Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

dødsangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

dødsangst

april 11 2014 - 11:20
Nå er jeg livredd for at jeg har fått en dødelig sjukdom.
Jeg var hos gynekologen på tirsdag og han fant en klump i livmora som må fjernes. Og da får jeg nagst for hvor vondt det vil gjøre å fjerne den. Skal ikke ta sorgene på forskudd,men jeg har en depresjon gående som gir meg så mørke tanker. Jeg har ikke hatt det lett i livet og tenker nå at det er bare det som mangler nå, å ha en dødelig sjukdom også. Jeg er ikke hypokonder. Det er først nå jeg har fått denne engstelsen for at det er noe alvorlig galt. Men jeg har sosial angst og vansker med relasjoner. Jeg er mye alene og da får jo selvfølgelig sånne tanker godt tak også. Skulle egentlig på samtale med terapeuten min idag,men hun er syk idag. Derfor skriver jeg her istedet om bekymringen min. Håper noen kan svare meg iløpet av helga,for jeg trenger så sårt å snakke med flere. Jeg har noen venner innpå her og det er godt,men hvis andre vil svare meg også,er det veldig fint. Har noen noe klokt å si om å ha denne dødsangsten? Jeg er så fortvilet nå........
Avatar

Svar

april 11 2014 - 18:32
Hei Manvik12,
det var leit å høre, men på en annen side er det flott at du
har vært hos legen og fått denne beskjeden i tide. Det er mange som kvier seg for å gå til legen..og det skjønner jeg godt, men det er kjempe viktig å gå selv om man ikke har lyst.
Du skal ikke bekymre deg for mye. Dette skal bra. Du må bare stole på at legene skal hjelpe deg og at mange av oss sender deg gode tanker og håper at alt skal gå bra. Det er viktig at du også er med og sier til deg selv at dette skal gå bra og prøve så godt du kan å være positiv. Fordi når du er positiv, så tiltrekker du deg den positive energien som kan hjelpe deg og gi den ny og bedre energi.
Dette med å være positiv gjelder for alle. Så jeg håper at du føler deg litt bedre allerede idag. Klem fra Caroline33
Avatar

hei

april 12 2014 - 17:44
Tusen takk for svar caroline33. Godt at du svarte meg. Ja,jeg skal prøve å tenke positivt. Er enig med deg i at det er viktig. Det gjør godt å møte forståelse. For det er ikke noe godt å gå og bekymre seg. Det er jo en alvorlig sak å ha en sjukdom med dødelig utgang, men jeg vet at det er viktig å tenke positivt i denne sammenheng. Nå er det jo ikke sikkert at dette er så alvorlig da,får endelig håpe at det ikke er det, så det skal nok gå bra.
Det er det at det har vært så mye å ta tak i dette året,eler i flere år egentlig, så derfor synes jeg det topper seg nå hvis jeg i tilegg er somatisk sjuk til min psykiske sjukdom. ingen vil være sjuk. Noen får allikevel mer enn andre. Ha en fin kveld :)
Avatar

:)

april 12 2014 - 21:33
Jeg vet faktisk ganske godt hvordan du har det. Jeg har påvist celleforandringer på livmor, og må vente å se om det utvikler seg videre eller går vekk av seg selv. Jeg er gravid, og må faktisk vente til etter fødsel før de kan ta ny prøve å se hva utfallet er, så jeg er i en ventende posisjon der jeg ikke kan gjøre annet en å vente. Det er veldig viktig at man da ikke graver seg ned i elendigheten og tenker på de verste utfall, for det hjelper ikke. Uansett hvor mye du forbereder deg på en vond beskjed så vil det ikke føles bedre hvis du faktisk skulle få denne vonde beskjeden. Deretter om du innstiller deg på det positive, og tenker at dette skal du takle, uansett utfall så har jeg tro på at man skal takle det bedre.
Det høres kanskje rart ut, men for meg hjalp det enormt at psykologen min fortalte meg at "du takler dette også." Veldig enkle ord, men de er helt sanne. Dette skal du takle også.
Mennesker med angst og depresjon har en tendens til å undervurdere seg selv, og si ting som "dette takler jeg ikke", men hva er det verste som kan skje? Og vet du hva, du takler det.
Jeg er elendig på å følge mine egne råd, og jeg prøver virkelig å slite meg igjennom dem hver eneste dag, og føler til tider at jeg står helt stille å at det bare er å gi opp. Men selv etter alle disse årene har jeg ikke det, og innimellom har jeg dager da jeg føler at, ja, dette takler jeg, jeg er i live fremdeles.
Det gjelder å se helheten i det, tenker jeg, å se hvor mye fint som kan skje i forhold til alt det vonde. Og om man innstiller seg på det positive, så vil det skje:)
Avatar

hei

april 14 2014 - 17:08
Takk Jenny200 for godt svar. Håper inderlig det går bra med deg også!! Du er heldig som har psykolog å prate med. Det gjør godt å ha et sted å tømme seg og få gode råd.
Jeg bor avsides til og kan ikke kjøre bil for tiden,da jeg venter på å få dispensasjon for førerkort. Det må jeg ha fordi jeg bruker medisiner. Og det er så tungvint å ta buss. Men det må jeg når jeg skal til skehuset for å fjerne klumpen. Og sykehuset er i en annen by enn jeg bor i..........beklager,men dette blir for masete for meg, og jeg tenker veldig mye på dette også. Når man først har noe tungt å tenke på så blir andre ting uoverkommelige også. Jeg lurer på om jeg har rett på rekvisisjon på taxi? kan noen svare meg på det?Kan ikke forklare alt når det gjelder dette med å komme seg til sykehuset,men det kan bli plundrete for meg å komme seg dit. Jeg har ingen famiie eller venner som evt. kan kjøre meg heller..........
Til forsiden