Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Vonde tvangstanker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Vonde tvangstanker

juni 2 2020 - 17:47
Hei


Sliter veldig med tvangstanker. Har slitt med det i flere år, men for litt over ett halvt år siden kom det tilbake for fullt og jeg klarer ikke håndtere det lenger. Sliter ekstremt med konstant angst, og får ofte panikkanfall. Tankene er der hele tiden og jeg må avlede med å gjøre noe hele tiden for å ikke få fullstendig panikkanfall, noen ganger hjelper det ikke å avlede heller, må bare stå i den forferdelige angsten og alt jeg har lyst til da er bare å dø for jeg er så sliten av det her, føler meg som verdens verste person. Prøver å si til meg selv at «det er bare tanker, tanker er ikke farlig» osv, men så er det alle de andre tankene at TENK OM jeg mister kontrollen, TENK OM jeg plutselig havner i en psykose å blir helt gal, TENK om jeg kanskje allerede er i psykose og er gal. Når det bygger seg helt opp blir jeg nummen, både i kroppen og hode, det blir vanskelig å puste ordentlig, uvirkelighetsfølelse, føler jeg må flykte fra meg selv, får røde stress utslett, klarer rett og slett ikke roe ned. Tankene mine handler ofte om at jeg er redd for å skade andre. Har kastet alle knivene hjemme for jeg er redd jeg plutselig skal bli psykotisk eller miste kontrollen å handle på tankene. Er så mange scenarioer oppe i hode om alt fælt som kan skje. Jeg har åpnet opp om tankene mine, og jeg skal få hjelp til å klare å eksponere meg så tankene ikke skal få ta så mye plass. Men imellomtiden er det vanskelig å stå i det, for jeg er hele tiden på vakt og livredd. Levd på sobril i ett halvt år, og når jeg kuttet de ut så ble tankene, og angsten enda mer intense. Ikke får jeg mer sobril heller så må klare å stå i angsten på ett vis. Tørr nesten ingenting i hverdagen lenger for den er så preget av tvangstankene og angsten at jeg isolerer meg.

Noen her som sliter med det samme som har noen gode råd til hvordan jeg kan håndtere det eller hvordan dere klarte å komme ut av de forferdelige tankene? Noen medisiner som har hjulpet dere på veien tillegg til behandling?
Avatar

hallo

juni 3 2020 - 01:13
du må ha det jævlig - vet hvordan det føles
enkelte ting har jeg enda ikke makt over
tvangen er hard å overvinne - den gir sykt masse angst
men jeg prøver utfordre den - bevise for meg selv at det ikke er farlig
det gir en berusende følelse om man klarer
man føler seg som ute av et fengsel liksom
for tvangen holder deg fanget - som gissel
klarer du feks la tv stå på mens du kjapp tur i butikk
ja da er det deiiiiilig å se det gikk bra når hjemme igjen
gi deg selv friheten du fortjener - du kan ikke ha 100 % kontroll over alt
Avatar

Hei.

juni 23 2020 - 22:03
Legg meg til hvis du vil, jeg vet akkurat hvordan du har det
Til forsiden