Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

hvordan er dagen din ??

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

hvordan er dagen din ??

sep 30 2011 - 00:48
Heisann dere !
Jeg lurte på om dere kunne fortelle meg hvordan dere har det en helt "vanlig dag" ?
Min dag er somregel at jeg våkner sliten og lite uthvilt. Stikker på jobb og kjenner kroppen er i full spenn allerede og andpusten. Kommer på jobber og gjør det jeg skal og blir veldig fort sliten og hjertebank og svetter som bare det. Mange triste tanker og følelser raser gjennom hodet mitt også,redd for og ikke bli bra igjen,redd for og vær plaget med angst resten ta livet og jeg kommer ikke til og bli "normal" slik som vanlige folk som reiser til syden og lever livet la med sin familie. Får dårlig samvittighet om jeg blir sjukmeldt igjen pågrunn av angst fordi det er så vanskelig og forklare hvordan jeg har det.
Når folk spørr meg " går det bedre med deg" ? Så vet jeg nesten ikke hvordan jeg skal svare på det,fordi jeg husker ikke hvordan det er og vær frisk :/ Har vært plaget med det i mange år no men no i det siste har det kommet veldig tilbake uten at jeg vet noe særlig hvorfor. Har hatt det ganske så bra det siste året fram til no.
Klart jeg har jo masse og tenke på men allikavell det har vell alle.
Så leser jeg jo litt på nette om angst,og der står liksom at angstanfall bruker og vare rundt 2-10min? Men jeg føler at jeg har angst så og si hele tiden,alltids anspent og redd for ting. Ting som før var artig og som jeg gleda meg til er nå en kamp for og prøve ut. Skal idag på fotballkamp på stadion der jeg var fast hver kamp og nå er det vell noen mnd siden sist og jeg gruer meg. Er ikke kjekt og sitte der og kjenne kroppen oppfører seg med hjertebank,kvalm,spenning i bryste, andpusten og skjelvinger.
Er jo noen tider på dagen der jeg føler det letter litt men det kommer somregel igjen.
Går no til fysoterapi for og mjuke opp litt musklene mine siden der e veldig høy spenning der. Selv det er en kamp og møte opp der men også litt godt. Er vell redd for at angsten skal komme der og da liksom. Frykt for angsten er det vell dem sier. Fortvilende er det iallefall og ha det slik som det her. Alt jeg skal gjør er en kamp og det er travelt.
Så vil igrunn bare vite hvordan dere har det om dagene ? Sikker på det er mange som har det verre en meg men erfaring hjelper jo på. Avspenningsøvelser ? Noen som vet noe?
Håper på svar
Avatar

Re: hvordan er dagen din ??

sep 30 2011 - 03:21
En ting er hverfall sikkert. og det er at jo mer en tenker på det jo mer blir det ut av det.. du er større og bedre enn den - uansett. keep up!
Avatar

Re: hvordan er dagen din ??

sep 30 2011 - 04:21
Snakker ikke så mye om hva du gjør med angsten eller hvor den kommer fra da. Det er jo noe du må finne ut av. Det vil også hjelpe deg å være åpen om dette. Er mange som havner i sjukemelding grunnet mentale ting så det er ikke noe skam over det. Om du åpner deg opp så vil du fort finne ut av at de "normale" sliter en del med ting de også men de tør ikke snakke om det.

Det som er greia her er vel at du må finne årsaken til angsten og ta jobben der. Du kan distrahere deg så mye du vil men det vil ikke gjøre deg bra igjen. Forholdet du har til angsten er med på å forsterke den og du er en del opptatt av dette og det blir et mønster. En vane om du vil. Det gjelder å bryte dette og det kan det hende du må ha hjelp til. Det er tøft å innrømme at en strever og trenger hjelp men jeg kan si deg at det er bedre enn å ha flat pedal rett i veggen og bli sittende paralysert fordi angsten har overtatt alt.
Du har en del funksjon igjen enda og da er du mer mottakelig for å få gjort noe med ting men det starter med deg selv da. Du må akseptere at dette er noe du ikke får helt til og henvende deg til dem som kan hjelpe deg med dette.

Støtte vil du få om du lar folk støtte deg. For min egen del har jeg snakket med mange om min egen tilstand. Ikke vært noe negativt å få noe sted. Fått høre veldig mange historier da. Gjerne folk en minst trodde ville ha noe problemer.


En vanlig dag for meg handler stort sett om å komme seg til den neste. Virke til en er trøtt nok til å sove igjen. Får ikke til å jobbe lenger. Har vært borte i tre år snart. Dog så kjeder en seg aldri. Dagene flyr på en måte. Noen er vanskelige og andre er enklere. Det verste er vel når en må bevege seg rundt ute i verden.
Har gått litt i perioder da. Fikk en tid der en fungerte mye bedre og var mer med andre. Gjorde litt feil her og der og nå er det anspent og kjør i kroppen hele tiden. En må lære seg å kjenne og finne ut av hva som trigger og hvordan en skal takle det.

Når jeg kikker på papirene fra DPS så finner en 16 diagnoser der. Så har jo litt å jobbe med. For min del er ikke det så viktig. Det er mer en guide for å kjenne igjen en del av problematikken.
Noen har en tendens til å bli diagnosen når de får den. Blir en slags identifikasjon. Det er fort gjort å gå i den fella og det som er viktig er å forstå at en diagnose er en rettledning for å bruke rett behandling.
Kan også nevne at en del er veldig raske til å prøve ut medisiner og disse kan funke for en del men de maskerer ofte problemet så en burde tenke seg om iallefall før en bruker dette. Det er mulig å få til en god endring i hvordan en forholder seg til verden med rett behandling og rett behandler.
Avatar

Re: hvordan er dagen din ??

sep 30 2011 - 13:16
Ikke bra, mange år siden jeg hadde en skikkelig god dag=/ Mye vondt i magen og er veldig ensom og trist.

Men, bare lurer på om du har prøvd noen type angstbehandling tidligere? Type gruppebehandling? Alltid godt å møte andre i samme situasjon! Og husk at selv om din type angst er annerledes enn andres så er det ofte sånn. Jeg kjenner ei som har angst, men hun får heller ikke angstanfall. Men hun har alvorlige problemer med å gå i butikk og slikt.
Avatar

Re: hvordan er dagen din ??

sep 30 2011 - 16:25
Jeg har vell prøvd det meste av alt igrunn.. Psykolog,fysoterapi,Angstringen o.s.v er veldig greit og snakke med andre folk som har det samme eller noe av det samme så man får dele erfaringer. Begynner selv og bli mektig lei av og ha det så vondt nå og føler at når jeg er på jobb er jeg fullstendig ødelagt. Tungpusta,stiv og låk i musklene,forvirra og redd. Verste med meg er vell generelt pusten. Føles som det er en klomp i magen og halsen og det gjør det ekkelt og puste.Føler liksom at du ikke klarer og trekke nok luft ned.

Venter no på at jeg skal få en ny psykolog til og hjelpe meg videre. Er så fortvilt og lei no. Fristende og bare sjukmelde seg fra jobben og prøve og samle krefter igjen. Men da får jeg bare dårlig samvittighet over dem andre på jobben.

Avatar

Re: hvordan er dagen din ??

sep 30 2011 - 16:38
E skal jo ikke få dårlig samvittighet for at en ikke fungerer da. Tror ikke noen ville bytte med deg der altså.

Det kan være en resurs å gå på jobben men det er viktig at det føles slik ut. For min egen del var jobben et slags fristed i flere år. En rømte vekk fra livet i arbeidsoppgaver. Gruet meg til helgene også. Det blir ganske nedbrytende også.

Det gjelder vel i stor grad å kunne finne noe pluss for om det ikke er det i livet så vil en gå lengre og lengre ned. Er et tidsspørsmål før kroppen sier at de er nok og da klarer en ingenting lenger.

Å vente på psykolog er jo trasig nok i seg det. Husker ikke helt hvor lenge en ventet selv. Var over et halvt år iallefall. Og så tar det sin tid å få frem det som er selve problemet også. Disse følelsene som kommer er jo ikke saken i seg men et symptom på noe annet. En blir jo kjent med seg selv i denne prosessen og på det viset er det veldig posisitv der da.


Tenker nok du må finne litt ut selv av hva du klarer og hva du tåler. Å finne noen å snakke med om ting vil hjelpe på litt. En får sluppet ut litt trykk og det tar litt av makten vekk fra angsten. Er viktig å føle seg trygg bare og la det komme naturlig. Ikke tvinge noe frem på et vis.

Det kan også være greit å bruke en side som dette til å lempe av seg litt og få noen historier tilbake. Så ser en at det ikke er så unormalt gjerne. Det hjelper en del å ta bort dette "hvorfor skjer det bare meg" opplegget. Det er ganske ødeleggende men de aller fleste går nok igjennom den i den første tiden.
Avatar

Re: hvordan er dagen din ??

sep 30 2011 - 17:26
Jeg sliter med panikkangst og helseangst, og har tidligere ikke hatt noen problemer utenom panikkanfallene. Men nå i det siste har det begynt å ødlegge mye for meg.

Jeg kan stå opp og kjenne at hjertet hamrer i vei og jeg blir svimmel og sliter med å puste. Dette kan noen ganger vare en hel dag.
Avatar

Re: hvordan er dagen din ??

okt 1 2011 - 10:42
Kjenner meg godt igjen i det du skriver i åpningsinnlegget ditt, Fortvilt 85. Jeg har også slitt i flere år. Har gode og dårlige perioder, selvsagt. Har en dårlig periode nå. Og den følelsen av å gå rundt å være konstant urolig, er utrolig slitsom. Man tror jo alltid at dette aldri vil gå over, men det har det i allefall gjort tidligere for min del, og slik blir det nok for dere andre også. Det blir forhåpentligvis slik at det er til å leve med i allefall. Men man blir så inni hampen sliten av disse stadig tilbakevendene nedturene med depresjoner og panikkangst! Jeg er den eneste i min familie som sliter, så de forstår ikke hvordan jeg har det. Hvorfor må det være nettopp meg som skal ha det så vanskelig hele tiden? Og hver gang jeg går inn i en ny angstperiode, oppdager jeg nye symptomer jeg aldri har hatt før og som skremmer vettet av meg.
Tidligere kunne jeg gå til det lokale psykr. dagsenteret her på stedet. Det var min trygghet i livet, og der fikk jeg venner. Det var så utrolig koselig å komme dit! Man ble møtt med varme og forståelse. Men så var det noen "kloke" hoder i kommunen som la ned hele stedet. Resultatet er at jeg (og andre tidligere brukere) ikke har noe sted å komme til i hverdagen. Nå sitter vi hjemme alene med alle problemene i steden. Man har ikke noe å sted å gå til, og det føles tungt. Hva er meningen med livet, når man ikke har noe å se frem til når helgen er omme? Jeg blir så apatisk. Og så er jeg redd for alt. Tør ikke å reise noe sted helller, for jeg er redd for å få angst når jeg er langt hjemmefra. Det er så mange ting jeg har lyst til å finne på, men som jeg ikke får gjort, pga angsten. Jeg er ufør, så dagene blir tomme og ensomme når man ikke har noe sted å gå til. I disse dager har angtproblemene i tillegg tatt overhånd, og da er det ikke lett å vite hva man skal gjøre. Har kun en eneste venn jeg kan kontakte når som helst, og det er jeg glad for. Gode venner er viktig. Andre venner har bare forsvunnet en etter en. Det finnes psykriatiske sykepleiere i kommunen, men jeg har dessverre fått litt inntrykk av at de ikke bryr seg særlig. De har ikke noe særlig peiling på hvordan de skal håndtere folk med angst.
Avatar

Re: hvordan er dagen din ??

okt 2 2011 - 16:50
Tja.. Si det.. En vanlig dag starter der den siste aldri sluttet. Siden jeg ikke sover. Fra sist helg til torsdag denne uka hadde jeg fire timers søvn.. Jeg har PTSD som hoveddiagnose, etter overgrep som småskolebarn. Og grunnen til at jeg ikke sover er at dette kommer tilbake i mareritt om natta. Hjernen min er så innstilt på at det å sove er farlig, at den overprøver alle sovemedisiner... Så skal man liksom fortsette dagen, men er veldig utmattet. Nav-saksbehandleren min har jeg møte med en gang i uka, er et ork og komme seg dit, men hun er veldig grei. Hun kjenner historien, og har trumfet igjennom at hun får ta oppfølginga selv nå når jeg må skifte saksbehandler pga skifte av stønad. Det setter jeg pris på, og jeg setter pris på at hun skjønner at det er umulig for meg å være i jobb. Ellers er det dps, eller helsesøster møte... To dager i uka er det ingenting. Jeg strever med å ha meg ut blant folk, selv om jeg tvinger meg til det innimellom. Jeg er flink til å overvinne angsten, så den jobber ikke psykologen min mye med. Jeg er så heldig at jeg ikke har angst for angsten. Det er lettere å ut blant folk nå, når jeg har åpnet for problemene, og ikke tviholder så hardt på den stygge hemmeligheten lenger... Psykologen min på dps skal slutte, og det plager meg litt gjennom dagen. Det blir til at man sitter mye inne, da. Alene med alle tankene. Hender jeg kjører ungene mine noe sted, eller henter dem. Eller de kommer innom. De flyttet fast til faren dette skoleåret, når jeg så hvor ille det bar avsted med meg. Ingen unger er tjent med å bo hos en forelder som sliter så hardt med seg selv. Heldigvis har de en god far og en super stemor, som jeg også samarbeider fint med. De bor like ved, og det er viktig. Jaja. Dagene er tunge og mørke. Og nettene finnes ikke... Men en dag. Ja, en dag, skal jeg gå videre.... Er enig med foregående innskriver her anngående psyk. sykepleier. Hun vi har fungerer ikke i det hele tatt.. Løsningen på alt for henne er visst å gå tur. Men mine overgrepsplager blir ikke mindre av å bli med turgruppa på tur. Og jeg går turer selv..
Avatar

Re: hvordan er dagen din ??

okt 2 2011 - 18:16
Jeg måtte ta fri fra jobben idag fordi jeg er helt utslitt og verker veldig i ryggen og nakken. Sovnet klokken 10 igår kveld og har sovet i mange timer,har ikke orket og stått opp for jeg har følt meg så sliten og sløv. Nå er hodet mitt heeelt slapt nesten,som om jeg har en stein oppå liksom. Tungt og ekkelt. Fortsatt ekkelt og puste og svelge så nå vet jeg dessverre ikke hva jeg skal gjøre. Hvordan jeg skal gripe fatt i det,hva jeg skal gjøre med jobben min? Jeg vil så gjerne bli bedre og ikke verre :/

Hva ville dere ha gjort ? Travelt og gå rundt og ha det sånn altså. Er forferdelig :( Har jo hatt det ganske så bra sålenge no også plutselig skjer det :(

Har gått på efexor i 5-6år no så kan det vær at dem har mistet effekten ??
Til forsiden