Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

angst har nemlig ikke tatt ferie, noe jeg ønsker at den skulle.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

angst har nemlig ikke tatt ferie, noe jeg ønsker at den skulle.

juli 13 2011 - 00:21
Nå i sommer sliter jeg utrolig mye med nattesøvnen. Sliter med den ellers også, men nå som alle har ferie blir det enda vanskligere å sove. Det at faste avtaler må vike for dehar ferie sliter utrolig mye på meg. Flere som har det sånn? Jeg tørr ikke å ta sovepillene mine en gang, sliter utrolig med mareritt, flaschback, vonde drømmer/minner, redsel og uttrygghet. Angsten er skikkelig ille, seff blir jo mere angst og angstanfall når jeg ikke får sove eller ikke tørr å sove. Og det er jo bare sommervikarer på hjemmetjenesten og de skjønne rjo ikke angst eller angstanfalla mine. Merker mye mer av angsten min når jeg er ute blant folk også. Hverdagen er liksom mye lettere når jeg veit at jeg skal til psykologen eller psykomotorisk fysio. , men nå erdet lenge til jeg skal til noen av dem. Angsten er jo med meg hele tiden selv om det er ferie eller ikke, mend en blir enda verre enn den er når det er feire. Ellers har jeg angstanfall annen hver dag elle rmindre, nå som det er ferieblir det flere ganger om dagen. Og jeg kan jo ikke proppe i meg piller hele tida. Jeg har fått teknikker som jeg skal gjøre hvis angsten kommer, men det funker jo bare en liten stund der og da, også er jeg pån igjen. arg...
Avatar

Re: angst har nemlig ikke tatt ferie, noe jeg ønsker at den skulle.

juli 13 2011 - 14:17
huffda :( Har slitt en del med søvnen i sommer pga. varmen. Kan det være én av grunnene til at du sliter mer med søvnen? Kan det hjelpe om du åpner vinduer og/eller slår på vifte? Høres vel banalt ut, men KAN jo hjelpe. :P
Avatar

Re: angst har nemlig ikke tatt ferie, noe jeg ønsker at den skulle.

juli 13 2011 - 15:47
nei, er ikke varmen som sliter med min søvn gitt. Sliter med søvnen hele tiden, men blir mer av det når det er sommer og jeg veit at det ikke er så lett å ta kontakt med de faste som er hos meg, fordi det er ferie. Masse sommervikarer som ikke harpeiling på hvem jeg så vidt er og hva jeg sliter med. Men også fordi flashbackene fra traumatiske opplevelser kommer mere frem når jeg er mer aleine.
Avatar

Re: angst har nemlig ikke tatt ferie, noe jeg ønsker at den skulle.

juli 14 2011 - 18:30
Føler veldig med deg, selv om det nok er en mager trøst for din del som er oppi situasjonen nå. Var der selv for noen år siden, var helt ubeskrivelig vondt. Nærmeste pårørende har virkelig vært redninga mi, og når han er på ferie og utenfor dekning er det forferdelig. For da har jeg ingen selv den dag i dag. Men han har ikke vært utenfor dekning når han vet at jeg ikke har noen reserve. Ellers så har vi tatt opp disse tingene på ansvarsgruppemøtene og vi har lagt press på psykiatriske sykepleierne om å ta mer ansvar og få på plass vikarer. For man har rett på å få hjelp selv om det er ferietid for de man har ellers i året. Har du ansvarsgruppe e.l. rundt deg? Også blitt rådet at man kan kontakte legevakta om man ikke har andre å kontakte og angsten er for sterk til at man klarer håndtere den selv. Må vel være bedre enn å gå på veggen. Selv har jeg ikke, til dags dato, hatt bruk for den (siste løsninga, som jeg kaller den) løsninga enda. Men har kontaktet vakttlf der psyk.pl. har sin base og nærmeste pårørende. Kanskje hjemmetjenesten/hjemmesykepleien hos deg har vakttlf der de har mer peil på angsttilfellene? Selv om de ikke vet hvem du er (enda), så vil de vel få vite det om de loggfører og prater med deg flere ganger. Håper på det beste for deg. Lykke til! :)
Avatar

Re: angst har nemlig ikke tatt ferie, noe jeg ønsker at den skulle.

juli 14 2011 - 23:13
Ja, vi har ansvarsmøte hver 3 mnd. Men må nok ta opp denna sommern litt tidligere med dem enn å vente helt til september. Det jeg har på natt som jeg kan kontakte er Hjelp24(trygghetsalarm) og vakt telefon til hjemmesjukepleien, men dem er bare 2 stk hele natta i hele kommunen, og kommunen min er ganske stor. Og jeg kan ringe legevakta, men der pleier jeg som regel ikke å bli tatt på alvor eller så sier dem bare at jeg kan ringe akutt teamet dagen etter. Så det hjelper meg lite. Men heldigvis så er de på hjelp24 best på å forstå angsten og angstanfall mine når jeg får dem om natta. Selv om jeg ble litt redd etter det kraftige jeg hadde natt til i går. Da brukte dem nesten en time før dem kom til og skjønte at jeg ikke kalrte å røre meg for å ta telefon. Han fyren som prata over høytalern på alarmen skjønte nok ikke at det var alvorlig. så jeg lå med et krampeangstanfall i nesten 1,5 time. Når det kom folk fra hjelp24 så dem jo at det avr ganske alvorlig. Så trur nok at dem rykke rlitt fortere ut hvos jeg får det igjen. Får håpe det det. Så nå er jeg så redd for å ligge i senga mi, redd for å få nytt anfall, så nå ligger jeg på en madrass i stua like ved alarmen.Får gjøre det noen dager, til jeg føler emg litt tryggere. Utrolig slitsomt når det skal være sånn. Er så lei alle de panikkanfallene som kommer sånn plutselig uten forvarsel.
Til forsiden