Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 2 2014 - 10:11
Er det andre her som har dette og har blitt foklart at det har en psykisk årsak? Vet noen noe om dette fenomenet så skriv gjerne noen ord. Jeg er livredd disse episodene. Særlig de hvis ekstraslagene kommer i en sammenhengede serie på en rundt 10- 15 sek. Jeg får total panikk. Jeg skal være godt utredet men jeg klarer ikke å det inn i hodet at dette er forårsaket av stress/angst. Jeg har det nemlig så fint når de plutselig kommer. De har totalt ødelagt alt for meg. Jeg er usosial. Tørr knapt gå i butikker. Har angst for å få angst. Jeg orker snart ikke mer. Går til psykolog. Lærer meg allverdens ting. Blir likevel like livredd hver gang. Hjelp?
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 2 2014 - 23:05
Hei

Jeg ble skvatt litt til når jeg så posten din. Hvert ord du skriver beskriver akkurat hvordan jeg har det!

Sjekk gjerne ut denne posten jeg skrev for en stund siden, litt "moro" å se hvor likt vi har det..hjelper kanskje litt å se at du ikke er alene?
http://www.sidetmedord.no/Forum/Angst/Angst-og-ekstraslag-i-serier

Opplever også slik som du å få flere ekstraslag på rekke og rad på ett kort tidsrom på 10-15 sekunder. Hvor hjertet liksom ikke klarer å komme tilbake i takten..Avatar

Hei Frode :)

juli 3 2014 - 09:01
Åh det er helt forferdelig. Det ødelegger hele dagen for meg og muligens ett par dager til. Så er jeg gjerne god i en uke.. så tenker jeg at nå har det gitt seg. Så smeller det selvfølgelig med ubehagelige ekstraslag i serier. Jeg blir så deppa. Vel før jeg blir deppa får jeg jo helt panikk. Legene forteller at dette hører sammen med angst, men jeg har ikke angst før etter de har skjedd. De sier også at ekstraslag er vanlig, men disse seriene er jo litt uvanlig. Det skremmer jo vettet av meg og hvor enn jeg kan betvile legene ja så gjør jeg det. Det er som at jeg leter etter ting jeg kan henge meg opp i og betvile. Jeg er utredet av kardiolog. Ingen funn. Det er bare det at det de kaller ingen funn er særdeles merkbart for min del. Jeg skriver at jeg ikke har angst før dette skjer, men i noen tilfeller kan jeg nærmest kjenne en forventning om at det skjer. Som en uro som setter seg i brystet. Snakker jeg om noe ubehagelig så får jeg ekstraslag. Enkle små stressende ting ser ut til å utløse det hos meg. Jeg er ikke bevisst på at jeg selv blir stresset og jeg tenker en del: hvor lite skal det egentlig til for å stresse meg? Leter jeg etter allslags idiotiske småting som kan/ikke kan ha utløst ekstraslag? Tåler jeg virkelig ingenting før kroppen skyter ut adrenalin og andre hoppehjertesprette hormoner? Det hele føles veldig fysisk.. Tusen Takk for svar og link. Det var nyttig og godt å lese.
Avatar

Hei igjen

juli 3 2014 - 11:19
Er også inne i en dårlig periode. Redd for å få ekstraslag, særlig de kraftige som slår pusten ut av meg. Vet jo aldri når de kommer. Særlig i serier, da er det rett ned på leggevakten :)

Stress utløser fort ekstraslag eller uregelmessige hjerteslag hos meg. Skjer det mye på jobb på en gang så begynner hjertet å slå ekstraslag eller bare å komme ute av takt, skikkelig ekkelt.

Har ferie nå men slipper ikke unna for det om. Vasket bilen igår og når jeg nesten var ferdig og skulle bøye med ned kjente jeg den ekle følelsen av ekstraslag. Kraftig slag, ekkelt sug i brytset og par hjerteslag i utakt før det kom inn i rytmen igjen. Der var den dagen ødelagt..ble ekstra redd fordi jeg var i aktivitet.

Hadde en grei opplevelse for et par uker siden. Var inni i en veldig dårlig periode. Helt til jeg fikk hente min nye bil jeg hadde ventet på. Akkurat da jeg fikk hentet den fikk jeg noe annet å tenke på de neste dagene. Da forsvant bekymringene, ekle følelsen i brystet om at noe er kalt, ekstraslagene osv. Etter noen dager når "lykkerusen" forsvant kom alt tilbake igjen...

Jeg prøver å tenke tilbake på dette nå, at visst hjerte hadde vært sykt så hadde ikke symptomene forsvunnet i denne perioden. Men det er ikke lett.
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 3 2014 - 19:14
Dette du forteller kjenner jeg meg så godt igjen i. Det er helt merkelig :) Denne lykkerusen du beskriver har jeg også. Jeg får da tanker om at nå er alt bra. Nå er det slutt på dette. Jeg føler meg veldig sterk i de periodene.. eller normal er vel bedre å si. Så smeller det alltid igjen. ett enkelt ekstraslag kan jeg håndtere greit. Når det smeller med disse seriene så er det rett tilbake. Jeg får total panikk inni meg. Blir paralysert og dagen om ikke flere dager er totalt ødelagt. Jeg tenker også som deg at dersom vi var hjertesyke så ville det ikke holdt på slik, men når det skjer så er jeg rett tilbake igjen. Helt overbevist om at noe er feil. Sier til meg selv at dette kan umulig ha noe med angst å gjøre blablabla en masse ting jeg sier til meg selv som egentlig bare gjør meg verre. Dette tankesurret klarer jeg ikke å stanse. Jeg er så jævlig lei av dette. Til tider ønsker jeg at jeg skulle hatt angst for noe annet enn hjerte. Hjertet er så akutt og så livsnødvendig. Som jeg har skrevet i ett innlegg over her så tror jeg at jeg har problemer med å forstå angst. Iallefall når jeg er midt oppi det. Utrolig hvor lik din historie er min. Jeg er glad du fortalte meg om dette. Tusen Takk :)
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 3 2014 - 19:16
Kan jeg spørre Frode? Når du vasket bilen og bøyde deg ned og kjente dette? Har det da vært noe tidligere på dagen som kan ha gitt deg uro/tanker stress ett eller annet? Noe som du kan relatere til hvorfor dette kom når du vasket bilen?
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 3 2014 - 22:41
Tja..tidligere på dagen så hadde jeg en indre uro og masse tankespinn om hjertet. Så jeg var vel en del anspent og sliten før jeg begynte på bilvasken. Når jeg tenker meg om så var det nok en stund siden jeg hadde spist også.

Med en gang jeg får symptomer så er det angst det siste jeg tenker på, der og da er jeg overbevist at jeg er hjertesyk. Når panikken har gitt seg så prøver jeg, selv om det er vanskelig å tenke rasjonelt.

Candelia, kan jeg spør om noe? Når du får et kraftig ekstraslag, hvordan kjennes det ut for deg? Har du hatt ekstraslg og urytme på hjerte lenge? Jeg kan huske at jeg har fått ekstraslag siden barneskolen (ikke ofte, men en gang i blant) men det er de siste årene det har tatt helt av.


Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 3 2014 - 23:15
Første gang jeg fikk dette var jeg 19 år. Da holdt det på en periode. Jeg husker ikke hvor lenge. Det må ha gått over etter en stund. Ett år eller to vil jeg tro. Jeg hadde mye panikk. Jeg mener at det da var kun enkeltstående ekstraslag.
Nå er jeg 36 år. De begynte igjen for ca 1 1/2 år siden. Det er det siste halvåret at de kommer i serier. Det føles ut som hjertet er totalt i urytme og har til nå vart rundt en 10 -15 sekunder. Som bloopp ... blopp blopp blopp...... blopp....... bloop blobloblo blopp som om det dirrer (De sekundene er lange). Hehe off dette var da litt av en forklaring :) Påfølges så med hurtig og hard puls, men da er panikken i full blomst og kanskje ikke så rart da at hjertet slår fort og hardt.
Jeg vet neimen ikke hvordan jeg skal forklare disse ekstraslagene? Jeg kjenner helt tydelig at det kommer fra hjertet. Noen ganger som ett smell. Andre ganger som ett dump/sug i brystet. Jeg kjenner tydelig hvordan hjertet beveger seg "feil". Jeg vet ikke om dette var mye til forklaring? Kjenner det i selve brystregionen og i halsen.
Jeg blir helt overbevist om at det skal stoppe. Når jeg får roet meg så føler jeg mange ganger at jeg må lete etter gode forklaringer på hva som har stresset meg / uroet meg. Jeg merker ikke alltid at ting stresser meg når jeg er midt oppi det. Jeg tror jeg må enten være helt blind eller så har jeg ikke kontakt med mitt eget følelsesliv. Tenker at dersom legene har rett at disse hjertesymptomene skal komme fra angst.. ja så skjønner jeg det ikke. Jeg føler jeg har kontroll over hva jeg reagerer på og ikke. Jeg føler meg totalt forvirret med dette her. Hvordan føles dine ekstraslag/serier? Om du klarer å forklare? :)
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 4 2014 - 00:06
Kraftige ekstraslag kjennes ut for meg som ett veldig sterk ekkelt slag fra hjertet som kjennes opp i halsen, samtidig som det kommer ett slags sug fra brystet.Gjerne med litt urytme på hjertet ett par sekunder etterpå. Verdens verste følelse. Noen ganger når jeg får det mens jeg er med venner klarer jeg ikke å unngå å forholde meg stille, jeg skvetter skikkelig til. Du også? De små ekstraslgene kjennes nokså like ut bare mindre kraftig og mindre sug, akkurat så en boble i brystet som sprekker. Noen ganger får jeg flere slike ekstraslag på rekke og rad, da er jeg ikke særlig høy i hatten :) Dette skjer veldig ofte med meg uten at jeg forventer det..Har det helt fint før det skjer.

Og noen ganger så går hjertet i utakt en god stund. Akkurat som en motor på tomgang. Jeg skrev en post tidligere om dette her: http://www.sidetmedord.no/Forum/Angst/Hjertet-flaggrer-dirrer
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 4 2014 - 10:13
Ja slik føler jeg det også. At alt er helt fint. Det er derfor jeg begynner å innbille meg at jeg ikke kan være i kontakt med mine egne følelser siden legene så absolutt mener at dette hjerte tøyset kommer fra angst. Så begynner jeg som sagt å lete etter allslagsens ting som kan ha stresset meg/uroet meg den dagen og som av en merkelig grunn gjør at hjertet mitt skal sprette på dette viset. Det er som at det liksom skal roe meg litt ned dersom jeg finner en god grunn til at dette skjedde.
Ja Jeg skvetter. Noe helt sykt. Er jeg ute med venner/blandt folk så er dette totalt jævlig. Da må jeg skjule panikken jeg får etterpå. Jeg klarer ikke fortelle noen hvor syk jeg har blitt av dette. Det er så grusomt å gå rundt livredd (og i mitt hodet døende) samtidig som du skal være i godt humør med venner. Derfor gjør jeg slik minst mulig. Jeg vet at det er feil og at dette gjør både angsten og livet mitt verre, men jeg klarer det ikke.

Takk for link :) Det du skriver med å kutte ut alt som kan trigge ekstraslag, det har jeg også gjort. Jeg vet ikke om dette har hjulpet meg. Muligens ikke? Dette hjertegreiene har gitt meg en del tvangstanker. Noen ganger har jeg det for meg at hvis jeg spiser noe varmt/kaldt så kan det utløse det. Drikke varm/kald drikke. Ligge på venstre side. bøye meg ned. Ja så unngår jeg altså dette i perioder. En stund hadde jeg det for meg at det var medisiner. Jeg brukte da Cipralex (på bivirkning står det noe om rytmefeil) Det samme gjaldt noen medisiner jeg fikk for ett hudproblem. Så jeg sluttet. Så hørte jeg at magnesium det var tingen. Så hørte jeg at dette kunne trigge det enda mer.
Som du ser så er jeg totalt styrt av dette her.
Jeg leser mye også. Spesielt når ekstraslagene/seriene kommer. Jeg googler hjerterytme og lommelegen til jeg blir blå.
Psykologen min har bedt meg om å ikke gjøre dette. Jeg klarer ikke å la være.
Lik som deg så er jeg helt overbevist om at jeg går med en alvorlig rytmefeil som ikke blir oppdaget og som legene bare antar er angst.
Off jeg skriver så mye, det er ikke meningen. Jeg har bare så mye å si.
Jeg drev med landeveissykling tidligere. Hver dag. Nå tørr jeg knapt tenke tanken. Hvordan er det med deg og bevegelse?
Jeg unngår alt som kan øke pulsen. Hvilket jo er helt idiotisk, jeg vet det så godt. Å være helt inaktiv kan jo iallefall gi hjerteproblemer.
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 4 2014 - 12:37
Jeg vet hvor vondt du har det og du har min sterkeste medfølelse. Det er hardt og slitsomt å gå rundt være "dødelig syk" hele tiden. Jeg har hatt et par uker ferie nå men jeg føler meg ikke uthvilt. Jeg tror jeg har lest alt som har noe med ekstrasalg osv på lommelegen :)Har også fått beksjed om å ikke oppsøke slike steder, men klarer det ikke. Jeg har tidligere prøvet magnesium uten at det hjalp noe særlig. Jeg leste også en plass at for mye ikke var bra for hjerterytmen, så de sluttet jeg å ta. Jeg unngår også visse ting, føler jeg får mer symptomer når jeg bøyer meg ned, reiser meg for fort opp og ligge på ryggen faktisk

Har også fått noen medisiner av legen jeg kan ta under behov hvis jeg får urolig hjerte som heter verakard. Disse skal visst roe ned hjertet, men jeg har angst for å ta medisiner. Jeg er redd for at jeg ikke skal tåle de. Hjelper heller ikke at hjertesvikt og hjerterytmeforstyrelser står under bivirkinger. Har du fått noen medisiner?

For et par år siden var jeg langtidsykemeldt hvor jeg ikke klarte å være alene i det hele tatt og klarte ikke å gå ut døren av frykt for hjertesykdomen min. Har blitt bedre etterhvert og fungerer greit i hverdagen. Jeg sliter enda med å være alene hjemme. Når min samboer jobber kveld må hun alltid ha mobilen innen rekkevidde itlfelle jeg trenger å ringe. Jeg er redd for å få for høy puls. Men jeg klarer og liker å gå turer i nærområdet, helst med selskap men det går greit nok alene også. Har merket at når jeg holder meg i aktivitet (gå tur i trygge omgivelser) så kjenner jeg sjeldent noe fra hjerte. Det blir liksom et slags friminutt fra alle bekymringene mine.

Du skriver ikke for mye. Det har vært godt å hatt noen å dele tankene og bekymringene sine med.
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 4 2014 - 23:29
Tusen Takk Frode :) Jeg forstår godt deg også. Det virker som vi har det ganske likt og det er veldig godt å vite faktisk. Selv om jeg ikke unner noen dette så er det betryggende å ikke være alene i verden.
Jeg tenker at det du skriver om å bevege seg og føle ett slags friminutt. Det skal jeg jammen prøve. Jeg har langt å gå til jeg kommer meg på sykkelen igjen med "skikkelig" trening, men dette skal jeg prøve. Tusen takk !
Jeg har gått på remeron og cipralex i perioder. Jeg ender alltid opp meg å slutte på dem. Jeg liker ikke avflatningen de gir meg.
Dessuten fyker kiloene på og jeg føler meg faktisk deprimert når jeg bruker slike.
Ellers har legen foreslått betablokkere. Betablokkere skremmer livet av meg. Jeg hadde aldri turt å ta dem. Jeg er helt overbevist jeg også.. de hadde gitt meg hjertestans. Jeg har lav hvilepuls (ca 50). Det er normalt, men legen mener det er i det lavere sjikte. På betablokkere vil jeg derfor få bivirkninger som enda lavere hvilepuls. Dårlig kondis og svimmelhet. Det er det legen sier. Gudene vite hvorfor totalt inaktive meg har så lav hvilepuls. Jaja hehe :)
Betablokkere er alt for skremmende for meg så jeg takket nei.
Eneste jeg bruker er Sobril. Toppen 3 ganger i uken har jeg lov å bruke de. 15 mg. Jeg holder meg til det. Ikke fordi jeg er noe livredd for å bli avhengig, men jeg er livredd at jeg skal bli vandt med dem og dermed virker de ikke lenger.
Disse har jeg god nytte av. De fjerner uroen inni meg og jeg må saktens innrømme at jeg aldri har ekstraslag/serier de dagene jeg har tatt sobril. Det bør jo kanskje si noe om at uroen bevisst uro eller ubevisst uro skaper dette trøbbelet for meg. Selv om det er logisk og fornuftig så hjelper det jo ikke når angsten starter.. da er jeg døende med hjertefeil uansett. Det er gjerne komisk å si det på den måten og jeg ler ofte litt av meg selv, men det er nettopp slik det er.
Jeg klarer meg noenlunne greit når jeg er alene hjemme, men det hender at jeg må få mannen min hjem. Jeg har en jobb hvor jeg er alene med ansvar for andre. Der sliter jeg mye og jeg føler at jeg snart ikke klarer det lenger. Jeg innbiller meg at de skal finne meg død dagen etterpå (er nattevakt) Jeg er livredd for å forlate de jeg skal passe på dersom jeg må ringe ambulanse. Mye uro i meg der altså :( Butikker er egentlig det mest slitsomme. Åsså legekontor. Jeg får angst nesten bare av å tenke på det. Tar ting for lang tid f.eks på venterommet eller i kassen. Da kommer uroen. Å kommer uroen så kommer ofte hjertetrøbbelet også.
Tusen Takk for at du har svart på alt her og tok kontakt. Det har vært veldig godt å dele dette med deg.
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 5 2014 - 14:29
Takk til deg også. Har vært godt å få skrive ned alt jeg sitter inne med. Min lege ville også sette meg på betablokker, men jeg tørte ikke pga det samme som deg (har også lav hvilepuls nede i 50 tallet :). Håper det er greit at jeg legger deg til som venn her inne. Så er det fort gjort å spørre hverandre hvis det er noe vi lurer på..

Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 5 2014 - 20:18
Helt topp! Har fått deg lagt til!
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 11 2014 - 03:05
Hei.
Oi nå har jeg lest alt dere to har skrevet. Jeg har akkurat hatt en skikkelig runde med "overhopp"etterfulgt av skyhøy puls og angst. Det dere skriver om her er akkurat som å lese om meg selv. Endelig noen som har det som meg( ikke stygt ment) bare så godt å se jeg ikke er alene om det. Har løpt ned legen min med dette problemet her i flere år nå. Tatt ekg flere ganger og 72 timers ekg er tre ganger, finner aldri noe galt. Men jeg fatter ikke at dette her skal være slik...... Når det skjer sitter jeg jo som vanlig igjen med en angst som kjennes i hele kroppen i flere timer etterpå. Så søvnen i natt blir nok så som så. Det som er typisk for meg er at dette gjerne kommer når jeg legger meg. Vet ikke om det kan være for at kroppen da prøver å slappe av,også raser det i veien i steden?
Uansett er dette ett skikkelig ille problem å hanskes med. Jeg blir rett og slett livredd. Liker ikke å være alene lengre heller:(
Takk for at dere har skrevet så tydelig hvordan dere opplever det:)
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 12 2014 - 17:24
Hehehe Jeg er også glad det finnes andre :) Ikke vondt fra min side heller. Kjekt at du fant nytte i å lese alt vi har skrevet. Det er grusomt å ha det slik som dette. Jeg seriøst hater hater hater det! Har du også Mokkajava fått beskjed om at disse ekstraslagene kommer av angst/stress?
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 12 2014 - 22:27
Huff i går var jeg sikker på at min siste time var kommet Jeg hater de ekstra kraftige ekstraslagene som slår pusten ifra meg, hater den ekle følelsen i brystet når de kommer og dødsangsten som følger med. I går kveld når jeg la meg så fikk jeg 3stk KRAFTIGE rett etter hverandre. Var nok et par normale slag innimellom men det føltes ikke slik. Jeg var så redd..normalt når jeg har fått flere i serier så har de ikke vært av den mest kraftige typen. Etter det 3.ekstraslaget var jeg sikker på at det ikke kom til å gi seg, jeg satt meg opp i sengen å ropte på samboeren..helt forferdelig.

Har gått greit i dag, men kjente ett mellomkraftig ekstraslag rett før jeg begynte å skrive her nå. Blir så bekymret av det. JEG HATER DET!

Godt å få ut litt frustrasjon...
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 12 2014 - 23:20
Jeg sliter med det samme i perioder. Merker det mest når jeg har fri,og ikke gjør så mye.
Sliter litt med at jeg spenning i kroppen og jeg bekymrer meg ofte mye.
Blir jo enda mer bekymret når noe sånt skjer. Har flere ganger tenkt at jeg kommer til å dø eller at jeg har en hjertesykdom.
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 12 2014 - 23:21
Off da Frode_1982 :( Jeg vet så godt hvordan det er. Det er så ufatteligt ekkelt. Syntes ekkelt er ett godt ord, det er ufyseligt. Redselen som kommer er jo helt hindsides all redsel jeg noen gang har følt før. Leit å høre at du har hatt det slik igjen. Det er som at det aldri tar slutt. Til og med forventningene om når eller hvor det kommer igjen er jævlige. Jeg tenker på ekstraslag og hjertet konstant. Føler snart at jeg blir gal :( Gu så lei jeg er av dette. Jeg føler virkelig med deg <3
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 12 2014 - 23:47
Tusen takk for svar Stillestvann og ikke minst Candelia. Er så godt å få svar og tilbakemeldinger fra folk som lider av det samme. Jeg blir mer rolig nå merker jeg.

Forventningen om når de kommer sliter mye på humøret. Har lyst å sitte lenge oppe i kveld å nyte lørdagen foran tven, men det er vanskelig fordi samtidig er jeg redd for at ekstraslagene skal komme å ødelegge alt...

Candelia, hvordan har de siste par dagene vært for deg? Håper du har hatt det bra.
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 13 2014 - 00:22
Åh det ødelegger mange dager dette her :( jeg planlegger gjerne både ditt og datt... så går det galt. De siste dagene har vært opp og ned. Noen dager fylt med ekstraslag og uro andre ikke. Ikveld, imens jeg ryddet fikk jeg ett søkk i brystet. Jeg vet ikke om dette var ekstraslag, men det var som ett dump. En rar ekkel følelse i brystet. Jeg følte meg litt svimmel like etterpå. Ender i total panikk. Er jo selvfølgelig overbevist om at dett var dett. Nå er det slutt. Dette er ett forvarsel. Herregud som tankene løper avgårde. Jeg blir rett og slett super kreativ oppi hodet. Alt jeg kan komme på altså av sykdommer :o Jeg gidder ikke pynte på noe med dette her, jeg sier det som det er. Sobril kan være så utskjelt det bare vil, men jeg ramlet rett i en pille. Jeg håndterte ikke angsten etter den ekle følelsen i brystet. Etter sobrilen var tatt var jeg helt fin. Dette opplever jeg jo ofte. Så for å unngå å ta medisin så sier jeg til meg selv at "du vet du blir god hvis du tar en. Sobril redder ikke liv hos hjertesyke. Ergo dette er angst". Å vet du.. det hjelper ikke å hverken si eller forstå dette. Jeg har satt en regel for meg selv da. Jeg skal vente så og så mange dager før jeg eventuelt må ta medisiner. Ikke for å unngå medisinene egentlig, men for å printe inn i skallen at dette er angst og det er angsten jeg må overkomme. Disse medisinene hjelper egentlig ikke sier jeg til meg selv. Jeg forteller dette fordi (selv om jeg ikke vil skjønne det helt selv) så er det ett godt tegn på at det er angst. Jeg forstår det jo, men inderst inne vil jeg ikke skjønne det. Håper en dag at jeg gjør det.
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 13 2014 - 14:01
Huff hørtes ikke godt ut :( Men så bra at du klarer å styre deg selv ved å ikke overdrive sobrilforbruket slik at det blir en lett løsning hver gang. Håper en dag at vi får printet det nok inn i skallen at vi blir 100% overbevist at elt er angst og det ikke er farlig. Vi må bare huske at vi også kan få ekstraslag uten noen spesiel grunn slik som de fleste andre, og når de skjer så må vi ikke overanalysere det.
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 13 2014 - 19:27
Ja det er sant :) Er det ikke rart da. Hvordan vi i fornuften forstår så mye? Så styrer denne angsten totalt over. En mektig fiende dette :(
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 18 2014 - 00:11
Ja Frode, jeg har fått beskjed om at dette kommer av stress med påfølgende angst Pga at kroppen blir fort sliten. Men klarer jo ikke helt å slå meg til ro med dette når det kommer som lyn fra blå himmel rett som det er:(
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 23 2014 - 23:51
Jeg opplever også av og til å få relativt korte perioder med ekstraslag, og ekstraslagene dunker ekstra hardt. Ekkelt. :)
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 24 2014 - 14:14
Hei.
Nå har jeg lest det dere skriver, og åpen måte er det godt å se at det er fler enn meg som har dette. Men samtidig unner jeg ingen å ha dette, da det er fryktelig skremmende og for min del går det ut over livskvaliteten. Jeg kjenner meg veldig godt igjen i det dere skriver. Jeg har hatt dette i mange år, men det startet med at det kunne gå mnd mellom hver gang. Jeg har tatt maaaange ekg, tatt arb ekg, ultralyd og gått med døgn ekg 2 ganger. De finner ikke noe galt mnoe sted. Når jeg gikk med døgn ekg , hadde jeg nesten ikke noe ekstra slag. Legen sa han kunne se noe , men at de ekstraslagene jeg har ikke er farlige. Allikevel klarer jeg ikke roe meg med det. Jeg blir like livredd hver gang det skjer. Jeg hadde også en episode for noen mnd siden hvor jeg var på spinning. Jeg hadde vel i utgangspunktet en litt dårlig dag, men ga jernet. Når timen var over, og vi skulle begynne å tøye ut, så slo hjertet helt om... Pulsen raste avgårde. Jeg forlot salen. Hadde på meg pulsklokke og den viste en puls på 230. Slik holdt det på i 3-4 min. Jeg var sikker på at jeg skulle dø. Dro på legevakten når det hadde roet seg, men der fant de selvfølgelig ingenting. Har gått med døgn ekg etterpå , men den viser ingenting. Men den episoden har gjort meg kjempe redd, og jeg har brukt tid på å tørre å komne i aktivitet igjen. Har ikke turt å trene veldig hardt, men gått en del turer og får opp pulsen litt. Men etter dette, synes jeg ekstraslagene har kommet hyppigere. Mest sannsynlig har jeg kommet i en vond sirkel , hvor jeg går og tenker på det hele tiden , og da kommer det. Jeg har prøvd å si til meg selv at det ikke er farlig, men er vanskelig. Har hatt noen gode dager de siste dagene , men nå mens jeg lå på sofaen så smelte det til. Jeg blir livredd og blir helt satt ut av spill, og resten av dagen er så og si ødelagt
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 24 2014 - 14:16
Fikk ikke med hele innlegget. Hvordan har dere andre det nå? Har dere ekstraslag hver dag? Flere ganger om dagen ?
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

juli 25 2014 - 23:36
Tusen Takk for at du delte din historie med disse plagsomme ekstraslagene. Jeg ser jo at du og jeg har mange fellestrekk her. Det er jo som å lese om meg selv. Jeg har det greit nok for tiden. Ekstraslag har jeg hver eneste dag. Det har iallefall vært sånn de siste ukene. Hadde ett kjempe anfall da jeg skulle på ferie. Jeg aner ikke hva jeg ble nervøs for? Reise langt bort kanskje? Uansett jeg fikk sikkert 20 ekstraslag i hytt og pine etter hverandre. Panikken etterpå var ganske heftig. Men? Aqualine kan du når du får disse ekstraslagene relatere dem til noe psykisk? Stress? Tøff dag?osv? F.eks Jeg får dem garantert hvis jeg må snakke om noe ubehagelig. Da kommer de på løpende bånd.
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

aug 1 2014 - 09:57
Jeg sliter også med ekstrasystoler og har gjort det i minst 20 år. I løpet av det siste året har det blitt værre, lange serier med ekstraslag, mange ganger daglig og jeg blir selvfølgelog livredd for at hjertet skal si takk for seg. Jeg blir kvalm og svimmel, føler til tider at jeg skal besvime, jeg blir tørr i munnen, skjelven og helt matt i kroppen. Alt dette kan sikkert relateres til angst, men jeg er i utgangspunktet en sterk person og tror ikke det er psykisk. I alle fall så har disse ekstraslagene tatt over livet mitt, jeg lever ikke lenger, bare eksisterer. Enkeltstående ekstraslag bryr jeg meg ikke om, men når det kommer lange løp/serier, ja da klarer jeg ikke å si til meg selv at det er ufarlig. Har vært til utredning og de finner ikke noen feil på hjertet og blodprøvene er fine. Har brukt betablokker i menge år, men er ikke så sikker på om det hjelper. Nå har jeg fått tid for Ablasjon på Varde Hjertesenter i Danmark, det er bare 3 uker til, men jeg er livredd for at hjelpen kommer for sent. Dette må jeg betale selv, men det er helt greit hviss jeg bare får hjelp med dette som ødelegger livskvaliteten min.
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

aug 7 2014 - 22:07
Ingridjenta: Ablasjon, er det når de kutter en ekstra ledningsbane i hjerte? Har du fått bekreftet at det er det som er gale?

Statusen min er at jeg havnet på sykehuset pga besvimelse etter løp/serie med ekstraslag hvor hjerteslagene ikke hadde ett system. Fikk ekstraslag, hjertet hoppet over slag, urytme, alt på en gang egentlig. Dette holdt på noen minutter helt til jeg merket at hjertet hoppet over et slag veeeeldig lenge. Det er det siste jeg husker før jeg våknet opp på gulvet. Heldigvis var samboeren min i naborommet. Trenger ikke å fortelle at jeg var veldig redd både før og etter besvimelsen.

Så jeg havnet på observasjon på sykehuset med rytmeregistrering og mange prøver. Konklusjon: Hjertet er 100% friskt (?). Hadde ingen symptomer mens jeg lå der. Prøvde virkelig å stresse meg opp bare for at det skulle komme ekstraslag/ujevn puls som de kunne måle, men ingenting..

Da jeg ble skrevet ut og ble hentet fikk jeg en skikkelig serie med ekstraslag på vei hjem og flere på kvelden. Virkelig frustrerende. Dette var for et par uker siden. Det som er litt bra er at jeg ikke har kjent så mange symptomer etter dette..ekstraslagene kommer ikke så ofte, de er ikke så grusomt vonde og ekkle når de kommer, seriene varer heller ikke så lenge. Jeg byrde jo egentlig være mer redd for ekstraslagene nå siden jeg har besvimt av dem? Lurer på om underbevistheten som jeg ikke har kontroll på har blitt overbevist om at alt dette er angsten sin feil? Jeg forstår det virkelig ikke
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

aug 10 2014 - 13:34
Candelia: Beklager at jeg ikke har svart før, men har vært på ferie. En ferie som ikke var så ok, med tanke på hvordan jeg har det med disse ekstraslagene. Jeg er så utrolig sliten av dette. Det er jaggu meg det første jeg tenker på når jeg slår opp øynene på morningen. Lurer på hvordan denne dagen blir, og om jeg får noe ekstraslag, og sitter nesten bare og venter på at det skal skje. Vi var på Mallorca i 2 uker, og jeg var engstelig for å bade og å ligge på flytemadrass, for var redd det skulle komme noe mens jeg badet. Hver gang det kommer er jeg så redd for at det skal slå helt om å fyke av gårde og at det ikke stopper, og redd for at hjertet skal stoppe. Fryktelig følelse. Jeg har prøvd å finne ut om det er ting/ situasjoner som jeg kan relatere til dette. Har sluttet å røyke, drikker ikke kaffe/cola / Pepsi osv. Jeg kjenner også at jeg er sårbar for stress. Har også følt at de dagene jeg er fysisk aktiv, så kan det komme i ettertid. Jeg har i et par uker nå tatt magnesium, og tror kanskje det hat hjulpet litt, men vet ikke om det er innbilning. Jeg spurte legen min om jeg kunne ta det, men han mente jeg ikke skulle ta det for han sier jeg har nok. Har lest litt, og noen sier det hjelper, mens andre sier det kan gjøre det værre, vet ikke hva jeg skal tro. Jeg har også en del mave problemer , men en del overproduksjon av syre, og mye luft og ubehag i maven. Har lest at dette også kan være med å fremprvosere ekstraslag. Er det noen som har kjennskap til dette? I går kveld var det verre enn noen gang. Hadde vært i selskap, men ikke drukket alkohol, men måtte ta en zantac brusetbl pga brenning i brystet. Gikk å la meg etterpå, men hadde masse ekstraslag og uro. Jeg ble kjempe redd, for ikke hatt så mye på en gang. Fikk veldig angst og fikk ikke sove. Har vival jeg kan ta, dersom angsten blir for sterk, og måtte ty til det i natt. Det var skikkelig ubehagelig og sovnet ikke før langt på natt. Dagen i dag, blir da mer eller mindre ødelagt pga hendelsen i natt. Sitter og er engstelig og bare kjenner etter og føler på hjertet mitt. Har egentlig mest lyst til å gråte, for jeg blir så sliten og lei meg . Hvordan kjenner dere andre disse ekstraslagene? Hos meg kan det være litt forskjellig. Noen ganger kjennes det veldig godt, akkurat som det smeller til og jeg skvetter og blir redd og svimmel og uvel. Men i det siste har det vært litt mer sånn at en kan føle at hjertet er i halsen, eller nesten som kiling i brystet. Er i hvert fall ubehagelig.
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

aug 10 2014 - 13:41
Frode_1982: Må si det hørtes fryktelig skremmende ut det du har opplevd, med tanke på at du besvimte av ekstraslagene. Når du snakker om løp/ serier med ekstraslag hva mener du da? Fikk du noe godt svar på sykehuset ifht at du faktisk besvimte av dette? Forklarte de hvorfor det skjedde? Er godt å høre at du føler deg bedre da. Skulle nesten tro, som du sier at ting ble værre etter en slik episode. Tar du noe medisiner for dette?
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

aug 11 2014 - 18:51
Aqualine ingen problem! Tusen takk for interesant tilbakemelding. Det er jo som å lese om meg selv. Jeg er også slik.. våkner på morgenen og tenker på når og hvor de skal komme. Mine ekstraslag føles faktisk veldig forskjellig. Det får meg alltid til å undre på om det er forskjellige typer? Noen føles som om at hjertet velter rundt i brystet. Disse er kraftige. Så har jeg en mildere, men eklere type som jeg føler helt oppi halsen. Som ett søkk i brystet. Dette føles i nesten hele øvre del av kroppen. Helt oppi hodet også. Vanskelig å forklare. Jo heftigere de føles jo mer angst får jeg. Kommer de i serier etterhverandre får jeg total panikk :(
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

aug 11 2014 - 19:07
Frode_1982 Herlighet for en skrekkelig opplevelse du har hatt. Det hørtes helt forferdelig ut. Jeg har jo skjønt etterhvert at angst kan gjøre mangt med kroppen vår. Jeg håper det går bra med deg. Tenker på deg. Jeg vet jo så inderlig godt om den forferdelige frykten som kommer.
Jeg har hatt en dårlig periode selv. Manisk lesing på google om ekstraslag. Jeg innbiller meg i øyeblikket at dette hjelper.. selv om jeg er helt bevisst på at dette er feil. Jeg har løot til legen flere ganger nå. Fastlege og dyre private. Nå skal jeg igjen tilbake til kardiolog. Dette er hva jeg egentlig kaller tullete brannslukning. Allikevel har jeg ett veldig behov for å gjøre det. Psykologen min sier at vi må leve. Tenk så trist å leve i visshet om hjertesykdom som tar livet av oss for å oppdage når vi er 80 at det var noe helt annet som tok livet av oss. Jeg lar jo dette styre totalt over meg. Ellers på det ene legebesøket fikk jeg vite at det var sves som var registrert da jeg var hos kardiologen for en stund siden. 2 stk sves på natten. Legen min er veldig tydelig på at stress og angst i livet mitt er årsaken til mine hjerteproblemer. Det er dette jeg tviler på. Jeg har sjeldent angst når jeg får ekstraslag. Den kommer etterpå. Faktisk opplever jeg ikke ekstraslag under panikkangst. Kan ikke huske jeg har gjort det iallefall. 2 sves på natten??? Er jeg stresset når jeg sover også? Nei jeg er helt overbevist om at dette er fysisk. Det er mulig jeg er helt på villspor, men det er slik jeg snakker til meg selv. Jeg er så lei Frode :( når det står på som verst så har jeg begynt å tenke at jeg ikke orker mer. Det styrer hele livet mitt. Jeg er blitt redd for alt. Nå er jeg 50 prosent sykemeldt. Jeg er sliten. Noen ganger ber jeg nesten om at hjertet bare skal stoppe. Så er det over og ut og jeg får fred. Jeg er ikke suicidal og har ingen planer om å prøve på noe som helst. Jeg er bare så lei av det. Beklager.. det ble mange ærlige tanker her. Fikk du noe forklaring på besvimelsen? Nevnte de angst som en årsak også her?
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

aug 11 2014 - 20:30
Candelia, leste ditt innlegg til Frode. Føler virkelig med deg, for jeg vet så godt hvordan du har det. Høres ut som vi har det veldig likt på mange måter. Jeg har vært 100% smeldt, men er tilbake nå i 60%. Jeg har i dag hatt min første time med kognitiv terapi, og jeg er spent å se om det kan hjelpe. Jeg ser du har vært hos fastlege og private leger. Jeg er også der at jeg har lyst å bestille time hos privat kardiolog, for å få en second opinion, men legen min sier at det er sånne som meg de tjener penger på. Han sier jeg må stole på at jeg er hjertefrisk, men jeg klarer ikke det. Føler jo at det må være en årsak til at det bare øker på med disse ekstraslagene. Jeg også har det som deg at jeg er fryktelig sliten og lei av dette, og det styrer hverdagen og livet mitt. Skjønner ikke hvordan jeg skal klare å komme ut av denne vonde sirkelen. Får du samme svar av de ulike legene du har vært hos?
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

aug 13 2014 - 10:30
Tusen Takk for svar Aqualine :) Selv går jeg jo 50% sykemeldt. Jeg har så mye angst for jobben så det føles godt samtidig som det er viktig for meg å ikke fjerne meg helt fra jobben, da hadde panikken tatt overhånd. Jeg får litt forskjellige svar fra de ulike legene. I fornuften skjønner jeg jo at de også er forskjellige mennesker med ulike meninger og innfallsblikk.. men det skremmer jo vettet av meg. Fastlege og legevakt har aldri sagt annet enn at dette har psykiske årsaker. En privat lege sa at ekstraslag var aldri fra en psykisk årsak. Hva nå enn hun mente med det?? Det skremte jo vettet av meg. Kardiologen sa nesten ingenting, men denne kvinnelige kardiologen fra Stavanger er visstnok kjent for sine manglende sosiale antenner. Det var ett høyst spesielt møte. Hun skal allikevel være faglig flink og jeg skal visstnok ikke feile noe som helst ifølge brevet hun sendte til min fastlege. Jeg gledet meg veldig til å få komme til kardiologen, så jeg var dypt skuffet etterpå av en totalt manglende forklaring :( Jo så var det en annen privat lege. Hun tok meg veldig alvorlig og var helt med på at ekstraslagene kom først for å så sette igang en kraftig angst. Så det er hun som har sendt meg til kardiolog nr 2. Denne kardiologen skal være flink med mennesker og god på forklaring. Så jeg gleder meg til det! Så litt forskjellige svar fra ulike leger. Alt i alt så har denne løpingen til forskjellige leger bare skremt meg enda mer, men på en annen side så blir man jo ganske desperat. Håper at kognitiv terapi hjelper godt for deg :) Hold oss gjerne oppdatert på hvordan det går :)
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

aug 14 2014 - 20:57
Aqualine og Candelia: Forklarte meg veldig godt til legene om hvordan det skjedde. Mange ganger til mange forskjellige leger. Ingen av dem var bekymret i det hele tatt. Husker ikke så veldig mye detaljer da jeg var meget redd og stresset for å si det mildt. Med serier med ekstraslag så mener jeg at ekstraslagene kommer flere ganger etter hverandre, gjerne med noen vanlige hjerteslag mellom. Slik at hjerterytmen blir helt merkelig. Kjennes av og til ut som om hjertet bare velter rundt i brystet. Dette kan vare noen få sekunder og opptil flere minutter i flere omganger. Prøver å forklare: dunk...dunk..dunk...........DUNK...........dunkdunk..dunk..dunk.......DUNK.....DUNK. Skikkelig ekkelt og jeg merker at jeg blir svimmel pga hjertet ikke pumper effektivt. Forklarte dette til legene og de sa "Høres ut som du har hatt flere ekstraslag etterhverandre, ikke farlig..". Om besvimelsen; på utskrivningspapirene så står det at de mistenker vasovagal synkope:

"asovagal synkope, vanlig form for besvimelse (synkope) som skyldes langsommere hjerterytme (bradykardi) på grunn av overvekt i aktiviteten i nervus vagus (10. hjernenerve). Synkopen forekommer oftest hos unge mennesker i forbindelse med smerter eller sterke følelser"

Candelia: Kjære deg, jeg har det helt fryktelig nå på dine vegne, jeg håper virkelig virkelig at det går bedre med deg. Jeg kjenner meg så veldig godt igjen i deg. Jeg har virkelig vært langt nede selv pga angsten for hjertet. Så langt nede at jeg ikke kan klare å forstille meg det i dag. Husk at det vil bli bedre. Ting går opp og ned, og når du når bunnen så blir det bare bedre! Jeg har også vært så lei av alt at jeg nesten ikke har klart tanken på hvordan jeg skal leve videre, men har som deg aldri vurdert seriøst å ta livet mitt. Jeg får ALLTID symptomer før jeg får angst, 100% akkurat som deg, og vi er ikke alene om det.

Som sagt så har jeg vært i en god periode nå etter at jeg kom ut fra sykehuset. Jeg tror nå at det må være noe i underbevistheten til oss som forstyrrer signalene til hjertet. Noe som vi ikke merker eller klarer å kontrollere. Og at den eneste måten vi kan dempe dette på er at hvis vi virkelig tror innerst inne at alt er psykisk (men symptomene er ekte). På sykehuset tok jeg all verdens med tester, hadde flere typer apperater på meg som målte alt mellom himmel og jord, 4-5 leger som stod rundt meg å klemte diverse plasser for prøve å trigge ekstrasalg(?), ultralyd, blodprøver, blodtrykk osv. Jeg sov ingenting den natta og var redd og stresset. Fikk ikke ett ekstrasalg under hele oppholdet. Men 1min etter jeg var ute av sykehuset så kom det. Først ble jeg frystrert, tenkte at hvis de hadde målt dette under oppholdet så kunne jeg kanskje få ett endelig svar..

Men jeg tror dette gjorde utslaget for min del. At underbevistheten på en måte har funnet ut at 2+2=4. At hva er oddsen at symptomene aldri viser seg når jeg er på legevakten og sykehuset. At alle legene og prøvene ikke finner noe. Kan alt være angst som jeg ikke forstår?. Husk at alt er bare synsing fra min side. Ekstraslagene har rett og slett bare avtatt i styrke og antall etter jeg kom ut. Jeg er forsatt redd for å være alene, redd for neste anfall av ekstraslag osv, de har rett og slett sluttet å komme så ofte..

Jeg frykter selvfølgelig at dette ikke skal vare lenge, at ekstraslagene skal komme tilbake for fullt. Har jo hatt slike gode perioder tidligere.

Håper du forstår det jeg skriver og hva jeg mener. Som du forstår så er det ikke alltid like lett å sette ord på følelsene sine :)

Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

aug 18 2014 - 22:40
Hei.
Har vært så glad de siste dagene, for har ikke hatt noen ekstraslag de 2-3 siste dagene, og jeg har følt at jeg sprudler. Er jo delvis sykemeldt, men har jobbet hele helgen, og følt at der har vært bedre når jeg har jobbet. Jobbet tidlig vakt i dag, og gikk meg en tur i skogen etter jobb. Det føltes ufattelig tungt , men legger skylden på at jeg har gått opp noen kilo, og at det er en stund siden jeg har trent. Føler meg i mitt livs værste form! Så, et par - tre timer etter turen, så smalt det til. Jeg stod rett på utsiden og snakket med naboen , hun er spl som meg, og jeg stod med hunden på armen på venstre side, så kom det en skikkelig runde med ekstraslag ...sikkert noe likt med det du beskriver i ditt første innlegg Candelia. Jeg har aldri opplevd at der har vart " så lenge"... Er jo ikke lenge, men lenge for meg. For tidligere har det bare vært snakk om noen få sekunder.....nå tror jeg det varte opp mot et halvt minutt! Jeg ble livredd og strakte ut armen til henne og ba henne ta pulsen min. Hun kunne kjenne at den var litt uregelmessig. Det var skikkelig nedtur, og like før tårene kom. Jeg føler meg så utrolig hjelpeløs , og jeg er så utrolig redd for at hjertet plutselig stopper. Har tatt magnesium en stund, da jeg har hørt at det kan hjelpe. Jeg følte det hjalp de første dagene , men det kan være psykisk . Nå leste jeg i kveld at man ikke skal ta det hvis man har hjertearyrmi, har noen av dere erfaring med Magnesium..?
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

aug 21 2014 - 00:15
Ja og hos meg har det vart i et halvt år uten en eneste dag med normal hjerterytme, så når jeg kjenner dette mister jeg meg selv. Det halve året var tortur. kan klare et anfall og en dag, men et halvt år igjen, da vil jeg seriøst heller dø.
Tror ikke noen som ikke har opplevd dette kan forstå for av alle sykdommer og plager jeg har så er dette absolutt det verste og det bringer også det verste frem i meg. Kjenner på dette hver morgen når jeg våkner, men som regel roer det seg utover dagen. Kjenner det best i hvile etter aktivitet og når pulsen er lav. Noen ganger kan et skikkelig panikk anfall med rask puls være det som får hjertet inn i normal rytme igjen. Prøvd betablokkere og det er seriøst det verste jeg har prøvd.
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

aug 21 2014 - 00:17
Glemte si at jeg ALLTID ligger på høyre side og evt magen om jeg ikke kan ligge på høyre side pga. smerter. Ligger jeg EN natt på venstre side så er (unnskyld språket men finner ingen andre ord som passer) helvete igang og kan vare lenge.

Jeg sprudler også når jeg slipper dette :)
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

sep 11 2014 - 17:05
Kjenner meg så utrolig godt igjen i hva dere skriver. Har slitt med ekstraslag og løpende hjerte siden jeg var 14. Mitt første anfall er også det mest smertefulle jeg har hatt. Jeg var 14 år og satt på rommet, da hjertet plutselig begynte å slå så raskt og hardt at jeg fikk vondt i brystet. Etter den episoden fikk jeg ekstraslag hver dag. I begynnelsen påvirket det meg ikke særlig psykisk, men ettersom ekstraslagene ble hyppigere og hyppigere med årene, ble jeg mer og mer engstelig.

Da jeg ble 21 begynte jeg også å få "anfall" med mange ekstraslag etter hverandre slik at hjerterytmen virket helt ustabil og merkelig. Disse ble så gale at jeg havnet på akutten i frankrike, uten at de fant noe feil, men da ambulansen kom hadde allerede de "rare" slagene gitt seg. På sykehuset fikk jeg beskjed om at det var benign tachycardia. Etter det anfallet, fikk jeg flere slike episoder, men det gikk alltid flere uker i mellom anfallene og jeg kunne ikke kjenne noen tegn på forhånd som varslet dem. Samtidig hadde jeg flere ekstraslag hver dag (ofte to, tre på rad) og disse gjorde meg utrolig stresset og urolig fordi de minnet meg på hvor plutselig og jævelige de skikkelige "anfallene" var, og at de kunne komme når som helst utenfor min kontroll.

Når jeg gikk til fastlegen med problemene mine, fikk jeg bare beskjed om at alt var psykisk og at det kunne trenes bort.. Uten at jeg fikk noe tilbud om hjelp hos psykolog eller videre utredning. Jeg dro til volvat og fikk tatt en hjertesjekk, med ultralyd og 24 timers EKG, selvfølgelig uten at det var noen urytmer innenfor de 24 timene. Selv tror jeg det kan ha vært fordi det var noe veldig betryggende med å gå med EKG, endelig ville en urytme være noe velkomment og ikke noe å grue seg til.

Etter å ha opplevd mange "anfall" med rare hjerteslag og følgende rask hard puls, utviklet jeg panikklidelse, noe som ikke gjorde urytmene bedre! Jeg klarte ikke å slå meg til ro med utredningen fra volvat, ettersom jeg ikke fikk mer informasjon eller forståelse for hva som faktisk skjer i kroppen når disse anfallene kommer. Jeg fikk heldigvis (etter mye mas på fastlegen) henvisning til hjertespesialist. turen til hjertespesialist hjalp enormt. Der fikk jeg 6-7 dagers EKG, uten at de fant noen farlige urytmer. Heldigvis har jeg også fått komme til psykolog gjennom studenthelsetjenesten!

Jeg må bare gjenta, hvor godt jeg kjenner meg igjen i beskrivelsene dere kommer med! Fikk et enormt behov for å ventilere her, hvor dere tydeligvis har så like opplevelser. Det er et helvet å leve med denne frykten. Jeg blir så lykkelig når jeg har hatt en rolig periode, og så kommer urytmene og knuser all livsgleden og motet som man har våget å bygge opp i de rolige "trygge periodene". Jeg har også vært så langt nede at jeg nesten har ønsket at jeg skulle dø, slik at jeg slapp frykten, men som andre her har skrevet, har jeg heller aldri ønsket å ta livet av meg. Men man blir bare så utrolig sliten av å være så redd for noe, og å være så redd for å dø. Det hele blir absurd, ettersom det man virkelig vil, er jo selvfølgelig å leve. Jeg elsker å leve når jeg har de rolige periodene.

Fornuften i meg sier at dette er ufarlig, at det utløses av stress og angst og at utredningene ville ha oppdaget det, hvis noe var galt. Men når man står i det og urytmene kommer, da klarer jeg bare ikke å føle meg trygg. Det eneste jeg tenker er "hjelp, jeg har ikke kontroll, hva er dette, dør jeg?". Og urytmer kan ødelegge hele dagen min, og kanskje de neste.. Er det noen som har funnet noe som hjelper mot angsten rundt dette? Unner ingen å ha det slik, men det er en trøst å lese om andre som føler på de samme tingene. Det er interessant at flere her ikke opplever å få ekstraslag når legene prøver å utrede. Kanskje underbevistheten styrer mye av dette..

Jeg har forresten fått MYE færre ekstraslag og urytmer etter jeg kuttet ut gluten, noen andre som har erfaring med dette?? Det er så ekstremt at jeg har gått fra å ha tydlige og skremmende ekstraslag hver eneste dag, til at jeg jeg kanskje merker et enslig ekstraslag en gang i uken. Beklager alt for langt innlegg. Håper alle har det bedre nå, eller blir bedre fremover!
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

sep 12 2014 - 00:39
Trist å høre hvordan du har det Aurora90, og kjenner meg igjen i mye av det du skriver. Syns det var interessant noe av det siste du skrev, om at du har blitt bedre etter du kuttet ut gluten. Jeg tok en gastroskopi for ca 3 uker siden, og i forrige uke dumpet et brev i posten om at jeg har fått påvist Cøliaki. Samme dagen begynte jeg å kutte ut gluten, og jeg har vært veldig flink denne uken. Jeg tør nesten ikke si det.....men de siste dagene har jeg ikke hatt noe ekstraslag....og det føles helt fantastisk. Har hatt så veldig mye av det i det siste, og det hemmer livet noe veldig. Jeg håper det fortsetter som det har gjort de siste dagene, og om det er fordi jeg har kuttet gluten kunne vært interessant å visst. Har du Cøliaki aurora90?
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

sep 12 2014 - 08:50
Aqualine, for en stund siden skrev du noe om at ekstraslagene kunne ha forbindelse med oppblåsthet og mageproblemer. Der kjenner jeg meg godt igjen! Jeg våkner på natten og kjenner at pulsen er litt rar.. litt rask, men "flat" ikke hard hvis dere skjønner.. merker også at jeg må på badet, og er oppblåst og rar i magen, og der starter pulsen å gå raskere og så kommer det strengt tatt serier med ekstraslag helt til jeg er ferdig. Jeg får skikkelig angst for dette kan vare kjempelenge og jeg klarer ikke å roe meg ned. Det blir dårlige netter.. Jeg har trodd at det var relatert til at jeg kanskje ikke tåler fete melkeprodukter, siden jeg har linket episodene til middager hvor det har vært sauser med fløte og likende. Men nå kjenner jeg meg mye igjen i det du skriver og jeg tenker at når jeg skal teste meg for matallergier til uken skal gluten helt klart sjekkes!
Avatar

ekstra slag i serier

des 4 2014 - 20:45
kender disse ekstraslag udmærket!! det kan være 5 til 10 ekstrraslag hurtig efte hinanden det er så ubehageligt, man bliver så panisk bange;! og tænker hvornår det næste anfald kommer og om man overlever. jeg vil så fortælle at mine serier af ekstraslag har stået på i 5 år og jeg er her endnu!! så lev dit liv og lad vær at bekymre dig om hjertet, det slår med garanti videre selvom det føles så ubehageligt og gør en deprimeret..
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

des 5 2014 - 02:55
Utrolig å lese alt dere beskriver. Håper dere har det fint. Noen av dere som opplever dette som er våken? Jeg er så lei nå og helt utmattet. Opplever ekstraslag hver dag, og i hele dag har det kjent ut som jeg har hatt det i en god kombo med urytmisk puls, kjenner dette veldig godt inni brystet, og er så ufattelig ubehagelig og skummelt, og klarer ikke få meg til å tro at det ikke er noe galt med meg fysisk. Det er så utrolig sterkt. Føler ekstraslagene og urytmen, er utrolig svimmel og samtidig pleier jeg også å føle et trykk + kvalme, og ha vondt i armen og i og selve brystet. Noe som ikke hjelper på frykten for at det faktisk er noe som er galt. Enda jeg i fjor hadde ekger i fleng, to på 24 t, ultralyd og belastningstest. Nå føler jeg derimot at alt er sterkere og forverret i varighet, mengde og måte, og skal få en ny ultralyd for å "berolige" meg. Vet ikke hva jeg skal gjøre, er så fortvilt og sliten av å være redd for at det plutselig skal skje noe.

av og til når jeg hatt mange ekstraslag en dag, har jeg fått er sug/ klem gjennom kroppen og en varm/kald bølge, før jeg kjenner et kjempe dunk, etterfulgt av pulsen som raser.. Noen andre som har kjent dette?

Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

des 5 2014 - 20:34
du lider helt sikkert af generaliseret angst, du skal have noget medicin der dæmper din angst for sygdom!, så du kan få noget ro og livskvalitet igen. jeg kender igen de fleste af dine symptomer,og tager selv 0.25 mg alprox om morgon og igen på kvallen,det hjælper mig meget, dog er det selvfølgelig bedst uden benziodiasepiner da de er vanedannende! jeg dyrker også let motion som løb , det hjælper også på ekstraslagene som kommer i serier,. hvis du en dag er helt dep pga ekstraslag,så sig til dig selv, at hvis de havde været farlige, så var du sandsynligvis død for lang tid siden. Det er 100 % din psyke der spiller dig et puds,og din konstante opmærksomhed på din hjerterytme der sætter det hele igang, og det kan accelerer til alle de tilkomne symptomer.. Jeg fik de første anfald som 38 årig og er nu 43 og lever endnu.. håber det kan give dig lidt ro.
Avatar

Re: enkle ekstraslag og/eller ekstraslag i serier

des 7 2014 - 15:07
Har opplevd dette noen få ganger,- akkurat som om hjertet stopper litt og så begynner å rå-banke igjen?

Vingeslag,- du har en super beskrivelse på hvordan jeg også føler dette...Det siste du skriver, altså.
Det er grusomt å oppleve det, det kjennes ut som om jeg skal svime av der og da når det skjer......

Veldig skremmende og ødeleggende, blir jo helt satt ut av en sånn episode, det kjennes jo ut som om alt skal stoppe opp der og da.....

Avatar

Ekstraslag i serie

mars 4 2021 - 19:47
Hvordan går det nå så lenge etterpå?
Jeg har også erfart disse doble i serier.

Jeg kjenner meg igjen i mye av det som står her, har hatt 4-5 korte episoder nå siste mnd, venter på time på Rikshospitalet der dem skal inn å finne ut hvor disse signalene kommer i fra, og jeg har på en måte fått en form for angst av dette med hjertet, jeg har aldri hatt angst før og dette kom etter episodene.

Kort forklart har jeg hatt to episoder der hjertet bare slår ekstraslag uten vanlig hjerteslag, har ikke besvimt og det lengste var ca et minutt hver, fikk fanget opp en av episodene på ekg på Apple watch.

Så har jeg hatt 3 ganske korte episoder der det varer 5 sekunder ca, senest i sta varte det i 5 sekunder og redselen kommer tilbake.

Det føles som det slår sånn svakt og urytmisk, sånn svakere blop blop blop blop hvor jeg ikke kjenner et vanlig slag,

har også hatt enkelte såkalte ekstra systoler dobbeltslag som kommer sammen med vanlig rytme, dette føles annerledes og jeg er ikke redd da det skjer, det er ufarlig da man fortsatt har vanlig hjerte rytme før og etter dette ekstra slaget.

Har også hatt dobbeltslag og vanlig slag anhver gang men da er jeg ikke redd for det er farlig, er disse som jeg kaller i serier som føles så ekkelt og da får jeg panikk.

Godt å høre at det er mulig å ha disse i serier uten at det må være veldig farlig.

MR bilder å prøver ser bra ut, her er det snakk om en eventuel signal feil.

Frykten er jo at på nettet står det at slike i serier kan være signal feil som igjen kan føre til den farlige flimmeren som gjør at du bare faller om. Ventrikkel takyardi heter det.

Men samtidig så ser det ut som man kan ha episoder med dem i serier også uten at det må være noe feil eller farlig.

Rare er at det skjer ved normal aktivitet, vanlig gange eller husrengjøring.
Hadde også sykkeltest på sykehuset og det gikk fint, kan jo være tilfeldig kanskje vet ikke, synes det er veldig vemlig siden det er snakk om hjertet.
Til forsiden