Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

grusomme symtomer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

grusomme symtomer

mars 2 2020 - 06:48
Jeg skjønner ingenting lenger. Har det så forferdelig for tiden at jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Alle symptomene og utmattelsen jeg føler på har gjort at jeg måtte slutte på videregående. Er bare hjemme på rommet. Orker ingenting, jeg vil, det bare går ikke. Har ikke energi og føler meg trøtt uansett hva.

Dette er alle symptomene jeg føler på:

- mister kraft i armer og ben, trenger ikke å være stressa engang. Bare kommer.
- konstant slimklump på venstre side av halsen.
- alltid utslitt, uansett søvn. Ikke vanlig trøtt, rett og slett utmattet.
- pustevansker i perioder.
- får en følelse av at det kribler i ben og armer, helt nummen som om de er bedøvd.

Det ødelegger livet mitt. Jeg er desperat.
Spilte fotball og var masse aktiv, nå er jeg bare hjemme. Ser aldri venner. Utrolig deprimert.
Vil egentlig bare dø noen ganger for dette er ikke noe liv.

Legen sier det ikke feiler meg noe. Og jeg vil tro han, men hvordan skal man tro på noe sånt når man føler seg så jævlig..
Hver dag er lik. Helvete fra morgen til kveld.

Har vært våken til klokken 09:00 på morgenen ti dager i strekk. Er altfor tynn for jeg kjenner ikke matlyst.

Vil bare gråte. Gutt 18.
Avatar

Re: grusomme symtomer

mars 2 2020 - 11:10
Hei@Gutt 18 År

Uff, jeg skjønner at du ikke har det spesielt bra om dagen og det er viktig at du får hjelp. Du skriver at legen din ikke mener at det feiler deg noe? Hvordan er det i det heletatt mulig ut i fra hva du beskriver her?
Nå skal ikke jeg stille noen diagnose, men her tror jeg det er snakk om at du kan være deprimert eller at du har symptomer som kommer inn under utmattelse f.eks ME. Begge disse sykdommene må legen hjelpe deg med å kartlegge.
Det som er sikkert nå er at du trenger å komme deg ut av rommet ditt og få kyndig hjelp. Mange som blir deprimert får ME e.l vil bare være i fred. Alt av aktiviteter, sosiale sammenkomster, familie/venner blir nedprioritert. Det som er den gode nyheten, er at du vil komme deg igjennom dette og ting vil bli bra igjen -det er sikkert. Så kontakt legen i dag og få deg en time.
Lykke til!
Avatar

Re: grusomme symtomer

mars 2 2020 - 14:30
Petterpan

Hei takk for svar:)

Har vært til utredning for ME, han jeg var hos mente det ikke var det. Fordi noen ganger kan formen min bli bedre når jeg beveger meg og det strider jo mot ME..

Er utredet for alt du kan tenke deg. Tatt MR av hode, rygg og nakke.
Tatt gastroskopi for noen år siden.
Røntgen av lunger.
U name it.

Legene mener det ikke er noe fysisk galt og alle tester er alltid fine. Men når jeg leser om folk med ME kjenner jeg meg veldig igjen. Personlig har jeg ikke noe tro på at dette bare er angst eller depresjon.

Angsten min startet når jeg var 6-7 år. Fikk angst for å kaste opp. Og sånn var det helt til 2019 egentlig. Men i løpet av 2019 endret det seg totalt og symptomene jeg skrev i forrige post ^^, kom alle i løpet av 2019.

Helt håpløs situasjon. Sitte hjemme og se alle vennene dine leve, mens du sitter hjemme. Kjenner ikke meg selv igjen. Var på kretslaget i fotball og var "populær", hvis man kan si det. Men nå har jeg ingenting igjen.
Avatar

Re: grusomme symtomer

mars 2 2020 - 15:32
Jeg kan forstå hvordan du har det og det er helt naturlig å se svart på situasjonen. Når du nå har gjort alle disse forskjellige utredningene, så er det sikkert litt vanskelig å akseptere at de ikke har funnet noe konkret. Blir litt nysgjerrig på hva som skjedde i 2019 og som kanskje kan settes i direkte sammenheng med symptomene? Det at du kan ha utbytte av å gå en tur, vil jeg ikke si ekskluderer området med utmattelse. Det er god mulig at du har noe psykisk som utløser dette, men på den andre siden ikke. Hva er verdiene dine på D-vitamin( skal ligge mellom 50-250), mange opplever depresjon/ME symptomer når D-vitamin verdien blir for lav.
Det er vondt å lese at du blir sittende på rommet, når du helst skulle vært sosial og på trening. Det er sikkert ikke lett, men ting vil bli bedre. Har du noen som du orker å ha på besøk noen minutter? Ofte så er det en terskel på å møte folk man er glad i, men det vil være positivt om du klarer det en kort periode av gangen. Jeg er ganske sikker på at ALLE som er glad i deg har forståelse for den situasjonen du er i og de vil nok alle som en gjøre det de kan for å hjelpe deg ''på beina'' igjen. Ikke stress med at du skal bli 100% på rekord tid, ta en dag av gangen. Viktig at du har tett dialog med legen din og at det ikke går mange uker mellom hver gang dere snakkes. Tiden leger alle sår heter det og det stemmer - det blir bra igjen, vær så sterk som du klarer og ta en dag av gangen. Dette fikser du:)!
Avatar

Re: grusomme symtomer

mars 3 2020 - 02:58
Takk igjen for fint svar:)

Som du var inne på har jeg veldig mange som bryr seg og vil hjelpe meg. Så det er supert. Den nærmeste kompisgjengen er alltid støttende og har kontakt med dem hver dag, på PlayStation for det meste da. Det er min måte å være sosial på nå om dagen.

Jeg håper og komme meg på beina igjen og spille fotball igjen, det er målet:)

Takk igjen for at du svarte, det trengtes:)
Avatar

Re: grusomme symtomer

mars 5 2020 - 05:32
Hvis du av og til blir så desperat at du føler du ikke orker mer så er også det veldig relevant informasjon for legen. Har du fått tilbud om noe psykisk helsehjelp? Jeg er i lignende situasjon som deg. Har alltid vært veldig aktiv, hatt masse baller i lufta og virkelig fått til ting. Plutselig begynte jeg å få angstanfall, og har nå vært mer eller mindre ute av spill i 7-8 måneder. Det ble virkelig panikkangst på meg og jeg har fått psykologhjelp, om ikke annet (i tillegg til noen utredninger for fysiske ting jeg har bekymra meg for, slik som deg og noen andre ting). Fikk også sobril når det var på det verste (var innlagt en periode fordi jeg var så desperat livredd at jeg ble suicidal) men det har blitt trappa ned nå så det er primært psykologhjelp som holder meg gående nå. Det har noe for seg, da. Det viser seg at jeg har hatt en del problemer når det gjelder relasjoner og følelser som jeg ikke har skjønt at jeg hadde, og som ganske sikkert har bidratt til at jeg fik angst. Vil anbefale deg å forklare det til legen hvis det er sånn at du føler deg helt nedbrutt og deprimert. Du kan kanskje få psykologtimer. Et alternativ er jo også å gå direkte til en privat
Avatar

Re: grusomme symtomer

mars 5 2020 - 20:47
Når angsten er værst så tror jeg at jeg er i ferd med å dø. Det eneste som hjelper meg er å fortelle meg selv at det er angst, går snart over. Å tenke på tidligere episoder med angst pleier å hjelpe.
Avatar

Re: grusomme symtomer

mars 5 2020 - 22:42
Kjedelig å høre at du har det sånn! Tenkte bare komme med et tips om noe som har hjulpet meg veldig når jeg har slitt med matlyst; næringstilskudd! Det fins på apotek som porsjonsdrikke eller i pulverform som blandes ut med ønsket drikke. Pulver er billigst, og jeg blandet det gjerne ut med helmelk + litt ekstra fløte for å få mest mulig ut av det. Ellers syns jeg det generelt var litt enklere å spise suppe, f.eks kremet potetsuppe med sprøstekt bacon til.

Jeg kan ikke så mye om ME, men mener å ha hørt at fysisk aktivitet kan være til hjelp for noen, så det kan jo kanskje være rett diagnose likevel. Fikk du forresten terapeutisk eller annen behandling for oppkastangsten? Blir bare nysgjerrig på om det kan ha en sammenheng på noen måte, dvs. om kroppen kanskje har reagert med utmattelse pga. en slags overbelastning av å gå med den type angst så lenge.

Håper uansett du har god dialog med lege fremover, evt. finner andre behandlere som kan være til bedre hjelp!
Til forsiden