Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

cipralex..

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

cipralex..

sep 11 2011 - 14:15
Etter nå ca 15 år med sosial angst har jeg latt meg overtale. Jeg har fått meg ny lege som er en utrolig hyggelig og omtenksom fyr. Jeg har siden jeg var 13 år vært frem og tilbake hos forskjellige psykologer og moren min har vært sterkt imot medisinering av psykiske problemer, det har jeg også. Derfor har jeg enda ikke prøvd noe som helst.
Nå lot jeg meg overtale, men bare fordi det er siste muligheten min og den eneste akkurat nå. Her i byen kan jeg måtte vente til februar-mars for å få psykolog .. jeg tørr ikke å gå til butikken alene, hver kveld får jeg angst, jeg er paranoid, klarer ikke å stole på samboern min i ett sekund .. og jeg sitter med sterke selvmordstanker hver eneste dag..jeg er så redd for at jeg Skal ta livet mitt i affekt..om jeg ikke får hjelp snart så kommer det til å klikke for meg :( 4 måneder!!! Ellers må jeg betale 600,- til privat praktiserende , det har jeg rett og slett ikke råd til.. og nå har jeg fått beskjed om at DPS tar deg inn kun om du har prøvd å bruke medisiner.. så idag Skal jeg starte på 5 mg. Cipralex. Da Skal jeg også til kontroll hos legen min 2 ganger i uka .. heldigvis har jeg en streng lege som ikke lar meg bruke pillene for lenge.. men uansett så er jeg veldig negativ til denne løsningen..
Avatar

Re: cipralex..

sep 12 2011 - 09:07
Hei,

Etter 20 år med depresjon og angst fikk jeg også antidep. Jeg tar Cipramil. Ikke helt det samme som cipralex, men jeg har forstått at de ikke er helt ulike heller.

Jeg har hatt veldig bra utbytte av pillene. Nesten ingen bivirkninger. Kun litt svimmel i starten. Nå er jeg fremdeles deprimert, men angsten er under kontroll og depresjonen mye svakere.

Jeg har lest mange negative ting om antidep, så jeg ville bare komme med noen positive erfaringer. Jeg føler meg ikke følelsesmessig flat eller apatisk. Livet mitt er blitt mye bedre.
Avatar

Re: cipralex..

sep 12 2011 - 10:20
tusen takk! Var et sånt svar jeg håpet på, er så lei av at bare dem som har negative erfaringer deler dem med andre, hører jo aldri de positive sidene.

Men dette ga meg jo litt mere opptimisme oppi alt dette, det viktigste for meg er absolutt å bli kvitt angsten, i og med at jeg har vært sånn siden jeg gikk på barneskolen, om ikke tidligere. Og depresjonen min/selvmordstankene mine er påfølgende eller "bivirkninger" av å ha angst.

godt åj høre du har det bedre, for angst er helt forferdelig!

Startet jo igår, leste gjennom alle bivirkningene og prøvde å slappe av..
Jeg har jo lest omtrent alt, men jeg har ikke fått med meg hvor fort bivirkningene KAN starte (?)
Fordi jeg følte meg ganske rar allerede i natt, da jeg tenkte på det jeg pleier å tenke på, så fikk jeg ikke de vonde følelsene inni meg som jeg pleier, som får meg til å begynne å gråte.. Men så tenkte jeg, det kan jo ikke merkes SÅ fort ?
Men jeg følte meg virkelig helt annerledes :S
Ikke at det var negativt, det var bare rart. Har aldri hatt den følelsen før, det var på en måte som at kroppen min tok automatisk kontroll istede for at jeg måtte ta meg sammen .. merkelig .
Avatar

Re: cipralex..

sep 12 2011 - 11:32
Ja, det er litt merkelig. Jeg merket at jeg følte meg rar og svimmel iløpet av det første døgnet. Etter noen dager ble jeg enormt oppstemt. Var liksom småbrisen og happy. Det ga seg fort og da trodde jeg ikke medisinene kom til å virke.

Men etter noen uker merket jeg at jeg ikke var redd for morgendagen og at jeg hadde lettere for å ta kontakt med folk. Jeg hadde mye mer kontroll over mine egne tanker. Mer overskudd hadde jeg også.

Jeg er samme person, men samtidig mye lettere til sinns. Det er ikke sånn at medisinene løser alle problemer, men de har gitt meg muligheten til å leve normalt. Da er det lettere å få oversikt og lettere å la andre hjelpe.Avatar

Re: cipralex..

sep 12 2011 - 17:10
kanskje ikke så merkelig alikevel da, om begge har opplevd det, men som jeg sa til legen min idag, når man leser på pakken og leser alle bivirkningene så kan psyken spille deg et puss :)

Men uansett, jeg var hos legen idag og han forklarte meg litt bedre om bivirkninger osv. og han trodde at pillene skulle funke veldig fint for meg.
Jeg er jo fullt klar over at det ikker en en "Lykkepille" , så jeg tenker ikke at jeg blir lykkelig neste måned liksom .. Men at hverdagen blir lettere for sånne stressmonstere som meg og andre med angst, det har jeg troen på :)

Så jeg håper virkelig på samme effekt som deg !
Avatar

Re: cipralex..

sep 15 2011 - 09:38
Hallo :) nå har jeg startet på cipralex og er på min 5. dag.
Jeg har vært litt svimmel, kvalm, trøtt og rar. Men ikke så ille at det plager meg, jeg ser bare på det som at kroppen min tilpasser seg. Utenom dette så har jeg plutselig begynt å våkne tidlig(positivt). Jeg føler jeg har bedre tålmodighet allerede, jeg stresser rett og slett ikke . Føler at jeg tar lettere på ting og ikke anstrenger meg for at alt må være perfekt. Enn så lenge ser jeg positivt på prosessen jeg har foran meg og kanskje få et mer avslappet forhold til meg selv og andre:) *gjeeeesp* trøtt jeg :)
Avatar

Re: cipralex..

sep 16 2011 - 14:01
Så fint at du føler deg bra!

Det er godt at angsten slipper taket litt.

Det du skriver minner om min egen opplevelse.

Skriv gjerne mer senere. Det er interessant å lese om hvordan andre opplever det
Avatar

Re: cipralex..

sep 16 2011 - 17:49
:)

Ja, det er helt merkelig da, har aldri hatt det sånn her før. Jeg er glad liksom, uten at jeg trenger å jobbe for det. Har enda ingen bivirkninger =)
Avatar

Re: cipralex..

sep 19 2011 - 12:20
Hei!

@Lulagirl:
Slik du beskriver det (ref selvmordstanker) er det nok et riktig valg av legen å tilby deg medisiner. Av medisiner mot angst er heller ikke cipramil/cipralex blant verstingene m.h.t. bivirkninger. Det kan være litt "oppstartsproblemer" (kvalme osv), men det går fort over. Da jeg prøvde det opplevde jeg også en litt rusende følelse de første dagene, men det var raskt borte.

Jeg vil uansett råde deg til å opprettholde planene om å starte i terapi, da medisiner i utgangspunktet ikke bør være noen permanent løsning. Det skal vel ideelt sett være en mellomløsning som gjør hverdagen lettere mens du bearbeider problemene. Det jeg merket av endringer som vedvarte mens jeg tok Cipralex var at jeg følte meg litt nummen. Som om jeg kunne klype meg i armen, og det føltes ikke helt likt som da jeg gjorde det tidligere. Så det setter jo et lite lokk på følelsene dine.

PS: Liker ikke akkurat å foreslå enda mer medisiner, men selvmordstanker er ganske skummelt. Så HVIS du fortsetter å tenke i disse baner inntil Cipralex'en begynner å virke skikkelig vil jeg råde deg til å spørre legen etter Sobril. Det er i høyeste grad ikke noe du skal bruke ofte (vanedannende), men i motsetning til Cipralex o.l. virker det umiddelbart beroligende

Håper du føler deg bedre snart!
Til forsiden