Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

et par, to foreldre, 1000 unnskyldninger... HJELP!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

et par, to foreldre, 1000 unnskyldninger... HJELP!

juni 15 2014 - 12:10
hei! jeg har nå vært sammen med kjæresten min i ca. 1 år. (+ måneder). jeg møtte foreldrene hans for første gang like etter vi ble sammen, og etter det har jeg møtt de èn gang.
jeg takker alt jeg kan takke for at jeg har vært borte fra hjembyen dette året pga skole (for har derfor da en god grunn til å ikke møte foreldrene). men nå som det er sommer og de stadig spør kjæresten min om jeg også kommer, og jeg sier nei, er det vanskelig. jeg har sagt nei til alt fra bryllup til bursdager til grilling til bare å "ta en tur".

det verste er ikke at jeg sier nei, men at det er kjæresten min som må si det, eller fortelle mine unnskyldninger og faktisk lyve til foreldrene sine hver gang han skal dit. jeg sier alltid nei, og selv om jeg og kjæresten har møtt faren hans 2 ganger mer enn resten av familien, og selv om jeg har møtt familien hele 2 ganger før, klarer jeg ikke si annet enn nei.

problemet mitt er at jeg ikke vil besøke foreldrene til kjæresten, jeg kjenner angsten ile gjennom kroppen bare moren eller faren til kjæresten ringer.

alle blir skuffet, og inntrykket av meg kan ikke være helt flott lenger.

jeg vet mange av dere (eller mange generelt) opplever angst/redsel av å møte foreldre for første gang, vel, slik føler jeg det før hver gang (og til å være 1 og et halvt år i forholdet, har jeg kun møtt dem 2 ganger).

sliter noen med det samme? det hadde vært fantastisk å kunne snakke med noen om dette, da jeg ikke mener første møtet, men alle møter med kjærestens foreldre.

for det er jo ikke slik med foreldre til venner!
Avatar

åpenhet

juni 15 2014 - 12:26
Er du åpen med kjæresten din om hvordan du syntes det er vanskelig?

Selv har jeg hatt en kjæreste som ikke har villet møte deler av familien. Hun har klart foreldrene mine greit men tanter, onkler, fettere , og kusiner hadde hun et problem med. Det var veldig vanskelig for meg at hun ikke ville være med dit. Hun sa det var pga angst men selv om jeg kan ha forståelse for det så gikk det veldig hardt inn på meg.

I dag er vi ikke sammen lenger noe som er mer pga forskjellig livsstil som at jeg er vegetarianer og hun ville steke kjøtt hjemme der vi bodde sammen.

Avatar

hei J

juni 15 2014 - 15:15
Trist å høre at det ble slutt med kjæresten pga livstil, hvis du er vegetarianer, blir det ikke lett å finne dame, vil råde deg til å revurdere dine prinsipper....:-)
Avatar

det går ikke

juni 15 2014 - 16:30
Det går nok ikke La Strada, jeg trives best med å være vegetarianer så det får jeg ikke gjort noe med.

For at jeg skal trives i et forhold er det viktig at det blir vist forståelse for dette.

Til trådstarter vil jeg tilføre at det er viktig å treffe foreldrene til den man er kjæreste med i alle fall når man har vært sammen et helt år allerede. Du må nok se om du klarer å få det til for at forholdet deres skal fungere.
Avatar

åpenhet

juni 15 2014 - 19:53
jeg har vært veldig åpen om dette. og han har forståelse for det og det ender alltid med at jeg blir hjemme, mens han reiser til familie. jeg føler at dette etter hver går litt ut over forholdet, noe det ikke burde gjøre.
hvis det har vært en episode der han har reist, mens jeg har blitt igjen, tar det ikke lang tid før det samme skjer igjen, og hver gang må jeg forklare, og han forstå.
det er ikke lett for noen av oss, han vil gjerne ha meg med (mest fordi foreldrene, gjerne moren) maser. og ikke lett for meg som føler meg ubrukelig som ikke "tørr" besøke.
Avatar

det er sikkert ikke lett

juni 15 2014 - 20:11
Det er sikkert ikke lett å ha det slik. Jeg tenker på når min tidligere kjæreste og samboer ikke ville være med i større familiesammenkomster der det ville være naturlig å ha henne med. Det er sikkert ikke lett å plutselig skulle møte de heller å stå til rette for at du ikke har villet treffe de enda.

Jeg skulle ønske du turte å gjøre det fordi det er sikkert ikke så farlig som du klarer å frykte at det er. Kjæresten din er jo glad i deg og da klarer sikkert foreldrene hans å akseptere at du syntes dette er vanskelig.

Jeg vil anbefale dere å være mer åpen med resten av familien hans om hvordan du har det og hva som er grunnen til at du ikke kommer deg dit.
Til forsiden