Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

kan noen si om dette er normalt??

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

kan noen si om dette er normalt??

okt 14 2008 - 11:04
oi,hvor begynner jeg egentlig??
jeg er ei jente på 32 år med to barn og samboer. dette begynte for meg i mars mnd. jeg ble veldig dårlig i formen.våknet med hjertebank og kjempe høy puls.gikk til legen og fikk tatt ekg,røntgen,stoffskifteprøver,osv osv.alt var bra unntatt litt høyt stoffskifte(dette skyldtes nok stresset)da det senket seg igjen etter 14 dager.
nå har det seg slik at jeg er fortsatt sykmeldt og har dårlige dager med høy puls og uregelmssig puls.legen mener dette er en angst tilstand,da jeg også er veldig redd for at jeg har lungekreft el.hjertefeil.jeg røyker,men klarer ikke slutte nå da situasjonen er så vanskelig.
jeg blir rett og slett kjempe redd!føler at jeg er sår i brystet og at det bobler innvendig i bryst og hals,nesten hver dag.tenker nesten hele tiden på sykdom,men nå det gir seg er jeg glad og frisk igjen ei stund før det kommer en ny runde.har vært til ekg monitorering(gikk med båndspiller i 72 timer)tok også røntgen torax i mars,alt var bra der også,men får ikke det ut av hodet at det skal gjøre så vondt i brystet. er også utbrent.
jeg spenner meg nok veldig mye,når jeg tenker og er nervøs,og legen mener det kommer av spente muskler. meeeeen hvordan skal jeg takle disse"riene"som kommer til meg flere ganger i mnd??da kobler hodet helt ut og hjertet fosser i vei,føler også at jeg ikke får nok luft da det er så sårt og rart i brystet.etter disse reisene blir jeg også helt utmattet,nesten forkjølelses aktig i kroppen.er dette normalt hvis man har angst??blir så utrolig sliten.hvorfor skjønner ikke hodet at tilstanden er ufarlig og roer seg med det???
håper dere har noen gode råd.og jeg er veldig glad jeg endelig har tatt steget og skrevet inn:)
Avatar

Re: kan noen si om dette er normalt??

okt 18 2008 - 22:29
heisan. Du er jo nesten meg! Utrolig så godt jeg kjente meg igjen her. Jeg har slitt med depresjon siden en fødsel for 4 år siden, men i vår fikk jeg hjertebank, smerter i bryst og mage, og hodet blir "ullent". Jeg har vært på gastroskopi, og tatt det det går an å ta av blodprøver. Feiler "ingenting".... Det verste for meg er akkurat det at jeg ikke bare kan si til meg selv at dette går over. Hodet vil liksom ikke være med på det. Når hjertet raser, og det brenner og verker i brystet, så kommer alltid tanken: det må jo være noe galt! Og det er det jo. Men det hadde vært så mye bedre dersom legen sa: det viser noe galt på blodprøvene dine, og dette skal du gjøre for å bli god. Da kunne vi faktisk gått ut og sagt det til alle, og alle hadde forstått. Vi hadde hatt "bevis" på sykdom. Jeg har også to barn, og en snill mann, og hus og stasjonsvogn, og hele pakken. Jeg har absolutt ingen grunn til disse symptomene. Derfor er det også så vanskelig å ikke greie å kontrollere dem. Jeg håper at du får god hjelp, og tar gjerne imot tips dersom du finner en oppskrift som gjør deg bedre. LYKKE TIL!
Avatar

Re: kan noen si om dette er normalt??

okt 21 2008 - 08:29
oi. endelig!!! snartgal:)tusen takk for at du sitter der ute:)

jeg ble nå oppi all elendigheten utrolig glad for at noen kjente seg igjen:) for mange har sagt de kjenner seg igjen i meg,men ikke med symtomene,smertene i brystet.
desverre har jeg ikke funnet en mirakelkur enda,er fortsatt på let etter det;(meeeen det blir litt bedre når man får hodet til å fokusere på at det er muskulært.

vanskelig å skjønne at det skal bli sånn helt ut fra det blå uten at det er noe galt i det området. det mest slitsomme er jo faktisk at man ikke klarer å slå seg til ro,for det hjelper lite å si det ikke er noe galt når smertene faktisk er der!
har du verkingen ofte? jeg har fått litt bedre kontroll på pulsen,men smertene kommer og går hele dagen.
tusen takk for at du ga meg svar,det gjorde utrolig godt for meg å høre om deg:)
skriv mer om hvordan du har det.tror faktisk vi har det veldig likt:)
Avatar

Re: kan noen si om dette er normalt??

okt 21 2008 - 18:59
Hei hei. Jeg hadde nettopp funnet disse sidene, og trålt gjennom de fleste lidelser, og så kom jeg over ditt innlegg. Faktisk ble jeg sittende å le litt for meg selv, for det var så godt å lese. Du satte ord på mine følelser. Jeg kjenner "verkingen" og uroen mest om kveldene. Tåler ikke å være trøtt. Når barna har lagt seg blir det stillere i huset, og tankene raser av gårde. Jeg tenker og tenker og tenker. Greier ikke å la være å kjenne etter symptomer. Har prøvd mange triks som jeg har hørt fra andre. Telle bakover fra 1000.(får tankene over på noe annet), løpe i trapper (forbrenner oksygen etter evt hyperventilering), puste i pose, osv.

Mannen min synes også dette er fryktelig vanskelig. Han har overhodet ingen kjennskap til psykiske lidelser, og prøver, men skjønner det ikke. (ikke så rart, for jeg skjønner det jo ikke selv). Han spør hvorfor jeg er redd, og jeg må jo bare si at egentlig er jeg ikke redd, men dårlig...?

Det er virkelig en sykdom man blir fysisk sliten av. Heldigvis er jeg i stand til å jobbe ennå, men i det siste er jeg skikkelig redd for at jeg må ta en pause. Er såå sliten!!

Skal til legen på fredag. Håper han har noe genialt å komme med. Har lest litt om kognitiv terapi, og tror kanskje dette kan være noe for meg. kognitiv-terapi.no
Avatar

Re: kan noen si om dette er normalt??

okt 23 2008 - 07:26
ja jeg har prøvd utrolig mange av triksene jeg også.uten spesielt hell kan man si. legen rådet meg til kognitiv terapi.men har ikke testet det enda. skasl i behandling med fysioterapi og puste teknikk i neste uke,så får vi se om det hjelper litt.
blir så utrolig sliten av å gå og kjenne etter på dette her.tror faktisk det strammer seg til mer og mer,når vi gjør det også.men veldig vanskelig å legge det i fra seg!er nok med ett stikk i området der så raser tankene avgårde.
jeg savner jobben jeg også,men har ikke sjans til å være der med denne tilstanden slik den er nå.
er nok ikke lett for mennene våre å skjønne dette her,for smertene er jo reelle men de ser det jo ikke.
det som er utrolig er jo at jeg merker det bare jeg snur litt på hodet hvis jeg er sliten og setter meg ned:)da skjer det ett el.anna ubeskrivelig ubehag.
nei gleder meg til å høre om legen din har noen råd til deg.
skriv så jeg får høre da:) syns kansje denne siden er litt treg innimellom?men vi får da snakket ut litt her:)
glad for at du sitter der ute:) så vet jeg vi i hvertfall er to om det!
Avatar

Re: kan noen si om dette er normalt??

nov 3 2008 - 21:18
Hei på deg.
Lovte jeg skulle skrive et innlegg etter legebesøket forrige uke. Det var ikke veldig lovende.

Er blitt henvist til gruppeterapi, men dette starter ikke før i februar.. I mellomtiden skal jeg fortsette med beroligende piller. Nokså enkelt å være lege der..

Uff, det var litt stygt sagt, men jeg ønsker så veldig å snu dette her og nå!!

Hvordan går det med deg? Føler du at du får hjelp av din lege?

Det var altså ikke noen revolusjonerende kur jeg fikk. Er også skeptisk til å være i gruppe, og utlevere meg for flere fremmede mennesker. Men jeg har vel ingenting å tape, tenker jeg. Det kan jo ikke bli så mye verre...
Avatar

Re: kan noen si om dette er normalt??

nov 6 2008 - 07:32
hei på deg:)

uff, jeg har også fått de samme beskjedene som deg,men jeg holder meg unna medisinene enda!
er ikke klar for å bruke slike,og syns jeg må prøve å jobbe med dette selv. gruppe terapi har jeg ikke fått tilbud om.men skjønner godt at du gruer deg for den,men det går nok utrolig fint tenker jeg:)
herover jeg holder til er det ikke så mange tilbud med slik heller tror jeg.

jeg har derimot begynt i fysikalsk behandling nå, jeg går til lungefysiolog,og hun hjelper meg å få til normal puste teknikk igjen og løser opp stress muskulatur. det hjelper jo noe,men det går sakte dette her.

nå om dagen sliter jeg med hurtig puls igjen.går i ca 105 hele dagen på den nå. og det heller tar ikke legen inn at dette skjer meg hver eneste gang når det er noen dager igjen til menstruasjon. er jo tydelig at hormonene drar opp pulsen min mener jeg.men så lenge prøver er "normalt" hører de jo ikke på det øret!

jeg skal til ny lege kontroll nå på tirsdag til uka. får se hva han sier da.

har du rask puls lenge eller kort tid?? når det kommer på meg er den der ei stund. er liksom ikke noen av kjerring rådene som hjelper da. som du sier,de fleste triks er prøvd uten hell ja. men nå kan det hende jeg lærer noe i behandlingen,og da skal jeg tipse deg:)
hvor i landet holder du til slik ca??

ønsker deg en koselig helg:0))
Avatar

Re: kan noen si om dette er normalt??

nov 8 2008 - 21:21
Jeg bor på et lite tettsted utenfor Stavanger.
Finnes ikke tilbud her, må til byen. Men jeg er villig til å prøve det meste, selv om det blir tungvint.
Dette med puls-stigning er veldig forskjellig. Av og til varer det kanskje en halv time. Andre ganger bare noen sekunder. For meg er det verre at jeg føler hjertet slår så hardt. Det synes jeg er så ekkelt, og jeg blir ofte svimmel og kvalm av det.

Det var så rart å lese at du også har det verst når du venter mens. De siste tre dager før menstruasjon, er jeg helt på "viddene". Da får jeg ikke sove, og det føles som om jeg har nervene utenpå kroppen. Blir gradvis lettere i løpet av uken jeg har mensen.
Legen min sier at dette er omtrent oppskriften på en angstlidelse. Det at vi blir verre like før mens. Og spesielt siden jeg er plaget med lavt blodtrykk. Det blir visst enda lavere da.

Spurte legen hvor sikker han var på at det ikke var noe annet som ga symptomene, og han svarte at han var så sikker at han ikke ville vurdere noe annet før etter gruppeterapien. Han mente at denne formen for angst var noe av det letteste å lære og håndtere. Han hadde faktisk god tro på at jeg ville bli helt frisk....
Men så kommer mine negative tanker da: Sikkert bare noe han sier... Jeg er jo født pessimist...:-)
Avatar

Re: kan noen si om dette er normalt??

nov 11 2008 - 08:32
tror i grunn det bare er hodet som ikke vil være med på denne konklusjonen med at det er angst:)
jeg har fått bekreftet at plagene i brystet kommer av for lenge anspent muskulatur:) utrolig godt å få bekreftet det. da er det å få bukt med hare hjertet da! det kan bli en case.
men får bare bruke tiden til hjelp nå.

ja min lege sier også at vi mottar signalene fra angst enda bedre før mens,da det er forandringer i hormoner som utløser dette mener han.

jeg har faktisk blitt litt bedre nå,etter jeg begynte hos fysioterapaut som kan mye om akkurat dette jeg sliter med.

så jeg føler at jeg får hjelp,og håper virkelig dette er begynnelsen på mestring av denne galskapen her!

håper du kan få litt hjelp før februar?? du kan da ikke gå sånn helt til da? det er jo lenge å\ plages i grunn.
Avatar

Re: kan noen si om dette er normalt??

nov 25 2008 - 12:56
Jeg har ikke lest hele tråden, men så at du har fått bekreftet at smertene i brystet skyldes anspente muskler. Sånne "brystsmerter" har jeg også en del av, og jeg har utrolig god effekt av pilates og/eller yoga. Da får man trent musklene og strekt dem skikkelig ut. Jeg har masse vondter i hele kroppen, som i stor grad forsvinner når jeg trener. Det er jo ikke sikkert det hjelper for deg, men det er jo verd et forsøk? Pilates er en kjempedeilig treningsform, synes jeg, og man ser fort resultater også, i tillegg til å kjenne dem :)
Avatar

Re: kan noen si om dette er normalt??

nov 26 2008 - 08:24
hei Bregneli:0)
så fint å høre at du kjenner deg igjen med smertene mine.er nemlig ikke mange som sier de har vondt i brystmuskulaturen:)
jeg trener og strekker mye hos fysioterapaut to dager i uken.men burde nok prøve litt utenom på egenhånd.
jeg har hørt om pilates,og lurer på om det kansje hadde vært tingen for meg.da jeg har mye "betent"vond muskulatur i mange deler av kroppen,mest bryst og rygg.. skal lete litt og se om vi har noe slik i distriktet her;) alt er verdt ett forsøk.
tusen takk for tips;)
går det bedre med deg i hverdagen når du trener de vonde sakene??
Avatar

Re: kan noen si om dette er normalt??

nov 29 2008 - 02:18
Ja, det går mye bedre med meg når jeg trener. Da kjenner jeg f.eks på at jeg er støl, og vet at akkurat hva stølhet betyr og hvorfor det kommer, og når stølheten går over kjenner jeg mye mindre på alle andre slags vondter også.

Jeg har hatt sånne vondter i brystet så lenge jeg kan huske, og da jeg var fjorten gikk jeg til lege med det, som sendte meg til fysioterapeut. Jeg husker ikke om jeg følte det hjalp noe særlig, men jeg husker at det hjalp å slappe av, og å gå med løse klær. Jeg sluttet å gå med BH og alt ble mye bedre.

I sommer begynte jeg å få sånne vondter overalt. I armene og i hendene og hoftene og de flytta på seg og gode greier, og da følte jeg det hjalp å trene dem vekk. Litt som at noen tar seg en joggetur for å klarne hodet, så tar jeg ei treningsøkt for å nullstille kroppen. Om det ikke passer å trene så ser jeg for meg bølger som slår over der det gjør vondt, slår inn og trekker seg tilbake på inn og utpust. Vi lærte nemlig på skolen at kreftpasienter kan ha nytte av å se for seg slike ting, at bølgene slår i stykker kreftcellene og sånt. Jeg føler det hjelper, men så er jeg litt magisk i tankegangen, da.

Sånn apropos pilatestilbud, så orker ikke jeg treningssentere. Jeg bruker DVD-er. Mye mindre tiltak :p
Avatar

Re: kan noen si om dette er normalt??

nov 29 2008 - 02:19
Jeg har det forresten best når jeg trener cirka annen hver dag (men kanskje litt mer). Det trenger ikke være mye, da. Tjue minutter holder.
Avatar

Re: kan noen si om dette er normalt??

des 2 2008 - 08:11
hei igjen:)
dvd tenkte jeg jo ikke på men,hallo...selvfølgelig er det det beste.sparer penger pluss at jeg slipper å ha masse folk rundt meg(glad i folk men ikke i treningssammenheng)
jeg også syns det er ubehagelig med bh,den klemmer og trykker der det gjør mest vondt også.
jeg får ekstra vondt etter at jeg har hatt en runde med overhopp i pulsslagene o.l. men tror nok dette kommer av at jeg blir litt engstelig og derfor spenner musklene litt ekstra i brystet.

takk for tipset m dvd:) det skal anskaffes rimelig fort.
Avatar

Re: kan noen si om dette er normalt??

des 4 2008 - 09:23
Jeg så nå at det som gjorde susen var å slutte med BH. Det var bare en av mange ting, såklart. Slappe av + BH-slutt + bøy og tøy. Og så senere pilates.
Til forsiden