Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

erfaringer med kombinasjonen angst/depresjon og arbeid?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

erfaringer med kombinasjonen angst/depresjon og arbeid?

sep 18 2011 - 18:14
Jeg er på arbeidsavklaringspenger og holder på å prøve meg frem i arbeid. Etter å ha hatt praksis flere steder der jeg kan bruke utdannelsen min, har jeg innsett at det rett og slett blir for mye ansvar og for mange mennesker. Derfor skal jeg finne meg ny arbeidspraksis hvor det forhåpentligvis kan bli litt ordinær jobb etter hvert. Lurer på om noen har noen ideer til arbeidssteder hvor kravet til utdannelse og ansvar ikke er så høyt? Barnehage og butikk er alternativene NAV kommer på.

Hvordan takler dere andre med angst møte med arbeid eller arbeidspraksis?

Arbeidslivet har vist seg å være vanskligere å kombinere med psykisk sykdom enn jeg fryktet...
Avatar

Re: erfaringer med kombinasjonen angst/depresjon og arbeid?

sep 19 2011 - 03:00
Jeg vil si jeg kjenner meg litt igjen i det du skriver her. Jeg og står uten jobb for øyeblikket og vet rett og slett ikke hva jeg skal gjøre med det. Føler meg på langt nær sterk nok psykisk til å måtte ha noe ansvar eller krav stilt til meg helt enda. Inntil jeg føler meg i stand til å takle en jobb, tror jeg at jeg blir nødt til å sjekke ut hvilke andre muligheter jeg har i forhold til nav. Det er jo ikke gratis å leve desverre.

Barnehage assistent /vikar er etterhvert et mål for min del da. Må nesten ta en ting av gangen for akkurat nå er det litt mye som skjer.

Lykke til hvertfall! =)
Avatar

Re: erfaringer med kombinasjonen angst/depresjon og arbeid?

sep 19 2011 - 12:09
Hei!

Barnehage tror jeg kan være et fint alternativ som til og med kan fungere litt terapeutisk, i form av at
-man gjør noe for andre mennesker, noe som føles godt for de fleste av oss
-man holder seg svært opptatt (ja, det går fort og skjer mye i en barnehage :))
-man opplever så mye GLEDE, noe som aldri blir feil man lenge har svartmalt tilværelsen

Har selv en datter fra tidligere forhold, og jeg ser svært mange fine menneskelige relasjoner i barnehagen :)

NB! Husk å ikke se på det som noe nederlag at dere gjør justeringer i arbeidslivet. Det er bare noe som er midlertidig nødvendig mens man healer psyken

Pass på dere selv.
Mvh P
Avatar

Re: erfaringer med kombinasjonen angst/depresjon og arbeid?

sep 19 2011 - 12:56
Hei :)
Det er vanskelig når angsten suser som verst i kroppen, selv er jeg sykemeldt fra arbeid pr d.d blant annet pga angst. Men som allerede nevnt her i tråden må man prøve å holde fokuset på de tingene som gir deg noe, annsvar for barn kan være krevende. Likevel vil jeg påstå at det ikke fins noen bedre ting en det å kunne gi av seg selv. Når man ser den enorme gleden til barna bare for at du bruker av din tid for deres ve' og vel.
Det jeg vil foreslå er vel igrunn tilrettelegging, sett arbeidsgiver inn i situasjonen din eller gå over på aktiv sykemelding. :)

Lykke til :)
Avatar

Re: erfaringer med kombinasjonen angst/depresjon og arbeid?

okt 7 2011 - 11:31
Takk for fine svar.

Er så vanskelig å vite hvor mye man skal presse seg selv. På den ene siden er det godt å ha noe å fylle hverdagen med, men på andre siden er det vondt med den nærmest konstante angsten og de negative tankene på jobb.

Hadde jeg følt bedring hadde det kanskje vært lettere å stå i jobb, men det er nesten som om angsten øker jo lenger jeg er i arbeidspraksis. Sikkert fordi forventningene øker rundt meg.

Men nå har jeg høstferie:)

Lykke til til dere
Avatar

Re: erfaringer med kombinasjonen angst/depresjon og arbeid?

okt 7 2011 - 15:02
Angst og jobb funket i noen år hvor en greide å tråkke ned bulene på teppet men det raknet jo helt etterhvert.

Prøvde i et halvt til et års tid å komme seg rolig tilbake med litt tilrettelegging og slikt men det tok fort helt av igjen. Rart med det når en er vandt med å være på plass i 8 timer så blir det fort 8 timer. Hendte noen ganger at en bare måtte rømme og det var avtalt at det var greit men helt klart problematisk da en måtte rydde sammen arbeidsplass og verktøy og en del annet. Drev og bygget en fabrikk faktisk da en gikk på en smell.


Nå er det bare å glemme alt som heter arbeid. Husarbeidet er nok mange ganger og får ikke det helt til heller for tiden. Det tar litt av når en først begynner. Er også altfor nøye med ting da så en blir liksom aldri fornøyd. Veldig "alt eller ingenting".


Har jobbet litt hos familie og en del har gått greit. Så lenge en slapp å tenke på noe men bare kunne gjøre som en fikk beskjed om klarte en å komme seg igjennom dagen. Etter en del dager så bygget det seg opp da og en ble sittende og riste i en uke eller to etterpå. Slik er det mye nå også men grensen er mye mindre. En tur i butikken er ofte alt som trengs for å trigge en greie som holder på lenge.

Går litt i bølger dette da. Har hatt perioder hvor en klarer veldig mye og føler nesten at en kunne dratt rett på arbeid. Gjorde faktisk det også et par dager da en fikk en forespørsel fra en kollega om å hjelpe til et par dager. Det gikk ganske bra men tredje dagen var det stopp.


Sist en var og jobbet med familie begynte hjertet å stoppe i korte perioder og pulsen var like rytmisk som en spastisk katt jagd over et trommesett av en sint hund. Måtte pent nødt til å hive inn håndkledet da.

Har en del ting i hverdagen som spiller inn som må endres. Begynner å bli bedre kjent med hva en takler og hva en ikke takler. Tror det handler en del om å komme på plass i seg selv for min del før det i det hele tatt er aktuelt å tenke på noe som ligner jobb. Slike av og på perioder er veldig slitsomme og en blir jo sittende redd bak gardiner i lange tider etterpå. Er liten vits i dette. Heldigvis har en ikke noe press fra NAV enda der da en har rotet seg inn i litt alvorlige diagnoser som krever en del arbeid. Må finne ut av hvordan en skal få videre behandling for dette samt bygge opp en mer strukturert rutine i det daglige. Det funker litt for min del iallefall å ha det forutsigbart. Blir helt krakilsk om det skjer ting som endrer planene helt. Får det gjerne til men det blir sittende i kroppen ganske lenge.
Avatar

Re: erfaringer med kombinasjonen angst/depresjon og arbeid?

okt 7 2011 - 15:29
Sitter på jobb nå og rister med hjertebank, kaldsvette og urolig mage... Lalala, håper ingen legger merke til det... Sykemelding fra og med mandag, ja... Puste, nå.
Avatar

Re: erfaringer med kombinasjonen angst/depresjon og arbeid?

okt 7 2011 - 18:26
hva med vaskerarbeid?...høres kanskje kjedelig ut....
men der ,må du visst ha utdannelse der også også erfaring..overalt må man ha utdannelse nesten..
Men hva med aktivitetssenter.......da mener jeg på sånne steder som aktivitør..som er meningsfylt for dem som går der..for eks, på et eldresenter?...
samme hva det er for noe:))
Avatar

Re: erfaringer med kombinasjonen angst/depresjon og arbeid?

okt 7 2011 - 22:41
jeg har vært på forskjellige plasser..
men har ikke trivdes på noen av stedene...kommer mye an en selv...har ikke taklet angsten noe..så jeg har innsett at jeg får bruke tid på å kommer over angsten..
og så får det komme som det kommer...
Men ganske kjedeli å sitte å ikke gjøre noe om dagene.
- jeg var på ett vaskeri i ca 4mnd...vet ikke om dem har sånt tilbud/sånn sted hvor sånne folk som har en spesiell grunn til at dm ikke er i arb-livet....altså enten fysisk/psykisk...
kalles vekst......eller noe..
-kan være dem lager noe, vasker noe....
vertfall er det en slags aktivitet/tiltak for å få penger..
jeg va på vaskeri...men jeg trivdes ikke noe særlig dette pga..jeg føler det ble for isolert...og hadde med hele livssituasonen...
kommer fra en liten plass..... åså¨ var det bare pysk. utviklingshemmede...og damer i 50-60 årene...altså har ikke noe med at ejg har noe imot dem..bare var det at, det var ingen der min alder...savnet det at det var noen unge....og hdet har med at jeg ikke har hatt noen venner/ikke har venner..
følte meg låst fast i en plass og låst av alle...låst i mitt eget liv.
Ikke levde det livet jeg egentlig ville.
Det man ha lyst til...men var jeg som var låst i meg selv, og ikke gjorde noe med det..
-men andre plasser finnes det større plasser, vel da skal man ha skikkelige plager/og god grunn...
Men det finnes over hele landet tror jeg...
det er i skjermet virksomhet; om du skjønner hva jeg mener(?).
arbeid med bistand i skjermet virksomhet..vertfall i den duren..
Meningen med å komme ut i arblivet....og få jobb.
Men er arbtrening kaller jeg nå det...man får betaling fra nav.
også gjør man noe...for å få pengene.
Til forsiden