Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

sep 12 2014 - 00:39
Trist å høre hvordan du har det Aurora90, og kjenner meg igjen i mye av det du skriver. Syns det var interessant noe av det siste du skrev, om at du har blitt bedre etter du kuttet ut gluten. Jeg tok en gastroskopi for ca 3 uker siden, og i forrige uke dumpet et brev i posten om at jeg har fått påvist Cøliaki. Samme dagen begynte jeg å kutte ut gluten, og jeg har vært veldig flink denne uken. Jeg tør nesten ikke si det.....men de siste dagene har jeg ikke hatt noe ekstraslag....og det føles helt fantastisk. Har hatt så veldig mye av det i det siste, og det hemmer livet noe veldig. Jeg håper det fortsetter som det har gjort de siste dagene, og om det er fordi jeg har kuttet gluten kunne vært interessant å visst. Har du Cøliaki aurora90?
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

sep 12 2014 - 08:50
Aqualine, for en stund siden skrev du noe om at ekstraslagene kunne ha forbindelse med oppblåsthet og mageproblemer. Der kjenner jeg meg godt igjen! Jeg våkner på natten og kjenner at pulsen er litt rar.. litt rask, men "flat" ikke hard hvis dere skjønner.. merker også at jeg må på badet, og er oppblåst og rar i magen, og der starter pulsen å gå raskere og så kommer det strengt tatt serier med ekstraslag helt til jeg er ferdig. Jeg får skikkelig angst for dette kan vare kjempelenge og jeg klarer ikke å roe meg ned. Det blir dårlige netter.. Jeg har trodd at det var relatert til at jeg kanskje ikke tåler fete melkeprodukter, siden jeg har linket episodene til middager hvor det har vært sauser med fløte og likende. Men nå kjenner jeg meg mye igjen i det du skriver og jeg tenker at når jeg skal teste meg for matallergier til uken skal gluten helt klart sjekkes!
Avatar

ekstra slag i serier

des 4 2014 - 20:45
kender disse ekstraslag udmærket!! det kan være 5 til 10 ekstrraslag hurtig efte hinanden det er så ubehageligt, man bliver så panisk bange;! og tænker hvornår det næste anfald kommer og om man overlever. jeg vil så fortælle at mine serier af ekstraslag har stået på i 5 år og jeg er her endnu!! så lev dit liv og lad vær at bekymre dig om hjertet, det slår med garanti videre selvom det føles så ubehageligt og gør en deprimeret..
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

des 5 2014 - 02:55
Utrolig å lese alt dere beskriver. Håper dere har det fint. Noen av dere som opplever dette som er våken? Jeg er så lei nå og helt utmattet. Opplever ekstraslag hver dag, og i hele dag har det kjent ut som jeg har hatt det i en god kombo med urytmisk puls, kjenner dette veldig godt inni brystet, og er så ufattelig ubehagelig og skummelt, og klarer ikke få meg til å tro at det ikke er noe galt med meg fysisk. Det er så utrolig sterkt. Føler ekstraslagene og urytmen, er utrolig svimmel og samtidig pleier jeg også å føle et trykk + kvalme, og ha vondt i armen og i og selve brystet. Noe som ikke hjelper på frykten for at det faktisk er noe som er galt. Enda jeg i fjor hadde ekger i fleng, to på 24 t, ultralyd og belastningstest. Nå føler jeg derimot at alt er sterkere og forverret i varighet, mengde og måte, og skal få en ny ultralyd for å "berolige" meg. Vet ikke hva jeg skal gjøre, er så fortvilt og sliten av å være redd for at det plutselig skal skje noe.

av og til når jeg hatt mange ekstraslag en dag, har jeg fått er sug/ klem gjennom kroppen og en varm/kald bølge, før jeg kjenner et kjempe dunk, etterfulgt av pulsen som raser.. Noen andre som har kjent dette?

Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

des 5 2014 - 20:34
du lider helt sikkert af generaliseret angst, du skal have noget medicin der dæmper din angst for sygdom!, så du kan få noget ro og livskvalitet igen. jeg kender igen de fleste af dine symptomer,og tager selv 0.25 mg alprox om morgon og igen på kvallen,det hjælper mig meget, dog er det selvfølgelig bedst uden benziodiasepiner da de er vanedannende! jeg dyrker også let motion som løb , det hjælper også på ekstraslagene som kommer i serier,. hvis du en dag er helt dep pga ekstraslag,så sig til dig selv, at hvis de havde været farlige, så var du sandsynligvis død for lang tid siden. Det er 100 % din psyke der spiller dig et puds,og din konstante opmærksomhed på din hjerterytme der sætter det hele igang, og det kan accelerer til alle de tilkomne symptomer.. Jeg fik de første anfald som 38 årig og er nu 43 og lever endnu.. håber det kan give dig lidt ro.
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

des 7 2014 - 15:07
Har opplevd dette noen få ganger,- akkurat som om hjertet stopper litt og så begynner å rå-banke igjen?

Vingeslag,- du har en super beskrivelse på hvordan jeg også føler dette...Det siste du skriver, altså.
Det er grusomt å oppleve det, det kjennes ut som om jeg skal svime av der og da når det skjer......

Veldig skremmende og ødeleggende, blir jo helt satt ut av en sånn episode, det kjennes jo ut som om alt skal stoppe opp der og da.....

Avatar

Ekstraslag i serie

mars 4 2021 - 19:47
Hvordan går det nå så lenge etterpå?
Jeg har også erfart disse doble i serier.

Jeg kjenner meg igjen i mye av det som står her, har hatt 4-5 korte episoder nå siste mnd, venter på time på Rikshospitalet der dem skal inn å finne ut hvor disse signalene kommer i fra, og jeg har på en måte fått en form for angst av dette med hjertet, jeg har aldri hatt angst før og dette kom etter episodene.

Kort forklart har jeg hatt to episoder der hjertet bare slår ekstraslag uten vanlig hjerteslag, har ikke besvimt og det lengste var ca et minutt hver, fikk fanget opp en av episodene på ekg på Apple watch.

Så har jeg hatt 3 ganske korte episoder der det varer 5 sekunder ca, senest i sta varte det i 5 sekunder og redselen kommer tilbake.

Det føles som det slår sånn svakt og urytmisk, sånn svakere blop blop blop blop hvor jeg ikke kjenner et vanlig slag,

har også hatt enkelte såkalte ekstra systoler dobbeltslag som kommer sammen med vanlig rytme, dette føles annerledes og jeg er ikke redd da det skjer, det er ufarlig da man fortsatt har vanlig hjerte rytme før og etter dette ekstra slaget.

Har også hatt dobbeltslag og vanlig slag anhver gang men da er jeg ikke redd for det er farlig, er disse som jeg kaller i serier som føles så ekkelt og da får jeg panikk.

Godt å høre at det er mulig å ha disse i serier uten at det må være veldig farlig.

MR bilder å prøver ser bra ut, her er det snakk om en eventuel signal feil.

Frykten er jo at på nettet står det at slike i serier kan være signal feil som igjen kan føre til den farlige flimmeren som gjør at du bare faller om. Ventrikkel takyardi heter det.

Men samtidig så ser det ut som man kan ha episoder med dem i serier også uten at det må være noe feil eller farlig.

Rare er at det skjer ved normal aktivitet, vanlig gange eller husrengjøring.
Hadde også sykkeltest på sykehuset og det gikk fint, kan jo være tilfeldig kanskje vet ikke, synes det er veldig vemlig siden det er snakk om hjertet.
Til forsiden