Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

fortvilet over meg selv :(

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

fortvilet over meg selv :(

juni 11 2021 - 13:59
Hei!
Dette innlegget blir kanskje litt langt, og mulig litt rotete, men jeg skal prøve å formulere meg så godt jeg kan.

Jeg er en kvinne på 30 år som sliter med både sosial angst, og at jeg har bølger med depresjoner hvor jeg føler meg verdiløs, og som en byrde for alle rundt meg.

Jeg er har til og med angst for å møte mennesker i min egen familie, og dropper å møte opp på sosiale sammenkomster om det dukker opp andre enn mine foreldre og søsken.
Jeg har få, men nære venner. Men jeg klarer å være meg selv rundt dem og som sagt nærmeste familie.

Men er jeg på besøk hos f.eks et av mine søsken, og noen andre jeg ikke treffer så ofte skal komme, får jeg fullstendig panikk og må komme meg hjem med det samme.
Jeg har fått det for meg at de kommet til å synes jeg er rar, stille, at jeg spiser rart, snakker rart, og jeg føler meg som en jævla fiasko.

Jeg er veldig glad i min familie, de er fine folk som bare vil mitt beste,så jeg føler på mye dårlig samvittighet for at jeg er som jeg er.
Jeg har vært introvert hele livet, og hadde selektiv mutisme på barne og ungdomsskolen, som gjorde at jeg var et perfekt mobbeoffer, fordi alle visste jo at jeg ikke kom til å si fra, fordi jeg var jo både «stum og en statue» i følge medelever og noen lærere.

Jeg føler noe er galt med meg, og jeg vil bare være «normal» rundt familie og andre mennesker.
Jeg er også redd for å oppsøke hjelp, fordi jeg aner ikke hvor jeg skal begynne.

Jeg synes det er skummelt å snakke med folk jeg ikke er trygg på eller kjenner, og jeg aner ikke hvordan jeg skulle fått frem et ord uten å gråte og skjelve.
I tillegg er jeg også flau over at jeg ikke har gjort noe med det før, men angst og sjenanse setter stopper for alt. Jeg sitter fast med min egen angst for mennesker, og det mest tragiske av alt: min egen familie.

Hva skal jeg gjøre?

Hilsen fortvilet ????
Avatar

Det er flere introverte enn du tror;)

juni 11 2021 - 14:40
Det første du kan begynne med å akseptere at du er den du er.
Prøve å eie deg selv og din egen diagonse - og være raus med seg selv.

Det finnes flere grupper på nett, nettsamfunn innenfor hobbyer der du kan finne likesinnede .

Så lenge det ikke er til hinder å gjøre det nødvendigeste - så bør du ikke være flau av å være en introvert.

Jeg unngår også familieselskap og sosiale sammenkomster ( jeg er i 40 årene) men det er fordi jeg ikke orke/ blir sjuk av det ..og det får bare andre aksepere.
Avatar

Hei

juni 11 2021 - 14:40
Det høres ut som sosial angst. Det første du bør gjøre er å oppsøke fastlegen din, og gjenfortelle alt det du skrev ovenfor. Legen vil enten tilby samtaleterapi eller henvise deg videre til en psykolog eller psykiater. Hvis angstsymptomene er så alvorlige som du beskriver, så får du trolig også utskrevet medisiner.

Til forsiden