner med meg, satser jeg på at det går fint. :)
Prøv å slapp av og kos deg :)
Susanne :)
Avatar

Re: lurer på om noen har de samme plagene som meg...

juni 24 2011 - 23:43
Det er så utrolig godt å se at det er folk som kjenner seg igjen. Jeg føler meg så alene om dette her. Ja har vurdert å legge meg inn,men samtidig syns jeg at jeg fungerer såpass godt at jeg ser an. Jeg er akkurat ute igjen i 50% jobb og litt studier. Det etter å ha vært hjemmeværende i tre år.så en fremgang må det da ha vært?!
Jeg sliter også masse med panikkanfall,uten å vite hvorfor. Det kan komme da jeg er alene og koser meg hjemme på kveldene, det kan komme i bilkøer, det kan komme på konsert, på butikken osv... alle steder. Jeg føler meg aldri trygg noen sted heretter.
Jeg skal prøve og slappe av med de smertene mine,for fysioen sa at det kunne bli verre om jeg var konstant anspent og i tillegg masserte og kjente på det hele tida. Smertene kommer også mest trolig pga store(diiiiiiiigre) pupper, 105F. men får ikke reduksjon før jeg har normal bmi,nå ligger den på 43.....så sier seg selv hvor langt vekk den operasjonen er..

Takk for snille ord!

Om noen av dere vil ha privat kontakt,så send meg en venneforespørsel,så snakkes vi!

kleeeeem

Avatar

Re: lurer på om noen har de samme plagene som meg...

juli 19 2011 - 21:05
Jøss, jeg trudde jeg var den eneste som hadde dette.
Stortsett kommer det når, jeg blir stressa eller er egstlig.
Før kunne det bli så jævelig at jeg falt sammen og vred meg i smerter, og man er overbevist om at man kommer til å dø.
Jeg har funnet ut at å trekke pusten så dypt man klarer til det gjør vondt i lungene, og holde den litt og slippe den langsomt, et par ganger hjelper.
Meditasjon er også til stor hjelp. Jeg får smerter langt skjeldnere nå.
Har forøvrig bmi på 50-60 jeg kan knuse lecablokker ved å trampe på de.
Avatar

Re: lurer på om noen har de samme plagene som meg...

aug 5 2011 - 18:02
Veldig godt å høre at det er fler enn meg som sliter med dette. Jeg har hatt det så ille nå at jeg har blitt undersøkt flere ganger. Tatt EKG og tatt flere blodprøver osv. Og røntgen. De finner ikke noe galt.. SÅ nok en gang er det angsten,uroen og stresset som er grunnen til plagene. Jeg er så lei av at det psykiske er grunnen bak alt jeg sliter med fysisk.. Nesten så jeg ikke tror på det,for det er så innmari ekkelt..DE hoggene-stikkene ved venstre bryst er såååå ubehagelige. Blir sååå redd at det er noe alvorlig. Men alt henger tydeligvis sammen... Skulle ønske jeg kunne slippe mye av plagene mine.. det bare baller på seg mer og mer...

GIR snart opp!!!
Til forsiden