Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

deperesjon og angst ødelegger hverdagen..

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

deperesjon og angst ødelegger hverdagen..

des 8 2009 - 15:00
Jeg er en ung jente som har kfratig deperesjon og angst... Til tider er det så vondt at jeg bare bryter sammen.. sitter mye alene i fosterstilling på rommet mitt.. Jeg har lett for å bli brukt fordi jeg er så svak. Har nettopp funnet ut at kjæresten min var utro (var sammen i 2år) og vennene mine svikter meg. Jeg føler uansett hvem jeg er med, så blir jeg dyttet bak i rekken over hva som betyr noe.. De holder meg utenfor og jeg føler meg så sinnsykt alene. Jeg har prøvd å forklare moren min det hvordan jeg har det, men svaret jeg fikk var "hvorfor sliter du så mye da? du har jo alt du trenger". Jeg har kanskje mange ting, men jeg har jo jobbet for det, brukt krefter og alt. Men jeg har ikke det viktigste.. en venn.. En jeg kan stole på. Krangler mye med mamma og pappa... Jeg er i tilegg alenebarn.. Noen som har noen tips til hvordan jeg kan komme meg igjenom hverdagen? Jeg har ikke krefter eller inspirasjon til å gjøre noe! Jeg er lite på skolen pga dette.. Er redd for å knekke sammen der for da får andre se at jeg er svak.. Vær så snill, har noen noe gode råd? Jeg har hatt det slik i 3, snart 4 år.. og jeg klarer snart ikke mer!
Avatar

Re: deperesjon og angst ødelegger hverdagen..

des 8 2009 - 16:57
Kjære millaa93: Dette var fryktelig leit å lese :-( Jeg kan kjenne meg igjen i noe av situasjonen din. Jeg sliter også fryktelig med angst og depresjon, og ofte låser jeg meg bare inn på rommet og blir der.
Det er synd at ikke foreldrene dine ser hvor vondt du har det. Har du forklart at du er mye borte fra skolen og ligger i fosterstilling i senga?
Jeg vil anbefale deg å snakke med rådgiver på skolen. Hun kan henvise deg videre til psykolog.
Lykke til!
Klem fra Smørblomst.
Avatar

Re: deperesjon og angst ødelegger hverdagen..

des 8 2009 - 22:41
takk for det.. Jeg har prøvd men hun mener det bare er tull.. og hun mener at jeg juger til BUP (de som tester meg).. Og hun på bup prøver å forklare mamma at de testene jeg tar kan man ikke juge på..
Jeg klarer ikke ting som de er.. Elsker å være alene hjemme for da kan jeg rippe opp armen min, jeg kan grine, hyle og skrike.. kaste ting rundt.. uten at mamma og pappa bryr seg.. eller blir vell mer som klaging.. Jeg håper ting ordner seg etter hvert.. men har ventet i over 4 år..!
Avatar

Re: deperesjon og angst ødelegger hverdagen..

des 9 2009 - 08:44
Hei igjen!
Jeg tror det er viktig at du og de på BUP forklarer for foreldrene dine at det er avgjørende for deg å få deres støtte! Det er jo helt grusomt hvis de beskylder deg for å lyve! Har du vist de arrene dine?
Du trenger all den støtten du kan få, SPESIELT fra foreldrene dine!
Avatar

Re: deperesjon og angst ødelegger hverdagen..

des 16 2009 - 20:25
Jeg vil bare først og fremst påpeke at man er IKKE svak når man lider av angst og depresjon! Man er knall sterk! For tenk bare på det marerittet man må takle, dag inn og dag ut!! Det er forferdelig trist at du ikke får den støtten du trenger og faktisk har KRAV på!
Jeg har vel egentlig vært ganske heldig med det støtteapperatet jeg har fått rundt meg.
Det jeg lærte meg da jeg fikk angst, var at man kan få det hvis det er noe som ubevisst plager en... Noe man ikke helt vet hva er. Jeg ble nødt til å ta hele livet mitt til revurdering!!! Jeg måtte snu og vende på alle aspekter i livet, og finne ut hva som gjorde meg så redd, sliten og lei meg. Jeg har så vidt begynt å ta tak i ting, og det går pitte litt bedre nå.
Men du trenger hjelp! Så snakk med legen din! Og hvis ikke legen vil høre på deg, så gå til en annen lege, helt til du finner en som kan hjelpe deg!! Det gjorde jeg!! Uansett så vil jeg ønske deg masse lykke til!!
Avatar

Re: deperesjon og angst ødelegger hverdagen..

des 16 2009 - 23:25
"Jeg vil bare først og fremst påpeke at man er IKKE svak når man lider av angst og depresjon! Man er knall sterk! For tenk bare på det marerittet man må takle, dag inn og dag ut!!"

Tusen takk. Det er akkurat den forståelsen jeg har lett etter i 3 år!
Avatar

Re: deperesjon og angst ødelegger hverdagen..

des 18 2009 - 14:18
kjære millaa93 .

Må si at det er en trist historie du kommer med. Og jeg kjenner meg veldig mye igjenn i mye av det du skriver. Selv har jeg slitt med angst og depprisjon i snart ti år. (kansje ikke veldig oppløftene og høre med tanke på fremtiden;P) Neida, men etterhvert som jeg har blitt eldre så har jeg lært å takle det annerledes, jeg får mine knekk der jeg er helt nede og ikke fungerer i det hele tatt. Jeg sliter selv med familie problemer, og det er vondt å se at foreldrene dine reagerer som de gjør på din situajson, men du må bare stå på ditt og fortsette å gå på BUP, det anbefaler jeg på det sterkeste.

men vil gjerne gi noen tips som har hjulpet for meg. Mye av dette har du nok hørt hundre ganger før, og det er mye lettere sagt enn gjort, men sier det likevel;)

Det å endre tanke mønster er IKKE lett, sliter med det ennå, men har blitt bedre, etter mye jobbing, og en veldig god psykolog.

Når de vonde tankene kommer, pleier jeg å prøve og fokusere på andre ting, glemme de bort, og heller gå ut i stede for å låse meg inne. Selvom det er noe jeg har hatt store problemer med. Sliter litt med sosial angst noe som har gjort at heller ikke jeg har vært mye på skole,pga det og alt det andre.
Men hvertfall, jeg pleide ofte og trekke meg unna situasjoner jeg følte meg uvel i eller, hvor jeg rett og slett nesten fikk angst anfall. noe som førte til at jeg ble enda tristere da jeg følte meg dum og svak som bare "gav opp". etterhvert så prøvde jeg i det små å ikke trekke meg unna når jeg kom i en situasjon som det. Jeg hatet det, og hadde lyst å dø, det var det verrste jeg gjorde. Men når jeg da kom hjem, så var jeg litt oppløftet at jeg faktisk klarte det, jeg mestret det. Jeg ble rett og slett litt stolt, og jeg fant ut at jøss, jeg daua ikke av dette. Slike ting som det hjelper veldig, man må så klart ta det gradevis, og kjenne på det selv. men jo mer man hopper uti ting, jo bedre føles det over lenger tid.

det handler mye i å gå inn i seg selv, og finne ut av følelsene sine, hvorfor tankene kommer osv. og prøve å finne en ting eller en måte som kan hjelpe med å få endret på disse følelsene, du kan f.eks skrive dagbok over følelsene dine, vær gang du føler deg depprimert eller redd, skriv det ned, hvor er du når de kommer, hva gjør du, hva skjer rundt osv, etterhveert så vil du danne et mønster å kansje komme et skritt nærmere hvorfor de er der og hvordan du kan endre det.

Jeg satt meg også ned å skrev en liste over negative og positive ting ved meg selv, lista på den negative siden var betraktelig mye lenger. Men for hvert negativt ord skrev jeg et lite avsnitt om hvor tullete det egentli var å tenke slik, f.eks:

"Jeg er dum"
Vel, vist jeg er dum, så kunne jeg vel ikke klart å gjøre alt jeg gjør, få gode karakterer på skolen osv. det i seg selv at jeg tenker hele tiden viser jo egentli hvor smart jeg er!

Et eller annet i den duren som så klart passer til deg å dine følelser.
Å så klart lese på dette hver kveld før du legger deg f.eks. etterhvert som jeg gjorde det, så fikk jeg plutselig nye ord på den posotive siden, og klarte til og med å stryke bort noen av de negative,

Også lurt å prøve å finne det positive i det negative.

F.eks du sliter ,med depprisjon og angst, det gjør at du er en følsom og sårbar person som ikke har det greit her å nå. Men tenk på den livserfaringen man får av det, man får et helt annet syn på tin enn hva kansje andre gjør, man kan lettere sette seg inn i andres situasjoner og føle å kjenne på deres situasjon osv..

ble veldig masse her nå men, håper kansje noe av det kan hjelpe.
Ønsker deg masse lykke til, så må du stå på;)

Avatar

Re: deperesjon og angst ødelegger hverdagen..

jan 5 2010 - 10:51
Jeg vil bare si takk til alle som kommer med svar og positive komentarer, det hjelper utrolig mye! Bare det å vite at noen i det hele tatt forstår det jeg går igjenom er et stort løft :)
Til forsiden