Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

ikke vite hvordan ha besøk

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

ikke vite hvordan ha besøk

aug 10 2013 - 23:11
jeg har et merkelig problem. jeg trur ikke det er så veldig mange som kan kjenne seg igjen i det. men det problemet er så ille, at jeg har angst helt fra jeg vet av den hendelsen, og til lenge etter at det er over. jeg vet ikke hvordan å ha besøk. vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det. men jeg forstår at mange vil klø seg i hode, og ikke forstå hvordan det faktisk er mulig. fra jeg var liten har jeg aldri hatt noen veldig gode venner. og ingen som har kommet på besøk. bare når det har vært bursdager og slikt. jeg har derfor heller aldri hatt noe mye besøk hjemme. så jeg vet ikke hvordan jeg skal gjøre det. hva man skal si. hva man skal gjøre. hva som er naturlig. jeg aner virkelig ingenting. derfor har jeg alltid dratt bort til folk, og aldri latt folk komme til meg. fordi jeg skammer meg sånn over å ikke vite hvordan jeg skal ha besøk. for når jeg har besøk, så er det jo jeg som må ta initiativet, det er jeg som liksom er verten. også gjør gjestene slik de får beskjed om liksom. alle forventningene som blir lagt over på meg. nei. jeg takler det ikke. det er et stort problem. for jeg vil jo også ha besøk hos meg. og ikke alltid måtte dra bort på besøk.

de fleste lærer jo nærmest med morsmelka hvordan de skal ta imot besøket, og beholde de der så godt som mulig. de fleste lærer det i barnehagen, fortsetter barneskolen, også ungdomsskolen, også bare er det en helt naturlig del av hverdagen til de fleste barn/unge- og voksne. men ikke for meg. det er ikke sikkert at noen kjenner seg igjen her. men om du gjør det. kan du ikke bare gi et lite hint om at du finnes. så jeg slipper å føle meg så aleine. og om du har noen gode råd til hvordan jeg skal overleve et besøk. så blir jeg kjempeglad. jeg skal nemlig få besøk av et par jenter fra VGS som jeg trur er mine venner. joda, de er vennene mine. men jeg har ikke møtt de på over 1 år og slikt. så det blir jo veldig rart. og har heller ikke snakket så mye med de siden vi sluttet på VGS liksom. det blir veldig rart. og jeg er livredd. og kjempeangstfylt for de dagene de skal være her. jeg aner virkelig ikke hva jeg skal gjøre. og hvordan jeg skal oppføre meg.

noen gode ideer??
Avatar

heeeii

aug 10 2013 - 23:20
Jeg hadde aldri folk hjemme hos meg heler, men det var pga jeg hadde så lite rom og ville ikke sitte inne med foreldrene mine.Dette var fra jeg var ca 8 til 18 når jeg flyttet ut. Det er ikke så unormalt, men det du trenger å gjøre er jo egentlig bare å oppføre deg slik du gjør normalt.

Ikke overtenk det, la det flyte naturlig. Er ikke noe oppskrift på hva du skal gjøre når du får besøk men gjør, snakk og slapp av.
Avatar

hei

aug 10 2013 - 23:35
det er leit å høre at du kjenner deg igjen. men det virker som det er andre grunner for deg enn for meg. virker som at du valgte det selv? men det kan jo likevell være et lite stort problem. nå flyttet jo jeg ut når jeg var 16 år (er 21 nå btw), og det gjorde det ikke noe lettere å flytte ut. fordi jeg aldri hadde forstått hvordan. jeg kan liksom ikke det med å omgås andre mennesker på et is. og det er enda værre hjemme, enn andre steder.

men du har vell rett. jeg må vell bare prøve å slappe av. å ikke overtenke på det. det vil vel nok gjøre ting en del værre da.
Avatar

Hei.

aug 10 2013 - 23:38
Jeg har sendt deg en venneforespørsel. Det er mulig at jeg kan bidra med noe i forhold til det du skriver om.
Avatar

takk

aug 10 2013 - 23:54
takk :) godtok deg nå ;)
Til forsiden