Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

gravid og angsten kan skade barnet mitt før den er født

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

gravid og angsten kan skade barnet mitt før den er født

nov 4 2018 - 01:26
Jeg er en 20 år gammel jente som er gravid med mitt første barn (4 måneder) og jeg frykter jeg skader barnet mitt med angsten min.
jeg har sletet med angsten så lenge jeg kan huske. jeg vet ikke hvor den kommer fra, det klarer jeg ikke å huske, men jeg vet jeg har hatt den hele livet.
Lenge har jeg lurt meg selv og overbevist meg selv at jeg ikke trenger hjelp og at litt angst i ny og ne ikke var farlig, men nå som jeg venter barn skjønner jeg hvor feil jeg tok. Hvor ofte panikkanfallene kom og hvor vondt det egentlig var å se meg selv i speilet.

Det er mange ting som trigger angsten min, men det som er værst og det som er skadlig for mitt barn er angsten min ovenfor medisiner. Vel medisiner blir å legge det feil, men angsten for tabletter. Hele livet har jeg ikke klart å svelge en eneste tablett. Hver gang jeg har vært syk, har jeg valgt å ligge syk til det gir seg, uten hjelp av medisiner. Enten det var en forkjølelse eller en farlig infeksjon. Misforstå meg rett, jeg har tatt medisiner ved nødvendig, men da har jeg gått til flytende.
Jeg vet at mange av dere vil nok si at det bare er å knuse dem og gjemme det i mat, men det er ikke så lett. Ikke for en som har prøvd alle triks i boken og kan kjenne igjen smaken av medisinen i mat og kaster opp hver gang.
Familien min har sett dette gjennom hele livet mitt, uten å prøve å hjelpe meg. Hver gang jeg trengte hjelp med dette fikk jeg bare beskjed om at jeg bare måtte stenge frykten ute og bare svelge den bitte lille tabletten. "den er så liten" sa de. "Alle klarer å gjøre det" "det er bare i hodet ditt" sa de. Dette ente med at jeg ikke klarte å spørre dem om hjelp lenger og jeg stengte meg selv og sluttet å snakke med familien min om problemer.

Jeg har kommet til punktet hvor jeg går inn i panikkanfall bare ved tanken på en tablett.
Hvordan tårende tvinger seg på og presser synet mitt til å bli uklart. Hvordan hammeren i hodet mitt prøver å slå seg ut av hodet mitt. Hvordan følelsen av hjelpesløshet kommer over meg som en flodbølge. Og hvordan det kjennes ut som om noe strammer seg i brystet mitt og gjør det vanskelig å puste.
Og det er bare litt av det.

Grunnen til at dette skader barnet mitt er fordi jeg har hatt et forferdelig svangerskap. Jeg har blitt syk og fått mangel på stort sett alle vitaminer og jern. Jeg er på kanten til å bli kritisk og har allerede vært på sykehuset fordi leveren min begynte å feile. Jeg tar alle vitaminene jeg trenger som kommer i flytende form eller brustablett, men jern og folat er det viktigste jeg trenger og er det eneste jeg ikke klarer å ta. Jeg har prøvd alle triksene i boken en gang til, men likevel klarer jeg det ikke.
Kjæresten min (enste støtten jeg har) gjør alt han kan for å hjelpe meg og prøver og motivere meg uten å sende meg inn i et nytt panikkanfall. Men frykten for å skade meg selv er ikke sterk nok til å overvinne frykten min. Ikke en gang frykten for å ødelegge livet til barnet mitt gir meg styrke, den gjør det, men ikke nok til at jeg kan overvinne dette uten hjelp.

Jeg er nå desperat og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg ønsker hjelp, men har ikke råd til terapien jeg trenger og støtten fra kjæresten min, bare kjæresten min, gir meg styrke til å bli stående, men ikke styrken jeg trenger til å bryte ut av dette.

vis du har lest så langt som dette, vil jeg takke for at du pinet deg gjennom min smerte og den lille biten jeg klarte å skrive uten å få et nytt panikkanfall. Har du noen tips eller råd håper jeg du vil dele dem med meg.

Mvh Lille-Helne
Avatar

<3

nov 4 2018 - 15:06
Hei, synes ikke det er noe hyggelig å lese hvordan du har det og i tillegg med baby i magen.
Du nevner at du ikke liker tanken på å ta tabletter, og da blir det «profesjonelle» alternativet å se om du finner en lege du kan prate med?
Kansje du kan google dem frem til støttegrupper i ditt nærområde. Eller så kan du muligens prate med en prest? Uavhengig om du er kristen eller ikke, så kan prester være gode å prate med som får en til å se ting fra andre perspektiver, beste av alt; det er gratis!
Jeg er selv ikke kristen, men har benyttet med av den hjelp tidligere.
Det er godt du har en støttende kjæreste, det er gullverdt!:)
Avatar

Hei!

des 23 2018 - 23:59
Kjære deg! Har tre fine og friske barn, selv om jeg har slitt med angst i alle tre svangerskapene:) Snakk med jordmor/legen din om å få komme i kontakt med en psykriatisk sykepleier, det er gratis!
Avatar

Det er vitaminer i mat

jan 7 2019 - 11:32
Det går nok bra med barnet ditt i magen. Barnet pleier ta det den skal ha på bekostning av deg. Det kan være lurt å få i seg de vitaminene du trenger for å holde seg sterk og frisk, men det trenger ikke være i tabletter. Vitaminer i maten er beste måten å få de i seg.

Folatrike matvarer er: Lever, bønner, brokkoli, erter, asparges, rosenkål, spinat, egg, nøtter (cashew, peanøtter, valnøtter, pistasje), linfrø, sesamfrø, blomkål, grove kornprodukter.

Jernrike matvarer er: lever, leverpostei, blodmat (blodpølse), sesamfrø, linfrø, Litago brunost, bønner, cashewnøtter, egg, grove kornprodukter (brød, knekkebrød, kornblanding), spinat, kjøtt, havregryn.

Om du har veldig lavt jern så finnes det andre måter å få det i seg- snakk med legen din om det.
Til forsiden