Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

følsom for lyder

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

følsom for lyder

juni 5 2019 - 22:45
Er det noen med angst som er følsomme for lyder.? Jeg bor i en leilighet som er ganske nært en trafikkert vei. vei støyen var mer enn jeg forutse, det er konstant brumming. men andre nornale reagerer ikke like mye, så lurer på om det bare er jeg som har spiderman hørsel. Av og til lurer jeg på om jeg hallusinerer lyder som ikke er der... støyen trigger angst og kverning om at jeg er stuck for altid her, klandrer meg selv for at jeg var så korttenkt og tenker jeg aldri får solgt igjen. noen som sliter med lyder og har noen tips.?
Avatar

Re: følsom for lyder

juni 5 2019 - 23:57
Ja, det er ikke uvanlig å bli sensitiv for lyd ved angst. Det kan hjelpe å høre på white noise med headset. Mye forskjellig tilgjengelig på youtube hvis du søker. Ellers kan gode ørepropper være til hjelp.
Avatar

Re: følsom for lyder

juni 6 2019 - 07:27
Jeg har nesten alltid lyd på. Stort sett lydbøker på headsett når jeg er ute på butikk og lignende og hjemme også sammen med serier.
Avatar

Re: følsom for lyder

juni 6 2019 - 17:21
jo, sitter stort sett med "hørselvernet" på og det er jo greit. men føler det går "dypere" enn det. noen uker merker jeg ingenting, men om hjernen først "setter seg fast" i lyder tar det helt over hånd. naboer og andre virker jo ikke plaget i hele tatt. men jeg klarer ikke å slappe av i eget hjem. og så kommer tankene om at jeg har kjøpt katta i sekken og er stuck her for alltid...eller taper penger...eller blir syk(ere)..eller. U know the drill. noen som har andre erfaringer enn head set og sånt.? bør jeg jobbe for å endre tankene (koginitiv terapi) ellee å akseptere støyen og tankene (mindfullness)..?
Avatar

Re: følsom for lyder

juni 6 2019 - 20:57
Ja, jeg blir veldig skvetten og følsom for lyder når angsten er aktiv. Bor også i et litt bråkete område, og det kan være slitsomt. Av og til hjelper det å dra til et rolig sted og gå tur. Eller ha på headset/ørepropper.
Til forsiden