Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Zoloft erfaringer?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Zoloft erfaringer?

april 28 2016 - 21:05
Jeg teller på knappene. Har lyst til å klare meg uten, men jeg vet sannelig ikke.

Fluoxetin/Fontex la jeg på meg 15 kilo av. Hadde god effekt og kiloene forsvant da jeg sluttet på de. Dette er mange år siden og jeg har stått på de i to omganger ( ble like tykk hver gang)

Cipralex hadde god effekt men i høst fikk jeg noen utrolig ekle hjerterytmeforstyrrelser og sluttet på dem.

Nå er jeg uten noe.
Avatar

Re: Zoloft erfaringer?

april 29 2016 - 16:12
Hei
Jeg har hatt god effekt av zoloft. Lite bivirkninger, (med unntak av i oppstarten) og føler at den holder meg stabil, slik at jeg ikke går helt ned i kjelleren. Eneste som er med zoloft er at den skal trappes gradvis opp, og man må gjerne opp en god del.
Avatar

Våren2016

april 29 2016 - 20:00
Da er vi i samme båt - jeg har resept på Cipralex dråper i lomma, men har så lite lyst!!!! Dråper fordi jeg hadde en oppstart fra helvetet på Efexor for et års tid siden - unner ikke noen den erfaringen. Sluttet etter et halvt år. Med dråper kan jeg begynne så smått at bivirkninger forhåpentligvis ikke tar livet av meg.

Er pisse redd for at det ikke skal virke, at jeg skal legge på meg, at det blir verre enn jeg er nå (klamrer meg fast i hverdagens rutiner) - i det hele tatt........

Har du bestemt deg nå?
Avatar

Klarer ikke bestemme meg..

april 29 2016 - 20:04
Samme som deg Hjortehund; redd for å legge på meg av zoloft, redd for å ikke kunne slutte på dem, redd for andre bivirkninger osv osv.

Jeg er et skritt nærmere for jeg har hentet pillene på apoteket.
Avatar

Takk Stella2010

april 29 2016 - 20:06
Legger du på deg av zoloften? Jeg la på meg den gangen jeg gikk på Fluoxetin men ikke på cipralex.
Avatar

Ikke brukt Zoloft

april 29 2016 - 22:42
Har bare brukt Efexor et halvt år - sluttet 1.februar og har levert inn hauger av de på apoteket :)
Avatar

Re: Zoloft erfaringer?

april 30 2016 - 08:06
Hei
Nei, la ikke på meg av zoloften, gikk heller ned en del i starten, før det stabiliserte seg.
Avatar

Takk for svar igjen

april 30 2016 - 10:17
Det å ta et valg er ikke så lett lenger. Jeg har vært av og på SSRI i årevis.

Jeg legger dere til som venner:)
Avatar

Re: Zoloft erfaringer?

aug 29 2016 - 09:34
hei. dere som har trappet opp zoloft.
Jeg begynte på 25mg for to uker siden og trappet opp til 50 for en uke siden. har så uroligheter/ angst i kroppen og dårlig mage, null energi osv. får angst med en gang jeg skal ut døra.
er dette normalt i starten? tar det lang tid før bivirkningene gir seg? :)
håper å svar:) ikke skrem meg :P
Avatar

Zoloft

aug 29 2016 - 21:55
Hei . Brukte forskjellige antidepresiva før jeg falt ned på den som funket for meg ,opptrappinga gikk veldig bra men kunne kjenne i litt uro i enkelte sammenhenger, var over 3 år på det man kaller full dose og da 200mg . Etterhvert som det gikk noen år begynte jeg å tvile på effekten , ikke nødvendigvis på grunn av at jeg hadde mye angst , men på grunn av at jeg følte meg litt dårlig oppfulgt . Jeg ba etterhvert om et blodspeil på zoloft som psykolog tok med resultatet av til psykiater hvorav psykiateren ikke trodde den medisineringa jeg var på funka lenger. Nevner dette slik du krever oppfølging av din lege , litt mange leger som kaster medisin etter deg og ikke tar oppfølginga. Når det gjelder det du skriver , så føler jeg at du har lest pakningsvedlegget ?? At du i en stressa , vanskelig og vond tid "kjenner etter ekstra" er vel også noe som muligens du som meg opplever når skuldrene er høye, nakken stiv og pusten urolig :) Er ikke lege men bygger på erfaringer over mange år.De bivirkningene som enten er av medisinen eller det at du "forventer" en reaksjon når du trapper opp medisinen tror jeg at du vil føle kommer bort etterhvert som medisinen fungerer som den skal og gir deg mer spillerom til et "normalt" følelsesliv som ikke bare omhandler den jævla angsten. Det å finne sin oase, den plassen man føler harmoni og trivsel , er den plassen du skal bruke nå . Blir så mye ord og lite sagt her men mener det ovenfor . Skulle du derimot kjenne på ubehag etter en tids bruk så er det tilbake til lege å forsøke noe annet :) Lykke til , dette går bra :)
Avatar

Re: Zoloft erfaringer?

aug 29 2016 - 22:26
Hvorfor er dere så redde for å begynne med medisiner?
Var det en gang jeg også, men å ha det jævlig er hundre ganger verre. Så jeg sier takk og ja takk.

Var fornøyd da jeg gikk på zoloft. Dvs, jeg var nok ikke oppe i riktig dose, men måtte bytte da zoloft plutselig ikke var å ta tak i. Nå går jeg på Venflaxin (efexor) og min journalansvarlig har kommentert at jeg ser og høres blidere ut enn før. Det har jeg forsåvidt merket selv også.
Har vært innom cipralex også, men dosen de ville at jeg skulle prøve meg på var ikke jeg fornøyd med.
Avatar

Hei marvir00

aug 29 2016 - 22:43
En stund siden jeg har vært innom her, gikk inn nå og så et av innleggene mine fra i vår var øverst igjen.

Til deg marvir00; ja, kvalme, svimmelhet, litt økt angst var jeg plaget av både da jeg startet på 25 mg og da jeg trappet opp til 50 mg. Jeg følte meg ordentlig syk og jeg hadde allverdens med tid til å kjenne etter ( jeg var den gang sykmeldt fordi jeg hadde gått på en kjempesmell). Jeg dro på ferie i juni på 50 mg zoloft. Trappet ned til 25 mg i juli og merket ingenting!! ( var da i 40 prosent jobb igjen). Nå er jeg på vei videre opp på 25 mg zoloft, har litt angst nå og da, men jeg er på laveste dose og da.

Så; hold ut! Bivirkningene gir seg. Er du som jeg var så er du ekstra sårbar nå pga angsten du har stått i før du fikk medisiner. Håper du har en god lege/ psykolog i tillegg!

Klem fra ei som har vært av og på antidepressiva i lave doser pga angst Og panikkangst i ca tjue år og enda er i normal jobb, har normal familie med normale barn osv;))
Avatar

Re: Zoloft erfaringer?

sep 26 2018 - 14:26
Jeg har nettopp begynt på Zoloft. Føles som om jeg har fått livet tilbake. Paradoksalt nok er litt redd for å være blid og fornøyd. Angsten var så intens de siste ukene at jeg ikke klarte å tenkte på noe annet. Selv om jeg gikk i jobb og fungerte utad. Trodde jeg skulle bli gal når som helst. Når det toppet seg ville bare ringe til ambulanse og bli innlagt.
Min største angst er at jeg har en alvorlig psykisk lidelse. Uten noe grunn. Ble etter hvert redd tankene mine og alt. Har ikke vært hos psykolog ennå. Har time snart. Alt startet med at min mor døde av kreft og jeg utviklet helseangst og panikkanfall.
Om Zoloft, så har jeg bare litt kvalme som bivirkning foreløpig. Litt dårlig mage men det ser ut som det stabiliserer seg. Var så dårlig i magen fra før av. Angsten er mye lettere å jobbe med når den kommer.
Kommer svært lite nå ift før. Tror jeg har hatt moderat depresjon en stund egentlig og føler mer glede nå.
Er bare helt i starten av behandlingen så får se hvordan det kommer til å gå videre.
Avatar

Zoloft

sep 28 2018 - 07:36
Jeg har gått på zoloft i over 2 år, og det har funket kjempe fint for min del. Ingen bivirkninger, verken når dosen økte eller ved nedtrapping.
Avatar

Re: Zoloft erfaringer?

okt 9 2019 - 09:09
Hei,
Jeg vil anbefale følgende nettside: Der vil du finne all informasjon om zoloft, det hjalp meg å takle problemet mitt.

Det er bra at du deler av din erfaring, men vær snill å gjøre det i vennetjenesten da det ellers bryter mot våre restriksjoner for siden vår.
Mvh Admin.
Avatar

Hei ja

okt 9 2019 - 13:01
Omlegging av kosten og livsstil/trening.
Avatar

Zoloft

okt 26 2020 - 11:24
Hei alle sammen
Er ny bruker her .
Sliter mye med Angst , uro og deperisjon ..
Har diagnosen PTSD .
Har prøvd cipralex ,men følte ikke denne hjalp meg noe ,- før det prøvde jeg Fontex (dette for endel år tilbake ) uten særlig effekt ..
Prøvde også som jeg ser noen andre av der har nevnt Efexor noe jeg fikk mindre god opplevelse med !! Deretter prøvde jeg Brintellex ? Denne fikk jeg masse kløe og allergisk reaksjoner av og har nå fått utdelt Zoloft Puh føler lista ble lang og nå har jeg skikkelig angst for å begynne med Zoloft da jeg har så dårlig opplevelser med overnevnte ..
Har hentet dem på apoteket , men sitter med brukket bein nå og orker ikke tanken på mere ubehag som bivirkninger ..
Lurer på om noen har fått mareritt på nettene av disse og mere angst ?
Håper noen har erfaring og kan gi meg noen svar... ?
Føler meg ganske apatisk og desperat .
Mistet min kjære pappa i år og sliter veldig og klarer/orker ikke tanken på å komme meg ut ..
Avatar

Re: Zoloft erfaringer?

juli 19 2022 - 19:38
Reseptfri antidepressiva - https://tonzes.com/deprno.htm
Jeg har brukt Restilen i mange år. Tar de for angst og depresjon. For meg så er Restilen helt fantastisk. Restilen sørger for at jeg klarer å holde hodet over vannet og at verken angsten eller depresjonen blir for overveldende for meg og tar fullstendig over hverdagen.​​​​​​​
Til forsiden