Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

jobbangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

jobbangst

mai 14 2014 - 23:04
noen andre som sliter med angst for å jobbe? jeg har prøvd meg i noen jobber, men har enda til gode å sitte igjen med en følelse av mestring. jeg har nesten alltid høy puls, svetter eller føler meg i høygir når jeg skal gjøre noe, f.eks ta en telefon i jobbsammenheng. noen som kan kjenne seg igjen eller som opplever angst i forhold til det å stå i jobb på annen måte?
Avatar

Hei

juni 19 2014 - 23:45
Ja kjenner meg igjen i dette! Er i full jobb og det er slik at jeg må jobbe med å holde ut hver dag. Søk hjelp med noen du stoler på, legen?
Mange som har det sånn, da må man få hjelp!
Avatar

....

juni 21 2014 - 15:35
Jeg har det slik. Hater jobben nå. Blir så sliten på slutten av dagen. Prøver bare å overleve dagene. Gruer meg hver gang. Jobber i butikk....
Avatar

takk for svar

juli 1 2014 - 23:13
Så jeg er ikke alene..Nå har jeg begynt i en ny jobb og opplever at de to første vaktene har vært helt pyton. Nå gruer jeg meg hver dag hele tiden til neste vakt :( For min del så tror jeg det handler om sosial fobi...redd for kritikk, redd for å gjøre feil osv. Selv når det gjelder bittesmå ubetydlige ting..noen som kan fortelle litt om egen opplevelse?
Avatar

Åh ja

juli 1 2014 - 23:21
Som perfeksjonist med angst er jeg stadig redd når jeg er på jobb. Jeg jobber ved et samfunnsvitenskapelig forskningssenter, og har det siste halvåret hatt to ulike stillinger. En som forskningsassistent, og en som konsulent med økonomi- og personaladministrasjon. Er ikke engang ferdig utdannet masterstudent ennå, og eneste tidligere erfaring er butikkjobb. Jeg tror jeg gjør feil hele tiden, føler jeg alltid må spørre om hjelp, og er overbevist om at andre "gjennomskuer" det jeg selv føler er i høyeste grad inkompetanse fra min side. Men jeg tror vel bare at jeg er min egen verste fiende på jobben min. Nå jobber jeg bare deltid som forskningsassistent, fordi jeg skal starte opp med studiene mine igjen. Jeg elsker jobben min - det var akkurat den jeg ville ha, og jeg har lært mye. Men føler likevel jeg ikke kan noe som helst, at jeg er fullstendig ubrukelig. Angsten og perfeksjonismen gjør det vanskelig for meg å finne motivasjon, for jeg føler at jeg aldri gjør det bra nok likevel. Jeg livredd for å gjøre feil, og takler ikke ukontrollerte situasjoner. Det er synd. Jeg er den typen som blir så perfeksjonistisk at jeg blir ineffektiv - jeg får jobben gjort, noe annet har jeg ikke samvittighet til. Men det er på hengende håret. Og jeg sitter alltid med en dårlig følelse.
Avatar

Re: jobbangst

juli 3 2014 - 02:01
Åja, dette kjenner jeg meg igjen i. Jeg lider til tider av "flink-pike" syndromet og sliter med angst på jobb. Uroen og angsten kan komme med ett blikk fra en kollega eller generelt at en i en situasjon føler at en ikke strekker til i. Jeg har en stilling der jeg må ta litt ansvar ovenfor andre kollegaer men føler jeg ikke mestrer dette overhode. I det siste har det vært vanskelig å glede seg over det å ha en jobb og generelt jobben i seg selv. Angsten kommer krypende når jeg er kommet meg inn døra hjemme - holder på en måte maska hele dagen igjennom. Veldig ofte må jeg ta to minutter på toalettet for å bare puste ut,kaste litt vann i ansiktet og finne igjen roen i magen. Er til tider uutholdelig samtidig som jeg skulle ønske noen kunne avslørt at en faktisk er livredd.
Avatar

Re: jobbangst

juli 10 2014 - 23:19
Takk for at dere deler! Flere? Noen som har noen verktøy for mestring av dette?
Avatar

Re: jobbangst

juli 11 2014 - 01:10
Kjenner meg litt igjen i det ja. Nå er jeg for det meste aleine når jeg er på jobb, men er noen ganger må ta en tlf, men det har blitt litt bedre ettervært, for syns det var verst til å begynne med.
Avatar

Re: jobbangst

juli 11 2014 - 09:14
Kjenner meg godt igjen. Er mitt i livet. Har aldri hatt fast jobb men arbeidet en god del for det. Vært korte og lange vikariater, noen av og på. Vært tilsammen opp til 6 år på samme sted. Periodene med arbeidsledighet er tøffe, man har jo så lyst til og komme i jobb. Man søker på både de man har veldig lyst på og andre som nesten kan passe. Da har man jo god samvittighet på det. Så kommer sjansen og man blir innkalt på et intervju og da kanskje på en jobb man tror man mestrer 50 %. Men jeg fikk ikke jobben, man følte litt lettelse, jeg hadde nok ikke mestret den helt likevel - tenker jeg. Har siste gått på tiltak gjennom NAV og noen av månedene har jeg arbeidet på et sted jeg har trivdes godt. Men nå er jeg i en praksisplass i en mindre bedrift med jordnære og fine mennesker som eiere og kollegaer. Går alt bra kan det ende opp i en fast deltidsstilling. Men de er veldig fornøyde så langt. Men angsten kryper litt inn nå, kan jeg klare og følge opp ? Har ferie nå og prøver og koble vekk de tankene. Jeg trenger og jobbe som assistent og det er jeg nå. Jeg takler ikke for stort ansvar, bare jeg ikke blir sittende alene på kontoret. Jeg jobber deltid nå og kanskje det er løsningen, jeg trenger pusterom. Men prestasjonsangsten min har vært der hele livet og ødelagt en god del, Føler det litt bedre akkurat nå, måtte det vare, men engstelig er jeg.
Til forsiden