Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

angst om kvelden/natt spes leggetid!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

angst om kvelden/natt spes leggetid!

juni 12 2013 - 07:22
Er det noen av dere som har kjennskap til å få ganske ekkel angst når man skal prøve å sove? At man blir urolig å det kan komme et anfall ? Dem siste dagene når jeg ska ha lagt meg til for å sove så svirrer jo tankene som vanlig men merker spes en del symptomer som den klassiske hjertebanken,rask pust å kvalme eller små svimmel. Merker også at når jeg vokner om morningen så føles det ganske ekkelt for det kjennes ut som jeg drar mitt første åndedrag gjennom hele natta,nesten som panikk. Litt urven å urolig men spes det med pusten og svetting merkes om morningen.. Håper på svar :)
Avatar

Hei :)

juni 12 2013 - 10:29
Akkurat slik har jeg også det, ligger anspent og full av angst.
Alle slags tanker raser rundt i hode.

Er frykten som setter seg i oss, er så jævla drittlei denne angsten :((
Avatar

Ja

juni 12 2013 - 11:59
Jeg kjenner meg også igjen. Til meg var det som en slags feberfølelse som kom om kvelden, fikk ikke i meg nok pust og skjalv liksom innvendig. Særlig de kveldene jeg slet mye med pusten før jeg la meg så ble det første åndedraget på morgenen nesten litt sårt og ekstremt ubehagelig. Litt som du sier, at du føler du tok et skikkelig åndedrag igjen, for første gang etter hele natta.

Jeg har hatt dette i flere måneder frem til kanskje for en uke siden. Kveldene har blitt bedre, jeg klarer faktisk å sitte i sofaen sammen med min kjære og se film. Når det stod på som verst så var jeg helt utslitt halv ti på kveldene. "Orka ikke å puste mer", måtte bare gå å legge meg. Pusten min har vært det verste for meg, og ofte ble denne forverre på slutten av dagen. Etter samtaler med fastlegen, psykolog, en healer faktisk og en tankefeltssterapeut, samt mye selvstudier gjennom bøker om angst, så har jeg i hvert fall akkurat nå klart å kommet meg litt opp igjen. Det vil komme bedre tider til dere også! Det gjør det alltid. Og nedturene kommer de også, men kanskje i stadig mildere grad, fordi du vet hva dette er for noe. Les bøker om angst, kunnskap gir makt!! :)
Og vil du gå enda lengre, snu om på angsten og se på en som en veileder. Når du kjenner den kommer, hva er det den prøver å fortelle deg?
Avatar

Sliten av å puste

juni 14 2013 - 03:11
Hvis man først blir bevisst på ens egen pust er det ikke uvanlige å føle at man blir "kvelt" hvis man ikke bevisst går inn for å puste. Det er ikke noe fysisk grunnlag for denne følelsen. Under hvile vil inspirasjonen (innpusten) din skje helt uten din bevisste deltakelse ved at diafragmamuskelen ( mellomgulvet ) trekker seg sammen slik at brysthulen utvides. Når brysthulen utvides vil trykket i brysthulen senkes og luft strømmer passivt inn i lungene (fordi atmosfæretrykket blir høyere enn trykket i lungene). Det er bare ved aktiv inspirasjon ( som ved anstrengelse ) at du i tillegg tar i bruk de ytre interkostalmusklene som hjelper til med å løfte brystkassen oppover og fremover og dermed utvider brysthulen ytterligere (for å ta inn mer luft) . Det er med andre ord helt unødvendig å sitte å hyperventilere for ved veldig overdreven pusting kan du visse symptomer oppstå. Prøv å la pustingen din ligge nå, kroppen din fikser de fleste ting helt uten din innblanding, den jobber som regel best hvis den får være i fred! :)
Avatar

pusten

juni 14 2013 - 13:21
Pusten ja.... mine puste prob angående angsten er at det føles ut det er dårlig luft og samtidig så stivner på en måte blikket føles ut som et passivt press i hodet med påfølgende båtsvimmelhet. Ikke overbevist helt at det er angst men pokker heller...Må vel være angsten :-)
Til forsiden