Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vurdering hos en annen lege - leamus

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Stoler du mer på internet enn din egen lege?

juni 21 2019 - 19:33
Et godt tips er å slutte å google denne sykdommen.

Når vil et svar være godt nok for deg tenker du selv? to fastleger finner ingenting som tyder på denne sykdommen , du har til og med fått henvisning til MR.

Men du søker stadig svar på sosiale medier som vil bekrefte at du har denne SVÆRT sjeldne sykdommen (150 nordmenn av 5 millioner ) med bakgrunn av leamus og diffuse kramper i beina?

Avatar

Rogajente

juni 21 2019 - 21:25
Du har nok dessverre mye rett i det du skriver. Det er som om angsten biter seg fast i meg. Jeg vet snart ikke hva jeg skal gjøre lenger. Det er forferdelig slitsomt å gå rundt daglig å frykte dette. Det blir en ond sirkel. Leamusen og muskel smertene gjør at jeg blir stresset og nervøs. Er jeg stresset og redd får jeg sikkert enda mer leamus. Jeg vet jo også at ALS er en sjelden sykdom, men samtidig sniker frykten seg på, jeg kan jo bare være veldig uheldig å få den
Avatar

Re: Vurdering hos en annen lege - leamus

juni 21 2019 - 21:38
Hva med å gå til legen din og spørre om han er enig i at du har tilstrekkelig symptomer på helseangst (eller eventuelt noe annet), så du ev kan få behandling for det i stedet for å jakte en ALS-diagnose som det ser ut til at legen ikke frykter at du har.
Avatar

Re: Vurdering hos en annen lege - leamus

juni 21 2019 - 22:25
Fastlegen min anbefalte meg å søke kognitiv behandling hos psykolog, men hun hadde ingen å henvise meg til, så da må jeg undersøke litt selv. Men hvor lenge kan man gå med leamus, før man kan føle seg trygg på at det ikke er noe skummelt på gang? Nå har dette hengt i kroppen min i snart to måneder.
Avatar

Re: Vurdering hos en annen lege - leamus

juni 21 2019 - 23:04
Støtter forslaget om å behandle angsten. Er litt usikker men kanskje det finnes noe lavterskeltilbud i nærheten?

Men en lege må jo ha kontakter å henvise deg til? For meg kvalifiserer du til behandling. Dette har en stor innvirkning på livet ditt.

Angående hvor lenge før jeg ville hatt en ny vurdering av musklene så hadde det vert avhengig av om det er noe jeg vil gjøre men som musklene mine hindrer. Hadde det gjort at jeg ikke kunne jobbet for fullt for eksempel.

Hadde jeg fungert bra på tross av leamus så tror jeg det hadde vert årevis før jeg hadde blitt bekymret.
Avatar

Re: Vurdering hos en annen lege - leamus

juni 23 2019 - 08:23
Jeg blir så lei. Det napper og rykker i leggene, skal det aldri slutte? Når jeg ligger i sengen, så kommer det med en gang. Prøver å stramme muskelen for å se om det stopper da. Noen ganger gjør det og andre ganger ikke.
Avatar

Re: Vurdering hos en annen lege - leamus

juni 23 2019 - 16:32
Flere her med angst mot ALS og med leamus og generelle muskel smerte symptomer? Opplever at høyre lårmuskel kjennes vond og spent. Kan ikke huske å ha gjort noen bevegelser som kan ha fremprovosert dette. Prøver å tenke at jeg har gått og spent meg men de vonde tankene er der. Har ingen å snakke med og jeg går rundt og bare vil grine.
Avatar

Re: Vurdering hos en annen lege - leamus

juli 7 2019 - 01:43
Har ikke legen gitt deg liste over tilgjengelige psykologer?

For å finne de kan du søke etter 'avtalespesialist helsenorge', så finner du link til nettside med oversikt over tilgjengelige i din region.Det skal også være mulig å ringe for å høre angående ventetid hos psykologene, jeg mener det også var via helsenorge. Jeg fikk iallfall et nr fra legen min en gang, men jeg har glemt hva det var. Du kan sikkert ringe de for å høre, eller spørre legen din.

Jeg har opplevd at ikke alle leger kjenner den informasjonen, og at de i andre enden av nummeret jeg ringte både har kunnet hjelpe, og sagt at det ikke er en mulighet, så det er litt forvirrende, men ville bare nevne det i tilfelle noen sier nei/ikke vet, så kan det være lurt å dobbeltsjekke.

Leamus er ikke uvanlig ved stress/angst. Det kan også henge sammen med vitamin-/mineralmangel, men det regner jeg med at lege har sjekket.

Kanskje det hjelper å lese om en annen med lignende erfaring: https://www.sidetmedord.no/Forum/Angst/Fremdeles-leamus-ikke-lenger-ALS-angst
Avatar

Hei

juli 7 2019 - 02:03
Altså du trenger psykiatrisk hjelp.hvor mange år har du tenkt å bruke på leamus en sykdom som de rundt deg ikke tror du har Als.Hvor mange flere undersøkelser trenger du egentlig?jeg tror det aldri hadde blitt nok for deg siden du i tillegg googler rundt.Kroppen vår gir signaler hele tida og leamus er normalt.De fleste har rykk du beskriver.Jeg må bare si det som det er for ditt eget beste Du har helseangst og trenger psykiatrisk hjelp.Jeg håper du bruker heller tida og tenker på det hvordan du skal prate mer med legen din om dette om behandling istedet alle disse undersøkelsene som tydeligvis ikke bekrefter din teori.Dette preger livet ditt i stor grad og du tenker på dette hele tida til og med på poster merker man hvor mye du sliter med dette.Prat istedet med legen din om hvilken hjelp som kan være bra for deg.Jeg håper virkelig dere finner ut av dette her for det virker dette preger hverdagen din i stor grad.
Avatar

Re: Vurdering hos en annen lege - leamus

juli 7 2019 - 11:41
Jeg er klar over at jeg har en del helseangst, men jeg sitter ikke å tenker på dette hele tiden, allikevel kjenner jeg tydelig leamus. Nå har jeg merket litt mindre leamus i legger og lår, men nå har det satt seg i tommelen, av alle steder. Når jeg slapper av i hånda, ser jeg at tommelen vibrerer. Hva kommer dette av? Jeg klarer ikke tro at det kun kommer av angst?
Avatar

Re: Vurdering hos en annen lege - leamus

juli 7 2019 - 20:17
Da må du ta det opp med lege. Igjen, leamus kan opptre på de merkeligste steder i forbindelse med angst, og det trenger ikke være sånn at du kun kjenner det i samme øyeblikk du har redselsfulle tanker om egen helse. Det kan like gjerne trigges av noe underbevisst.
Avatar

Hei

juli 8 2019 - 00:35
Her er jeg helt enig med gummihjerte.Angst er psykisk men den kommer frem veldig fysisk og det på mange måter.du kan jo tenke deg hvordan det hadde vært for deg hvis du falt om og hyperventulerte på gata.Det har skjedd meg.Derfor sier jeg til deg du trenger ikke å tenke på angst for at du skal reagere slik som gummihjerte skrev kan være underbevisst.Jeg bare lurer på en ting hva er det som skal til for at du skal roe deg med det at du mest sansynlig ikke har Als slik det virker de undersøkelsene viser før el senere må du akseptere det når undersøkelsene er greie.Leamus er normalt.De fleste menneskene har det.Angst er aldri bare angst for det kan hemme mennesker alvorlig og angst er veldig fysisk.Jeg lurer bare på hva som skal til hvor mange flere undersøkelser trenger du?
Til forsiden