Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

hva angst gjør med magen din?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

hva angst gjør med magen din?

aug 25 2013 - 13:04
Er det vanlig at man blir veldig treg i magen eller løs i magen? Kan gå flere dager uten å gå på do å jeg blir lett kvalm å uvell. Sist natt måtte jeg på do i tisse 3 ganger iløpet av kort tid å angsten sto på med hjertebank å tungpust. I det siste har d vært mest om natta når jeg skal legge meg. Vokner utmatta å noenganger så sliten at det blir vansklig å prate fordi jeg føler jeg må passe på pusten min..
Avatar

Helt vanlig

aug 25 2013 - 19:38
Det er helt vanlig det du beskriver her. Mest sannsynlig er det kun angsten som føkker med deg, men for å være på den sikre siden kan du jo gå til legen? Kanskje dere kan diskutere de symptomene du har og hva de som regel leder til osv. Kunnskap gir makt er det noe som heter... Kanskje du kan få litt makt over angsten din om du vet litt mer faglig hva som skjer med kroppen din...?
Avatar

Den gjør mye

aug 25 2013 - 19:44
Kan nok påvirke magen på mange forskjellige måter sikkert. Jeg har hatt funksjonell dyspepsi i flere år nå pga angsten og tar Somac når den er som værst.
Avatar

fordøyelse?

aug 26 2013 - 01:57
Når kroppen sliter og er stresset, så er det ofte binyrene som sliter, og da begynner kroppen å prioritere hva den skal holde igang. Det første som blir nedprioritert er fordøyelse, mat lyst, energi nivå hud negler og hår osv les på lavt stoffskifte, adrenal fatigue som begge er hormon sykdommer som kan gi både psykiske og fysiske symptomer.
Avatar

Angst og mage

aug 26 2013 - 10:58
Hei. Jeg har slitt med det samme. Var utrolig flaut at hver gang jeg var i en situasjon hvor angsten slo ut så måtte jeg på do. Det jeg har lært er at i disse situasjonene når kroppen får panikk så tenker den kun på å overleve. Det høres overdrevent ut, men sånn er det. Og da kvitter den seg med alt av unødvendig vekt for å kunne bli så rask som mulig. Det er rett og slett en fluktrespons. Og det samme skjer motsatt at det kan stoppe opp. Det kan hjelpe hvis du prøver å roe deg ned å tenke at dette går bra. Da vil mest sansynlig magen også roe seg:)
Til forsiden