Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

et nytt år - 2021 - truer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

et nytt år - 2021 - truer

des 31 2020 - 07:39
jeg kjenner angsten bygge seg opp
hvordan skal det hele gå da?
ikke bare rent personlig liksom
men også i et større perspektiv
i en verden mer gal enn noensinne
og kanskje det villeste av alt
disse tankene får jeg hvert jævla år
det blir bare verre og verre - og enda litt til
hvordan er det mulig - når stopper det?
angsten er som en kvelerslange
den skviser all luft igjen ut av meg.....
Avatar

2021

des 31 2020 - 10:05
Verden er ikke så gal som vi tror, lurt å skippe tullet til media, da har du mindre som angsten din kan referere til.
Avatar

Alien

des 31 2020 - 16:46
Verden er fullstendig gal og alt drar til helvete.En planlagt epidemi menneske skapt virus som endrer hele verden.Dette er bare starten Alien når de etterhvert prøver å endre båre gener gjennom vaksinen.Alt er bare starten verre blir det.
Avatar

altså

des 31 2020 - 16:48
jeg prøvde
å kutte mediene
helt ut - 100 %
men det ble verre!
da kom angsten
for det ukjente
hva skjer liksom?
jeg vet ikke
hva jeg skal gjøre
angsthelvete asså.....
Avatar

Alien

des 31 2020 - 16:55
Det som skjer skjer uansett.Vi får ikke gjort noe om så jorda går under.Se på det slik jeg tror at det blir bedre i åndenes verden.
Avatar

huff

des 31 2020 - 16:59
er det virkelig sant mrsfreak
vel ingenting overrasker lengre
alt blir mer og mer crazy
menneskehetens storhetstid
er snart over tror jeg
menneskenes historie
er bare tragisk lesning
en dag forsvant dinosaurene
slik vil også skje oss
undergangen er nær......
Avatar

Alien

des 31 2020 - 17:04
Det er jo ingenting å frykte det er nettopp det.Vi har ingenting å frykte.Det blir bedre der uansett.Verre enn på jorden kan det ikke bli.Det er vi som lever i helvete.Jorda er helvete vi vet jo ikke hvorfor vi er her engang.Tenk på det.
Avatar

Hmm

des 31 2020 - 17:08
Forsvant og forsvant hvem er vi til å vite hvor dinosaure som forsvant egentlig er nå.Vi vet ingenting enn at fakta er de som lagde viruset Alien er jo for å utrydde befolkning i verden.Bare tenk hvor mye som har endret seg på grunn av det.Gå og sjekk hva NDE er.les litt om det.
Avatar

takk

des 31 2020 - 17:47
en ting er klart
jorda er helvete
døden frykter jeg ikke
faktisk gleder meg jeg
fra 2006 hatt dødslengsel
tror det var paulus sa
død - hvor er vel din brodd?
neida tidenes mysterium
blir sannsynligvis avslørt
i mellomtiden tror jeg
du er inne på ting asså.....
Avatar

Alien

des 31 2020 - 18:13
Jeg har satt meg masse i det og hørt på forskere og leger som forsker på dette.jeg har skjønt hvor stort og omfattende dette her er.Helt klart ateister kommer alltid til å finne på noe som liksom skal motsi.Det er egentlig så merkelig dette her denne typen for mennesker de setter ikke pris på alt som er skapt som om det liksom kom ut av ingenting.Man vet ikke engang om hvorfor vi er på jorda.Ingen av oss vet det bortsett fra ateister for de har alltid svaret.Før nitiden feiret man at folk skulle dø de skulle videre de holdt fester for man skulle jo egentlig bare videre tenk deg det Alien men se nå folk er så redde for ditten og datten og all denne helseangsten har tatt fullstendig overalt Folk vil ikke skille seg fra dette livet for folk sluttet å tro men dette med NDE er så omfattende jeg har lest mye om det og satt meg.Helvete Alien det er denne jorda.
Avatar

Re: et nytt år - 2021 - truer

jan 1 2021 - 20:15
Verden er fin den, og da er mindre konflikter enn da var for 40 år siden.
Legevitenskapen er komt lengre og me har bedre medisiner.
Me har hjelpemidler som Gjer kvardagen lettere. Folk kan treffes via mange forskjellige plattformer og under pandemien har me lært oss å sette pris på mulighetene til å kunne benytte oss av desse plattformene.

Pandemien har og vist oss at me står sammen og Norge har bevist at dei kan og vil stå sammen for å komme gjennom dette.

At me med angst Ikkje har da bra er grusomt men verden er likevel ein flott plass og være ❤️
Avatar

Enig

jan 1 2021 - 20:24
Enig i deg Annasofia. Jeg tenker de fleste er imponert over hvor raskt befolkningen tok hensyn til hverandre i større og større grad. Og at enda mer ressurser kan gå til medisinsk forskning, for enda bedre å kunne ha enda raskere respons i fremtiden.
Avatar

Hmm

jan 1 2021 - 20:50
Verden er fin her prater Alien om verden som kommer til å gå under og at dinosaurene forsvant også også er verden fin.Er verden fin for barn som sulter i verden?For barn i konfliktfylte områder i verden.Tror ikke det altså.Det er mest her hvor man lever i ett trygt land at man kan si verden er fin.Vi er på vei til jordas undergang og verden er fin.
Avatar

Kos med misnøye

jan 1 2021 - 21:12
For en energi og positivt syn som spres her - velegnet for å bidra til alle. Fantastisk å kunne se og bidra til lys og løsninger på de utfordringene verden står ovenfor. Veldig bra å kunne se opp selv om det er mørkt til tider noen.

Ganske ugreit å angripe en persons positive syn på livet på et forum som dette. Vedkommende forsøker trolig også å hjelpe dere til å kunne bidra positivt for dere/forumet.

Kos Med Misnøye er ikke bra, forsøk å gjør noe med dette - det bidrar til opptur for deg/andre.

Er det egentlig et behov for å stå i sentrum ? Oppmerksomhetssøk altså. Man kan undres, da det er så enormt mye trykk med samme negative energi. Energityver er uheldig, og jager vekk folk/skribenter som kunne bidratt her.
Avatar

Hmm

jan 1 2021 - 21:25
Nidelven helvete det er denne jorda.Det er der oppe alt er egentlig.
Avatar

hør nå her

jan 3 2021 - 17:18
mrsfreak har nok ikke
det du tillegger vedkommende
og forresten synes du det
er så veldig positivt da
det du kommer med?
jeg oppfatter mrsfreak som ærlig
det blir rett og slett for dumt
å sitte på sin høye hest her i norge
og si verden er fin og alt er så positivt
når sannheten er 99 % motsatt.....
Avatar

Energityver

jan 3 2021 - 17:36
Alien: du kan selv velge om du vil åpne øynene eller vedvare å lukke øynene for at det er mest bra på kloden. At det er enkelte som mener alt er elendig her er jo naturlig pga forumets natur og eksistens, men hvorfor skal dere overbevise andre om dette ? Som altså har et annet syn, hvor man i det minste velger å håpe å få det bedre i livet idag. Det er greit å forklare at man ikke har det så bra, men å angripe andre som har det bra med forsøk på negativ overbevisning er ikke greit.

Sitte på sin høye hest: her er det ei (annasofia) som har, eller velger å ha et positivt livssyn - og så synes du det er greit at noen ødelegger dette ? Våkn opp mann ! Ikke riv med deg andre, forsøk heller å let etter noe lys.

Hvis du ikke ser at jeg forsøker å fortelle at det er ikke bra å rive ned andre, så håper jeg at du for år 2021 kan få sett mere lyspunkter enn i år 2020.
Avatar

Er det mulig?

jan 3 2021 - 23:40
Barn har ikke mat der ute i verden faktisk.Barn sulter og mennesker lever i konfliktfylte områder.Kanskje noe å tenke på når man sitter i Norge og alt skal liksom være trygt.Nidelven du bør kanskje våkne opp og tenke alle er faktisk ikke så heldige slik mange har det her jeg skrev mange el flere men ikke alle.Men ja der ute fins det barn og mennesker som faktisk sulter så noe kos med misnøye som du henviser til meg har jeg ingenting til felles med.Man skriver verden er jo så fin nei verden kan umulig være fin når små barn i verden sulter.
Avatar

Skogen synes ikke for trær

jan 4 2021 - 00:51
MrsFreak: igjen fatter du ikke at dette ikke har noe med barn som sulter, men altså dine direkte angrep på å rive ned andre som forsøker i et innlegg å vekke noe positivt. Det du da gjør er å rive ned dette forsøket. Du kan gjerne synes hva du vil selv, men hvorfor skal du dra med deg andre ned ?

Og: det vil alltid være noen utfordringer som må jobbes med. Sult, hungersnød, covid og annet - men det er mulig å forbedre alt dette med å sammen med andre løfte frem og utvikle med positiv energi.

Ja, du/andre har ytringsfrihet her. Ser du ikke at du går rett i strupen på noen som forsøker ytre sin egen positive livssyn i tråden her, og med det også forsøker å bidra til andre med noe positivt ?

Forøvrig: forstår at også flere har det litt ugreit, men at et nytt år truer.....hva med å forsøke å gjøre det motsatte av det man tenker ? Et nytt år kommer....nye muligheter til å få det litt bedre. Om enn kun litt, men det er uansett bedre enn det var.

Avatar

hmmmmm

jan 4 2021 - 04:08
altså skal ikke feks mrsfreak og jeg
få lov til å ha våre egne meninger?
fordi vi ikke er der at alt er så bra osv
og jorden er et flott og hærlig sted
vel er ikke dette hele forumets mening?
å komme med innspill og syn på ting?
altså om jeg sier alt er topp i afrika
skal ikke du da ha lov til å korrigere meg
fordi alt her inne skal være så fuckings positivt?
nei det blir for dumt - og det bør også du forstå nidelven
Avatar

pssssst

jan 4 2021 - 04:16
bare så du vet nidelven
sult og hungersnød
er litt vel mye
smør på flesk
og bortsett fra
dette og korona
sliter verden fortsatt med
kriger - flyktninger - naturkatastrofer
bare for å nevne noe
kanskje er det du
som bør åpne øynene ;)
Avatar

Don’t feed the troll

jan 4 2021 - 07:19
Du (også) blander ytringsbehov og ytringsform med poenget omkring angrep på noen som forsøker å bidra til oppløftende innspill. Viljen er ikke tilstede for å forstå budskapet, og mulig også evnen. Å gå i strupen på noen som forsøker å løfte deg/seg er ikke ytringsfrihet, det er bare ufint. Dette budskapet synes å ikke gå nå frem, men blir isteden bensin på et negativt bål for få, men definerte her.

PS! Sult er at man ikke får næring i kroppen, hungersnød er områder hvor avlinger/mattilgang er lave. Altså ikke smør på flesk, men to ulike uttrykk - hhv. individbasert og geografisk betinget.
Avatar

Nidelven

jan 4 2021 - 12:37
Det er alltid så imponerende med mennesker som lever i naivitet hvor alt er så jævlig positivt og fint.I verden lever ikke mennesker i denne fine positiviteten.Mennesker lever utrygt og verre blir det.Vi har naturkatastrofer,Corona som har stengt ned samfunnet mange steder i verden og hvor de vil tvangsvaksinere mennesker med vaksiner som gudene vet hva kommer til å gjøre på lang sikt endre våre gener,selvmord og arbeidsløshet kommer til å øke.Vi har en utrygg verden hvor mennesker lever i konfliktfylte områder.Verdens undergang nærmer seg men så har vi dette her vi må tenke positivt.Vi må ikke være hysteriske samtidig som mange land starter med mer og mer diktatur.Alt med dette viruset var planlagt og nå kommer med årene folk til å bli mer og mer isolert hjemmekontor og alt kommer liksom til å løse seg med en vaksin som det ikke har tatt ett år å lage engang samtidig som viruset tydeligvis muterer mer og mer.Det er så mye som foregår og verden som kommer til å kollapse men vi lever i en fin verden vi som det sies.vi lever i en fin verden fordi folk har mat på bordet og slipper å se på nært hold barn som ikke har mat å spise fordi vi lever i ett trygt land.Men nei da sier man noe som ikke passer seg da er man så negativ el har kos med misnøye som det er blitt henvist.Kanskje man må åpne opp øynene og se hva som skjer rundt i verden og hva som er i ferd med å skje el skal vi lukke øynene og si hvor fint og koselig alt er mens man har mat på bordet hjemme og varme og alt song gjør at man kan overleve.
Avatar

hmmmmm

jan 5 2021 - 22:27
særdeles bra kommentar
tardetsomanhardet
for altså
dette handler ikke
om å rive noen ned
dette handler om
å ha lov til å si i fra
når noen har
slike skylapper på
det var aldri vondt ment
Avatar

Hei

jan 5 2021 - 23:59
Tardetsommanhardet you said it best.La oss alle ha egne meninger.Tenk så kjedelig verden hadde vært hvis vi alle var like.
Avatar

Hei tardetsommanhardet

jan 6 2021 - 14:17
Jeg tror noen mennesker ønsker å forestille seg hvor fin og positiv verden er fordi når man ikke ser folk som sulter så er det lettere å ignorere el ikke tenke på det fakta.Vi lever i en utrygg verden med mye faenskap hvorfor innbille seg noe annet.Er man negativ nei da må man prøve å bli positiv da skal folk kvitte seg med det giftige negative.Verden er utrygg for mange mennesker i verden og nå fikk vi corona i tillegg hvor det blir diktatur over hele verden og hvor de har putta gudene vet hva i de vaksinene for å endre våre gener men det må man tie om selvfølgelig også.Det må man ikke si at dette var menneskeskapt for å ramne gamle og syke og holde oss andre under kontroll.Tenk deg hvis man dag for dag telte hvor mange som dør av nyresvikt det hadde jo automatisk hørt ut at det er mange fordi man teller person for person.Selv om jeg i utgangspunktet er veldig negativ i livet så har jeg tro at verden der oppe er bedre.Jeg tror på at det er bedre der når vi ikke lenger er i fysisk form men sjeler ånder.Ateister tenker hvordan kan man tro på noe etterpå jeg tenker hvordan skal man ikke tro på noe når man ser jorda og denne verdenen og vi vet jo ikke engang hvorfor vi er her.Det er mennesker som ødelegger denne verden ved å ødelegge hverandre på jordkloden.Man skal kunne si sin mening og være negativ om man er det uten å måtte høre sv andre at man skal være positiv.Verden er ett farlig sted og mennesker lider hele tiden.Det du skrev var you said it best.
Avatar

Hei

jan 6 2021 - 19:29
Nettopp det at det blir automatisk åå se hvor positiv jeg er mens du er så negativ.Du får det ihvertfall ikke bedre av å være negativ.Blir litt moraliserende på en måte.Husk en ting konspiratører har hatt rett før.Jeg tror det venter oss verre ting verdens undergang.Bare tenk nå prater de plutselig om portforbud og de har jo ensa en vaksine klar.Ja dette er bare starten.De vil utrydde gaml3 og syke.Uten vaksine kan gamle dø men med vaksine har også noen dødd.Men tar en vaksine og dør dager etterpå da kan dem fortsatt bruke den der at det var underliggende sykdom så uansett får vaksinen aldri skylda om folk så dør av den.kan ikke tro at de engang tenker på portforbud her.
Avatar

Re: et nytt år - 2021 - truer

jan 6 2021 - 20:24
Synes det er underlig at det tenkes at «de positive» er positive for å skryte og vise seg frem. Hva er årsaken vil at dere oppfatter «de positive» slik ? Skulle det stemme, så er jo ikke de «positive» reelt positive, men tilgjort positive. Hvorfor skulle de bruke energi på det ? Men det kan være at noen reagerer på et overflatisk skrytepreg, altså å ha noe som ikke andre har.

Er det bitterhet over enkeltepisoder og/eller mobbing ?

Jeg tror mindretallet viser seg positive for å hovere og undertrykke andre mindre positive. Men der kan det virke som dere er uenige i. Hvorfor så sint på noen som er «positive» ? Kan dette sinnet/angrepet på positive ha årsak i at dere reagerer på at den positive forsøker å hovere ovenfor de «negative», dvs fremstå mye bedre enn deg/negativ ? Det er altså selve drivkraften for angrepet jeg er spør om, ikke det faktum at det ER mye som ikke er bra på kloden.
Avatar

Tekstens mange tolkninger

jan 6 2021 - 21:39
Det kan virke slik i et par innlegg, med sitater nedenfor.


Sitater:
1. Jeg skal ikke dømme de som ser positivt på ting. Bra for dem. De er heldige. Problemet er at man tror man har seg selv å takke for den gaven det er. Jeg er så flink som er så positiv!

2. Nettopp det at det blir automatisk åå se hvor positiv jeg er mens du er så negativ.
Avatar

Trigger

jan 6 2021 - 21:54
Helt naturlig begge deler, det jeg forsøker å formidle er om det kan være at negativitet blir ekstra trigget av å se/lese/oppleve noe som trigger nedsiden av sinnet. Nicknavn her kan selvsagt mislede noen til å tro at du Tristtrist er helt på felgen, og jeg med et navn som som oftest er positivt ladet en glatt, enkel gladlaks med polerte og arrogante betrakninger om andres problemer.

Altså ikke, som et fellesskap her har dannet enighet/konsensus om er mitt/annasofia/(mulig andre) manglende dybeforståelse og kognitive evner til å forstå tragedier og problemer på kloden. Men det har falt i mistolkningens grøft flere ganger.
Avatar

Nidelven

jan 6 2021 - 22:14
Poenget her er at med engang en person er negativ så skal man starte å moralisere med blant annet hvor positiv man skal være.Du skrev selv sitatet kos med misnøye som var by the way bra sitat.Vi er alle forskjellige.Hvis man er negativ el pessimistisk så skal man høre alltid om å tenke positivt el sitatet ditt kos med misnøye.Livet er tungt og hardt for mange.Er man pessimistisk og negativ er det ikke selvvalgt og som oftest er det grunner til det.i mange sammenhenger veldig gode.
Avatar

Hei

jan 6 2021 - 22:17
Tristtrist enig med deg.Er du den blandede her begge deler.
Avatar

Trigger out

jan 6 2021 - 22:44
MrsFreak: du tar ikke helt hva jeg spør om, og jeg tror det er best å bare avslutte den sekvensen/spørsmålsstillingen. Men det er forståelig det du skriver.

Dog: det kan være at jeg reagerte kraftig også. Jeg har alltid ønsket nye inn i en gruppe, og «beskyttet» disse i starten før «stammespråket» (i tilfelle her) ble forstått av vedkommende nye. Så da, når Annasofia kom inn som ny i tråden og relativt ny i diskusjonssammenheng med et budskap som nok var ment velmenende for alle, så reagerer jeg. Men, så har jeg alltid grepet ordet og være ekstra på vakt ovenfor nye i en gruppe og/eller mobbing. Jeg er ingen helgen, men har vært de mobbede/utstøtte/nyes forkjemper. Jeg har revet kjeft til en lang rekke mobbere og egoister fra barnsben av. Hvorfor: fordi jeg kunne, og mente det var feil. Og; jeg var populær/sportslig/faglig, og valgte å bruke denne litt snodige «makten» mot undertrykkere og korttenkte. Og ja, jeg har i voksen alder drevet dette for langt og neglisjert min egen velferd.

For å redde andre må du først ta på din egen oksygenmaske.

Nu vel, folk er ulike. Case closed.
Avatar

Start with why

jan 6 2021 - 23:30
Fint, og takk for et svar hvor dette med hovmod nevnes.

Ok, du oppfatter at det er hovmod hos (en del) positive. Takk for svar, det er interessant. Mye mer interessant enn balansen mellom rævvaverden og glorieverden.

En story (eksempel)
«Start with why».
«Hvorfor kjøpte du ny schvææær traktor?»
«For den går raskere»
«Hvorfor vil du det skal gå raskere ?»
«For å høste inn mere»
«Hvorfor høste inn raskere?»
«For å tjene inn raskere»
«Hvorfor tjene inn raskere?»
«For å kunne være mer med barna»
«Hvorfor være mer med barna?»
«Fordi det er behov pga xxxx»
osv.....

Altså, årsaken i grunndrivet er interessant, ikke om verden er ræva eller bra. Spør alltid om hvorfor bakover i årsaksrekker, da kan man finne trigger/årsak som er sentralt i enhver handling. Bonden over fremstår som en snobb, men årsaken er barnas behov. Derav kan årsaken til noe man undres på være noe annet (og dypere) enn det først virker som.

Case closed
(Mulig å si «dau» også)
Avatar

Følelsesstyr (+t)

jan 6 2021 - 23:58
Fint Tristtrist, flott å høre at humoren er synlig for flere.

Jo, det er et poeng det - damer og følelsestyring. Kanskje er det slik at førstefølelsen overstyrer en mulig forekommende årsaksrekkefølge som gir en noe annen årsak/budskap enn det man først tror. Men greit å vite om triggeren, hovmodet i dette tilfellet. Det er lettere å jobbe med en trigger enn å lete overalt på overflaten. Jeg er omtrent fra der nicknavnet er, vi er noe mer fleksibel på rettskrivning, formalianorsk og forretningsspråk her - så derav brukes dobbeltvokaler, palatalisering og lydmalende ord bredt her.
Avatar

Fisk og fesk

jan 7 2021 - 00:19
Stort fylke, iallfall nå. Mye miks innad i fylket, også forflytninger. Derav ikke nødvendigvis opprinnelse nært elva.

Men ja, tråden sporer av - dog er nok jeg ut av den uansett. Det er Aliens tråd og tema som har sporet av.
Avatar

Hei

jan 7 2021 - 00:20
Mye interresant her som blir skrevet.Nidelven du er veldig filosofisk.Vel jeg tenker at jeg sier det samme her som tardetsommanhardet vi er alle forskjellige.Jeg tenker det er bra vi er forskjellige og kan være sprudlende positive og negative som bare det og vi kan være blandete altså alt mulig.Tenk for en kjedelig verdensdel hadde vært hvis vi alle var like.
Avatar

Hei

jan 7 2021 - 00:37
God natt.sov søtt.Ikke lurt å ligge på ryggen for da kan man få søvnparalyse.Så legg deg på sida.Søvnparalyse er skikkelig creepy og skummelt men man får det visst mindre når man sover på sida.
Avatar

he he he he he

jan 7 2021 - 02:07
ja det sporet av ja
men so fucking what
så utrolig deilig
vi er alle ulike
vi er forskjellige
la oss ta litt
fra hverandre
sammen er vi
nemlig så sterke
til dovre faller venner ;)
Avatar

Hei

jan 7 2021 - 17:14
Nope er nok ikke tilfeldig.Det er bra du sover slik for viser seg faktisk at man får mindre av søvnparalyse når man sover på sida.Så tror nok du slapp unna søvnparalyse fordi du ikke sover på ryggen?Jeg har slittet en del med det og klart det er kjempe skremmende med søvnparalyse så jeg fikk med ett sted at man ikke skal ligge på ryggen og siden jeg prøver så lenge det er mulig å ha kontroll at jeg ikke sover på ryggen men du vet man beveger seg mye i søvnen.haha ja trådstarter høres jo fornøyd ut høres ut som det er liv for Alien at Alien starta store diskusjoner.
Avatar

Re: et nytt år - 2021 - truer

jan 21 2021 - 19:02
Djeeses for ein post dette var kun fordi eg prøvde å spe på med litt positivitet . Eg er Ikkje ny på forumet og Ikkje ny i angsten.

Har levd lenge og blitt fortalt at verden er grusom, undergangen er nær, krig og sult kommer til å utrydde oss. Dette brukte eg mykje energi på å være redd for i oppvekst og ungdom fordi mange prenta inn i oss at sånn var da.

Slit med angst men eg veit at den er inni meg og mine demoner er meg og Ikkje den grusomme verden si skyld.

Menneskeheten har reist seg etter mange kriser og vil nok klare seg no og.

Så prøver eg heller å bruke energien min på å finne noko posetivt framfor å svartmale verden. Psyken min må eg leve med og lære å takle kvar dag, men til trøst må eg sei at ein lærer seg måter å stå i da på etter som åra går.
Avatar

Brudulje

jan 21 2021 - 19:24
:-) Ja, du har rett Annasofia - det ble litt av en brudulje etter ditt innlegg. Det «fyres» lett her til tider hvis noen har et verdenssyn ulikt fra en selv. Men vel, etterhvert ble noen hovedpoeng som ikke går på antall «bads vs gods» i verden forstått. Jeg antok du var ny i tråden, og jeg mener det må være greit å reise spørsmålet om hva det er som «trigger» noen når det skrives rosenrødt. Men det falt ikke i god jord, ble ikke forstått før etter lang tid. Nok om det.

Jeg tror (også) at det å akseptere at ens reptilhjerne ikke er helt utviklet og kommer med tanketøv til tider. Det å stille noen flere undringer på egne skråsikre sannheter og fremtidsvisjoner er nok svært bra. Hjernen er kommet for å bli, men man trenger ikke å følge alt den kommer med. Lytting til andre hjerner kan også være bra.

Selvsagt er det rom for alle til å skrive hva man selv føler for, dog «skytes» det litt raskt fra tolkningspistolen her.

Flott at du bidrar med dine erfaringer.
Avatar

he he he he he

jan 23 2021 - 04:32
det er selvsagt fint
å være positiv!
men det ble jo bare
sååååå kræsj annasofia
du farget alt sååååå rosenrødt
personlig er jeg mer
inni mrsfreaks og tardetsomanhardets
verden og virkelighet
for til og med du og nidelven
må innrømme at mørke skyer
truer morgendagen?
Avatar

Hmm

jan 23 2021 - 06:13
Man kan jo snu om på dette også når det skrives hva som trigger noen når det skrives rosenrødt.Da kan man snu det om og tenke hva er det som trigger noen hvis det skrives negativt fordi man selv opplever verden som farlig og negativ.Hva trigger dere da?Som oftest er det årsaker til at folk EE negative og ja verden er farlig og livet er farlig og man vet aldri hva som kan skje.Nidelven har du reptilhjerne som sier tøvete ting det har ikke jeg.Det var rart at du sier hjernen din sier tøvete ting.Vi har forskjellige måter å se verden på og det er helt greit det også.Enten man er pessimist el rosenrøde rosiner.Ja Alien mørke skyer er definitivt rundt oss og spiser oss opp snart.
Avatar

Alien

jan 23 2021 - 11:03
Hva skjer nå.De stenger i Oslo området og vi som sa at 2021 blir enda verre vi svartmaler.Det må være så fint for de positive som tenker fine tanker og alt ordner seg.Det at de stenger ned nå kommer til å gå utover andre mennesker igjen.Andre som dør som faktisk ikke har corona men annen alvorlig sykdom og ikke får vært med familiene sine.Hvem bryr seg om dem.Selvmord kommer til å øke.Som de skal ha oss under kontroll. Menneskeskapt virus planlagt som skal holde oss alle under kontroll.Mennesker dør hver dag av alvorlig sykdom også.Mennesker dør også av ensomhet dette går utover så mange mennesker.Dette er menneskeskapt.Hvor er deres vaksiner som skal liksom gjøre alt normalt igjen.Så ja Alien 2021 truer.men når du jeg og tardetsommanhardet sier noe da skal optimistene si hvor negativ man er ditten og datten.Dette er grunnen til at det alltid er best å være forberedt på det verste man vet hva man får enn en positiv bobleverden.Verden er ett utrygt sted.Stakkars syke mennesker på gamle hjem som dør uten familie. For det skjer mye og når alt stenger.hvis man bare tenkte like mye på dem.
Avatar

Over- og underskuddsmentalitet

jan 23 2021 - 16:20
Jeg fikk det ihvertfall mye bedre med meg selv da jeg tok et oppgjør med negativiteten og underskuddsmentaliteten hos folkene rundt meg.

Sitat: "Menneskeskapt virus som skal holde oss alle under kontroll?"

Seriøst mrsfreak, det er greit at du vil leve opp til navnet ditt, men må jeg virkelig ta i bruk "I" og "P" - ordene her, med fare for sletting av innlegg nok en gang?
Avatar

Hmm

jan 23 2021 - 18:16
Frikar stoler du på alt du blir fortalt.hvor mye tror du det blir skjult for oss vanlige mennesker.De vil ha oss i saueflokk vi skal følge etter alt vi blir fortalt ja jeg mener dette er skapt virus for å ramme hele verden.Det er ett stort bilde av dette hele sammenhengen av hva som foregår.viruset ble menneskeskapt for å holde oss og hele verden under kontroll.Alt blir stengt ned.Det er lockdown mange steder i verden.Bare vent og se de konsekvensene etterhvert som kommer.Det dør mennesker hver eneste dag det er ikke ofte man tenker på det egentlig.Tenk hvordan andre syke blir rammet.andre sykdommer som ikke blir oppdaget i tida.Folk som tar selvmord av dnsomhet og arbeidsledighet.Dette er ett mye større bilde enn selve corona.Vi nærmer oss dommedagen som Alien frykter.,2021 blir verre enn 2020.Hele verden driver og kollapser.

Avatar

Hei

jan 23 2021 - 18:21
Faktisk bare å tenke på at det fins mennesker som dør uten sine nærmeste rundt på grunn av nedstengning er trist i seg selv.Slik skal det ikke være selv ikke for corona.I tillegg har det vært flere dødsfall etter vaksinen også men da skylder man selvfølgelig på at det hadde skjedd uansett.Hele verden kollapser og det blir bare verre og verre.
Avatar

Re: et nytt år - 2021 - truer

jan 23 2021 - 21:23
Hvilke tilbakemeldinger får du når du snakker med psykologen din om dette?
Avatar

Hei

jan 23 2021 - 23:53
Jeg. Blir ikke angrepet ihvertfall.han vet jeg har grunner til å være negativ i livet men prøver p hjelpe neg så godt som mulig til å se ting på annen måte.
Avatar

Re: et nytt år - 2021 - truer

jan 24 2021 - 00:02
Og hva sier h*n om konspirasjonsvrøvlet?
Avatar

Hei

jan 25 2021 - 01:31
psykologen min kaller det ihvertfall ikke vrøvl for det er ganske frekt å kalle noe vrøvl.i tidene har det nettopp visst seg at konspiratører har hatt rett.
Avatar

Konspirasjonsvrøvl

jan 25 2021 - 13:00
Man skal kalle tingene ved sitt rette navn, og det du kommer med her er vrøvl. Å skjerme Den Andre for legitim kritikk er ikke å ta Den Andre seriøst. Du går rett i forsvarsposisjon, prøver å vri deg unna spørsmålet og klamrer deg enda hardere til illusjonene dine. Da legger du opp til spekulasjoner rundt dine motiver. Helt greit for meg, men klag ikke over at du møter motstand på din vei når du viser så liten vilje til refleksjon og kritisk tenkning.
Avatar

Emosjonelt vokabular

jan 25 2021 - 13:56
Det å kunne uttrykke seg sympatisk samtidig med å være i tråd med egne verdier og meninger, er en liten kunst. Spesielt på et forum som dette, da fravær av sympati raskt vekker motstand. Og motstanden kan blokkere fullstendig for refleksjon og videre innsikt. Enkeltord fylles ofte med egne assosiasjoner, samt historikk som kan være svært ulik mellom folk.

Sidene her er som oftest fulle av emosjonelle verb. «Jeg opplever..», «jeg føler...» osv. Det er ofte utfordrende å få til et perfekt skriftlig språk når følelser er «gasspedalen» hos skribenten. Spesielt her, hvor det bør være noe mer takhøyde hva perfeksjonisme angår enn i norsk hovedfag.

Det handler om å vite hvordan man uttrykker deg selv på en selvsikker måte. Videre handler det også om å være i tråd med sine behov, mens man fortsatt er sympatisk overfor andres behov. I tillegg handler det om å oversette egne følelser til ord og skape broer basert på respekt og selvsikkerhet.

«Vrøvl» er for mange et negativt ladet ord, og kan for mange oppfattes som ikke-konstruktiv kritikk da ordet for de fleste betyr «tull». «Konspirasjonstanker» og «mindretallsmeninger» er kanskje en bedre vinkling.

Men, jeg er enig i en ting her. Selvransakelse/selvgranskning kunne ha vært mere i fokus. Selv om det ikke er mye tvil om at det som skrives er sannheter for skribenten(e).
Avatar

Re: et nytt år - 2021 - truer

jan 25 2021 - 14:12
Ja, jeg ser poenget ditt ang språk og formuleringer, men her vurderer jeg det slik at det handler om noe annet. Konspirasjonsteorier er et alvorlig samfunnsproblem som hittil har vært viet alfor lite oppmerksomhet i psykisk helsearbeid. Jfr.. tidligere innlegg i tråden så er det opplagt at innleggsforfatterne ikke bare lufter følelser, tanker og frustrasjoener, men faktisk tror på det de skriver. Det er derfor jeg prøver å få ut av mrsfreak hvilke tilbakemeldinger hun får fra behandlerne sine, for vi har nylig sett i USA hva konspirasjonstenkning kan føre til.
Avatar

Interresant

jan 25 2021 - 19:40
Er enig i at det er interresant.Så videre til frikar virkelig du vet veldig godt at psykologen min selvfølgelig ikke er enig med meg at han mener det er galt.Det er greit det jeg blir ikke sint for det.Han har lov å mene annet enn jeg gjør.Du skrev konspirasjons teorier er alvorlig samfunns problem altså for hvem da.Allle tar jo egne valg når det gjelder vaksine man klarer å tenke selv.Det kommer til å være folk som ikke tar vaksine som mener det samme som meg.Jeg holder på hva jeg sa at det er menneskeskapt virus og se som de prøver å kontrollere ods.Flere steder i verden er det fullstendig lockdown som i en krig.Bare vent til hva som skjer her også.Det er menneske skapt for å kontrollere oss med mange går det riktig vei de som er lette å kontrollere.De vil endre våre gener og nå er det flere vaksiner på en gang.Det går vel an å tenke litt fornuft det tar vanligvis mange år å komme med en vaksine men mot dette kommer de så fort ikke en gang ett år lite utprøvd vaksine og ikke kom bare en men flere.Dette må være mirakel egentlig.Er det for godt til å være sant er det som oftest det.Men det er greit at folk er uenige uten at noen skal bli angrepet.Alle har lov å ha egne meninger.Alien du har rett 2021 blir nok verre.dessverre
Avatar

altså

jan 26 2021 - 03:44
frikar angriper mrsfreak
bla for mangel på kritisk tenkning
er det ikke kritisk tenkning
hun nettopp bedriver da?
hun tar jo ikke alt på nyhetene
for sant - for god fisk
og hvordan inn i huleste kan
feks frikar eller nidelven
ha monopol på denne sannheten?
SOKRATES: DET ENESTE JEG VET ER AT JEG INGENTING VET
Avatar

Ja

jan 26 2021 - 07:23
Det er veldig interresant Alien.Frikar ksller pratet for konspirasjonsvrøvk så kommer Nidelven og sier nærmest det samme men istedet pakker det på en pen måte inn.Alltid imponerende med mennesker som klarer den kunsten der bare bytte det ut.At jeg ikke er selvransakende at jeg ikke tenker kritisk.Ser ikke dere ti egentlig hva dere gjør dere slenger dette her ut fordi en person har andre meninger og tenker gudene vet hva de har puttet inn i vaksiner som de brukt knapt ett år på.At konspirasjons teorier er blitt samfunnsproblem det vil jeg absolutt ikke si.Det er lov å tenke selv for i bunn og grunn så kommer vi til å velge selv om vi ønsker vaksinen og for de som er ivrige er det enda bedre at noen ikke tar den.Jeg nekter å bli angrepet fordi jeg har andre meninger enn dere angående vaksinen.Hvis dere to ønsker å ta sjansen på at de skal endre genene deres så får dere gjøre det.
Avatar

Konspirasjon/helseutfordringer

jan 26 2021 - 09:42
En god konspirasjonsteori er ofte en god historie, og nettopp dette kan gjøre den vanskelig å møte. Historien vekker begeistring og gir en følelse av at du får en spesiell innsikt i hva som skjer. Dermed kan en konspirasjonsteori, formidlet av noen som virkelig tror på det, ha sterk påvirkning på andre.

Et utvalg av konspirasjonsteorier:
1. Holocaust skjedde ikke
2. Europeiske og arabiske ledere samarbeider om å fylle Europa/Norge med islam. Også AP.
3. Elvis lever
4. Lady Diana ble myrdet, men lever.
5. 9/11: TNT kom inn døra
6. Jorda er flat
7. CIA drepte Kennedy
8. Månelandingen skjedde ikke
9. Kondensstripene etter fly er sykdommer
10. Obama er muslim, født utenfor USA
11. Skjult verdensherredømme styrer verden.
Osv....

QAnon er kanskje mest i «vinden» nå: Bill Clinton og Barack Obama, sammen med en rekke «venstrevridde» kjendiser og kulturpersonligheter driver satanisk og pervers seksuell utnyttelse av barn, er kannibaler og konspirerer for å styre USA og verden.

Konspirasjonsteorier finner bruddstykker som passer med en fortelling, og er ikke verifiserbare pga at de ikke bygger på en teori. Vitenskap baseres på nøytral vurdering av begge sider, og er verifiserbart med virkeligheten.

1200 personer ble testet for å finne ut om det kunne være noen trekk som går igjen. Resultatene viste at å ha schizotypiske trekk, som for eksempel å være mistenksom og paranoid, var det som var sterkest knyttet opp til å tro på konspirasjonsteorier. Det var også en sterk sammenheng mellom å se verden som et farlig sted og det å vurdere konspirasjonsteorier som sanne.
– Disse personene har tendenser til å være mistenksomme, lite tillitsfulle, eksentriske, de har et behov for å føle seg spesielle og en tendens til å se på verden som et iboende farlig sted. (Hart, 2018)

Ang USA og stormingen så er det gjort forskning på dette, og republikanerne hadde høyest score for å tro på konspirasjonsteorier. Dog var utvalget (200) ikke stort nok på denne undersøkelsen for å gi høy statistisk signifikans.

89 % tror vaksiner er trygge i Norge (undersøkelse ifjor).

Under koronaviruspandemien har vaksinefiendtlige holdninger vokst frem i miljøer som tidligere har vært lite opptatt av vaksiner. Dette gjelder særlig nasjonalistiske og «anti-globalistiske» grupper i sosiale medier, som er preget av sterk mistillit til myndighetene og andre samfunnsinstitusjoner.

Med de enorme ressursene som denne gangen har blitt benyttet for å få hurtigere vaksinetilgang, så er det ikke rart at det har gått raskere. Dessuten isoleres kun et protein i vaksinene, som reduserer bivirkninger i forhold til f.eks SARS.
Avatar

Egget og høna

jan 26 2021 - 12:03
Det er etterhvert ganske mye fersk forskning på dette. Og de fleste av oss har en konspirasjonsteori man tror på, så det er ikke uvanlig. Både 22. juli og russiske og amerikanske hendelser, inkl Trump har økt interessen for å forske på konspirasjonsteorier. Inkludert relativt flere psykologer også. Tilbøyeligheten til å tro at noen planlegger noe skjult går igjen som fellesnevner. Men også å oppfatte mønstre og koblinger som ikke er relatert til hverandre.

For eksempel tror noen av QAnon-tilhengerne, som var med å storme Kongressen i USA, at fordi Q er den 17. bokstaven i alfabetet sender president Trump dem en melding når han nevner tallet 17.

Mer magefølelse, mindre analytisk og større tro på det paranormale, mirakler og alternativ behandling går også igjen. Det mest robuste av disse over er mindre analytisk.

På tvers av Europa er det høyere tilbøyelighet til å tro på konspirasjonsteorier alt etter hvor stor sosial tillit folket har til myndighetene.

Antisemittiske teorier har vært mest forsket på. I den nazistiske propagandaen under andre verdenskrig hevdet man at det fantes en jødisk sammensvergelse som trakk i trådene bak alle nasjonalsosialismens fiender.

Jeg vil anta at sosiale medier; hvor teorier kan vokse organisk uten rom for mye skråblikk - har økt omfanget av fenomenet. Personlig tror jeg også at det kan være mere spennende med alternative, ikke-allment oppfattede teorier.

Og; dette jeg skriver her nå er IKKE et angrep. Den påstanden kommer veldig raskt. Noe som også et et trekk som går igjen ifølge verifiserbar forskning. Altså at andre (enn konspirasjonsteoretikeren) raskt forsøkes tillagt intensjoner som han/hun ikke har.

—————
Egget kom før høna sies det ifølge evolusjonsteorien Fordi arvestoffet endret seg før egget kom ut, inne i egget altså - og innholdet ble en høne. Høna var altså ikke opphavet til det første egget, men et krypdyr (altså i endring). Det høres rimelig ut at det kan være slik, hvis man ikke er hønekonspirasjonsteoretiker da selvsagt :-)
Avatar

Hei tardetsommanhardet

jan 26 2021 - 12:52
Det er nettopp det du sier jeg prøver å få frem jeg forteller min mening angående vaksinen plutselig får jeg alt dette på meg fordi jeg tenker kritisk for man bør tenke kritisk.Det er jo så naivt for meg alle de som tenker på hvor fin verden er for man må være naiv for å tenke det.Verden er jo farlig men interresant at de tegner ett annet bilde.Man må jo være kritisk og tenke over ting hva man putter i seg enten man bestemmer seg for å ta vaksinen el ikke er jo dett3 eksperiment men dessverre tror jeg de tvangsvaksinerer alle og det er nettopp det.Noen steder prater de on vaksinepass.I Frankrike tror jeg man ikke kommer til å kunne ta buss uten bevis for å ha tatt vaksine.På arbeidsplasser i Norge kommer man også til å måtte bli vaksinert husker ikke hvor jeg leste det.
Avatar

Nidelven

jan 26 2021 - 13:09
Måten du prater på er belærende og noen ganger respektløst for jeg sier ikke noe annet enn hva jeg mener om vaksinen.Om jeg konspirerer ja verden er ett farlig sted.Verdenhar alltid vært ett farlig sted og kommer til å være det.det er beundringsverdig med folk som tror så mye rosenrødt og positivt på verden.merkelig folk sulter i verden det er konfliktfylte områder men men verden er jo så trygg.Har du tenkt på hva nedstengningen gjør med barn som har det dårlig fra før men som nå må være hjemme?Har du tenkt på de som ikke får sagt ha det til sine kjære fordi de får ikke bestemt dem i siste dager.Er det rettferdig for deg?Andre må betale prisen også faktisk for alt som foregår.Nå har det vært så mye styr med vaksinen men når den kom gikk det treigt.Nå er en ny variasjon kommer.Corona er her for å bli.Vi blir aldri kvitt corona egentlig men blir vi kvitt andre sykdommer som også er livsfarlige som langt flere dør av.Corona er her for å bli og det må alle forholde seg til.Men jeg er imot urettferdighet for noe kommer alltid til å gå utover andre grupper og dette er typisk eks på det.Vi lever i en farlig og urettferdig verden og jeg må ha lov til å mene hva jeg vil om at de vil endre genene våre uten at du skal være allvitende.Ingen er allvitende når det gjelder noe her i verden.Jeg tvinger ingen til å mene det samme som meg.Folk får mene hva man vil selv.Men at du skal drive med allvitende prat som om du har selveste fasitt på alt.Kanskje bør fu selv tenke litt på hva du hører uten å drive og angripe meg for mine meninger som jeg ikke påtvinger andre.Alt dette som har skjedd har fått kjempe store konsekvenser for andre mennesker men det tenker man ikke så mye på.
Avatar

Forresten

jan 26 2021 - 13:24
Vi vet jo ikke hvorfor vi er på jorda engang.Ingen som vet det egentlig hvorfor vi er her og hvem som styrer egentlig.Så sitatet Det eneste jeg vet er at jeg ingenting vet var bra av Sokrates.Kul han der Sokrates smart mann.Ingen vet hvorfor vi er på jorda engang egentlig.Kan godt tenkes Aliens driver og ler av oss hvor hen enn de er.Vi må jo være morsome og sprø for dem ihvertfall.
Avatar

De som vil endre genene dine mrsFreak ?

jan 26 2021 - 14:42
Hvem er de som vil endre genene dine ?
————

Ordene «forskning», mye forskning» og «funn» er altså flere dokumenterbare funn. Hva er det med de ordene som får deg til å tro at jeg personlig våser opp dette her. Jeg skriver da om forskning, jeg er ikke ene og alene bak forskningen. Jeg skriver til og med:»jeg personlig....», noe som burde undebygge skillet mellom etablert forskning og mine tilleggspoeng her. Du vil trolig ikke forstå innholdet, men vrir det til at jeg angriper, belærer, ompakker, er respektløs og kommer med påståtte fasitsvar. Møt deg selv i døra. 1200 respondenter står bak den ene studien, hva er det som gjør at du ikke tror at folk skriver om allment dokumenterbare studier her ? Hva er det med tallet 1200 som leder deg til å tro at jeg er de 1200 ? Forsket som det skal gjøres, nøytralt/objektivt. Å vise kildene er også mulig, men ved kildebruk kommer du raskt med:»Det er lov å tenke selv», så slikt unngås - selv om andre kanskje kunne hatt nytte av det. Skulle jeg ha vært hårsår som deg, så ville «lov å tenke selv» være stigmatiserende og arrogant nedlatende. Og reagert med at jeg blir «angrepet» og gå i lås isteden å forsøke å ha en dialog. Men når andre spør deg om hva som er kilde og årsak til en antatt hendelse, så svarer du med å kalle det angrep. Eller at du har lest det et sted. Det er jo ikke et angrep, det er et forsøk på å kommunisere med deg. På et rasjonelt grunnlag.

Det avspores videre ofte med andre elendigheter. Nå var tema vaksine og konspirasjon. Men da kommer sult, verdens elendighet forøvrig. Hva med å ta et tema i gangen.

Det er forskjell på å bli kvitt korona og å få kontroll. Ebola finnes enda det også. Influensa også. Meslinger og røde hunder i stort omfang hvis det ikke hadde vært for vaksiner.

Det blir ingen progresjon i samtaler med deg, for du synes hverken å tro på dokumenterbare fakta eller at folk her generelt sitter å finner opp for å angripe deg og et fåtall andre. Og ved bruk av kilder, hvor det er beviselig en stor masse som har enighet - så avviser du ofte slikt med at det er liv å tenke selv. For det har ikke denne store massen gjort.

Du omtaler viruset som en straff som er blitt påført verden av noen, som dermed fører til en rekke grep som må gjøres for å begrense skadene. Skal et barn med korona gå sammen med 1000 andre barn i skolegården ? Skal det å måtte besøke bestemor kunne ta livet av en bestemor til ? Klart det er trist, det er jo derfor alle kjemper for å få kontroll på dette viruset raskest mulig. Og at barnet skal komme seg på skolen raskest mulig igjen. Og at Ski Storsenter åpner igjen slik at Per, Pål og de øvrige kan møtes å være sosiale. Du omtaler konsekvensene av livbergende tiltak som noe forferdelig. Hvor mange flere hadde falt ifra hvis det ikke hadde vært gjort. Selvsagt kjempetragedie, med mange flere tragiske historier. 70 % av tiden går med til kontroll. Alle vaksiner har bivirkninger, de fleste er milde og forbigående. Når vaksiner utvikles, er målet alltid at vaksinene skal gi best mulig effekt med minst mulig bivirkninger. Nøyaktig de samme rutinene som ved utvikling av andre vaksiner. Samme prosedyrer, men raskere resultater. At man finner en vaksine raskere når hele verden leter enn færre, er også rimelig. Og det over finner ikke jeg opp, jeg tror på forskning og de metodene som brukes.

Hvem er «de» som vil endre genene dine ?

—————
Tardetsom: «verden er fin ?». Muligens mere velkomment å skrive: «jeg opplever ikke min verden som fin, fordi.......».
Jeg reagerer på måten nye personer i en tråd her blir «ønsket velkommen». Uansett verdenssyn. Det å skrive at «jeg tror ikke det» som å avkrefte en annen persons frie ord som feil, er ugreit. Litt eleganse og innsikt i nyes behov i en gruppe initielt skader ikke. Men, mulig «hovmodtrigger».
Avatar

Hmm

jan 26 2021 - 15:37
Du stoler på forskning vel hørt at det er mye vitenskap ikke vet i dag.Det er mye vitenskap ikke kjenner til ellers hadde de alvorligst syke blitt kurert men det er jo ikke mulig.Vi et overbefolket i verden og man vil utrydde befolkningen og det er derfor jeg mener dette er menneske skapt for å holde oss under kontroll.Portforbud er å holde befolkning under kontroll.jeg mener det er høyere makter i berden som vil endre menneskers gener og når det gjelder vaksiner vi får se om noen år hvordan ting blir.Vi får se om 5 år hvordan bivirkningene har vært.Som oftest ser man etterhvert langtids bivirkninger av vaksinene.De andre du prater om tok det mange år og produsere.Det er msnge mennesker som er skeptisk i verden nettopp på grunn av det vanligvis tar det mange år å produsere vaksiner men her er det noe som som rr gjort i hast og hui.Kjære deg mye forskning er gjort mye forskning i løpet av ikke ett år fant man ikke bare en vaksin men faktisk flere vaksiner.Mange som er skeptikere til vaksine er ikke engang konspiratører men rett og slett syns det høres utrygt å ta en vaksine som man ikke vet nok om.Fåtall er det ikke som syns det.Det er mye mellom himmel og jord og mye vitenskap ikke kjenner til vitenskap er ikke nok i dag selv om vi så gjerne vil tro det el får høre hele tiden vitenskap ditt og vitenskap datt.Nei vi vet faktisk ikke nok i dag om mange ting her i verden og mange sykdommer.vel greia er at uansett så kommer de fleste til å bli tvangsvaksinert.I Frankrike prata de om at folk ikke kommer til å kunne ta bussen uten vaksinepass.Etterhvert så kommer det hit og at de sakte innfører måter å få folk til å ta vaksine på ved å holde en utenfor andre ting.Jeg skjønner virkelig ikke at du ikke syns det er skummelt at man så lett kan få portforbud her i Norge.De samme som har laget dette viruset er de som vil endre genene våre.Det er større makter enn vi to kjenner til her i verden.Vitenskap er viktig og bra men holder ikke mål i bunn og grunn.Det er så mye vitenskap ikke har svar på.Det er mye vi mennesker i verden ikke vet om.Tenker at Aliens må syns vi er sprø og morsomme for dem.
Avatar

Aliens ?

jan 26 2021 - 15:45
Hvem er disse høyere maktene som vil endre genene dine ? Kan du se dem ? Eller føler du dem ?
Avatar

Hei

jan 26 2021 - 15:46
Nidelven er du hårsår nå som reagerer litt på at tardetsommanhardet er uenig i noen av tingene du skriver.Virker at det plager deg at noen er uenig med deg.Hvis du ønsker at andre skal respektere deg og belæringen nærmest som en professor så må vel også du respektere andre menneskers mening.Når du skriver fåtall her som er enige Alien mener jo mye av det samme her som vi gjør.Du må også respektere andre menneskers mening slik du ønsker selv å bli respektert.
Avatar

Hei

jan 26 2021 - 15:56
De som følger med på oss.De som gjør alt dette i skjul.De som vi ikke kjenner til engang for de har høy status i verden.Du må være ganske naiv hvis du ikke tror dette er menneskeskapt virus.Hvis du ikke stiller deg selv spørsmålstegn ved alt dette som foregår.Aliens lever jo de og egne steder vi ikke kjenner til derfor skrev jeg at de må syns vi er morsomme for dem.Hvorfor skulle vi mennesker være så utrolig spesielle og betydningsfulle til å tro vi er de eneste som lever på jordkloden.Vi er åndelige vesener som har kropper til lån her på jordkloden.
Avatar

UFO

jan 26 2021 - 15:58
Freak: det der med tardetsom skjønte du ikke lengre opp i tråden, så det gjør du ikke nå heller. Jeg forsøkte flere ganger lengre opp. Stikkord: når nye kommer inn i en gruppe for å gi bidrag, så kan man gjerne være mere varsom enn mot gamle «travere». «Stammespråket» læres ikke umiddelbart, så vær mest mulig velkommen, men skriv gjerne ditt eget syn med en kort årsak som tilsvar til nye.

Og du spør nå opp igjen som i forrige innlegg fra deg. Ang. belæring. Tar ikke den på nytt, det blir for mye om igjen.

Det er noen med høy status som vi ikke vet om. Men høy status som vi ikke ser eller vet om. Utenomjordiske som lever på jorda. Som trolig ler av oss. Muligens spesielt de naive, som meg. Og vi låner kropper her nede på jorda. Så når sjelen forsvinner opp, så tenker du at sjelen er der oppe et sted ? Eller vandrer sjelen videre her på jorda uten kropp ? Har du kontakt med de ? Når ble slike forhold klart for deg ?
Avatar

Interresant

jan 26 2021 - 17:19
Har du sett nærdøden opplevelser altså serien på Netflix.Jeg har vært mye opptat av den og der også ser man tydelig hun ene legen hadde dette selv hun var klinisk død og ble reddet tilbake og kunne fortelle alt som foregikk men dette var selv en lege og da må man rett og slett oppleve dette som lege for å forstå det.For som hun sa selv alt det hun hadde lært som lege endret seg for nå hadde hun opplevd dette selv.Det er mye mellom himmel og jord vi ikke vet om.Ett menneske som er erklært klinisk død hvor hjernen og hjerte ikke fungerte men fikk med seg alt rundt som blevsagt.Derfor begynte man å forske om vi har en bevvisthet utenfor hjernen og det er mye forsket på det.Jeg tror det vi har en bevvisthet utenfor hjernen som fortsetter å leve når man ikke lever lenger.Nå er det helt klart det kommer til å være andre leger som ikke har forsket på dette som kommer til å si oksygenmangel el hallusinasjoner men når hjernen har slått seg av kan man ikke hallusinerre lenger.Vitenskap kan ikke forklare alt og når det ikke kan forklares da går man tilbake til det samme gamle.Det er god dokumentar du bør se den for å forstå den faktisk.Det kommer alltid til å være mennesker el leger som mener noe annet selvfølgelig men som hun legen selv sa at dette går mot alt hun som lege praktiserte før hun havna der selv nærdøden opplevelser.ja jeg tror vi er åndelige vesener som har kropp til lån og når vi ikke er her så drar den bevvistheten til annen dimensjon.For som jeg sa til deg vi vet ikke hvorfor vi er på jorda engang.Og det er så mye mellom himmel og jord som vitenskap ikke har forklaring på.
Avatar

Oksygen

jan 26 2021 - 18:08
Vel, jeg synes det kan forklares logisk at hjernen fungerer etter hjertet stanser iom at hjertet sender ut den siste oksygenrike på «rundtur....som blodtrykk». Noe som tar ca et minutt med ca 4,9 L blod. At hjernen da berger og er aktiv av en annen verden i 10-20-30 sekunder er ikke overraskende. Ved ca 70 slag i minuttet går det et trykk på ca 70 milliliter blid pr slag. En mus har ca 2 sekunders omløpshastighet på blodet.

Jeg leser meg til dette, men synes det virker logisk og intuitivt. Spesielt pga at hjertet er en rimelig sterk pumpe, som kan dytte avgårde en god del oksygenrikt blid til funksjoner som gir funksjon en tid etter siste hjerteslag.

De fleste av oss har nok hørt om fenomenet: Mennesker som har satt foten over terskelen til dødsriket vender tilbake og kan fortelle om fantastiske opplevelser fra den andre siden.

Omtrent 20 prosent av menneskene som overlever en hjertestans har slike erfaringer. Hendelsene blir ofte beskrevet som svært livlige og nærmest mer virkelig enn virkeligheten.

Det er forsket på rotter angående dette, og registrert svært høy hjerneaktivitet etter at hjertet stopper.

Når hjernen ikke har noe oksygenrikt blod igjen, så er hjernen hjernedød=grønnsak. Da blir det værre å fortelle om opplevelsene hvis det overhodet hadde vært mulig å komme tilbake.

Noen forskere knytter opplevelsene til CO2 også, altså som du nevner. Med økende grad av karbondioksyd i blodet så opplever hjernen hallusinasjoner.

Jeg er mer vitenskaplig/analytisk anlagt, men tror på at det er anslagsvis 5-10 % vi vet om hele universet. Så at det kan være noe utenfor kloden kan ikke utelukkes selvsagt.

Men jeg har lite tro på høyere makter og virusskapelse. Men et wetmarket hvor all mulig slags dyr som normalt ikke omgås hverandre kan skape nye virusgenom, synes ikke urimelig.

Ikke tror jeg at pesten som tok ca 60 % av alle i Europa var annet enn en bakterie som var svært smittsom og dødelig. Pest finnes enda, men oppdagelsen av penicillin gav kontroll på pesten. Altså en mye værre epidemi enn idag, men heldigvis fløy altså enn soppspore inn vinduet og i en petriskål med stafylokokker til Alexander Flemming i 1928. Og penicillinet var et faktum.

—————
Jeg avslutter i denne tråden nå.
Avatar

Hei

jan 26 2021 - 18:47
Vet alt dette men det fungerer ikke slik lenger.Den forklaringen du kom med nå har vært prat og snakk om før men mer og mer viser motsatt og dokumentaren på Netflix tar opp nettopp dette.Dette har man tenkt før men leger som jobber med dette feltet med de menneskene mener det ikke skyldes oksygenmangel el hallusinasjoner.Se på dokumentaren.
Avatar

Vitenskap

jan 26 2021 - 18:53
Vitenskap har ikke klart å forklare dette og da er det lettest å tenke på dette at det skyldes oksygenmangel og hallusinasjoner.Legene som jobber med dette mener vi har en bevissthet utenfor hjernen.At alt er ikke produsert i hjernen men gjennom.Det gir faktisk mer mening enn at man skal vektlegge alt på hjernen man gir usedvanlig mye makt til hjernen.Nidelven alt tyder på det motsatte enn det du og den vitenskapen du leser sier.
Avatar

CO2

jan 26 2021 - 20:13
Jeg tenker selv. Og det du hevder strider mot enkle kroppslige oksygen- og transportfunksjoner. Hvorfor oppfattet hjernen pauseslag ? Du forutsetter samtidig hjernedød ved hjertestans. Det er regelrett uriktig. Hvorfor oppfatter du uregelmessige hjerteslag ? Det er hjernen som registrerer det, hjertet er smart som er kneipbrød. Hjernen blir da redd og bekymret. Jeg dykker og har opplevd CO2 pga luftmangel. Svimmel og så solsikkeeng på 18 meters dyp. Nitroxdykkere sier noe det samme, samt fridykkere. Nitrogennarkose (oksygenmangel, og for mye nitrogen) under 30 meter, med masse rart på netthinna forekommer. Jeg hadde heldigvis en reservetank.

Det finnes etablert vitenskap på dette, og lite innen ut-av-dæ-sjæl-opplevelse. Men, man kan tro på det man vil - men det trenger ikke å være rett av den grunn.

Hjerner kommer ikke tilbake etter 30 min uten oksygen. Den er da død og ødelagt, og klarer ikke å fortelle slike historier. Kanskje i sterk nedkjøling, men hjerneskader oppstår etter 4-5 minutter.
Avatar

Kjære deg

jan 26 2021 - 21:04
Det har vært mennesker som har vært klinisk døde i nesten halvtime der hvor hjernen sluttet å fungere hjerte stanset,Disse menneskene her beskrev de hadde en så sterk bevvisthet noen var under operasjoner hvor det var helt umulig for dem å få ned seg ting under operasjonen.Legene ble sjokkerte da mange hadde fått med seg hvordan legene så ut alt dem sa kunne de beskrive detaljert.Før i tida pleide man å tenke oksygen mangel og hallusinasjonene men dette ble så mange mennesker at de startet store forskninger blant annet Sam parnia var en av forskerne og etter å ha forsket på dette i så mange år begynte dem å tenke at vi har en bevvisthet som er utenfor hjernen så når hjerte stanser og hjernen så fortsetter den bevvistheten videre.Det har vært mye forskning på dette da disse opplevelsene og detaljene mennesker over hele verden har opplevd har vært umulige når hjernen og hjerte stanser.Men det er da slik når vitenskapen ikke har forklaring da går man dit du er med beskrivelsene dine til det gamle.Det har vært lenge diskutert om det er slik at vi har egen bevvisthet utenfor hjernen at alt blir ikke produsert i hjernen.Det er mange leger som har opplevd dette også.Som han ene sa tenk å være lege og ateist og oppleve dette det forandrer hele livet.Jeg har satt meg ekstremt mye inn i dette av spesielle grunner.Hvis det er noe du ikke forstår så er det bare å se på Netflix og sette deg inn i studiene disse legene har gjort.Den tankegangen om Co 2 og hallusinasjoner holder ikke lenger mange har gått bort ga den av de fremste ekspertene på dette området.De tror ikke på det lenger men dette hadde jo endret alt hvis man finner ut av dette med bevvisthet utenfor hjernen hele legevitenskapen hadde forandret seg da får hjernen mindre betydning.Jeg har satt meg utrolig mye i dette her av personlige årsaker og er det noe du tenker på er det bare å se på Netflix første episode der selv en lege har opplevd dette.Er det noen som vet om oksygenmangel og hallusinasjoner er det leger.
Avatar

Hei

jan 27 2021 - 13:16
Den heter Livet etter døden.Den bør du bare se altså.Jeg anbefaler den.Det er interresant 6 episoder en av dem om nær døden,også er det om medium også er det reinkarnasjon.Jeg tror du kommer til å like den og nå som du starter med Netflix så blir det kult.
Avatar

Huff

jan 28 2021 - 03:52
Tenk så fælt at hun våknet opp hver dag og gruetvseg at noe hadde skjedd sønnen.De vesenene fortalte henne at det kommer til å skje sønnen.Veldig bra serie ikke sant.
Avatar

whaooooo

jan 28 2021 - 07:30
så kuuuuult
diskusjonene går
vel min mening er
det er mer mellom himmel og jord
enn enkelte vil innrømme
hvorfor det? hva så farlig?
det er ingen tvil om at
høyere makter eksisterer
jeg har selv hatt besøk
mitt syn på dette
ble da aldri det samme igjen ;)
Til forsiden