Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

et nytt år - 2021 - truer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Nidelven

jan 26 2021 - 13:09
Måten du prater på er belærende og noen ganger respektløst for jeg sier ikke noe annet enn hva jeg mener om vaksinen.Om jeg konspirerer ja verden er ett farlig sted.Verdenhar alltid vært ett farlig sted og kommer til å være det.det er beundringsverdig med folk som tror så mye rosenrødt og positivt på verden.merkelig folk sulter i verden det er konfliktfylte områder men men verden er jo så trygg.Har du tenkt på hva nedstengningen gjør med barn som har det dårlig fra før men som nå må være hjemme?Har du tenkt på de som ikke får sagt ha det til sine kjære fordi de får ikke bestemt dem i siste dager.Er det rettferdig for deg?Andre må betale prisen også faktisk for alt som foregår.Nå har det vært så mye styr med vaksinen men når den kom gikk det treigt.Nå er en ny variasjon kommer.Corona er her for å bli.Vi blir aldri kvitt corona egentlig men blir vi kvitt andre sykdommer som også er livsfarlige som langt flere dør av.Corona er her for å bli og det må alle forholde seg til.Men jeg er imot urettferdighet for noe kommer alltid til å gå utover andre grupper og dette er typisk eks på det.Vi lever i en farlig og urettferdig verden og jeg må ha lov til å mene hva jeg vil om at de vil endre genene våre uten at du skal være allvitende.Ingen er allvitende når det gjelder noe her i verden.Jeg tvinger ingen til å mene det samme som meg.Folk får mene hva man vil selv.Men at du skal drive med allvitende prat som om du har selveste fasitt på alt.Kanskje bør fu selv tenke litt på hva du hører uten å drive og angripe meg for mine meninger som jeg ikke påtvinger andre.Alt dette som har skjedd har fått kjempe store konsekvenser for andre mennesker men det tenker man ikke så mye på.
Avatar

Forresten

jan 26 2021 - 13:24
Vi vet jo ikke hvorfor vi er på jorda engang.Ingen som vet det egentlig hvorfor vi er her og hvem som styrer egentlig.Så sitatet Det eneste jeg vet er at jeg ingenting vet var bra av Sokrates.Kul han der Sokrates smart mann.Ingen vet hvorfor vi er på jorda engang egentlig.Kan godt tenkes Aliens driver og ler av oss hvor hen enn de er.Vi må jo være morsome og sprø for dem ihvertfall.
Avatar

De som vil endre genene dine mrsFreak ?

jan 26 2021 - 14:42
Hvem er de som vil endre genene dine ?
————

Ordene «forskning», mye forskning» og «funn» er altså flere dokumenterbare funn. Hva er det med de ordene som får deg til å tro at jeg personlig våser opp dette her. Jeg skriver da om forskning, jeg er ikke ene og alene bak forskningen. Jeg skriver til og med:»jeg personlig....», noe som burde undebygge skillet mellom etablert forskning og mine tilleggspoeng her. Du vil trolig ikke forstå innholdet, men vrir det til at jeg angriper, belærer, ompakker, er respektløs og kommer med påståtte fasitsvar. Møt deg selv i døra. 1200 respondenter står bak den ene studien, hva er det som gjør at du ikke tror at folk skriver om allment dokumenterbare studier her ? Hva er det med tallet 1200 som leder deg til å tro at jeg er de 1200 ? Forsket som det skal gjøres, nøytralt/objektivt. Å vise kildene er også mulig, men ved kildebruk kommer du raskt med:»Det er lov å tenke selv», så slikt unngås - selv om andre kanskje kunne hatt nytte av det. Skulle jeg ha vært hårsår som deg, så ville «lov å tenke selv» være stigmatiserende og arrogant nedlatende. Og reagert med at jeg blir «angrepet» og gå i lås isteden å forsøke å ha en dialog. Men når andre spør deg om hva som er kilde og årsak til en antatt hendelse, så svarer du med å kalle det angrep. Eller at du har lest det et sted. Det er jo ikke et angrep, det er et forsøk på å kommunisere med deg. På et rasjonelt grunnlag.

Det avspores videre ofte med andre elendigheter. Nå var tema vaksine og konspirasjon. Men da kommer sult, verdens elendighet forøvrig. Hva med å ta et tema i gangen.

Det er forskjell på å bli kvitt korona og å få kontroll. Ebola finnes enda det også. Influensa også. Meslinger og røde hunder i stort omfang hvis det ikke hadde vært for vaksiner.

Det blir ingen progresjon i samtaler med deg, for du synes hverken å tro på dokumenterbare fakta eller at folk her generelt sitter å finner opp for å angripe deg og et fåtall andre. Og ved bruk av kilder, hvor det er beviselig en stor masse som har enighet - så avviser du ofte slikt med at det er liv å tenke selv. For det har ikke denne store massen gjort.

Du omtaler viruset som en straff som er blitt påført verden av noen, som dermed fører til en rekke grep som må gjøres for å begrense skadene. Skal et barn med korona gå sammen med 1000 andre barn i skolegården ? Skal det å måtte besøke bestemor kunne ta livet av en bestemor til ? Klart det er trist, det er jo derfor alle kjemper for å få kontroll på dette viruset raskest mulig. Og at barnet skal komme seg på skolen raskest mulig igjen. Og at Ski Storsenter åpner igjen slik at Per, Pål og de øvrige kan møtes å være sosiale. Du omtaler konsekvensene av livbergende tiltak som noe forferdelig. Hvor mange flere hadde falt ifra hvis det ikke hadde vært gjort. Selvsagt kjempetragedie, med mange flere tragiske historier. 70 % av tiden går med til kontroll. Alle vaksiner har bivirkninger, de fleste er milde og forbigående. Når vaksiner utvikles, er målet alltid at vaksinene skal gi best mulig effekt med minst mulig bivirkninger. Nøyaktig de samme rutinene som ved utvikling av andre vaksiner. Samme prosedyrer, men raskere resultater. At man finner en vaksine raskere når hele verden leter enn færre, er også rimelig. Og det over finner ikke jeg opp, jeg tror på forskning og de metodene som brukes.

Hvem er «de» som vil endre genene dine ?

—————
Tardetsom: «verden er fin ?». Muligens mere velkomment å skrive: «jeg opplever ikke min verden som fin, fordi.......».
Jeg reagerer på måten nye personer i en tråd her blir «ønsket velkommen». Uansett verdenssyn. Det å skrive at «jeg tror ikke det» som å avkrefte en annen persons frie ord som feil, er ugreit. Litt eleganse og innsikt i nyes behov i en gruppe initielt skader ikke. Men, mulig «hovmodtrigger».
Avatar

Hmm

jan 26 2021 - 15:37
Du stoler på forskning vel hørt at det er mye vitenskap ikke vet i dag.Det er mye vitenskap ikke kjenner til ellers hadde de alvorligst syke blitt kurert men det er jo ikke mulig.Vi et overbefolket i verden og man vil utrydde befolkningen og det er derfor jeg mener dette er menneske skapt for å holde oss under kontroll.Portforbud er å holde befolkning under kontroll.jeg mener det er høyere makter i berden som vil endre menneskers gener og når det gjelder vaksiner vi får se om noen år hvordan ting blir.Vi får se om 5 år hvordan bivirkningene har vært.Som oftest ser man etterhvert langtids bivirkninger av vaksinene.De andre du prater om tok det mange år og produsere.Det er msnge mennesker som er skeptisk i verden nettopp på grunn av det vanligvis tar det mange år å produsere vaksiner men her er det noe som som rr gjort i hast og hui.Kjære deg mye forskning er gjort mye forskning i løpet av ikke ett år fant man ikke bare en vaksin men faktisk flere vaksiner.Mange som er skeptikere til vaksine er ikke engang konspiratører men rett og slett syns det høres utrygt å ta en vaksine som man ikke vet nok om.Fåtall er det ikke som syns det.Det er mye mellom himmel og jord og mye vitenskap ikke kjenner til vitenskap er ikke nok i dag selv om vi så gjerne vil tro det el får høre hele tiden vitenskap ditt og vitenskap datt.Nei vi vet faktisk ikke nok i dag om mange ting her i verden og mange sykdommer.vel greia er at uansett så kommer de fleste til å bli tvangsvaksinert.I Frankrike prata de om at folk ikke kommer til å kunne ta bussen uten vaksinepass.Etterhvert så kommer det hit og at de sakte innfører måter å få folk til å ta vaksine på ved å holde en utenfor andre ting.Jeg skjønner virkelig ikke at du ikke syns det er skummelt at man så lett kan få portforbud her i Norge.De samme som har laget dette viruset er de som vil endre genene våre.Det er større makter enn vi to kjenner til her i verden.Vitenskap er viktig og bra men holder ikke mål i bunn og grunn.Det er så mye vitenskap ikke har svar på.Det er mye vi mennesker i verden ikke vet om.Tenker at Aliens må syns vi er sprø og morsomme for dem.
Avatar

Aliens ?

jan 26 2021 - 15:45
Hvem er disse høyere maktene som vil endre genene dine ? Kan du se dem ? Eller føler du dem ?
Avatar

Hei

jan 26 2021 - 15:46
Nidelven er du hårsår nå som reagerer litt på at tardetsommanhardet er uenig i noen av tingene du skriver.Virker at det plager deg at noen er uenig med deg.Hvis du ønsker at andre skal respektere deg og belæringen nærmest som en professor så må vel også du respektere andre menneskers mening.Når du skriver fåtall her som er enige Alien mener jo mye av det samme her som vi gjør.Du må også respektere andre menneskers mening slik du ønsker selv å bli respektert.
Avatar

Hei

jan 26 2021 - 15:56
De som følger med på oss.De som gjør alt dette i skjul.De som vi ikke kjenner til engang for de har høy status i verden.Du må være ganske naiv hvis du ikke tror dette er menneskeskapt virus.Hvis du ikke stiller deg selv spørsmålstegn ved alt dette som foregår.Aliens lever jo de og egne steder vi ikke kjenner til derfor skrev jeg at de må syns vi er morsomme for dem.Hvorfor skulle vi mennesker være så utrolig spesielle og betydningsfulle til å tro vi er de eneste som lever på jordkloden.Vi er åndelige vesener som har kropper til lån her på jordkloden.
Avatar

UFO

jan 26 2021 - 15:58
Freak: det der med tardetsom skjønte du ikke lengre opp i tråden, så det gjør du ikke nå heller. Jeg forsøkte flere ganger lengre opp. Stikkord: når nye kommer inn i en gruppe for å gi bidrag, så kan man gjerne være mere varsom enn mot gamle «travere». «Stammespråket» læres ikke umiddelbart, så vær mest mulig velkommen, men skriv gjerne ditt eget syn med en kort årsak som tilsvar til nye.

Og du spør nå opp igjen som i forrige innlegg fra deg. Ang. belæring. Tar ikke den på nytt, det blir for mye om igjen.

Det er noen med høy status som vi ikke vet om. Men høy status som vi ikke ser eller vet om. Utenomjordiske som lever på jorda. Som trolig ler av oss. Muligens spesielt de naive, som meg. Og vi låner kropper her nede på jorda. Så når sjelen forsvinner opp, så tenker du at sjelen er der oppe et sted ? Eller vandrer sjelen videre her på jorda uten kropp ? Har du kontakt med de ? Når ble slike forhold klart for deg ?
Avatar

Interresant

jan 26 2021 - 17:19
Har du sett nærdøden opplevelser altså serien på Netflix.Jeg har vært mye opptat av den og der også ser man tydelig hun ene legen hadde dette selv hun var klinisk død og ble reddet tilbake og kunne fortelle alt som foregikk men dette var selv en lege og da må man rett og slett oppleve dette som lege for å forstå det.For som hun sa selv alt det hun hadde lært som lege endret seg for nå hadde hun opplevd dette selv.Det er mye mellom himmel og jord vi ikke vet om.Ett menneske som er erklært klinisk død hvor hjernen og hjerte ikke fungerte men fikk med seg alt rundt som blevsagt.Derfor begynte man å forske om vi har en bevvisthet utenfor hjernen og det er mye forsket på det.Jeg tror det vi har en bevvisthet utenfor hjernen som fortsetter å leve når man ikke lever lenger.Nå er det helt klart det kommer til å være andre leger som ikke har forsket på dette som kommer til å si oksygenmangel el hallusinasjoner men når hjernen har slått seg av kan man ikke hallusinerre lenger.Vitenskap kan ikke forklare alt og når det ikke kan forklares da går man tilbake til det samme gamle.Det er god dokumentar du bør se den for å forstå den faktisk.Det kommer alltid til å være mennesker el leger som mener noe annet selvfølgelig men som hun legen selv sa at dette går mot alt hun som lege praktiserte før hun havna der selv nærdøden opplevelser.ja jeg tror vi er åndelige vesener som har kropp til lån og når vi ikke er her så drar den bevvistheten til annen dimensjon.For som jeg sa til deg vi vet ikke hvorfor vi er på jorda engang.Og det er så mye mellom himmel og jord som vitenskap ikke har forklaring på.
Avatar

Oksygen

jan 26 2021 - 18:08
Vel, jeg synes det kan forklares logisk at hjernen fungerer etter hjertet stanser iom at hjertet sender ut den siste oksygenrike på «rundtur....som blodtrykk». Noe som tar ca et minutt med ca 4,9 L blod. At hjernen da berger og er aktiv av en annen verden i 10-20-30 sekunder er ikke overraskende. Ved ca 70 slag i minuttet går det et trykk på ca 70 milliliter blid pr slag. En mus har ca 2 sekunders omløpshastighet på blodet.

Jeg leser meg til dette, men synes det virker logisk og intuitivt. Spesielt pga at hjertet er en rimelig sterk pumpe, som kan dytte avgårde en god del oksygenrikt blid til funksjoner som gir funksjon en tid etter siste hjerteslag.

De fleste av oss har nok hørt om fenomenet: Mennesker som har satt foten over terskelen til dødsriket vender tilbake og kan fortelle om fantastiske opplevelser fra den andre siden.

Omtrent 20 prosent av menneskene som overlever en hjertestans har slike erfaringer. Hendelsene blir ofte beskrevet som svært livlige og nærmest mer virkelig enn virkeligheten.

Det er forsket på rotter angående dette, og registrert svært høy hjerneaktivitet etter at hjertet stopper.

Når hjernen ikke har noe oksygenrikt blod igjen, så er hjernen hjernedød=grønnsak. Da blir det værre å fortelle om opplevelsene hvis det overhodet hadde vært mulig å komme tilbake.

Noen forskere knytter opplevelsene til CO2 også, altså som du nevner. Med økende grad av karbondioksyd i blodet så opplever hjernen hallusinasjoner.

Jeg er mer vitenskaplig/analytisk anlagt, men tror på at det er anslagsvis 5-10 % vi vet om hele universet. Så at det kan være noe utenfor kloden kan ikke utelukkes selvsagt.

Men jeg har lite tro på høyere makter og virusskapelse. Men et wetmarket hvor all mulig slags dyr som normalt ikke omgås hverandre kan skape nye virusgenom, synes ikke urimelig.

Ikke tror jeg at pesten som tok ca 60 % av alle i Europa var annet enn en bakterie som var svært smittsom og dødelig. Pest finnes enda, men oppdagelsen av penicillin gav kontroll på pesten. Altså en mye værre epidemi enn idag, men heldigvis fløy altså enn soppspore inn vinduet og i en petriskål med stafylokokker til Alexander Flemming i 1928. Og penicillinet var et faktum.

—————
Jeg avslutter i denne tråden nå.
Avatar

Hei

jan 26 2021 - 18:47
Vet alt dette men det fungerer ikke slik lenger.Den forklaringen du kom med nå har vært prat og snakk om før men mer og mer viser motsatt og dokumentaren på Netflix tar opp nettopp dette.Dette har man tenkt før men leger som jobber med dette feltet med de menneskene mener det ikke skyldes oksygenmangel el hallusinasjoner.Se på dokumentaren.
Avatar

Vitenskap

jan 26 2021 - 18:53
Vitenskap har ikke klart å forklare dette og da er det lettest å tenke på dette at det skyldes oksygenmangel og hallusinasjoner.Legene som jobber med dette mener vi har en bevissthet utenfor hjernen.At alt er ikke produsert i hjernen men gjennom.Det gir faktisk mer mening enn at man skal vektlegge alt på hjernen man gir usedvanlig mye makt til hjernen.Nidelven alt tyder på det motsatte enn det du og den vitenskapen du leser sier.
Avatar

CO2

jan 26 2021 - 20:13
Jeg tenker selv. Og det du hevder strider mot enkle kroppslige oksygen- og transportfunksjoner. Hvorfor oppfattet hjernen pauseslag ? Du forutsetter samtidig hjernedød ved hjertestans. Det er regelrett uriktig. Hvorfor oppfatter du uregelmessige hjerteslag ? Det er hjernen som registrerer det, hjertet er smart som er kneipbrød. Hjernen blir da redd og bekymret. Jeg dykker og har opplevd CO2 pga luftmangel. Svimmel og så solsikkeeng på 18 meters dyp. Nitroxdykkere sier noe det samme, samt fridykkere. Nitrogennarkose (oksygenmangel, og for mye nitrogen) under 30 meter, med masse rart på netthinna forekommer. Jeg hadde heldigvis en reservetank.

Det finnes etablert vitenskap på dette, og lite innen ut-av-dæ-sjæl-opplevelse. Men, man kan tro på det man vil - men det trenger ikke å være rett av den grunn.

Hjerner kommer ikke tilbake etter 30 min uten oksygen. Den er da død og ødelagt, og klarer ikke å fortelle slike historier. Kanskje i sterk nedkjøling, men hjerneskader oppstår etter 4-5 minutter.
Avatar

Kjære deg

jan 26 2021 - 21:04
Det har vært mennesker som har vært klinisk døde i nesten halvtime der hvor hjernen sluttet å fungere hjerte stanset,Disse menneskene her beskrev de hadde en så sterk bevvisthet noen var under operasjoner hvor det var helt umulig for dem å få ned seg ting under operasjonen.Legene ble sjokkerte da mange hadde fått med seg hvordan legene så ut alt dem sa kunne de beskrive detaljert.Før i tida pleide man å tenke oksygen mangel og hallusinasjonene men dette ble så mange mennesker at de startet store forskninger blant annet Sam parnia var en av forskerne og etter å ha forsket på dette i så mange år begynte dem å tenke at vi har en bevvisthet som er utenfor hjernen så når hjerte stanser og hjernen så fortsetter den bevvistheten videre.Det har vært mye forskning på dette da disse opplevelsene og detaljene mennesker over hele verden har opplevd har vært umulige når hjernen og hjerte stanser.Men det er da slik når vitenskapen ikke har forklaring da går man dit du er med beskrivelsene dine til det gamle.Det har vært lenge diskutert om det er slik at vi har egen bevvisthet utenfor hjernen at alt blir ikke produsert i hjernen.Det er mange leger som har opplevd dette også.Som han ene sa tenk å være lege og ateist og oppleve dette det forandrer hele livet.Jeg har satt meg ekstremt mye inn i dette av spesielle grunner.Hvis det er noe du ikke forstår så er det bare å se på Netflix og sette deg inn i studiene disse legene har gjort.Den tankegangen om Co 2 og hallusinasjoner holder ikke lenger mange har gått bort ga den av de fremste ekspertene på dette området.De tror ikke på det lenger men dette hadde jo endret alt hvis man finner ut av dette med bevvisthet utenfor hjernen hele legevitenskapen hadde forandret seg da får hjernen mindre betydning.Jeg har satt meg utrolig mye i dette her av personlige årsaker og er det noe du tenker på er det bare å se på Netflix første episode der selv en lege har opplevd dette.Er det noen som vet om oksygenmangel og hallusinasjoner er det leger.
Avatar

Hei

jan 27 2021 - 13:16
Den heter Livet etter døden.Den bør du bare se altså.Jeg anbefaler den.Det er interresant 6 episoder en av dem om nær døden,også er det om medium også er det reinkarnasjon.Jeg tror du kommer til å like den og nå som du starter med Netflix så blir det kult.
Avatar

Huff

jan 28 2021 - 03:52
Tenk så fælt at hun våknet opp hver dag og gruetvseg at noe hadde skjedd sønnen.De vesenene fortalte henne at det kommer til å skje sønnen.Veldig bra serie ikke sant.
Avatar

whaooooo

jan 28 2021 - 07:30
så kuuuuult
diskusjonene går
vel min mening er
det er mer mellom himmel og jord
enn enkelte vil innrømme
hvorfor det? hva så farlig?
det er ingen tvil om at
høyere makter eksisterer
jeg har selv hatt besøk
mitt syn på dette
ble da aldri det samme igjen ;)
Til forsiden