Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

angst for høye lyder

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

angst for høye lyder

des 31 2012 - 20:52
nyttårsaften er i gang, og hører det smeller utenfor husene her. og fine farger som spraker rundt om kring. og mye mer blir det jo lengre på kvelden en kommer. alle er glade og de små gleder seg utrolig til rakettene klokka 12. her sitter storesøster på 20 år og gruer seg som alle dyrene gjør. den uventete og høye smellen som plutselig dukker opp får nervene til å spenne seg, og hjerte til å løpe løpsk. og angsten godter seg for å ha klart å erobre meg igjen. 1-0 til angsten. jeg er livredd de rakettene og lydene jeg hører når jeg sitter inne, og det kun er noen få. hvordan blir det da å stå ute og de sendes opp rett ved siden av meg. foreldrene mine skjønner ikke at det faktisk er sant, og et stort problem, så de tuller med det hele tiden. de to små vet ingenting, eller de veit jeg ikke liker den høye smellen, men de tar også bare å ler å tuller med det. også er søskenbarnet til stefaren min her, og veit ingenting, også kommer det et vennepar av mamma hit med jenta si som skal være her og se på rakettene. helt uvitende om min angst. så dette skal bli en veldig morsom dag/kveld/natt kjenner jeg. bare det at vi skal ha masse besøk, som er totalt uvitende, trigger angsten, og jeg får angst for angsten, noe som da ihvertfall gjør så jeg får angst.

noen som har det likt, og kan gi meg noen råd om hvordan jeg skal takle resten av kvelden ?
Avatar

Angst for høye lyder

des 31 2012 - 22:48
Hei.

Jeg har også angst for høye lyder. Men jeg er også veldig redd for fyrverkeri og skadene de kan forårsake. Tenker på om en treffer huset eller kommer inn vinduet og det begynner å brenne og sånn. Jeg skvetter hele tiden av lydene ute, hittil har det gått sånn "greit". Men nå var det nettopp noen veldig høye smell i nærheten. Jeg skvetter og kjenner det i hele kroppen og hjertebank, som du sier.

Jeg kan gi et råd til deg. Jeg sitter med hodetelefoner med musikk på, så jeg hører ikke alle smellene og det gjør jo at jeg ikke skvetter så mye. Men kan jo ikke ha på for høyt heller, så jeg ødelegger ørene. Sånne ørepropper, sov i ro eller hørselvern kan kanskje hjelpe litt? Du kan jo bare si at du vil beskytte ørene, de som ikke vet om angsten behøver jo ikke å vite den egentlige grunnen. Vet ikke om så mange råd å gi deg. Jeg er alene og slipper heldigvis å forholde meg til andre nå, men er redd og gruer meg til midnatt. Håper du klarer deg igjennom det og ønsker deg masse lykke til :)

PS: Kom på nå etterpå hva jeg pleier å gjøre når jeg har helt panikk og er ute blandt folk (og ellers når det er krise). Jeg prøver å bare tenke på pusten min og fokusere all energi på det. Puste dypt inn og ut og bare tenke på det. Det gjør at jeg "glemmer" litt å være redd og ha panikk.


Avatar

endelig overstått

jan 1 2013 - 02:07
endelig er rakettene ferdig for i år. bare 365 dager igjen. det var virkelig skummelt. og jeg sto et lite stykka alle de andre og kjempet imot tårene. lillesøstera mi ble også veldig redd. så jeg var ikke så veldig treig med å gå bort til henne når hun nesten begynte å gråte, og lurte på om hun kanskje ville bli med inn å se de gjennom vinduet istede. og hun var ikke akkurat vond å be. så da hadde jeg en super unnskyldning for å stikke av. og komme meg innendørs og holde for ørene å sitte i vinduet å se på de sammen med lillesøstera mi og katten.
Avatar

Ikke stikk fra problemet.....

jan 1 2013 - 12:43
Jeg har pressa meg ut og gått rundt folk og raketter i håp om at skrekken skal gi seg. Flasha og strei å hadde det fælt de åra det sto på, men nå er det mye bedre.
Du blir ikke kvitt en skrekk ved å sitte inne og å prøve å unngå den.... Jeg vet at det er vanskelig, men det går ann... Jeg har selv flykta ut fra Kiwi pga den bjella som ringer etter flere folk til kassene..

Godt nytt år foresten :)
Avatar

noen ganger...

jan 1 2013 - 14:31
Hei Solivente.

Jeg vet du mener godt, men alle er ikke alltid klare for å ta det steget ut i nyttårsnatten. Hvis man er alene eller mangler støtte fra de rundt seg kan det bli helt umulig når man er fyllt med angst og panikk fra før. Man må også være mentalt innstillt på det og det krever ofte litt forberedelse.
Jeg mener ikke å stikke av fra problemet ved å stenge meg inne og er fullt klar over at det virker forsterkende på angst. At man stenger seg selv inne i en ond sirkel. Akkurat nå er jeg inne i en veldig dårlig periode og angsten som jeg tidligere har blitt kvitt, nettopp ved å eksponere meg for den, har kommet tilbake veldig sterkt på noen områder. Akkurat nå er ikke tiden for meg å eksponere meg for fyrverkeri, når jeg knapt nok tør å gå ut av døren fra før. Da gjør jeg det bare vondt værre og det vil jeg ikke. Jeg kom meg igjennom natten ved å ha på litt musikk på øret så lydene fra fyrverkeriet ikke var så kraftige og jeg hadde det fint uten nevneverdig angst. Jeg er fornøyd med det :)

Tipset med å bruke ørepropper/sov i ro når man er i situasjoner med høye og skarpe lyder har hjulpet meg mye i flere år. Det demper lydene men fjerner de ikke helt. Jeg erfarer at jeg ikke skvetter så kraftig at det kjennes ut som om hjertet skal stoppe hver gang. Og det kan hjelpe en til å vende seg til lydene og slippe angsten for de. Noe som hjalp meg når jeg ble kvitt angsten tidligere.
Jeg syns det er kjempe bra gjort av deg at du har klart å bli kvitt angsten og nå tør å gå ut i nyttårsnatten :) Det er en stor og fantastisk prestasjon. Og det er bra at du sier ifra om det å ikke stenge seg inne i en ond sirkel, men bryte ut av den. Jeg tenkte på det i går når jeg skrev det innlegget, at det kunne oppfattes som å stikke av fra problemene. Men jeg gadd ikke å gå inn på det da jeg bare ville dele de rådene jeg hadde å gi der og da siden jeg satt med et tilsvarende problem. Og jeg var lat :P

Tilslutt må jeg innrømme at jeg aldri har vært noen fan av fyrverkeri av mange andre grunner enn støyen de medfører. Dette farger nok mer eller mindre (u?)bevisst alle mine uttalelser hva angår fyrverkeri :D

Avatar

Skjønner

jan 1 2013 - 18:34
godt hva du mener og at det liksom kjennes helt umulig ut. Er man redd så blir det jo sånn at vi griper etter en kjapp løsning, er jo normalt det. Akkurat som jeg har mine triks for å ikke forsvinne for langt inn i flash, sånne løsninger er nødvendig. Men helhetlig sett så er jo det å stikke fra et problem ingen løsning.

Jeg vet ærlig talt ikke hvorfor jeg har kommet over det, jeg får fortsatt reaksjoner når det smeller men det roer seg fort. På en måte har jeg blitt forbanna tror jeg, drit lei av å være redd og bare gått på, å det har funket. Og jeg har gjort dette helt på egen hånd, så det nytter selvom man ikke har støtte :)

Jeg skal ikke ha raketter ved neste nyttårsfeiring, da skal jeg ha lyslykter som kan sendes opp, tror det er kjempefint :)
Til forsiden