Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vondt øverst i magen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vondt øverst i magen

des 18 2019 - 15:01
Hjeeeeelp!! EE det noen her inne som sliter med smerter øverst i magen pluss rundt nederst i ribbeina! Har hatt dette i 1 år nå! Pluss når jeg bøyer meg så får jeg veldig ofte ekstraslag som suger seg langt oppe i halsen? (Hvorfor når jeg bøyer med?) disse magesmertene blir værre ves fysisk aktivitet. Blir svimmel å tungpustet. Har masse ekstraslag hele tiden! Å etter derre blir det vondt øverst i magen!! Tørr ikke trene å bruke meg hardt pga dette! Har vært til div undersøkelser uten å funnet no! Fatter ikke. Tungpusthet kan man få det va at det rett å slett er så stramt å jævlig i alle muskler nedover mage å bryst?
Avatar

Re: Vondt øverst i magen

des 18 2019 - 17:02
Stress/angst kan skape luft i magen, luftsmerter er/kan være vondt og tykktarmen (tror det var den) og magesekken ligger ikke langt under hjerteposen på venstre side.
Jeg er ikke fagperson på emnet, men om jeg husker riktig fortalte en lege at en kan få ekstraslag av en luftig/oppblåst mage. Er vel ennå mer sannsynlig i samband med å bøye seg fremover i tillegg?!
I tillegg kan spenninger i magemuskler sikkert fremheve symptomene.
Som vanlig ved angst og redsel; det blir ikke bedre av å grue seg til det kommer neste gang du trener/bøyer deg fremover... :(

Jeg har det AKKURAT likt som deg, og ekstraslagene føles på samme måte."Suger seg langt opp i halsen" er godt forklart.
I perioder med en del ekstraslag, så er jeg alltid litt øm i magen når jeg trykker på. Solar plexus, og rett under ribbeina spesielt på venstre side.

Til info er jeg litt overvektig (100kg på 182cm), så litt mage som presser litt ekstra... :)

Og akkurat når jeg sitter og skriver dette, så romlet magen min (litt nede på venstre side) pga luft, og jeg fikk et ekstraslag :P
Avatar

Re: Vondt øverst i magen

des 18 2019 - 20:47
Takk for svar! Bra svar også!

Jeg glemte å skrive at jeg faktisk blir værre etter å ha spist! Å ja etter en slike ekstraslag så blir det ømt i plexus som du sier!! Har du vært til lege med dette? Har du fått no svar? Får du også disse suga når du bøyer deg? Er livredd dette er farlig! Spesielt når det kommer hyppigere under fysisk arbeid. Å trene klikker det helt! Føler det tetter seg i halsen til tider!
Avatar

Hei????

des 18 2019 - 22:50
Anbefaler deg å oppsøke osteopat/manuellterapeut. Jeg fikk mange gode forklaringer på mine problem/vondter/ubehag der.
Avatar

Re: Vondt øverst i magen

des 19 2019 - 19:19
Jeg har vært til lege ang ekstraslag, vondt i mellomgulvet, angst og uro. For noen år siden fikk jeg en skikkelig kardiologisk undersøkelse. Også fått forklart flere ganger at alle mine plager kan relatere seg til angst/helseangst.

Det du beskriver med tungpusthet og at du ofte/alltid får plager under fysisk aktivitet, har ikke jeg erfart.
Erfarer derimot at jeg kan få ekstraslag ved å bøye meg fremover, spesielt når jeg er litt oppblåst etter mat (spesielt usunn mat (karborik mat)) Og da kommer ofte det "suget" som du beskriver.

Hadde gått til lege om jeg var deg, om ikke bare for å være 100% sikker på at det ikke er noe farlig.
Det hjelper jo ofte på angsten også, å få bekreftet at alt er ok.
Til forsiden