Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

angst for sykdom

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

angst for sykdom

des 30 2012 - 12:07
Hei alle:-) har i 7 mnd vært plaget med svinmelhet. Kom etter en to dagersfest. Har hatt det hver dag hele tiden. Dette førte til at jeg ble litt redd og nedstemt og ble oppmerksom med alt som skjedde med kroppen min. Har tatt mr av hodet og masse blodprøver alt bra. Har i de siste mnd hatt masse rare symtomer som prikking , stikking og vibrering i hele kroppen. Vært hos to nevrologer som sa alt var bra. Klarer ikke stole på de for symptomene er så sterke. Føler jeg blir fort sliten og dette tærer på. Kjennes ut som det er maur i beina og noe Om kryper i fjeset. Noen som har følt ddette før? Er livredd for å ha en nevrologisk sykdom og det er alt jeg har fokusert på i to mnd.

Takk:-)
Avatar

angst for sykdom

jan 8 2013 - 00:52
Angst for sykdom er et av angstens mange ansikter. Og da gir mange kroppslige symptomer.
Hos meg artet det seg som svimmelhet, følelsen av å miste førligheten i beina, stramme muskler, problemer med magen, brystsmerter, stikninger i hode og ein vibrerende følelse i kroppen innimellom. Gjekk lenge og prøvde å klare meg med berre samtaler hos psykolog, men ettet 8 mnd bestemte eg meg for å bruke tabletter og samtaler. Har fått bedre kvardager og mindre helseangst, og med dette håper eg å kunne jobbe meg opp av hengemyra. Føler allerede at eg er på rett vei.
Har hatt angst for mange år siden og klarte å jobbe meg utav da og derfor veit eg at eg skal klare da denne gongen og.
Stå på, der er et lys i enden av tunnelem.
Mvh Annasofia
Avatar

helseangst

jan 9 2013 - 23:02
Jeg har også helseangst. Jeg er sykepleier og det er ingen god kombinasjon.. Det er bare helt grusomt.. Jeg klarer ikke være objektiv og identifiserer meg med pasientenes symptomer og diagnoser. Jeg kan kjenne meg igjen i mange av symptomene og blir livredd for at jeg har sykdommen. Kroppslige plager blir fortolket til noe alvorlig og veldig farlig. Jeg er ikke storforbruker av helsevesenet (slik mange tror hypokondere gjør...) tvert om er jeg veldig alene om angsten og er livredd for å gå til spesialister, leger, undersøkelser etc.. Det jeg er mest redd for nå er smittomme sykdommer som HIV. Jeg har også vært veldig redd for MS, ulike kreft typer etc. Det å ha helseangst er så grusomt. Man bruker så mye tid av livet til å være redd for å være alvorlig syk...selvom man kanskje ikke er det.. Jeg har gått til psk i ett år og vært en gang i Bergen på hypokonderklinikken. Det er et fantastisk bra tilbud. Bare så inderlig synd det ikke er flere slike tilbud andre steder i landet.. Litt langt for noen å reise.. Jeg har hatt god hjelp av å lese bøkene til Wilhelmsen, og jeg tror det er lys i tunnellen. Det hadde vært fint å hørt om andre sine opplvelser med det å ha helseangst. Jeg liker forøvrig ikke ordet "hypokondri"...det er et sjelsord og er forbundet med masse fordommer.
Avatar

helseangst

jan 9 2013 - 23:06
...i tillegg vil jeg si at jeg kjenner meg igjen i ALLE symptomene du beskriver.. Jeg får slike symptomer når jeg har angst. Når jeg har det bra gir plagene seg..
Til forsiden