Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

escitalopram "cipralex" uvel

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

escitalopram "cipralex" uvel

juli 7 2013 - 03:17
Hei startet nettopp med escitalopram , føler meg veldi uvel dag 2 snart natt ,veldi urolig i magen å småkval å urolig. tar en heil tablett for dag 10 mg , men er det ikke lurere å ta 5mg i starten? slipper desse bivirkningene
Avatar

"cipralex"

juli 7 2013 - 14:24
Det er ikke noe godt med bivirkninger. selv startet jeg på 5 mg (det er faktisk egne tabletter det, slipper å dele en 10 mg). og jeg trur du har rett. at det kunne vært lurest å starte på 5 mg, å ta de i en uke, også gå over til 10 mg. også opp til den dosen legen har bestemt etterhvert. bivirkninger er lettere å få, jo større dose du starter på. kroppen må venne seg på det i starten. selv å måtte jeg slutte etternoen uker, da vise bivirkinger (som virkelig ikke burde kommet i mitt tilfelle) ble for store. i værstefall kunne jeg end livet mitt der. håper du finner ut av det. og får hjelp av tablettene, + annen hjelp i form av samtaleterapi eller noe den slags :)
Avatar

cipralex

juli 7 2013 - 15:19
De fleste medikamenter som anti depressive burde man starte med små doser så at kroppen klarer å tilvenne seg. jeg startet med å dele i 4 og trappet opp i løpet av 4 uker på den dosen jeg skulle bruke. Cipralex er et sterkt medikament. Bare husk å ta det hverdag. De bivirkningene man får når man ikke tar dem eller glemmer det er uholdbare.
Avatar

Kvalme

juli 7 2013 - 21:35
Når jeg er uvel og kvalm (med og uten medisiner) har jeg alltid hatt malt Ingefær i matskapet. En halv strøken teskje i appelsinjuice ellr noe annet. Ikke vann - ingefær smaker IKKE godt...
10 minutter etter er kvalme og uvelhet borte. I senere år har jeg hatt ingefærkapsler stående. (ingefær er og en bestanddel i reisesyketabeletter)

NB: Vær generelt skeptisk til å blande legemidler og helsekostpreparater. Er du i tvil, spør legen. Så selv om jeg bruker Ingefær av og til når jeg tar Ecitalopram, gjøres det på eget ansvar.
Til forsiden