Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Xanax?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Xanax?

mai 16 2017 - 11:43
Hallo.
Er en gutt på 20 som bor i San Diego området i California, og har den siste måneden opplevd veldig kraftig angst angående hjerteproblemer. Ble plukket opp i ambulanse først for en måned siden, og siden den gang har jeg vert på emergency room en gang til, hvor legen sa jeg hadde GAD. Han ga meg en medisin som heter xanax, og jeg lurte på om noen her er erfarene med det, når jeg er veldig skeptisk til piller, spesielt fra Amerikanske leger i forhold til psykiske medikamenter.

Takk på forhond

EDIT: Jeg har også hatt veldig kraftige hjerte palpitasjoner (hjertet hopper over mange slag) som forsterker angsten veldig, tips til endringer i kosthold osv. for palpitasjoner hadde også vært veldig fantastisk!
Avatar

Heisan

mai 17 2017 - 02:19
Forstår veldig godt situasjonen din & hvor jævlig det er & vet alt om hvor jævlig det er med hjertet og følelsen en får av det. Personlig skulle jeg ønske jeg kunne få xanax (xanor i norge), men det skal godt gjøres. Men hvis jeg var deg ville jeg nok heller spurt etter noe lavere virkemiddel som valium eller lignende, det blir litt i overkant å starte rett på noe av det sterkere.
Men om spørsmålet ville blitt xanax vs ssri ville jeg gått for xanax, er lengre dokumentasjon på det enn masse annet vi er test kaniner for og ikke vet hva som skjer i lengden.

Men hvis du har litt vilje for å trene så kanskje starte i det små med beroligende så hjertet holder seg mer "rolig", så kanskje det løsner seg godt ved å nedtrappe samtidig som du trener,trening styrker jo hjertet. En annen ting en må passe på med medisiner generelt er grapejuice, bare sånn i tilfelle du ikke er klar over det. Effekten av grapejuice og medisiner er sterkere enn blanding med alkohol. Ikke mange som vet & desverre ikke mange leger tror jeg som sier det, men er vel kanskje av andre grunner og selvfølgelig, men greit å vite konsekvensen av det dog få ikke liker det så godt.

Kjemikaler er kjemikaler og tar du noe hver dag over en periode blir du avhengig psykisk uansett. Klarer du å prøve deg uten medisiner er det selvfølgelig det beste. Men går du ruten med medisiner så gjør det kortvarig & hvis du har ork så gå eller tren så du holder hjertet gående uten at det føles altfor anstrengt ut & gradvis trapp ned så kanskje det føles bedre.

Angst er vanskelig å ha en fasit på, trenger ikke komme fra noe, noen har det latent, mens andre har opplevelser i livet & det kan ligge i underbevisstheten. Hvis du har opplevd noe spessielt i livet så kan det være god hjelp å snakke med noen i og for seg selv.

Håper noen kanskje kan komme med råd til kosthold, da det er en bit jeg mangler å lese mer om, men trening, kosthold & noen nære er nok et stort steg i riktig retning.

Håper du finner ut av det & helst slipper medisiner av noe slag, men til syvende og sist så må man nesten bedømme selv hvor ille det er da du vet bedre enn noen andre.

Ønsker deg god bedring & at ting løsner seg.

Avatar

Re: Xanax?

april 7 2019 - 17:15
For meg fungerte Xanax på omtrent samme måte som Vival, men fikk en del hull i hukommelsen av den ser jeg nå i ettertid, som jo er utrolig kjedelig.
Avatar

Hei

mai 14 2021 - 15:47
Uansett om det jeg skriver ikke hjelper deg med ditt problem vil jeg anbefale deg boken Kinastudien.Boken er om kosthold og helse.Anbefaler deg å lese boken og vurdere den selv.Nærmest uansett hva man skriver om er det oftest uenighet.Anbefaler boken på det sterkeste.Vil ikke skrive mer om boken som svar til deg til deg ,fordi jeg er redd for å bli oppfattet som SPAM skriver.
Til forsiden