Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

angst, helseangst panikkangst, hjelp!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

angst, helseangst panikkangst, hjelp!

okt 26 2012 - 05:08
Lurer på om noen som sliter med panikkangst, angst, helseangst, vill legge meg gjerne til som venn, trenger virkelig noen og skrive med som forstår hva jeg sliter med.
-Hilsen en meget sliten 19åring
Avatar

Re: angst, helseangst panikkangst, hjelp!

okt 26 2012 - 20:53
Hei Matsfjellheim.

Joda vi er mange som sliter med helseangst og panikkangst.
Jeg har nokk mer eller mindre haddt angst for endel ting opp gjennom mine årene, tror det startet når jeg gikk ut av grunnskolen i 1979.

Jeg har forsåvidt haddt en grei kontroll på angsten i alle disse årene selv om det har vært noen opplevelser, noen ganske tøffe :(
Men i mars 2012 for ca 7 mnd så blomstret det med bekymring og angst etter et tøft år med stress i jobb, og familiære problem.

Angsten slo seg til negative tanker om hjertefeil osv osv men etter undersøkelse på sykehus og mange mange ganger oss fastlegen og legevakt så finner dem ikke noe galt med hjerte eller lunger og mr av hode.

Problemet er at man ikke forstår det og heller velger og tro på sine idiotiske og negative katastrofe tanker, det blir som og hive bensin på bålet.:(

Nå har det for mindel gått 7 mnd siden og fortsatt så sliter jeg noe, går på zoloft og håper den snart virker litt bedre har gått på den i ca 18 dg og i følge min fastlege så skal jeg vell gå på den frem til sommeren så får vi se.

Har mange ganger tenkt og grått, hvorfor skulle dette skje jeg blei satt tilbake mange mange mange år fungere ikke for kjæresten min og barna mine, jeg prøver så godt jeg kan, dem tror at jeg er blitt mye bedre, problemet er at dem ikke befinner seg i mine sko og skjønner ikke hva jeg går igjennom..:/

Jeg har sagt til meg selv at dette skal jeg overvinne selv om det kan ta litt tid, jeg får og prakiserer selvhjelp, får medesin og samtale med psykolog og min fastlege.:)

Jeg håper du får den hjelpen du treng du er ung og har heile livet foran deg.
Bruker du noe medesin evnt ja synes du den hjelper ??
Avatar

Re: angst, helseangst panikkangst, hjelp!

okt 29 2012 - 02:55
Hei! Jeg tenkte bare å tipse dere begge om en annen lenke her inne. Her har flere skrevet om sine situasjoner. Stå på :)

http://www.sidetmedord.no/forum/angst/helseangst_noen_som_vil_prate
Avatar

Re: angst, helseangst panikkangst, hjelp!

okt 31 2012 - 03:55
Hei, takk for svar
''godt'' og se at noen sliter med nogenlunde det samme som jeg sliter med, unner ingen en slik sak og ha i livet men det er på en måte greit og ikke være alene med dette da om du forstår hva jeg mener.

går ikke på noen form for medisiner, leser på bivirkningene og får da alle, så medisiner og alle form for unaturlige ting holder jeg meg unna : ))
Avatar

Re: angst, helseangst panikkangst, hjelp!

nov 2 2012 - 18:16
Hei du.
Sliter med panikkangst og helseangst selv. Er mye bedre nå etter å ha gått igjennom en runde med tankefeltterapi. Anbefaler deg å prøve det..

Hvis det er noe du lurer på, eller vil snakke om så send meg en melding :)

S.
Avatar

Re: angst, helseangst panikkangst, hjelp!

nov 2 2012 - 20:05
Panikkangst er noe herk... Slitt med det av og på siden jeg var 14, nå 31. Jeg har også generalisert angstlidelse. Det som har hjulpet akkurat meg er en kombinasjon av psykoterapi og medisiner. Blir man skremt av å lese om bivirkninger, bør man ikke gjøre det. Lett for meg å si, men en del saker er det best å være lykkelig uvitende om enten det handler om bivirkninger eller hvor vidt man vil leve neste dag - satt på spissen. Hvilken type terapi som funker er svært individuelt. Mange anbefaler kategorisk kognitiv/metakognitiv terapi. Personlig føler jeg at det aleine ikke er tilstrekkelig, da jeg har en del i fortida som trenger bearbeiding. Her er vi veldig forskjellige. Noen har effekt av noe andre med samme problematikk ikke har effekt av.

Vil du ut av angsten uten medisiner, ville jeg anbefale å forsøke psykoterapi. Det som funker for meg heter "skjematerapi," som er en terapiform med elementer fra flere retninger. Navnet kan høres skremmende ut, men det handler ikke bare om å fylle ut skjemaer. Anbefaler ggogle.. Når det gjelder helseangst, finnes det en spesialistklinikk i Bergen. Uansett... Første skritt er å få fastlegen til å henvise videre i systemet. Dersom fastlegen ikke evner å forstå eller ta deg seriøst, så bytt fastlege om du kan.
Til forsiden